SP Rukomet 2009
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Para
#526 Re: SP Rukomet 2009
iva brani domovinu na sarajevskom forumu 
- ivaakaiva
#527 Re: SP Rukomet 2009
da puknes od smijehaPara wrote:iva brani domovinu na sarajevskom forumu
ne branim domovinu nego rukometase...
opet pocinjes provocirat s tim temama..
samo cu rec...rukometasi Hrvatske su najbolji
imaju najbolju momcad..i zasluzuju zlato
a ti sad provociraj koliko os ..
ne zanimas me
- x generation
#528 Re: SP Rukomet 2009
Nakon 4 stranice dodjem i ocekujem neki komentar vezano za utakmice,i zateknem 4 strane prepucavanja,bez statistike,bez komentara nego samo ebena prepucavanja,pa dokle vise majku mu?...aloooo vas dvoje imate pp pa se prepucajite do mile volje,zar svaka tema mora da zavrsi u corsokaku
Tema je rukomet,rukomet.
A imam osjecaj da ce otici na kraju u pm,i sa "popusenim" banom pokojeg clana nakon nastavka takmicenja
Tema je rukomet,rukomet.
A imam osjecaj da ce otici na kraju u pm,i sa "popusenim" banom pokojeg clana nakon nastavka takmicenja
- ACM KaKa_22
#529 Re: SP Rukomet 2009
koji si ti kopleksasPara wrote:glavni kandidati za medalju su Srbija, Danska i Francuska najvise dajem sanse olimpijskim prvacima. Hrvatska ce izgoriti polufinale im je plafon!
-
zebih
#530 Re: SP Rukomet 2009
Pa sto se palite na ovog lika umjesto da pricamo o rukometu i da je to tema tip vas s namjerom zajebava, malo zbog ne poznavanja rukometa , malo vise zbog gena koji ga natjerase da mjesto iz kojeg je (vjerojatno otisao ) pise cirilicom, koja mi ne smeta (da odmah razjasnimo), ali SARAJEVO nikad nije bilo CAPAJEBOACM KaKa_22 wrote:koji si ti kopleksasPara wrote:glavni kandidati za medalju su Srbija, Danska i Francuska najvise dajem sanse olimpijskim prvacima. Hrvatska ce izgoriti polufinale im je plafon!oces doci u zadar
da vidim kolika si junacina. ili ces tu samo preko kompa srat.
- Lincoln-Burrows
#531 Re: SP Rukomet 2009

Kod ove skupine se može dogoditi slučaj da Francuska izgubi
od Švedske a dobije Hrvatsku. U tom slučaju se zatvara krug
i odlučivat će gol razlika.
Naravno uz uvijet da ove tri reprezentacije dobiju ostale u skupini.

U ovoj skupini Danci imaju pobjedu nad Srbijom i trebat će im samo jedna pobjeda
jer mislim da Makedonija ne može dobiti Srbiju i Dansku.
Još treba vidjeti i stvarnu snagu Njemačke.
- nokia6170
#532 Re: SP Rukomet 2009
Pikam na Dance, jer su mi pokazali nesto sto nisam primijetio kod drugih timova: Vratili su se iz mrtvih protiv Srbije u jednoj od najboljih utakmica prvenstva.
S druge strane, Danci vrlo dobro znaju igrati rukomet i strasno su brza ekipa.
Hrvati ce podleci pritisku javnosti i strasno su nestabilni psihicki na ovom prvenstvu...osciliraju opasno.
S druge strane, Danci vrlo dobro znaju igrati rukomet i strasno su brza ekipa.
Hrvati ce podleci pritisku javnosti i strasno su nestabilni psihicki na ovom prvenstvu...osciliraju opasno.
- Lincoln-Burrows
#533 Re: SP Rukomet 2009
Odakle ti ovo, po čemu si zaključio?nokia6170 wrote:
- nokia6170
#534 Re: SP Rukomet 2009
cjelokupno ozracje kako unutartimskih odnosa tako i kroz igru...oscilacije su ogromne, a cak ni pobjede ne mogu da poprave unutar timski odnos. primjer balic nakon pobjede nad svedjanima. takodje sve sto se desavalo prije prvenstva na relaciji selektor-igraci, prvenstveno dzomba itd.Lincoln-Burrows wrote:Odakle ti ovo, po čemu si zaključio?nokia6170 wrote:
mislim da nakon ovog prvenstva nastupa stagnacija hrvatskog rukometa i da ce odredjeno vrijeme ici silaznom putanjom. ova generacija je istrosena, a adekvatna nova nije obezbjedjena.
