Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post Reply
LBVIEW

#526 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

kakavdanakneiskustvu wrote:sarajlija imao na koncertu u sarajevu posebno obezbjeđenje
Pa svirao je u Alijinom Sarajevu - sve go mundzos. :oops:
LBVIEW

#527 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Škobo Habu wrote:
van Basten wrote: Bregović je '97 na koncertu u Sarajevu nosio pancir.
Nije nosio pancir. :roll: Demantovao je to u "Danima". Tu vijest o panciru su pustili u eter srbijanski mediji.

Ali je imao obezbjeđenje. 1997. je bila...
A sto li?
kakavdanakneiskustvu

#528 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by kakavdanakneiskustvu »

LBVIEW wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:sarajlija imao na koncertu u sarajevu posebno obezbjeđenje

jesu li indexi,sa davorinom popovićem i slobodanom kovacevicem imali posebno obezbjeđenje na nastupima u sarajevu?
90minut

#529 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by 90minut »

Joj vi pricate o Goranu kao da je vojnik pa se podrazumjeva da ima hrabrosti reci kako je, a lik je pička koja je još tad imao obezbjeđenje on je obicni muzičar ili ti ga kompozitor koji nikad nije imao hrabrosti reci kako je.I ko mu može zamjeriti za to treba da se okrece iza sebe kad je izvan Sarajeva?
kakavdanakneiskustvu

#530 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

kad je mogao jedan ivica osim,što ne bi mogao i bregović,ni osim nije vojnik,ako ćemo tom logikom
90minut

#531 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by 90minut »

Nije Osim vojnik slažem se nego je vojničina!

Goran je tip gdje je okružen hijenama koje mu pišaju po faci i on ce šutiti i spustiti glavu, ovaj drugi ce pasti borbom očito je to.
LBVIEW

#532 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

kakavdanakneiskustvu wrote:
LBVIEW wrote:

jesu li indexi,sa davorinom popovićem i slobodanom kovacevicem imali posebno obezbjeđenje na nastupima u sarajevu?
Nisu, to su Aijini Hrvati i Srbi sto su bili za Alijino Sarajevo.
kakavdanakneiskustvu

#533 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

a to je znači
Hendrix

#534 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hendrix »

Jebo Bregu i ne znam sto trosite vrijeme pisajuci o tom supku od covjeka...jedan Bruce Dickinson je uradio vise za ovaj grad nego lik koji se dici da je lafo njegov.

Scream for me Sarajevo treba da se pusta na svim televizijama da ljudi shvate sta je znacilo kad ti neko dodje u opkoljeni grad i odrzi koncert...ta nada koju je taj lik donio...nevjerovatno.
Last edited by Hendrix on 16/08/2019 23:02, edited 1 time in total.
Hajvan

#535 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

Hendrix wrote:Jebo Bregu i ne znam sto trosite vrijeme pisajuci o tom supku od covjeka...jedan Bruce Dickinson je uradio vise za ovaj grad nego lik koji se dici da je lafo njegov.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#536 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Hendrix wrote:Jebo Bregu i ne znam sto trosite vrijeme pisajuci o tom supku od covjeka...jedan Bruce Dickinson je uradio vise za ovaj grad nego lik koji se dici da je lafo njegov.

Scream for me Sarajevo treba da se pusta na svim televizijama da ljudi shvate sta je znacilo kad ti neko dodje u opkoljeni grad i odrzi koncert...ta nada koju je taj lik donio...nevjerovatno.

Hajvan

#537 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

ja sam iz cistog postovanja kupio vinil, cd i dvd… samo da podrzim tu pricu.
cd i dvd sam poklonio haveru koji je bas fan Maidna i Dickinsona.
Hendrix

#538 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hendrix »

Hajvan wrote:ja sam iz cistog postovanja kupio vinil, cd i dvd… samo da podrzim tu pricu.
cd i dvd sam poklonio haveru koji je bas fan Maidna i Dickinsona.
Upravo to i ja radim, poslao sam svim prijateljima vani link i nekima dvd, vecina se sjebala nisu imali pojma da se to desilo uopste.
high_volume

#539 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by high_volume »

House wrote:neka brege.

odjebite više sa svojim zatucanim prahistorijskim stavovima. brega. sviraj u svome gradu koliko ti kurcu ćeif!

neka ga,ne treba nikom zabranjivati,samo treba znati šta je govorio o npr. karadžiću,dodiku,alijinom sarajevu,neka i kusturice u sarajevu,sloboda kretanja ,sloboda govora treba da postoji
Pa šta se onda koji kurac buniš, i ti i onaj papak što ga je rat svukao na asfalt, pa se sad, "emancipiran", protivi vlastitim kompleksima. Koliko god bio sarkastičan, upravo si ovom rečenicom završio ovu glupavu primitivnu temu i njenu raspravu, jer, kažnjiva su djela, misli još nisu, kako god ko i o kome mislio.
Better Man

