Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
-
seshat
#526 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
tuga tuga golema, preseli nam izmet, uh! pardon ismet! nije bilo boljeg čovjeka od njega u gradu... baš onako jak i fizički, a bome i mentalno. godinama je maltretirao slabije od sebe (koja snaga!) a evo i na kraju i onako herojski se ubi. veliki čo'jek.
- turban
#527 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Avlija moja, i moj drug i moj slajpok nisu Bosna.Malo vise...i sire...
...i dobro i zlo...to je Bosna.
...i dobro i zlo...to je Bosna.
- Furby
- Furby
#529 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Ismet je Tito za vas!
- strong69
#530 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Za koga "Vas"?! Za mene je Tito moj stari i buraz koji su u tenama i farmerkama pali u odbrani Sarajeva i njihovi saborci, raja i prijatelji! A boli me k... za Cele, kurce i palce koji su pljackali grad! Bujrum, otvorite blog pa tamo o ovim "herojima".Furby wrote:Ismet je Tito za vas!
- xeniia
#531 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
"Sarajevo-Chicago-Negdje izmedju "Furby wrote:Ismet je Tito za vas!
Sve mi je jasno !!!!
- karanana
#532 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
furby kakve veze imaju iovi neki videi sto ih stavljas sa temom?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#533 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Eto, ... ti znas ko je i sta je bio Ismet Bajramovic-Celo. Ponasaj se onako kako osjecas, ... ako smatras da treba da odes na dzenazu, ucini to. Svoga uma i tijela si gospodar. On ce svoje dobiti po zaslugama, ... gore, ... kod Sudije koji nije stranacki delegiran.[Matrix] wrote: bogati ne kaki (ovo kazem prvi put nekome na forumu),niti znas ko je niti sta je.Ako neko misli da cu slaviti dezertere i njihovu djecu grdno se vara,a takovi niti znaju sta se u sarajevu desavalo niti zele da znaju.ismeta zivot nije mazio ,nije se kao vi hrabrio postovima na forumima,vec se borio u stvarnom zivotu.nikome nije dao pardonu i ni pred kim
nije spustio glavu.Sjediti u USA ili EU i bistriti kao sto su i vasi ocevi,dezerteri bistrili :Zahvalite OHR-u i inim prdonjama iz inozemnstva ali NIKAD vam se nebi omogucio ponovni
dolazak na teritorij koji je arbih sacuvala i oslobodila.Uzalud vam vasi naucenih 5 jezika,u herojsko doba za BIH ja sam bio ovdje i ucestvovao sam u ratu,i nikad tako mi dragoga
boga nije mi palo na pamet da odem i napustim bosnu a vama i vasem ocevima dezerterima neka bog pomogne.Ismet se casno borio,u to herojsko doba on je je bio ahilej bosne
(ako vi ista znate mimo vasih 5 konobarskih jezika).istina je da prezirem kukavicku dusu vasih oceva,zato sto postujem moje poginule drugove,da im odete jednom na kovace ne morate ni fatihu da im proucite,samo da zahvalite.Evo vam i imena da ne lutate:Alija Čaušević , Omer Čampara i Said Bećirević.Svi su poginuli herojskom smrcu,svi su imali herojska srca i duse,ljudi a ne kukavicke duse sto se sad koprcaju po zapadu ,ne znajuc sta su,ko su,dijaspora,kako to grozno zvuci.
Znamo mi (dijasporci) da vecini ne bi bilo mjesta u BiH pored takvih kao ti, koji bi sebi uzeli za pravo da odlucuju gdje ce ko od nas zivjeti. No na nasu srecu, ... necemo vas pitati. Pogotovo vas nece pitati nasa djeca, koja zaista govore perfektno po nekoliko svjetskih jezika, a mi se eto zadovoljismo nekim konobarskim, ... ne treba nama puno.
