1001 Koristan Savjet
Moderator: anex
- rinna0304
#526 Re: 1001 Koristan Savjet
eh sad nez gdje ovo da stavim al hitno potreban bar 1 od 1001 savjeta
spalila pola ruke uljem praveci dorucak pa jel ko zna sta na brzinu da stavim da ublazim ovo crvenilo i bol ? 
- jedna tamo
#527 Re: 1001 Koristan Savjet
kaladontom namazati
- thea
#528 Re: 1001 Koristan Savjet
normalno ako si se sprzila ruku pod vodu hladnu 4-5 min intezivno. voda je materija koja uzima toplotnu energiju.rinna0304 wrote:eh sad nez gdje ovo da stavim al hitno potreban bar 1 od 1001 savjetaspalila pola ruke uljem praveci dorucak pa jel ko zna sta na brzinu da stavim da ublazim ovo crvenilo i bol ?
nakon tog mazi non stop 4-5 y min na dan
laulugen kremom.
ili neka koja je dobra za regeneracoju a ima u tvojoj blizoj farmaciji
- thea
#529 Re: 1001 Koristan Savjet
jedna tamo wrote:zna li neko s čim očistiti kožne baletanke? plave su boje...
ja ih namažem kremom niveom al nije to to, baš izgledaju izlizano a nisu stare i jako su udobne
vazelinom
- rinna0304
#530 Re: 1001 Koristan Savjet
do sad drzala ruku pod hladnom vodom , stavljala kaladont i nako ulje za opekotine pojma nemam .. sad odo do apotekeo po bilo kakvu kremu xD ja se samo nadam da mi nece fleka ostat jer vec na istoj toj ruci imam jednu fleku od opekotine od prije 5 mj i i dalje stoji xd pa mi ne treba jos jedna
- DaffyDuck
#531 Re: 1001 Koristan Savjet
kupi jomelop, a inace za prvu pomoc cim se opeknes stavi malo sode bikarbone da izvuce "vatru"rinna0304 wrote:do sad drzala ruku pod hladnom vodom , stavljala kaladont i nako ulje za opekotine pojma nemam .. sad odo do apotekeo po bilo kakvu kremu xD ja se samo nadam da mi nece fleka ostat jer vec na istoj toj ruci imam jednu fleku od opekotine od prije 5 mj i i dalje stoji xd pa mi ne treba jos jedna
-
Kapri
#532 Re: 1001 Koristan Savjet
Hvala ti punoenisa wrote: u onim malim vrecicama (kao od praska za pecivo) obicno bude 10 (do 13) grama pa ravnaj se po tome
-
MADMalice
#533 Re: 1001 Koristan Savjet
@rinna0304
Kad izvuces zapaljenje i bol malo prodje nanesi bogato kantarionovo ulje. Ne znam koliko si se tacno opekla ali to je cudo za opekotine i oziljke.
Kad izvuces zapaljenje i bol malo prodje nanesi bogato kantarionovo ulje. Ne znam koliko si se tacno opekla ali to je cudo za opekotine i oziljke.
-
Lounge Act
#534 Re: 1001 Koristan Savjet
ja kad se oprzim, inace to bude prst, stavim prst u sol i cuvam dok ne prestane da boli. poslije ostane mjehuric, ali ne boli. to nam je nekad u osnovnoj rekla nastavnica biologije i od tad se koristim tom metodom 
- Zovem se Zelena
#535 Re: 1001 Koristan Savjet
Kafena kašičica je obično 3-5 grama.Kapri wrote:Koliko dodje 10 g mljevenog djumbira u kasikicama i koliko je 5g cimeta takodje u kasikicama?
Samo da potvrdimenisa wrote:ja kad se oprzim, inace to bude prst, stavim prst u sol i cuvam dok ne prestane da boli. poslije ostane mjehuric, ali ne boli. to nam je nekad u osnovnoj rekla nastavnica biologije i od tad se koristim tom metodom
-
Suzie Q
#536 Re: 1001 Koristan Savjet
što se bijelih tena tiče, stvarno se mogu očistiti arf-om, vis-om i sličnim deterdžentima a i vlažne maramice za skidanje šminke mogu očistiti puno mrlja sa kože, znači i sa tena. ja ih očistim tako pa kad se osuše premažem bijelom kremom za cipele. od kad ovo koristim tene mi traju puno puno dulje
mrlje od kemijske olovke se isto mogu očistiti vlažnim maramicama, a mogu i limunom. mislim da sam jednom čula i acetonom.
za opekotine je melem od nevena najbolji. nekad je bio i jekoderm ali ne znam ima li toga više.
što se kožnih cipela tiče, vazelin je dobar za održavanje, međutim ovisno o vrsti kože mogu od toga i potamniti, što se meni dogodilo s jednim cipelama. preporučila bih opet maramice za skidanje šminke ali probaj prvo na malom dijelu negdje iznutra za slučaj da promijene boju
mrlje od kemijske olovke se isto mogu očistiti vlažnim maramicama, a mogu i limunom. mislim da sam jednom čula i acetonom.
za opekotine je melem od nevena najbolji. nekad je bio i jekoderm ali ne znam ima li toga više.