#540 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Better Man »

Hajvan wrote:

Bruce Dickinson je gigant nad gigantima. Sama činjenica da jedan od tvojih idola dođe u BiH u Sarajevo da održi koncert i pritom rizikuje vlastiti život je ogromna. Iz udobnog doma i komfora on je sa svojim bendom došao i dao ogromnu podršku građanima Sarajeva. Pa spomenimo i Bono Voxa i U2. A gdje je tu ikona ex Yu rock scene pokojni Milan Mladenović. Čovjek je usred Beograda na Messu nakon što je EKV proglašena grupom godine izašao na scenu i nakon zahvale pozvao sve prisutne da minutom šutnje odaju počast svim nevinim žrtvama u Sarajevu i Dubrovniku i od tog trenutka su on i grupa bili na crnoj listi tadašnjeg režima. Pa njegova čuvena izjava kad su dobili poziv da održe koncert u Banja Luci da nikad neće svirati tamo, jer ne može svirati barbarima koji su srušili kulturno - historijski spomenik džamiju Ferhadiju. I u tome su ga bezrezervno podržali njegovi prijatelji iz Partibrejkersa i Električnog Orgazma s kojima je na samom početku rata na iznajmljenom kamionu postavio opremu i kružili su Beogradom i pjevali protiv rata. Tu je i Vlatko Stefanovski koji je snimio pjesmu ili je u pitanju čitav album i nazvao ga je Sarajevo. Svi oni su dali ogromnu podršku Sarajevu i BiH, a nisu rođeni, niti su odrasli u Sarajevu izuzev Milana Mladenovića, koji je jedan dio djetinjstva proveo u Sarajevu i u jednom intervjuu u ratu je rekao da se njegov najbolji prijatelj zove Amer Haverić iz Sarajeva i da se nada da je živ i zdrav. To je bio ne čovjek, već ljudina nad ljudinama i ne samo on, već svi nabrojani i o njima svi mogu kazati samo najbolje. Partibrejkersi su napisali pjesmu Molitva i posvetili je nevinim žrtvama u Vukovaru i time dokazali da su prije svega dobri ljudi, pa tek onda veliki muzički giganti. I da ne zaboravim još jednog giganta Đorđa Balaševića, koji je napisao tekst za pjesmu Sarajevo će biti sve drugo će proći i također nam dao veliku podršku. Jedan Šiba Krvavac je iako teško bolestan odbio ponudu Bate Živojinovića da pošalje helikopter po njega i da ga izmjesti u Beograd i da ga zbrinu najbolji doktori, jer nije mogao ostaviti svoj grad. Govor Ivice Osima kad je podnio ostavku na mjesto trenera Partizana je nešto ogromno i time je potvrdio da je jedna velika ljudina, pa tek onda sve ostalo. Ništa Bregu ne bi koštalo da je osudio zločine i da je pozvao na prekid granatiranja njegovog rodnog grada, ali nije to uradio, jer njega interesuje samo novac i profit i zato nikad neće biti legenda i čovjek kao gore nabrojani. A Faruk Drina koji je njegov prijatelj i koji mu organizuje koncert je obična ljiga od čovjeka sa dvostrukim standardima. Čovjek koji je zaslužan za određene koncerte Srbijanskih šund muzičara u Sarajevu. Sjetimo se kad je organizovao koncert Miroslavu Iliću. Nema, to je bilo sve najbolje, Miroslav veliki čovjek, a onda odjednom otkazao sve zbog neke pjesme koju je ovaj pjevao i tako nam Drina prodavao lažni patriotizam.
Porodice Foht

#541 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Porodice Foht »

Pametan i sracunat lik koji je davno nadrastao brda iznad Sarajeva. Nejasne su mi te njegove izjave o Karadzicu jer nikako nije glup.
Sjecam se da je Jasni Samic rekao u nekom revoltu dok su radili intervju u Parizu: ”Nemoj da ti pocnem hvaliti Veliku Srbiju!?” Neshvatljivo! :?
Hajvan

#542 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Hajvan »

po opisanom i nije bash…
meni djeluje neurotichno emocionalan…
a glavna emocija mu je mrznja spram sarajva (aliyinog)

:lol:
LBVIEW

#543 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Bodkin

#544 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Bodkin »

ruzno,nepotrebno,bezveze,to za berbera,i jeste bio guzni haver,podguzna muha tuđmana,cija vojska ipak nije drzala sarajevo u opsadi,nego miloševiceva,karadžićeva

Ali sto je srusila pola mostara skupa sa starim nema veze jelde
piupiu

#545 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by piupiu »

Nego šta bi od one njegove fondacije za djecu s Gorice? Nikad ništa?
Ommadawn

#546 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by Ommadawn »

Bregović je dobar gitarista, dobar biznismen, dobar kalkulista, dobar marketinški strateg, dobrog izgleda, dobar manipulator.

