moj glas je mek ali je zato moja toljaga tvrdagrunt wrote:
Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
-
d2
#526 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
-
cursum_perficio
#527 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Pa da...volja vecine vlada. Isto kao sto se danas ja moram poklopiti i sutiti kada vecina odluci da dozvoli brak homoseksualaca, alkohol na svakom koraku, bludnicenje maloljetnih osoba i sta sve ne, tako bi se i ti morao poklopiti drustvu i volji vecine koja bi bila protiv ovakvih stvari. U svakom demokrataskom drustvu imas grupe ljudi ciji svjetonazori nisu u skladu sa vecinom, ali su dio tog drustva i drustvo je duzno da ih stiti. To sto ste vi definisali neke poglede kao moderne, dobre i pohvalne, a druge nazadne, primitivne i destruktivne je samo moguce jer ste danas u vecini. To i jeste privilegij vecine i zbog tog ona i ima vlast. Vecina postavlja kriterije po kojim se onda sve drugo mjeri i vaga. Kada vecina bude drugih pogleda, tako ce se i te kriterije promijeniti a sa njima i definicija modernog, naprednog, civilizovanog i pohvalnog.Sada vidim koliko je sati. Dakle ako većina lupeta i proglašava Djeda Mraza za hrišćanskog sveca bez obzira na to što to nema veze sa životom niti historijom niti religijom moram da se poklopim. Sutra ako proglasite da je npr. muzika sa instrumentima hrišćanski/paganski običaj, moram se poklopiti, jer je to volja većine. Bilo šta što vi proglasite je tačno i ne dolazi u pitanje. Koncerti će se moći održavati za manjinu, pod uslovom da je dovoljno tiho da većina ne čuje i ne bude time "izložena neprijatnostima".
Last edited by cursum_perficio on 30/12/2008 07:49, edited 1 time in total.
-
d2
#528 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
hm upravo procitah tekst sa monitora...
----
Josip Broz Tito čestita građanima Jugoslavije Novu 1971. godinu Ekipa Red Carpeta bila je u Beogradu gdje je saznala sve detalje o Jožinim dočecima, a usput je posjetila i izložbu fotografija 'Titove Nove godine'.
'Na svakoj Titovoj novoj godini nosile su se nekakve lude kape i šeširi, za koje sam kasnije otkrila da su ih kreirali poznati modni kreatori Jugoslavije. Na primjer u obliku autobusa, knjige, ribe koja proždire glavu, ovna... To je bio jedini vid ekstravagancije, pošto su svi bili obučeni u klasična svečana odijela.', izjavila je Ana Karić, kustosica izložbe.
Posebno je po pitanju mode bila zahtijevna Jovanka Broz koja je često znala vraćati haljine na doradu jer im je pronalazila različite mane.
No kustosica je iznijela i neke još zanimljivije detalje poput toga kako postoji dokument da je 1949. godine bio zabranjen Božić, kao i niz spisa o eliminaciji Djeda Mraza kao klerikalno boljševičku tvorevinu koja suviše sliči na Svetog Nikolu koji je 'došao' sa zapada.
Originalna ideja bila je da se uvede Nova godina kao glavni zimski praznik i da se izvrši personalizacija Nove godine u obliku mlade djevojke obučene u narodnu nošnju.
---
"problemi" isti, cak je i rjesenje slicno
----
Josip Broz Tito čestita građanima Jugoslavije Novu 1971. godinu Ekipa Red Carpeta bila je u Beogradu gdje je saznala sve detalje o Jožinim dočecima, a usput je posjetila i izložbu fotografija 'Titove Nove godine'.
'Na svakoj Titovoj novoj godini nosile su se nekakve lude kape i šeširi, za koje sam kasnije otkrila da su ih kreirali poznati modni kreatori Jugoslavije. Na primjer u obliku autobusa, knjige, ribe koja proždire glavu, ovna... To je bio jedini vid ekstravagancije, pošto su svi bili obučeni u klasična svečana odijela.', izjavila je Ana Karić, kustosica izložbe.
Posebno je po pitanju mode bila zahtijevna Jovanka Broz koja je često znala vraćati haljine na doradu jer im je pronalazila različite mane.