što se kožnih cipela tiče, vazelin je dobar za održavanje, međutim ovisno o vrsti kože mogu od toga i potamniti, što se meni dogodilo s jednim cipelama. preporučila bih opet maramice za skidanje šminke ali probaj prvo na malom dijelu negdje iznutra za slučaj da promijene boju
-
obala
#537 Re: 1001 Koristan Savjet
Pomoc....Imam jedne sandale sa punom petom, koja je prilicno visoka. Gornji materijal je kao neko platno, crne su boje...sad, problem je u tome sto mi je lijeva veca od desne i klizi sa noge....znaci, desna je super, ali lijeva mi zna ponekad i spasti sa noge...zao mi da ih odbacim, a kada ih obucem, imam osjecaj da me zemlja sebi vuce
Ima li neko neki savjet???
-
Suzie Q
#538 Re: 1001 Koristan Savjet
jesi li probala one silikonske uloške za cipele, kao jastučići ne sjećam se kako se zovu ali ima kupiti u dm-u?obala wrote:Pomoc....Imam jedne sandale sa punom petom, koja je prilicno visoka. Gornji materijal je kao neko platno, crne su boje...sad, problem je u tome sto mi je lijeva veca od desne i klizi sa noge....znaci, desna je super, ali lijeva mi zna ponekad i spasti sa noge...zao mi da ih odbacim, a kada ih obucem, imam osjecaj da me zemlja sebi vuce![]()
-
obala
#539 Re: 1001 Koristan Savjet
NIsam, probacu...nadam se da ce biti ok 
-
Haettenschweiler
#540 Re: 1001 Koristan Savjet
Isprži kilo sirove kafe i samelji je čim se malo ohladi. Knjigu ubaci u posudu sa poklopcem i pospi je sa svake strane kafom. Nakon par dana knjigu izvadi iz posude a ostatke kafe skini sa suhom četkom za farbanje. Iskorištenu kafu zapakuj i pokloni prijateljici i njenim roditeljima. Oni smrad duhana svakako ne mogu primjetiti.zamzija wrote:Ima li neko rješenje za moj problemčić ?
Posudila sam prijateljici neke knjige i vratila mi ih je nakon mislim godinu i po dana, ali užasno korice i stranice smrde na duhan, kod nje u kući svi puše od roditelja do nje same, i taj miris mi strašno smeta...Valjda su stajale u dnevnoj sobi na polici
Pokušala sam da ih prozračim, ali ništa - i dalje smrde, fuj
-
Lounge Act
#541 Re: 1001 Koristan Savjet
mljevena kafa navodno pomaze i kod mirisa u frizideruHaettenschweiler wrote:Isprži kilo sirove kafe i samelji je čim se malo ohladi. Knjigu ubaci u posudu sa poklopcem i pospi je sa svake strane kafom. Nakon par dana knjigu izvadi iz posude a ostatke kafe skini sa suhom četkom za farbanje. Iskorištenu kafu zapakuj i pokloni prijateljici i njenim roditeljima. Oni smrad duhana svakako ne mogu primjetiti.zamzija wrote:Ima li neko rješenje za moj problemčić ?
Posudila sam prijateljici neke knjige i vratila mi ih je nakon mislim godinu i po dana, ali užasno korice i stranice smrde na duhan, kod nje u kući svi puše od roditelja do nje same, i taj miris mi strašno smeta...Valjda su stajale u dnevnoj sobi na polici
-
biscanka2
#542 Re: 1001 Koristan Savjet
U autu takodjer.enisa wrote:mljevena kafa navodno pomaze i kod mirisa u frizideruHaettenschweiler wrote:Isprži kilo sirove kafe i samelji je čim se malo ohladi. Knjigu ubaci u posudu sa poklopcem i pospi je sa svake strane kafom. Nakon par dana knjigu izvadi iz posude a ostatke kafe skini sa suhom četkom za farbanje. Iskorištenu kafu zapakuj i pokloni prijateljici i njenim roditeljima. Oni smrad duhana svakako ne mogu primjetiti.zamzija wrote:Ima li neko rješenje za moj problemčić ?
- Baby
#543 Re: 1001 Koristan Savjet
Bijela tašna je malo pobojila od crnih pantalona i ne može se oprati ,kako očistiti? 
- terra_incognita
#544 Re: 1001 Koristan Savjet
zavisi koji materijal
ako je skaj, probaj arfom a kozu mozes obicnom gumicom za brisanje
ako je skaj, probaj arfom a kozu mozes obicnom gumicom za brisanje
-
anonimus03
#545 Re: 1001 Koristan Savjet
Da ne listam 20+ strana, moze li mi neko reci kako ocistiti mrlje od pudera i hemijske olovke na tamnoj koznoj torbi (zapravo je dobra imitacija koze, ne znam koji bi materijal mogao biti u pitanju)?
Hvala.
Hvala.
- smasma
#546 Re: 1001 Koristan Savjet
kako ocistiti smolu sa sofersajbe ? 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12