Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#526 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Eborg »

JanuaryJones wrote:
Eborg wrote:Ja sam bio zadnji put prije nekih mjesec dana i radio je bez problema. Možda govoriš o periodu kada su se spajali sa trattoriom ili šta već.
Ah sorry, biće da je to ;-) izvinjavam se. Znači klopa je sad ok? Prije je bila skupa.
Ono što sam ja probao je bilo super.

Spustili su cijene za 1-3 KM na većinu jela, tako mi je barem rečeno kada sam uzeo onaj meni za ponijeti (na meniju stoje stare cijene).
duga puska

#527 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

Najjaci Baccone, a Fahro gazda najbolji kuhar :tooo:
direstraits0078

#528 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by direstraits0078 »

Zna li neko gdje se moze pojesti dobro biber meso u Sarajevu? 8-)
mp3problem

#529 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mp3problem »

direstraits0078 wrote:Zna li neko gdje se moze pojesti dobro biber meso u Sarajevu? 8-)
Eh, ako voliš krčme sa kariranim stolnjacima, mogu ti ja preporučiti jedno mjesto :D :D
Ne znam kako se tačno zove, ali između Pofalića i Malte, s desne strane ulice kada ideš prema Malti iz grada, iza onih zgrada uvučeno malo mjesto, krčmica, odlično biber meso, tamo na ručku možeš vidjeti od onih starih deda što nosaju plosku, do političara i mlađarije, cijene su u skladu sa kariranim stolnjacima - ala Jagoda fazon :-D Možda će neko znati kako se zove to mjesto, ja se ne mogu sjetiti :?
direstraits0078

#530 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Valjda ću namirisati kad dođem u blizinu. :-D
shandrprcSA

#531 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by shandrprcSA »

mp3problem wrote:
direstraits0078 wrote:Zna li neko gdje se moze pojesti dobro biber meso u Sarajevu? 8-)
Eh, ako voliš krčme sa kariranim stolnjacima, mogu ti ja preporučiti jedno mjesto :D :D
Ne znam kako se tačno zove, ali između Pofalića i Malte, s desne strane ulice kada ideš prema Malti iz grada, iza onih zgrada uvučeno malo mjesto, krčmica, odlično biber meso, tamo na ručku možeš vidjeti od onih starih deda što nosaju plosku, do političara i mlađarije, cijene su u skladu sa kariranim stolnjacima - ala Jagoda fazon :-D Možda će neko znati kako se zove to mjesto, ja se ne mogu sjetiti :?
Šentada? Čarda?
mp3problem

#532 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mp3problem »

Moguće, fakat se ne mogu sjetiti kako se zove, kad sjediš u bašti gledaš u soliter, a u dnu solitera je neki kafić, ali ono, vidi se da je za raju iz mahale :D

Jer ja sam malo loša u orijentaciji (a mjesto zavučeno) i nikada ne mogu da nađem to mjesto sama -nikad mu ni ne govorim ime, uvijek kažem - "ajmo tamo ono na socijalnom što ja nikad ne mogu da nađem" :D
JThomas

#533 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

baileys kod mirse. odlična kafana inače.
duga puska

#534 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

JThomas wrote:baileys kod mirse. odlična kafana inače.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
direstraits0078

#535 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Hvala svima na odgovorima, probam pa javim utiske. :-D
karanana

#536 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by karanana »

moze li slika tog biber mesa?
na googlu ukucam ali mi izbacuje svasta.
duga puska

#537 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

karanana wrote:moze li slika tog biber mesa?
na googlu ukucam ali mi izbacuje svasta.
Recimo ja kod Mirse nisam jeo navedeno meso, ali mislim da je i kod njega to varijacija na meso u umaku od bibera, a tih umaka raznih, sa zelenim, sarenim biberom, vakav-nakav.
Meni je inace jedno od najboljih jela ikad teleca koljenica u biber umaku, auuu :-)
shandrprcSA

#538 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by shandrprcSA »

kod Mirse je dobra i muckalica
JThomas

#539 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

kod mirse je sve dobro. al' biber meso je u suštini sitni ćevap koji se razlikuje samo po sosu. on je pun bibera, kako mu i ime kaže, ali nije uopšte ljut.
mp3problem

#540 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mp3problem »