No kustosica je iznijela i neke još zanimljivije detalje poput toga kako postoji dokument da je 1949. godine bio zabranjen Božić, kao i niz spisa o eliminaciji Djeda Mraza kao klerikalno boljševičku tvorevinu koja suviše sliči na Svetog Nikolu koji je 'došao' sa zapada.
Originalna ideja bila je da se uvede Nova godina kao glavni zimski praznik i da se izvrši personalizacija Nove godine u obliku mlade djevojke obučene u narodnu nošnju.
---
"problemi" isti, cak je i rjesenje slicno
-
cursum_perficio
-
d2
#530 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
bili smo nekada zemlja i grad sa dobrim humorom, od humora koji se plasira u zadnje vrijeme mene je strah za moju buducnost i buducnost moje djece
- mayab
#531 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Ovo, kao, treba da bude smiješno??cursum_perficio wrote:
![]()
- seln
#532 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Papcima je valjda smijesno....."joooj, amere, jesi mu rek'o..."mayab wrote:Ovo, kao, treba da bude smiješno??cursum_perficio wrote:
![]()
- nosara
#533 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
cursum_perficio wrote:"preselio na akhiret-ala rahmetelje"
Ovo je vrijedjanje na vjerskoj osnovi.
Molim moderaciju da ovu sramotu sankcionise!
Ovo je vrijedjanje na vjerskoj osnovi.
Molim moderaciju da ovu sramotu sankcionise!
- tranquil
#534 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Ah taktike taktike forumske taktike:cursum_perficio wrote:Pa da...volja vecine vlada. Isto kao sto se danas ja moram poklopiti i sutiti kada vecina odluci da dozvoli brak homoseksualaca, alkohol na svakom koraku, bludnicenje maloljetnih osoba i sta sve ne, tako bi se i ti morao poklopiti drustvu i volji vecine koja bi bila protiv ovakvih stvari. U svakom demokrataskom drustvu imas grupe ljudi ciji svjetonazori nisu u skladu sa vecinom, ali su dio tog drustva i drustvo je duzno da ih stiti. To sto ste vi definisali neke poglede kao moderne, dobre i pohvalne, a druge nazadne, primitivne i destruktivne je samo moguce jer ste danas u vecini. To i jeste privilegij vecine i zbog tog ona i ima vlast. Vecina postavlja kriterije po kojim se onda sve drugo mjeri i vaga. Kada vecina bude drugih pogleda, tako ce se i te kriterije promijeniti a sa njima i definicija modernog, naprednog, civilizovanog i pohvalnog.Sada vidim koliko je sati. Dakle ako većina lupeta i proglašava Djeda Mraza za hrišćanskog sveca bez obzira na to što to nema veze sa životom niti historijom niti religijom moram da se poklopim. Sutra ako proglasite da je npr. muzika sa instrumentima hrišćanski/paganski običaj, moram se poklopiti, jer je to volja većine. Bilo šta što vi proglasite je tačno i ne dolazi u pitanje. Koncerti će se moći održavati za manjinu, pod uslovom da je dovoljno tiho da većina ne čuje i ne bude time "izložena neprijatnostima".
- perfidno imputiranje podrške pedofiliji, alkoholizmu
- opet imputiranje da ti je neko rekao da imaš nazadne i destruktivne svjetonazore. Destruktivna i nazadna je samo segregacija djece, niko nije pominjao svjetonazor. Ti si prva rekla tako nešto, zapitaj se zašto si tako paranoična i moraš stati u odbranu nečega što čak niko ne napada.
- ko su "vi" i "mi" ovdje? ko ima većinu? Ko ukida Djeda Mraza bez pitanja?
Po zadnji put te molim, ne skrivaj se iza "volje većine" jer sama volja većine nije demokratija. Ti si izgleda pobrkala demokratiju s teokratijom.
- lord-executioner
#535 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Ne treba se zavaravati. Sistem u BiH i jeste teokratski, a ne demokratski. Konstitutivni narodi su samo paravan za vjeru, cim se Bosnjakom po opcem misljenju ne moze smatrati nemusliman, Srbinom nepravoslavac, a Hrvatom nekatolik, i cim vladika,reis i kardinal stimuliraju i usmjeravaju politicko misljenje. Time je i vjera odrednica javnog i politickog zivota. To je jasno vec i iz cijele problematike Deda Mraza, buduci da on ne smeta ljudima, nego fundamentalizmu, i zbog toga je nepozeljan i nepodoban. Samo jedna komponenta teokratske vladavine ovdje ne stoji, a to je implikacija Boga kao vrhovnog vladara u teokratskoj drzavi. Bog sa ovim dzumbusom nema nista, jer je uprkos stalnom pozivanju na vjeru, tradiciju i identitet kako bi se opravdali gotovo zvjerski potezi jasno da teznjama ka stalnoj diskriminaciji upravljaju niski porivi i nizi interesi, nimalo u skladu sa sustinom bozanskoga.