Brega nije nikakav ni kompozitor ni čovjek.
Toliko.
¤ jelena ¤

#547 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by ¤ jelena ¤ »

Porodice Foht wrote:Pametan i sracunat lik koji je davno nadrastao brda iznad Sarajeva. Nejasne su mi te njegove izjave o Karadzicu jer nikako nije glup.
Sjecam se da je Jasni Samic rekao u nekom revoltu dok su radili intervju u Parizu: ”Nemoj da ti pocnem hvaliti Veliku Srbiju!?” Neshvatljivo! :?
Čovjek 30 godina živi van ovih skučenih granica i država i svijesti...pritom dobro poznaje narod s ovih prostora, sve naše neuralgične tačke i komplekse.

Svaka prosječno inteligentna i prosječno informisana osoba sa ovih prostora zna šta treba reći i uraditi kad hoće sagovornika ideološki da isprovocira ili da ga iz nekog razloga otkači, a Bregović je daleeeko od prosječnog. Ništa neshvatljivo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#548 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

Image

Image

RAZGOVOR O KONCERTU
Bregović, Sidran, Purivatra i Skaka na poslovnom ručku u Sarajevu

Bh. muzičar i autor Goran Bregović danas je na poslovnom ručku u Sarajevu dogovarao detalje oko njegovog koncerta koji će, prema najavama, biti održan 24. augusta na Bijeloj tabiji.
Na sastanku su bili i direktor Sarajevo film festivala (SFF) Mirsad Purivatra, akademik Abdulah Sidran, generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović, estradni menadžer Faruk Drina, te gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, kao i njegov zamjenik Ivica Šarić. Osim njih, sastanku je prisustvovao i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Ova ekipa je razgovarala o detaljima vezanim za Bregovićev dokumentarac, ali su se dotakli i detalja nadolazećeg koncerta na Bijeloj Tabiji.

Brega je sa Purivatrom pregovarao o prikazivanju svog dokumentarca "Tri pisma iz Sarajeva", koji je snimljen kada i istoimeni album, te koji će biti prikazan na 25. Sarajevo Film Festivalu.

Abdulah Sidran će svoj doprinos dokumentarcu dati kroz pjesmu "Dernek u Sarajevu", dok će Mirvad Kurić angažovati Sarajevsku filharmoniju. Dokumentarac će biti prikazan 19. augusta u takmičarskom dijelu Sarajevo film festivala. Bregović će prisustvovati premijeri filma 19. augusta, te će tom prilikom prošetati crvenim tepihom sa svojom ekipom.

Bregović i Purivatra su dogovorili da će koncertom zvanično zatvoriti ovogodišnji SFF, a gradonačelnik Abdulah Skaka kazao je kako će na koncert pozvati 40 gradonačelnika iz regiona, ali i šire.

BHRT televizija snimat će kompletan događaj, a video će kasnije biti distribuiran besplatno kako bi se što više dijelila lijepa slika suživota i tolerancije iz Sarajeva.
et brege po crvenom Ćilimu :lol: :lol: :lol: sHo nereknu Avdo kad god mi neko pomene suživot ja ga zatjeram u suqurac :lol: :lol: :lol:

motaj kablove fermani od reisa, ministra kurica, direktora SFF purivatre, gradonacelnika skake, akademika Sidrana enoga i prvak i bivsi ministar sdO Ivica... Hamo motaj kablove kad ti kazem :mrgreen:
Last edited by pici on 17/08/2019 09:29, edited 1 time in total.
LBVIEW

#549 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by LBVIEW »

Izvan skucenih granica i drzave i svijesti, pa onda upita Jadovana: " kako ide nasa stvar?" I to pred cetnicko - nabrijanim voditeljom i publikom, koju je na taj nacin otkacio? :-) To se kaze ulizivati, podilaziti, gmizati sto je on cinio prema velikosrpskoj politici oduvijek. :oops:
Koga je on otkacio kad je, brze - bolje, poletio svirati za Milosevicevu Srbiju (kad vec nij za Alljinu Bosnu)?
Mozda svoj grad i sugradjane koje je taj rezim ubijao skoro 4 godine? Da bi se, nakon sto je nanjusio zaradu, naprasno sjetio Sarajeva i poveo kmecavim glasom ponavljati mantru kako je on Sarajlija. :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#550 Re: Goran Bregović prodao "Durdevdan"

Post by pici »

Bh. muzičar i autor Goran Bregović :oops: :lol: :lol: :lol: Hamooo motaj kablove jebemu ljeljak
Post Reply