Da imalo koristis um, ... znao bi da je vecina dijaspore protjerana iz svojih domova, ... ostala bez igdje icega i bukvalno, ponovo pocela od kasike. Da koristis um, ... znao bi da su neki od nas spakovali boscu nakon rata i otisli trbuhom za kruhom, ne zeleci da pristanu da im sudbinu kroje svjetski hostapleri koji su nama u to doba "skupljali humanitarnu", a eto ti ih sada u vlasti. Da koristis um, ... znao bi da su mnogi "biznismeni" stigli u Bosnu sa najlon kesama, a sada su poslovni magnati. Da su lazovi u vlasti, koji zbog svog interesa prodashe sve sto nije za nebo svezano, u ratno doba u podrumima svirali svojim zenicama gitaru na uho, a mene i slicne meni gurnuli u transeu da im guzice cuvamo. Znao bi da su mnogi bajni komandanti preko noci ispraznili sve radnje po gradu, da su pijace i sverc bile njihov brat, a ... nas je bio rat.
Ja ne odem na Kovace, ... ne mogu, neka mi oproste oni moji suborci sto su gore ukopani. Sjetim ih se kad odem u Veliki park, ... ima i tamo par grobova nasih boraca.
Izmoli jednu fatihu za sebe, za slicne sebi. Duse sto se "koprcaju po zapadu", za koje mislis da ne znaju ko su i sta su, ce se vec nekako snaci.
-
ibizza
#534 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
ako cemo tako...pa onda je i Tito zlocinac i kriminalac(meni bar jeste)...ubijao je koga je htio,ko mu se nasao na putu,imao "privatne" zatvore...i jos Bog zna sta radio...in33sa wrote:Ma sta je to Celo Bajramovic konkretno veliko uradio tokom rata, ubio vojnika Armije BiH i za to nije odgovarao, dobio metak od strane MUP-a, bio glavni u centralnom zatvoru gdje je mogao zatvoriti koga je htio i ubiti koga je htio (osudjenom silovatelju vlast je dala slobodu u ruke da prakticno ima svoj privatni zatvor) i boga pitaj koliko je civila progutala noc u tom njegovom zatvoru.
Ne znam kako ljude nije sramota takvog tipusa proglasiti herojem. I konstantno zatvarati oci nad cinjenicama, jel dilao drogu, jeste, jel osudjen za silovanje, jeste, jel pocinio ratne zlocine u Sarajevu, vjerovatno jeste, jel veci dio vremena nakon rata proveo u zatvoru, jeste.
I onda nekome smeta kada se kaze da zivimo u bolesnoj sredini.
-
in33sa
#535 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Nije ti prvi put da potpuno nakaradno postavljas teze.turban wrote:Cini mi se da se koristi Ismet Bajramovic kako bi se eto bacila ljaga na herojksu odbranu (MA KAKO TO PATETICNO ZVUCALO)Bosne.Ovde se ide i korak dalje te se onako podmuklo dira u duhovni zivot Bosanskih muslimana.Svi vi koji ste pohrlili na ovu temu bili ste u misijoj rupi kad se trebalo diskutovati o temi;Petica za Mladica.Izgorjela dzamija,CETNICKOM ORGANIZACIJOM noz zica srebrenica.Cast izuzetcima koji se mogu na prste ruke nabrojati.
Celu Bajramovica kao personifikaciju odbrane Sarajeva zeljno zele predstaviti upravo one nakaradne snage u srpskom narodu, kojima je u interesu borbu gradjana Sarajeva za opstanak zapravo prezentirati kao vojnu silu kriminalaca, mafijasa, ubica, kojima je osnovni hobi u tim danima bio lov na Srbe, i prakticno citav rat u Sarajevu predstaviti kao vjerski ili mozda gradjanski rat izmedju dva naroda.
Na zalost, mnogi padaju u tu zamku, i mozda cak i nesvjesno pristaju na postavljenu tezu da su branitelji Sarajeva zapravo obicni kriminalci koji su eto manji kriminalci od onih u kravatama i sakoima
Daj se ljudi u pamet, pa jeste li vi svjesni da ce za dvadeset ili cetrdeset godina neko otici na Kovace i gore u prvom safu pokopanih branitelja Sarajeva vidjeti grobove Cace, Cele, drugog Cele, Taiba i slicnih kriminalaca... neutralnom posmatracu to ce reci nesto, bolje da ne govorim sta.