-
ivannn
#535 Re: SP Rukomet 2009
Kada sportaši Hrvati iz BiH budu birali BiH umjesto Hrvatske kao zemlju za koju će igrat znalo bi se da je sve uredu u BiHHrvatska nece biti prvak, iako sada izgledaju superiorno.
p.s. bilo bi fino da Hrvatska jednom fino kaze Bosni i Hercegovini veliko HVALA, jer bez nasih drzavljana rodjenih u nasoj drzavi Hrvatska ne bi nikad nista veliko napravila u rukometu
A ustalom, tko brani Bošnjacima/Muslimanima da se bave sportom ?

Last edited by ivannn on 23/01/2009 14:36, edited 1 time in total.
-
Para
#536 Re: SP Rukomet 2009
halo ba ko te sta pita? reko sam svoje misljenje i kompleksas sam samo zato sto ne favorizujem Hrvatsku športsku velesiluACM KaKa_22 wrote:koji si ti kopleksasPara wrote:glavni kandidati za medalju su Srbija, Danska i Francuska najvise dajem sanse olimpijskim prvacima. Hrvatska ce izgoriti polufinale im je plafon!oces doci u zadar
da vidim kolika si junacina. ili ces tu samo preko kompa srat.
-
zebih
#537 Re: SP Rukomet 2009
A ono fakat mi nikad nece biti jasno na osnovu cega ljudi donose zakljucke. Volio bih da si to i obrazlozio , a ne da ti je glavni argument "mislim".nokia6170 wrote:cjelokupno ozracje kako unutartimskih odnosa tako i kroz igru...oscilacije su ogromne, a cak ni pobjede ne mogu da poprave unutar timski odnos. primjer balic nakon pobjede nad svedjanima. takodje sve sto se desavalo prije prvenstva na relaciji selektor-igraci, prvenstveno dzomba itd.Lincoln-Burrows wrote:Odakle ti ovo, po čemu si zaključio?nokia6170 wrote:
mislim da nakon ovog prvenstva nastupa stagnacija hrvatskog rukometa i da ce odredjeno vrijeme ici silaznom putanjom. ova generacija je istrosena, a adekvatna nova nije obezbjedjena.
Nesto vrtim po glavi o cemu pricas, po cemu istrosena reprezentacija.Imas Balica , Metlicica i Lackovica koji trentno u problemima s ozljedama i koji trenutno ne daju 100 %. ostali su oko 22-24 godine , Hebote komotno mogu igrati jos desetak godina.A nisam siguran ni da su ovi gore pomenuti rekli zadnju ( osim Metlicica koji je najavio povlacenje)
OK nek se sva trojica i oproste od nastupa za reprezentacjiu, imas Duvnjaka, Vukovica, Bicanica, Kopljara ( koji su odlicni igraci a nisu mogli ni prismrditi ovom sastavu( osim Duvnjaka )
Sa krilima nikad nisu ni imali problema pa da ne nabrajam imena,(toliko valjda o rukometu znas),
Golmani nisu svjetska klasa ali sasvim solidni (izmedju 12- 15 odbrana po utakmici)
Kad i gjde si vidio oscilaciju osim mozda u prvoj utakmici sa Korejom, sto se mozda i moze , ali ne mora tolerisati obzirom da je bila prva tekma.
Ono ljudi se dizu u formi iz tekme u tekmu a ti vidis oscilacije
No hard feelings ,ali me bas zanima koji su ti bili kriteriji kad si pisao ovo, ili je tek onako da se malo ubije vrijeme....
Pozdrav
Last edited by zebih on 23/01/2009 14:47, edited 1 time in total.