- Sezam
#536 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Ljudi, bez obzira kakav stav ko imao o gorucem pitanju...cinjenice su sljedece...
- Djed Mraz je hriscanska maskota
- Vjeronauk u obdanistima je ludilo
-
brinetta
#537 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Medju prvima sam se zalagala za vracanje Djeda Mraza u sarajevska obdanista!!!!!!!
Medjutim Djed Mraz je otisao zajedno za komunistickim sistemom i tesko da cemo ga vise vratiti kao onog starog DM, on je Djed Bozicnjak kao i svugdje u svijetu. Tradiciju komunizma jos uvijek slijede samo muslimani.
Jeste li se ikad pitali zasto je Djed Mraz nepozeljan? Zasto je vjeronauka uvedena u sarajevska obdanista (bila protiv iste, vise nisam).
Kritikujemo svi zajednickim znagama Arziju a zaboravljamo na uciteljicu iz Bratunca koja je nedavno dala peticu kao nagradu za nacrtanog Ratka Mladica i to ne kritikujemo!
Znate li od kada vjeronauka postoji u RS-u? I u ostalim gradovima Herceg-Bosne? Jesu li muslimani prvi uveli vjeronauku ili su jednostavno slijedili primjer ostalih?
I ja sam kao vecina forumasa (citaj muslimana) za jedinstvenu BIH ali svi mi koji smo vecina smo jedna velika manjina u odnosu na ostale.
Umjesto sto kritizirate nadjite rjesenje da svima bude bolje i da svi budemo jednaki. Ali ne da budemo jednaki samo u Sarajevu nego u cijeloj BiH.
U Dodikistanu se izmisljaju i slave za preduzeca pa tamo niko nije digao svoj glas protiv, naprotiv oni su odusevljeni idejom. Nemaju oni problema sa DM, njima on ne bode oci.
Na zapadu je taj isti Djed Bozicnjak davno podijelio paketice, prije 25/12.
Medjutim Djed Mraz je otisao zajedno za komunistickim sistemom i tesko da cemo ga vise vratiti kao onog starog DM, on je Djed Bozicnjak kao i svugdje u svijetu. Tradiciju komunizma jos uvijek slijede samo muslimani.
Jeste li se ikad pitali zasto je Djed Mraz nepozeljan? Zasto je vjeronauka uvedena u sarajevska obdanista (bila protiv iste, vise nisam).
Kritikujemo svi zajednickim znagama Arziju a zaboravljamo na uciteljicu iz Bratunca koja je nedavno dala peticu kao nagradu za nacrtanog Ratka Mladica i to ne kritikujemo!
Znate li od kada vjeronauka postoji u RS-u? I u ostalim gradovima Herceg-Bosne? Jesu li muslimani prvi uveli vjeronauku ili su jednostavno slijedili primjer ostalih?
I ja sam kao vecina forumasa (citaj muslimana) za jedinstvenu BIH ali svi mi koji smo vecina smo jedna velika manjina u odnosu na ostale.
Umjesto sto kritizirate nadjite rjesenje da svima bude bolje i da svi budemo jednaki. Ali ne da budemo jednaki samo u Sarajevu nego u cijeloj BiH.
U Dodikistanu se izmisljaju i slave za preduzeca pa tamo niko nije digao svoj glas protiv, naprotiv oni su odusevljeni idejom. Nemaju oni problema sa DM, njima on ne bode oci.
Na zapadu je taj isti Djed Bozicnjak davno podijelio paketice, prije 25/12.
- Sezam
#538 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Evo nesto zanimljivo i 'nepristrasno'...