- Cholina_Lokica
#536 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
nekim likovima ovdje da su celo, caco i slicni bili braca rodjena ne bi ih ovako branili, a ne da ih je vecina vidila samo na tv-u i novinama...
to je pravo tuzno...
to je pravo tuzno...
- amrica
#537 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Furby wrote:@karanana, Drago mi Ismeta vidjeti dok je mladji bio.
@xeniia, nemas pojma
Da si ti "vidjela" i uopznala Ismeta kad je bio mladji, tesko bi citava otisla iz tog "vidjenja", a tek sto bi ti bilo drago.... da uzmes pistolj i upucas se.
- Furby
#538 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
@amrica, Upoznala sam ga kad je malo stariji bio.
-
fixer
#539 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
mnogo ljudi je palo za ovaj grad, i vjerujte da nije potrebno praviti heroje od par pojedinaca i svu zaslugu staviti njima na cast. ako ce ucesce u obrani biti jedini faktor koji ce odlucivati o velicini pojedinca, koji ce biti garant za oprost i uslov za krunisanje, onda smo mi u startu gotovi. zasto smo ratovali? da se oslobodimo agresora kako bi se kasnije samounistili? ako smo obranili drzavu, daje li nam to pravo da je pljackamo? znaci li to da moj otac, kao ucesnik u oslobadjanju u proslom ratu, ima pravo, kao naknadu za svoje herojsko ucesce, svoje "nesebicno" zrtvovanje, jedan odredjen period boraviti s one strane zakona?
celo je bio exponirana licnost, kauboj, uvijek u centru paznje, a zbog svoje prirode i naravi, nekako se od njega mnogo manje "dobrih dijela" ocekivalo, kako bi ga se na kraju proglasilo pozitivnim, herojem. jedan jovan divjak, koji je sigurno pozitivna licnost, prica potresnu pricu o celi i njegovom herojskom zalaganju, zrtvovanju, njemu tesko zamislivom boravku u vodi na hladnom vremenu, a sve u cilju unistenja nekog tenka. pa koliko je samo takvih pojedinaca bilo u ratu, a jovan im se ne sjeća imena, jer nisu bili ekscentrični, problematicni. gledajuci jedan snimak dnevnika na youtube-u, za vrijeme napada cetnika s brda na vrbanja mostu, u trenutku kad par nashih sugradjana gubi zivote, grupa sarajlija, sitno ili nikako naoruzana, krece prema kuci iz koje je pucano. tu se pojavljuje i jedan gospodin u mantilu - covjek srednjih godina, vidi se da ne pripada gradskom sljamu, iz oblacenja bi se cak reklo da je porpilicno obrazovan - on s puskom u ruci trci medju prvima kako bi, riskrajuci svoj zivot, pokusao osvetiti smrt par anonimusa za njega. gospodin je dan prije drzao pero u ruci, a danas je bio primoran da ga zamijeni puskom - i nije ga trebalo nagovarati. e to je heroj! da li jovan zna njegovo ime, da li bosna zna njegovo ime? takvim borcima se nije pamtilo ime, jer gospoda su znala da su takvi odani, da ih takvi nece ugroziti, da ih takvi u svoj svojoj velicini i jednostavnosti nikad nece napustiti, bosnu nikad nece ostaviti. njima se nisu trebala sabirati dobra dijela jer nije bilo opasnosti od loseg. njihovo herojstvo nije pronalazilo motiva u steci cigara, skupom picu, litri benzina, suhom mesu kojim bi nahranili psa... oni su jednostavno rodjeni skromni, a mnogo su davali. danas su takvi zasluzni sto imamo kakvu-takvu slobodu, a ovi koji su svoje ucesce i zalaganja unovcili su se samo popisali na muku, krv, znoj, koji su ovi prosuli. krajnje je vrijeme da se poklonimo herojima koji su se borili za dobro svih nas, ne svoje.