- Lincoln-Burrows
#538 Re: SP Rukomet 2009
Sve je to samo kozmetika, ne postoji idealna igra ni idealni odnosi,nokia6170 wrote: cjelokupno ozracje kako unutartimskih odnosa tako i kroz igru...oscilacije su ogromne, a cak ni pobjede ne mogu da poprave unutar timski odnos. primjer balic nakon pobjede nad svedjanima. takodje sve sto se desavalo prije prvenstva na relaciji selektor-igraci, prvenstveno dzomba itd.
ali rezultat i želja igrača su nešto što se vidi iz prošlih utakmica.
Meni se svidio komentar Thierry Omeyera golmana Francuza:
"Drago mi je da se SP igra upravo u Hrvatskoj, jer je riječ o zemlji koja živi za rukomet.
Iako neće navijati za Francusku, to će za mene biti velik doživljaj.
Ne dijelim utakmice na velike i male, iako mi nikada ne manjka motiva
u igri protiv Hrvatske jer riječ je o jednoj od najboljih svjetskih reprezentacija.
Osvojio sam sve što se osvojiti može a i u Hrvatsku sam došao po zlato"
- nokia6170
#539 Re: SP Rukomet 2009
pa dosta je repki doslo u Hrvatsku po zlato...zar mislis da je ono rezervisano za Hrvatsku samo zato sto se igra u Hrvastkoj?Lincoln-Burrows wrote:Sve je to samo kozmetika, ne postoji idealna igra ni idealni odnosi,nokia6170 wrote: cjelokupno ozracje kako unutartimskih odnosa tako i kroz igru...oscilacije su ogromne, a cak ni pobjede ne mogu da poprave unutar timski odnos. primjer balic nakon pobjede nad svedjanima. takodje sve sto se desavalo prije prvenstva na relaciji selektor-igraci, prvenstveno dzomba itd.
ali rezultat i želja igrača su nešto što se vidi iz prošlih utakmica.
Meni se svidio komentar Thierry Omeyera golmana Francuza:
"Drago mi je da se SP igra upravo u Hrvatskoj, jer je riječ o zemlji koja živi za rukomet.
Iako neće navijati za Francusku, to će za mene biti velik doživljaj.
Ne dijelim utakmice na velike i male, iako mi nikada ne manjka motiva
u igri protiv Hrvatske jer riječ je o jednoj od najboljih svjetskih reprezentacija.
Osvojio sam sve što se osvojiti može a i u Hrvatsku sam došao po zlato"
- Lincoln-Burrows
#540 Re: SP Rukomet 2009
Naravno da ne mislim, ali igrač više (publika) mnogo znači ako uz to imaš i kvalitet.nokia6170 wrote: pa dosta je repki doslo u Hrvatsku po zlato...zar mislis da je ono rezervisano za Hrvatsku samo zato sto se igra u Hrvastkoj?
Presudit će vjerojatno inspiracija u polufinalu i finalu. Ali do polufinala ne presuđuje
jedna utakmica nego snaga jedne momčadi kroz osam utakmica. Znači kontinuitet.
- Meho Kodro
#541 Re: SP Rukomet 2009
Tako se pred SP govorilo da nista od Hrvatske na prvenstvu, gotovi su, njihovo je vrijeme proslo, pa za sada Hrvatska igra sasvim dobro, zadnja dva meca i odlicnonokia6170 wrote:
Najistaknutiji igraci na ovom SP su "omladinci", ni Balic ni Metlicic, nego Cupic, Duvnjak... a i onaj malisa Gojun je juce u prvom nastupu pokazao da i u njemu ima "nesto"
Hrvatska sa ovom generacijom koja doalzi moze jos dugo biti pri vrhu, mozda nece osvajati naslove kao Baliceva generacija, ali medju najboljima bi mogli biti...
-
in33sa
#542 Re: SP Rukomet 2009
Najbolji igraci Hrvatske na ovom prvesntvu su Cupic, Duvnjak i Alilovic, redom 22, 20 i 23 godine.nokia6170 wrote:
Hrvatska uz Dansku ima najbolje mlade igrace na svijetu, u narednim godinama ce se cuti za golmana Pesica, za krilo Strleka, za beka Gojuna, Cupic, Duvnjak i Alilovic su vec velika imena. Imaju jos Bicanica iz Ademara (23 godine) Buntica, Blazevica iz Cimosa (Cupicevo godiste) itd. neda mi se vise traziti po guglu.