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 06,00.html
Hanukkah and Santa Claus
Russian immigrants find it hard to part with romantic scenes of Christmas; while Israelis celebrate Hanukkah, they decorate their homes with Christmas trees
Natasha Mozgovia Published: 12.19.06, 22:27 / Israel Jewish Scene
While veteran Israeli citizens are busy stuffing themselves with sufganiyot, lighting Hanukkah candles and taking their kids to see the lavish holiday performances, Russian new immigrants are also busy preparing for the New Year. Along with the Hanukkah candles many have purchased Christmas trees.
The new immigrants say their acts have nothing to do with Christian holidays, but rather in maintaining a tradition they brought with them from overseas, namely to celebrate the civilian new year.
However, they do not suffice with standard New Year celebrations such as food and dance, which has long become a custom among Israelis as well. They also incorporate classic Christian elements such as Christmas trees and Santa Claus costumes.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 06,00.html
Hanukkah and Santa Claus
Russian immigrants find it hard to part with romantic scenes of Christmas; while Israelis celebrate Hanukkah, they decorate their homes with Christmas trees
Natasha Mozgovia Published: 12.19.06, 22:27 / Israel Jewish Scene
While veteran Israeli citizens are busy stuffing themselves with sufganiyot, lighting Hanukkah candles and taking their kids to see the lavish holiday performances, Russian new immigrants are also busy preparing for the New Year. Along with the Hanukkah candles many have purchased Christmas trees.
The new immigrants say their acts have nothing to do with Christian holidays, but rather in maintaining a tradition they brought with them from overseas, namely to celebrate the civilian new year.
However, they do not suffice with standard New Year celebrations such as food and dance, which has long become a custom among Israelis as well. They also incorporate classic Christian elements such as Christmas trees and Santa Claus costumes.
- JThomas
#539 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
kako se lijepo klerofašizam pakuje pod demokratiju...
ono, svakoga treba poštovati, mi smo za demokratiju, ALI...hajmo mi ipak djecu od treće godine, kad se jedva mogu igrati autićima a kamoli shvatiti koncepte vjere, učiti da se razlikuju...da mali ivan ipak nije isti kao on, te da ipak nije baš poželjno da se oni druže zajedno...jer svi smo mi jednaki, samo je većina ipak malo jednakija...hajmo mu već u trećoj objasniti da je deda mraz katolički svetac koji ga želi pokrstiti - nije bitno što ono ne zna ni šta znači katolički ni svetac ni pokrstiti...cilj je vidljiv iz aviona, kakva crna vjeronauka, ona je samo izgovor, kao da trogodišnjak može išta shvatiti o vjeri ne znam ti kako da mu objasniš.
a "manjina" (lafo, prema arzijinoj anketi) će svog deda mraza dobiti iza nove godine...jer mi smo demokrati, mi smo samo protiv nametanja, a vi ste islamofobi koji našoj djeci hoće nametnuti kršćnaskog sveca, i koji su digli halabuku protiv direktorice zato što je ona, jelte, i obrazovana i pokrivena, pa izmišljate da je deda mraz zabranjen, a nije, on samo mora proći proceduru, mora zasjedati komisija pri ministarstvu, ko vam je kriv kad ne poznajete demokratske procese...
ono, svakoga treba poštovati, mi smo za demokratiju, ALI...hajmo mi ipak djecu od treće godine, kad se jedva mogu igrati autićima a kamoli shvatiti koncepte vjere, učiti da se razlikuju...da mali ivan ipak nije isti kao on, te da ipak nije baš poželjno da se oni druže zajedno...jer svi smo mi jednaki, samo je većina ipak malo jednakija...hajmo mu već u trećoj objasniti da je deda mraz katolički svetac koji ga želi pokrstiti - nije bitno što ono ne zna ni šta znači katolički ni svetac ni pokrstiti...cilj je vidljiv iz aviona, kakva crna vjeronauka, ona je samo izgovor, kao da trogodišnjak može išta shvatiti o vjeri ne znam ti kako da mu objasniš.
a "manjina" (lafo, prema arzijinoj anketi) će svog deda mraza dobiti iza nove godine...jer mi smo demokrati, mi smo samo protiv nametanja, a vi ste islamofobi koji našoj djeci hoće nametnuti kršćnaskog sveca, i koji su digli halabuku protiv direktorice zato što je ona, jelte, i obrazovana i pokrivena, pa izmišljate da je deda mraz zabranjen, a nije, on samo mora proći proceduru, mora zasjedati komisija pri ministarstvu, ko vam je kriv kad ne poznajete demokratske procese...