celo je bio exponirana licnost, kauboj, uvijek u centru paznje, a zbog svoje prirode i naravi, nekako se od njega mnogo manje "dobrih dijela" ocekivalo, kako bi ga se na kraju proglasilo pozitivnim, herojem. jedan jovan divjak, koji je sigurno pozitivna licnost, prica potresnu pricu o celi i njegovom herojskom zalaganju, zrtvovanju, njemu tesko zamislivom boravku u vodi na hladnom vremenu, a sve u cilju unistenja nekog tenka. pa koliko je samo takvih pojedinaca bilo u ratu, a jovan im se ne sjeća imena, jer nisu bili ekscentrični, problematicni. gledajuci jedan snimak dnevnika na youtube-u, za vrijeme napada cetnika s brda na vrbanja mostu, u trenutku kad par nashih sugradjana gubi zivote, grupa sarajlija, sitno ili nikako naoruzana, krece prema kuci iz koje je pucano. tu se pojavljuje i jedan gospodin u mantilu - covjek srednjih godina, vidi se da ne pripada gradskom sljamu, iz oblacenja bi se cak reklo da je porpilicno obrazovan - on s puskom u ruci trci medju prvima kako bi, riskrajuci svoj zivot, pokusao osvetiti smrt par anonimusa za njega. gospodin je dan prije drzao pero u ruci, a danas je bio primoran da ga zamijeni puskom - i nije ga trebalo nagovarati. e to je heroj! da li jovan zna njegovo ime, da li bosna zna njegovo ime? takvim borcima se nije pamtilo ime, jer gospoda su znala da su takvi odani, da ih takvi nece ugroziti, da ih takvi u svoj svojoj velicini i jednostavnosti nikad nece napustiti, bosnu nikad nece ostaviti. njima se nisu trebala sabirati dobra dijela jer nije bilo opasnosti od loseg. njihovo herojstvo nije pronalazilo motiva u steci cigara, skupom picu, litri benzina, suhom mesu kojim bi nahranili psa... oni su jednostavno rodjeni skromni, a mnogo su davali. danas su takvi zasluzni sto imamo kakvu-takvu slobodu, a ovi koji su svoje ucesce i zalaganja unovcili su se samo popisali na muku, krv, znoj, koji su ovi prosuli. krajnje je vrijeme da se poklonimo herojima koji su se borili za dobro svih nas, ne svoje.
- gladna sam
#540 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Furby wrote:@amrica, Upoznala sam ga kad je malo stariji bio.
sta ima u cikagu, zime?
fuj fuj fuj!
- turban
#541 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Moj post se nije odnosio na Ismeta Bajramovica,nego na sve sto se provuklo kroz ovu temu.Istina da sam ga spomenuo ali u kontekstu da je eto i jedan Celo pokrenuo price o islamu,odbrani,herojima itd.Procitao sam sve postove i apsolutno sam ubjedjen u ispravnost moga posta.in33sa wrote:Nije ti prvi put da potpuno nakaradno postavljas teze.turban wrote:Cini mi se da se koristi Ismet Bajramovic kako bi se eto bacila ljaga na herojksu odbranu (MA KAKO TO PATETICNO ZVUCALO)Bosne.Ovde se ide i korak dalje te se onako podmuklo dira u duhovni zivot Bosanskih muslimana.Svi vi koji ste pohrlili na ovu temu bili ste u misijoj rupi kad se trebalo diskutovati o temi;Petica za Mladica.Izgorjela dzamija,CETNICKOM ORGANIZACIJOM noz zica srebrenica.Cast izuzetcima koji se mogu na prste ruke nabrojati.
Celu Bajramovica kao personifikaciju odbrane Sarajeva zeljno zele predstaviti upravo one nakaradne snage u srpskom narodu, kojima je u interesu borbu gradjana Sarajeva za opstanak zapravo prezentirati kao vojnu silu kriminalaca, mafijasa, ubica, kojima je osnovni hobi u tim danima bio lov na Srbe, i prakticno citav rat u Sarajevu predstaviti kao vjerski ili mozda gradjanski rat izmedju dva naroda.