Cini mi se da ne idu silaznom putanjom.
- Babayaro
#543 Re: SP Rukomet 2009
Po meni Hrvatska je 99% u finalu a zlato da li ce uzet to ce zavisiti od protivnika u istom...sad u grupi se sastaju sa francuzima (jedini koji im mogu pera da odbiju) znaci izbjece ih u polufinalu...a druga grupa danci ili njemci (vjerovatno zbog 4 boda koja prenose) i Hrvati to glat dobijaju...zbog domacinstva a i zbog kvaliteta najveci su favoriti...moze im se desiti da im odbrana ili golman zakazu ili da se protivnicki golman razbrani i da ih unisti svojim odbranama (kao Korea)...ostalo nemoze im niko nista sto jest jest...veliki dobitak za njih je sto Balica ima ko da zamjeni, jer da nije Duvnjak ovako dobar teeeskoo bi mogli odigrat kvalitetno...zelio bih finale FRA-HRV...a moj favorit je Francuska...koje oni krilo desno imaju,ONO je nemoguce kako se izvija frajer...

-
zebih
#544 Re: SP Rukomet 2009
Ma kod nas ljudi jos funkcioniraju po principu nek komsiji crkne krava.in33sa wrote:Najbolji igraci Hrvatske na ovom prvesntvu su Cupic, Duvnjak i Alilovic, redom 22, 20 i 23 godine.nokia6170 wrote:
Hrvatska uz Dansku ima najbolje mlade igrace na svijetu, u narednim godinama ce se cuti za golmana Pesica, za krilo Strleka, za beka Gojuna, Cupic, Duvnjak i Alilovic su vec velika imena. Imaju jos Bicanica iz Ademara (23 godine) Buntica, Blazevica iz Cimosa (Cupicevo godiste) itd. neda mi se vise traziti po guglu.
Cini mi se da ne idu silaznom putanjom.
Svako ko iole ima pojma o rukometu zna da konstantno proizvode dobre rukometase i to je jedan od rijetkih ako ne i jedini sport u HR u kom se 95% igrackog kadra odgaja od pionirskih selekcija strucnim radom a ne dovodjenjem gotovih igraca. Cini mi se da je u Makarskoj ( negjde sam procitao taj podatak) nakon Tunisa ili Atene u desetak dana 300 djecaka pocelo trenirati rukomet.Ej 300 u Makarskoj sta je onda sa vecim sredinama.
Iz toga uz kvalitetan rad mora izaci desetak jako dobrih , odlicnih igraca.A ako se usput poklope zvijezde onda jos u jednoj generaciji dobijes i vanzemaljca kao sto je Balic.
A sad hoce li ova generacija osvojiti medalju vise ili manje od prethodne ili neke buduce to je sasvim ne bitno ako si u vrhu svjetskog rukometa u kontinuitetu
Ma da je nama da krenemo takvom "silaznom putanjom".
- nokia6170
#545 Re: SP Rukomet 2009
dobro dobro
hrvatska nece ici silaznom putanjom, osvojice sve moguce medalje u narednih 10 godina...eto nadam se da je sada srce svima na mjestu 
-
zebih
#546 Re: SP Rukomet 2009
I sta sad to je tvoj odgovor????????nokia6170 wrote:dobro dobrohrvatska nece ici silaznom putanjom, osvojice sve moguce medalje u narednih 10 godina...eto nadam se da je sada srce svima na mjestu
A ja kont'o da nesto znas o tom sportu , pa da lijepo razgovaramo o rukometu , a ti izgleda ipak napises samo koju da ubijes vrijeme.