-
in33sa
#540 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Dobro im je Bakir sinoc "objasnio", necemo Djeda Mraza, dajte nam Dedu Aliju.
Aludirajuci jasno na totalitarne rezime gdje je Vodja i na slikama i u srcima i na usnama dok obozavatelji srljaju u smrt za Vodju.
Na taj put bi Arzija i njeni politicki pokrovitelji izveli Bosnjake. A kako znamo da u Bosni uglavnom zive ovce... prosta matematika.
Aludirajuci jasno na totalitarne rezime gdje je Vodja i na slikama i u srcima i na usnama dok obozavatelji srljaju u smrt za Vodju.
Na taj put bi Arzija i njeni politicki pokrovitelji izveli Bosnjake. A kako znamo da u Bosni uglavnom zive ovce... prosta matematika.
-
VjecitiStudent
#541 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Samo sto se hriscani bas i ne slazu s tobomSezam wrote:Ljudi, bez obzira kakav stav ko imao o gorucem pitanju...cinjenice su sljedece...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7798480.stm
-
VjecitiStudent
#542 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
A kad sam ja postavio isjecak iz te slikovnice, obrisase mi post u sekundi.in33sa wrote:Dobro im je Bakir sinoc "objasnio", necemo Djeda Mraza, dajte nam Dedu Aliju.
- chuchumbamayumbe
#543 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Medju roditeljima koji imaju svoju djecu u obdanistima kruzi informacija koju su plasirali Arzija i kompanija, a naravno da je ta informacija lazna (provjereno lazna).
Naime, navodno je sprovedena anketa medju roditeljima, i vecina roditelja se izjasnila da su protiv Djeda Mraza!
Ovo je lazna informacija posto nikakva anketa nije bila data roditeljima, niti su roditelji bili pitani, niti usmeno, niti pismeno, da li zele Djeda Mraza!
Roditeljima koji su pitali za Djeda Mraza je receno da je bila anketa, ali nikakve ankete nije bilo!
Informacija o lazima koje plasiraju Arzija&co je 100% provjerena i lazna!
Lazu, lazu i lazu, lopuze jedne!
Naime, navodno je sprovedena anketa medju roditeljima, i vecina roditelja se izjasnila da su protiv Djeda Mraza!
Ovo je lazna informacija posto nikakva anketa nije bila data roditeljima, niti su roditelji bili pitani, niti usmeno, niti pismeno, da li zele Djeda Mraza!
Roditeljima koji su pitali za Djeda Mraza je receno da je bila anketa, ali nikakve ankete nije bilo!
- Sezam
#544 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Slusaj, taj tip je samo jedan usamljeni primjer...a i on govori u tekstu da se Djed Mraz koristi u krscanske svrhe, zato ga i ne zeli...e sad, to sto on misli da je isus rodjen 24/12, to je vec druga pricha...VjecitiStudent wrote:Samo sto se hriscani bas i ne slazu s tobomSezam wrote:Ljudi, bez obzira kakav stav ko imao o gorucem pitanju...cinjenice su sljedece...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7798480.stm
Pazi, ja zivim 'na zapadu', i ovdje gdje sam, Djed Mraz se veze iskljucivo za Bozic, to je cinjenica, Nova Godina se haman pa i ne slavi...
Ja ovdje ni slucajno ne govorim da se Djed Mraz treba ukinuti, ali cinjenice su cinjenice...uostalom Hrvati ga zovu Djed Bozicnjak - sta je tu sekularno? Ili su mozda Djed Mraz i Djed Bozicnjak (Bozic bata kod Srba ako se sjecam dobro) dva razlicita lika?
E sad, umjesto zabranjivanja muslimanskoj djeci da se 'druze' sa Djeda Mrazom, treba organizovati nesto slicno za krscansku djecu u vrijeme bajramskuh praznika...
- nosara
#545 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
chuchumbamayumbe: "Lazu, lazu i lazu, lopuze jedne!"
A vjernici...
A vjernici...
-
ponosna_manjina
#546 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Kada si vec shvatila zasto je Deda Mraz nepozeljan i kada vise nisi protiv uvodjenja vjeronauka u sarajevska obdanista, mozes mirne duse prestati biti i za jedinstvenu BiH jer slijediti politicku logiku RS-a i Herceg-Bosne i istovremeno biti za jedinstvenu Bosu i Hercegovinu predstavlja kontradiktornost koja je politicki osudjena na propast.brinetta wrote:Medju prvima sam se zalagala za vracanje Djeda Mraza u sarajevska obdanista!!!!!!!