Na zalost, mnogi padaju u tu zamku, i mozda cak i nesvjesno pristaju na postavljenu tezu da su branitelji Sarajeva zapravo obicni kriminalci koji su eto manji kriminalci od onih u kravatama i sakoima
Daj se ljudi u pamet, pa jeste li vi svjesni da ce za dvadeset ili cetrdeset godina neko otici na Kovace i gore u prvom safu pokopanih branitelja Sarajeva vidjeti grobove Cace, Cele, drugog Cele, Taiba i slicnih kriminalaca... neutralnom posmatracu to ce reci nesto, bolje da ne govorim sta.
-
jefferson
#542 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Sta ti znas kad je ko otisao iz BiH i ko je u ratu ucestvovao? Otkud tebi pravo da ti o nekome iznosis pausalne ocjene? To sto je Celo bio u ratu nedaje mu za pravo da prodaje drogu i krsi sve moguce zakone ove drzave, jer pazi, na kraju krajeva ti si se borio da ovo bude pravna drzava jednaka za sve, a Celo je htio da bude iznad ostalih.[Matrix] wrote:bogati ne kaki (ovo kazem prvi put nekome na forumu),niti znas ko je niti sta je.Ako neko misli da cu slaviti dezertere i njihovu djecu grdno se vara,a takovi niti znaju sta se u sarajevu desavalo niti zele da znaju.ismeta zivot nije mazio ,nije se kao vi hrabrio postovima na forumima,vec se borio u stvarnom zivotu.nikome nije dao pardonu i ni pred kimxeniia wrote:Znas sta je zalosno? Sto je na dernek.ba na kojem je uglavnom raja od 16-22 god. otvorena ista tema i na kojoj su jedno 33 stranice, sadrzaja: Neka mu je vjecni rahmet i da mu Allah podari lijepi dzenetJara wrote:Nije Mirci pogriješila...dženaza jeste sahrana...bez obzira kako se naziva, ipak je to sahrana...dženaza je precizan termin za muslimansku sahranu, ali ne treba se vrijeđati ako neko kaže sahrana umjesto dženaza.
Mnogo buke ni oko šta...![]()
Da...Ćelo je kriminalac, zločinac, ubica, siledžija, silovatelj, pljačkaš, reketaš, narko mafijaš...mučitelj životinja (ima l neko onaj snimak borbi pasa u ratu?
)...još u ratu se pričalo šta radi...da, tu provedoh sav rat...mogla je Armija RBiH i bez takvih komandanata...i takvog proglašavat' herojem.
..dok RV invalidi jedva sastavljaju kraj s krajem...
![]()
![]()
![]()
![]()
On je njima uzor, kriminalci su im uzor... i svi se hvataju toga sta je radio u ratu, al to nikome ne daje pravo da postane ono sto je on postao... a ti si to vrlo dobro opisao/la
nije spustio glavu.Sjediti u USA ili EU i bistriti kao sto su i vasi ocevi,dezerteri bistrili :Zahvalite OHR-u i inim prdonjama iz inozemnstva ali NIKAD vam se nebi omogucio ponovni
dolazak na teritorij koji je arbih sacuvala i oslobodila.Uzalud vam vasi naucenih 5 jezika,u herojsko doba za BIH ja sam bio ovdje i ucestvovao sam u ratu,i nikad tako mi dragoga
boga nije mi palo na pamet da odem i napustim bosnu a vama i vasem ocevima dezerterima neka bog pomogne.Ismet se casno borio,u to herojsko doba on je je bio ahilej bosne
(ako vi ista znate mimo vasih 5 konobarskih jezika).istina je da prezirem kukavicku dusu vasih oceva,zato sto postujem moje poginule drugove,da im odete jednom na kovace ne morate ni fatihu da im proucite,samo da zahvalite.Evo vam i imena da ne lutate:Alija Čaušević , Omer Čampara i Said Bećirević.Svi su poginuli herojskom smrcu,svi su imali herojska srca i duse,ljudi a ne kukavicke duse sto se sad koprcaju po zapadu ,ne znajuc sta su,ko su,dijaspora,kako to grozno zvuci.