-
zebih
#547 Re: SP Rukomet 2009
Luc Abalo, tip je fenomenalanBabayaro wrote:Po meni Hrvatska je 99% u finalu a zlato da li ce uzet to ce zavisiti od protivnika u istom...sad u grupi se sastaju sa francuzima (jedini koji im mogu pera da odbiju) znaci izbjece ih u polufinalu...a druga grupa danci ili njemci (vjerovatno zbog 4 boda koja prenose) i Hrvati to glat dobijaju...zbog domacinstva a i zbog kvaliteta najveci su favoriti...moze im se desiti da im odbrana ili golman zakazu ili da se protivnicki golman razbrani i da ih unisti svojim odbranama (kao Korea)...ostalo nemoze im niko nista sto jest jest...veliki dobitak za njih je sto Balica ima ko da zamjeni, jer da nije Duvnjak ovako dobar teeeskoo bi mogli odigrat kvalitetno...zelio bih finale FRA-HRV...a moj favorit je Francuska...koje oni krilo desno imaju,ONO je nemoguce kako se izvija frajer...![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-jhMiiMW ... re=related
- nokia6170
#548 Re: SP Rukomet 2009
ma dobro si konto samo mi mrsko malo sad polemisati oko rezultata i osvajaca zlata, klasicna lutrijazebih wrote:I sta sad to je tvoj odgovor????????nokia6170 wrote:dobro dobrohrvatska nece ici silaznom putanjom, osvojice sve moguce medalje u narednih 10 godina...eto nadam se da je sada srce svima na mjestu
A ja kont'o da nesto znas o tom sportu , pa da lijepo razgovaramo o rukometu , a ti izgleda ipak napises samo koju da ubijes vrijeme.
na prvenstvima ne odlucuje toliko individualni kvalitet igraca koliko onaj faktor X=spoj znanja (kojeg vjerujem imaju sve ekipe)-srece-"tvoj dan"
a u rukometu su prelomni faktor golmani..ona ekipa ciji golman "poludi" osvaja zlato.
- Babayaro
#549 Re: SP Rukomet 2009
Mozda najbolje krilo na svijetu IKAD, jer frajer uskace iz mrtvih uglova i daje golove (izvije se do sedmerca)zebih wrote:Luc Abalo, tip je fenomenalanBabayaro wrote:Po meni Hrvatska je 99% u finalu a zlato da li ce uzet to ce zavisiti od protivnika u istom...sad u grupi se sastaju sa francuzima (jedini koji im mogu pera da odbiju) znaci izbjece ih u polufinalu...a druga grupa danci ili njemci (vjerovatno zbog 4 boda koja prenose) i Hrvati to glat dobijaju...zbog domacinstva a i zbog kvaliteta najveci su favoriti...moze im se desiti da im odbrana ili golman zakazu ili da se protivnicki golman razbrani i da ih unisti svojim odbranama (kao Korea)...ostalo nemoze im niko nista sto jest jest...veliki dobitak za njih je sto Balica ima ko da zamjeni, jer da nije Duvnjak ovako dobar teeeskoo bi mogli odigrat kvalitetno...zelio bih finale FRA-HRV...a moj favorit je Francuska...koje oni krilo desno imaju,ONO je nemoguce kako se izvija frajer...![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-jhMiiMW ... re=related
-
in33sa
#550 Re: SP Rukomet 2009
Nije stvar srca na mjestu vec cinjenica i argumenata.
Jedno sto bi se babi htilo, a drugo sto stvarno jeste.
Nece Hrvatska osvojiti sve moguce medalje niti ce to iko uraditi, ali sudeci po trenutnom razvoju situacije, daleko su oni od pada u narednom periodu.
Pa oni sada taru protivnike a Balic ne igra ni 20 minuta po utakmici. Jos prosle godine bez Balicevih 50+ minuta po utakmici nisu mogli pobijediti nikoga.
Isto tako mislim da zlato ovdje nece uzeti, polufinale im je pred nosom ali ne vjerujem da ce do zlata.
Jedno sto bi se babi htilo, a drugo sto stvarno jeste.
Nece Hrvatska osvojiti sve moguce medalje niti ce to iko uraditi, ali sudeci po trenutnom razvoju situacije, daleko su oni od pada u narednom periodu.
Pa oni sada taru protivnike a Balic ne igra ni 20 minuta po utakmici. Jos prosle godine bez Balicevih 50+ minuta po utakmici nisu mogli pobijediti nikoga.
Isto tako mislim da zlato ovdje nece uzeti, polufinale im je pred nosom ali ne vjerujem da ce do zlata.