- JThomas
#547 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
eto kakvim se sredstvima služe "demokrati" koji su samo za pravo izbora a protiv nametanja, koji su protiv mraka, jednoumlja, totalitarizma...a njihovih se metoda ne bi ni goebbels postidio.chuchumbamayumbe wrote:Medju roditeljima koji imaju svoju djecu u obdanistima kruzi informacija koju su plasirali Arzija i kompanija, a naravno da je ta informacija lazna (provjereno lazna).
ali @chuchumbamayumbe laže, on je vjesnikov proustaški provokator, on je ovo izmislio da bi ocrnio direktoricu, a njemu ustvari smeta što je pokrivena...
-
Relax
#548 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
E sad je stvarno dosta....Upravo ti koncerti se NECE zabranjivati jer papci vole papanke i to polugole. Ali zato smetaju djevojke na ulici, smeta to sto neko ne vjeruje u Allaha, Isusa i slicno. Smeta sto se pije piva (Boze me sacuvaj) za ramazan. Smeta sto ja hocu da obiljezim Novu Godinu ne zato sto je 2009. vec zato sto je proslo 365 dana, jer se Zemlja okrenula oko Sunca jer je na ovom dijelu Zemlje zima. Smeta sto ovdje nema afganistanskog pijeska, iranskog obicaja i serijatskog zakona. Smeta sto psujem, sto volim logiku, a ne laprdanje sta je vecina, a sta manjina i gdje je tu demokratija. Lijepo je Reis rekao, "koje ba prilagodjavanje, kome mi da se prilagodjavamo?" Mi vi oni. Jesam, ja sam u manjini i ponosim se tim. Dok god je vecina grupa ispranih mozgova nacionalistickih poluvjernika (na tri strane) koji svaki argument pravdaju: Kad mogu oni u RS-u ili u Hercegovini sto ne bi i mi? Zlo mi je. Fizicki i psihicki...Zaista. 
-
brinetta
#549 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
Kada si vec shvatila zasto je Deda Mraz nepozeljan i kada vise nisi protiv uvodjenja vjeronauka u sarajevska obdanista, mozes mirne duse prestati biti i za jedinstvenu BiH jer slijediti politicku logiku RS-a i Herceg-Bosne i istovremeno biti za jedinstvenu Bosu i Hercegovinu predstavlja kontradiktornost koja je politicki osudjena na propast.[/quoteponosna_manjina wrote:brinetta wrote:Medju prvima sam se zalagala za vracanje Djeda Mraza u sarajevska obdanista!!!!!!!
Zavisi!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#550 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/djed-m ... rtica.html jel neko procitao ovo ovdje?
Zasto na sa-xu pise "Djeda Mraz je djeci donio simbolične poklone i potom morao napustiti objekat" a na dnevniku "Oko 80 djece dočekalo ga je s oduševljenjem. Ipak, tete i pedagoginja vrtića zamolile su ga da napusti vrtić što je on odbio jer su djeca bila oduševljena. Djed Mraz morao napustiti objekt" Ako fino pise da je on uspio djeci dati poklone simbolicne, zasto na dnevniku onda ovako?
p.s. procitajte komentare, ne samo da nam Hrvati sve po spisku nego i narod iz BiH, hajd razumijem za ove iz Hercegovine, al Zenicani...
Kao da smo mi krivi...
pfff nema nama nikada napretka ovdje
Zasto na sa-xu pise "Djeda Mraz je djeci donio simbolične poklone i potom morao napustiti objekat" a na dnevniku "Oko 80 djece dočekalo ga je s oduševljenjem. Ipak, tete i pedagoginja vrtića zamolile su ga da napusti vrtić što je on odbio jer su djeca bila oduševljena. Djed Mraz morao napustiti objekt" Ako fino pise da je on uspio djeci dati poklone simbolicne, zasto na dnevniku onda ovako?
p.s. procitajte komentare, ne samo da nam Hrvati sve po spisku nego i narod iz BiH, hajd razumijem za ove iz Hercegovine, al Zenicani...
pfff nema nama nikada napretka ovdje