JThomas wrote:kod mirse je sve dobro. al' biber meso je u suštini sitni ćevap koji se razlikuje samo po sosu. on je pun bibera, kako mu i ime kaže, ali nije uopšte ljut.
Jel "Kod Mirse" ovo što sam ja opisivala, a nisam znala kako se zove? :D Ili je to neko drugo mjesto (ako jeste, prosvijetli me gdje se nalazi) :D
duga puska

#541 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

Grehota je u kontekstu vrhunske hrane ne spomenuti restoran "Kod Ene" na Sedreniku (mozda neko vec jest,...).
Ko voli muckalicu nek' njegovu proba.Inace sva klopa za sve pohvale
duga puska

#542 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

mp3problem wrote:
JThomas wrote:kod mirse je sve dobro. al' biber meso je u suštini sitni ćevap koji se razlikuje samo po sosu. on je pun bibera, kako mu i ime kaže, ali nije uopšte ljut.
Jel "Kod Mirse" ovo što sam ja opisivala, a nisam znala kako se zove? :D Ili je to neko drugo mjesto (ako jeste, prosvijetli me gdje se nalazi) :D
Ma ocigledno jeste, nema koje drugo biti.Druga kuca nije, jer nju i nije tako tesko naci.
Ovo ti je najlakse autom naci ovako:Iz grada skrenes desno na Socijalnom kao da ces bivsem velikom Merkatoru, zatim odmah prvi semafor desno, tu desno odmah se nalazi Buregdzinica HITNA Pomoc i ulaz na parking, tu ne skreces neko na prvom sljedecem skretanju desno.Tu kad skrenes odmah kod kontejnera nekog pitaj za Baileys da ti objasne kako bi izbjegli uvlacenje-izvlacenje iz onih uskih prolaza izmedju zgrada i garaza...
mp3problem

#543 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mp3problem »

duga puska wrote:
mp3problem wrote:
Ma ocigledno jeste, nema koje drugo biti.Druga kuca nije, jer nju i nije tako tesko naci.
Ovo ti je najlakse autom naci ovako:Iz grada skrenes desno na Socijalnom kao da ces bivsem velikom Merkatoru, zatim odmah prvi semafor desno, tu desno odmah se nalazi Buregdzinica HITNA Pomoc i ulaz na parking, tu ne skreces neko na prvom sljedecem skretanju desno.Tu kad skrenes odmah kod kontejnera nekog pitaj za Baileys da ti objasne kako bi izbjegli uvlacenje-izvlacenje iz onih uskih prolaza izmedju zgrada i garaza...
U Drugoj kući više ne jedem - dva puta sam dlaku našla. Meni ni klopa tamo nije nešto, uvijek se razočaram.
Konobari su ljubazni, ali usiljeno ljubazni, vidiš da nije iskreno.

Ma ja u Baileys kad idem idem s nekim ko zna gdje to dođe, jer ga ja sama nikad ne znam pronaći - uvijek kažem, ej, ajmo tamo u onu krčmu što ja ne znam sama naći (a do sad joj ni ime nisam znala :) ). Džaba si ti to meni opisao, ali hvala ti :D
Comandini

#544 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Comandini »

Tamo je u blizini jos jedno slicno mjesto - Moscanica
bombašica

#545 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bombašica »

Dom Faletić? Valja li klopa?
duga puska

#546 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by duga puska »

Comandini wrote:Tamo je u blizini jos jedno slicno mjesto - Moscanica
Moscanica nije bas toliko blizu, nemoj zeni koja se slabo snalazi u prostoru jos vecu zabunu praviti.
Moscanica na kasiku dere, samo brate Memo k'o iznad glave da ti sjedi, samo da sto prije izadjes i mjesto drugom usutupis :-D
JThomas

#547 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

dobro, to je aščinica, sjedeš, pojedeš i izađeš. a ono je krčma.
Banksy

#548 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Je li to tamo gdje je bio Via Del Corso i ko je Mirso?
JThomas

#549 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

nije. druga kuća je gdje je bio via del corso. a ovo je pod prvim neboderom od hitne.

a mirso je mirso... :D
Banksy

#550 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

JThomas wrote:nije. druga kuća je gdje je bio via del corso. a ovo je pod prvim neboderom od hitne.

a mirso je mirso... :D
A-haaa ...

Dobro ... :D
Post Reply