Naravno da se ne trebaju zaboraviti osobe koje su dale zivote za BiH, ali isto tako ni kriminalce koji su pokopani kao sehidi a poginuli u mafijaskim obracunima, samo da se zna gdje smo kao drsutvo trenutno!
- xeniia
#543 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Da, da.. sve nam je jasno ... mora da vam je lijepo bilo ...Furby wrote:@amrica, Upoznala sam ga kad je malo stariji bio.
A za ono da nemam pojma... boli me briga kad si otisla u Chicago, to me ne zanima.. al dovoljno je da si tamo i da nemas pojma sta je sve ovdje radio... kako su se ljudi "sigurno" osjecali u njegovoj blizini... zbog njega smo morali napustati prostorije... siledzije volis izgleda... divna si ti meni osoba...
- HAVANA
#544 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Furby wrote:@amrica, Upoznala sam ga kad je malo stariji bio.
Daj još detalja, vidim krenulo te.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#545 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Upravo na ovoj temi lako je prepoznati ko kojoj generaciji pripada i ko su oni koji su bili direktni ucesnici rata konkretno ovdje u Sarajevu a tko su oni koji su samo slusali price o tome, gledali video isjecke na youtoube-u i jednostavno bili "in" u danasnjem vremenu kada su kriminlaci zakletve. Oni koji su ovdje bili u ratu kao direktni ucesnici i oni koji dobro znaju koje i prije rata bio Celo tacno i precizno ce reci da se pod broj jedan radi o klasicnoj kukavici, jer onaj koji sliuje zenu je najobicnija picka. Dalje lopov, narkoman, nabildana komadina od 120-130 kg koji je uvijek isao u pratnji svojih 5-6 buldoga jer ga je jednostavno bio strah a poznato je da su vecina takvih kriminalaca najobicnije pizde kada se nadju u situaciji kada su sami. Celo nikada nije cucao u mracnom i vlaznom rovu sarajevskih ratista sasvim sam. On, puska i neprijatelj preko puta. Nikada nije izasao pred tenk niti je ikada trcao na Spicastu stijenu, Vidikovac, Grbavicu i Vraca, Zuc, Nedzarice ali je zato nonsalantno setao sarajevskim ulicama i sirio strah i trepet medju onim koji su ga se bojali. Dosao je Celo u par sarajevskih jedinica na pocetku rata s ciljem da malo bude glavni i da pokusa da pokupi sa svojim psima ono sto bi smatrao da vrijedi ali je potjeran kao ker i otisao je kao ker.
Celo = Heroj = FUJ!!!!!!!!!!!!! Izvini Zaime Imamovicu, Safete Zajko, Jane Dorsneru, Safete Isovicu, izvinite moji poginuli saborci sa Trga Heroja Samire, Indira, Marijane, Ante, oprosti Nusrete Daute sto si poginuo na Mojmilu unistavajuci neprijateljski tenk, izvini Zuta Fadila koja si umjesto heroja Cele trcala po prvim linijima grada Sarajeva, izvinite sve majke sto ste ostale bez svojih sinova koji su svoje kosti ostavili po brdima i proplancima ove zemlje krseci se prsima u prsa sa jacim neprijateljom.
Celo moze biti heroj samo onima koji su isti kao i on a takvi spadaju u sljam ovoga drustva.
Ovo ne bih nikada napisao da nisam procitao postove @Matrixa, @Amrice, @turban i @frg za koje sam siguran da ako tada nisu bili rodjeni a onda su 92 godine tek izasli iz pelena.
Za ovoga posljednjeg: kod mene se ljudi sahranjuju a kod tebe im se pravi dzenaza i zapamti da ce to tako biti i ostati svidjalo se to tebi ili ne.
Celo = Heroj = FUJ!!!!!!!!!!!!! Izvini Zaime Imamovicu, Safete Zajko, Jane Dorsneru, Safete Isovicu, izvinite moji poginuli saborci sa Trga Heroja Samire, Indira, Marijane, Ante, oprosti Nusrete Daute sto si poginuo na Mojmilu unistavajuci neprijateljski tenk, izvini Zuta Fadila koja si umjesto heroja Cele trcala po prvim linijima grada Sarajeva, izvinite sve majke sto ste ostale bez svojih sinova koji su svoje kosti ostavili po brdima i proplancima ove zemlje krseci se prsima u prsa sa jacim neprijateljom.
Celo moze biti heroj samo onima koji su isti kao i on a takvi spadaju u sljam ovoga drustva.
Ovo ne bih nikada napisao da nisam procitao postove @Matrixa, @Amrice, @turban i @frg za koje sam siguran da ako tada nisu bili rodjeni a onda su 92 godine tek izasli iz pelena.
Za ovoga posljednjeg: kod mene se ljudi sahranjuju a kod tebe im se pravi dzenaza i zapamti da ce to tako biti i ostati svidjalo se to tebi ili ne.
-
Ohran
#546 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Kakav glup komentar. A sto mu na dzenazi nebi bio Reis i Silajdzic?Hodidjed wrote:Garant ce mu na dzenazi biti i fatihu prouciti Reis i Silajdzic.
- amrica
#547 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
hrasno38 wrote:Upravo na ovoj temi lako je prepoznati ko kojoj generaciji pripada i ko su oni koji su bili direktni ucesnici rata konkretno ovdje u Sarajevu a tko su oni koji su samo slusali price o tome, gledali video isjecke na youtoube-u i jednostavno bili "in" u danasnjem vremenu kada su kriminlaci zakletve. Oni koji su ovdje bili u ratu kao direktni ucesnici i oni koji dobro znaju koje i prije rata bio Celo tacno i precizno ce reci da se pod broj jedan radi o klasicnoj kukavici, jer onaj koji sliuje zenu je najobicnija picka. Dalje lopov, narkoman, nabildana komadina od 120-130 kg koji je uvijek isao u pratnji svojih 5-6 buldoga jer ga je jednostavno bio strah a poznato je da su vecina takvih kriminalaca najobicnije pizde kada se nadju u situaciji kada su sami. Celo nikada nije cucao u mracnom i vlaznom rovu sarajevskih ratista sasvim sam. On, puska i neprijatelj preko puta. Nikada nije izasao pred tenk niti je ikada trcao na Spicastu stijenu, Vidikovac, Grbavicu i Vraca, Zuc, Nedzarice ali je zato nonsalantno setao sarajevskim ulicama i sirio strah i trepet medju onim koji su ga se bojali. Dosao je Celo u par sarajevskih jedinica na pocetku rata s ciljem da malo bude glavni i da pokusa da pokupi sa svojim psima ono sto bi smatrao da vrijedi ali je potjeran kao ker i otisao je kao ker.
Jesi li ti siguran da si dobro citirao?????
amrica wrote:Furby wrote:@karanana, Drago mi Ismeta vidjeti dok je mladji bio.
@xeniia, nemas pojma
Da si ti "vidjela" i uopznala Ismeta kad je bio mladji, tesko bi citava otisla iz tog "vidjenja", a tek sto bi ti bilo drago.... da uzmes pistolj i upucas se.
Ziv bio, nemoj me trpati u istu recenicu sa gorepsomenutim.
A sto se godina tice, Kosevsko je bilo zabranjena zona za same cure, samo znam da je djena osoba bila gora od cele, a to je bio njufko, ako vec svasta znas, onda znas i ko je on.
- HAVANA
#548 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Generacija Jan Dorsner 
-
LSD
#549 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
Koliko samo ružnih rijeci za tek preminulog covjeka
...ni one osnovne uctivosti ni kulture,ma nicega...kako smo mi jadan i primitivan narod - uvijek spreman da popljuje drugog (ne stedeci ni mrtve pritom)...nas ni rat nije opametio 
-
fixer
#550 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav
a kad je milosevic umro ti si ga castio epitetima?LSD wrote:Koliko samo ružnih rijeci za tek preminulog covjeka![]()
...ni one osnovne uctivosti ni kulture,ma nicega...kako smo mi jadan i primitivan narod - uvijek spreman da popljuje drugog (ne stedeci ni mrtve pritom)...nas ni rat nije opametio
ne hvatajte na to se da poredim celu s milosevicem