Garderoba za zimu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

hana_montana

#526 Re: Garderoba za zimu

Post by hana_montana »

alica.k wrote:
ladyblue18 wrote:Ja se divim vama koje mozete stikle nosit po ovom kijametu.
ja se divim svima koje nose stikle IKAD. ja bi na tome ekspresno slomila nogu u po ljeta u po zime.

:shock: :shock:

pa nije to tako tesko :roll: :D
maybelline

#527 Re: Garderoba za zimu

Post by maybelline »

Hey, ljudi, pokusavam da stavim sliku cizama, pa mi nesto ne ide. Help, please? :)
Irm@

#528 Re: Garderoba za zimu

Post by Irm@ »

Daphna wrote:This is nice :) Šteta što je muški :roll:

Image
imam isti :D mislim ljepsi jer je zenski ali isti fazon...a znas kako je topao divota :) by Mango ;-)
alica.k

#529 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

hana_montana wrote:
alica.k wrote:
ladyblue18 wrote:Ja se divim vama koje mozete stikle nosit po ovom kijametu.
ja se divim svima koje nose stikle IKAD. ja bi na tome ekspresno slomila nogu u po ljeta u po zime.

:shock: :shock:

pa nije to tako tesko :roll: :D
ma, nije tebi. ja imam osjecaj da bi se sva polomila na tom cudu. i kod kuce nekad kad sestrine obucem sve moram "odrzavat ravnotezu" :D
Irm@

#530 Re: Garderoba za zimu

Post by Irm@ »

@maybelline: upload sliku na nekoj web stranici npr http://www.imageshack.com i onda samo kopiras ovdje link unutar ocog img ;-)
a za stikle...ja sam se toooliko navikla uopce vishe ne nosim ravno nista...tako da i po ovoj navecoj zimi sam na 12 cm (dobro ne bas svaki dan jer mi nisu svake cizme tolike i naravno ne mislim na "igla" petu jer je to potpuno glupo a i seljacki nostiti zimi :D ) ali ugl sam na stiklama i kao da sam u ravnom..ugl sve je stvar navike :-D
maybelline

#531 Re: Garderoba za zimu

Post by maybelline »

Neko je pitao za moje cizme...

Image
maybelline

#532 Re: Garderoba za zimu

Post by maybelline »

Irm@ wrote:@maybelline: upload sliku na nekoj web stranici npr http://www.imageshack.com i onda samo kopiras ovdje link unutar ocog img ;-)
a za stikle...ja sam se toooliko navikla uopce vishe ne nosim ravno nista...tako da i po ovoj navecoj zimi sam na 12 cm (dobro ne bas svaki dan jer mi nisu svake cizme tolike i naravno ne mislim na "igla" petu jer je to potpuno glupo a i seljacki nostiti zimi :D ) ali ugl sam na stiklama i kao da sam u ravnom..ugl sve je stvar navike :-D

I, hvala, imenjakinjo ;)
bez_ideje

#533 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

I tako ja put pod noge u Intersport.....izmedju brda jakni do 300,400,500 KM-ova nadjoh i jednu ni manje ni vise nego 1049 KM :mrgreen:
mondo bizarro

#534 Re: Garderoba za zimu

Post by mondo bizarro »

bez_ideje wrote:I tako ja put pod noge u Intersport.....izmedju brda jakni do 300,400,500 KM-ova nadjoh i jednu ni manje ni vise nego 1049 KM :mrgreen:
znaš ti šta valja :-)
frfi.

#535 Re: Garderoba za zimu

Post by frfi. »

gumene cizmice:

'vako, imas na pijaci, imas u nekim skupljim radnjama(tipa guliver i gema) al ne bih dala za gumene cizmice vise od 30 KM, danas sam cula da ima u fisu u rajlovcu(o gumenim se raspravlja na sve strane :-) :-D ), ja sam svoje kupila u marsu-u okviru stadiona grbavica neka samoposluga-ali prosle godine-meni prijateljica rekla za to(platila sam ih ispod 20 KM)... ako bih trazila, trazila bih po nekim trznim centrima, ali tipa fis i to, sto prodaju sve.... na siranu sigurno mozes naci, kao i jverovatno na svim ostalim pijacama...samo sto su im sada digli cijene, mada mislim da nije strasno...
sa sreconm :-D
alica.k

#536 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:I tako ja put pod noge u Intersport.....izmedju brda jakni do 300,400,500 KM-ova nadjoh i jednu ni manje ni vise nego 1049 KM :mrgreen:
i moja sestra ima taj isti talent :D od svih stvari bez gledanja izabere najskuplju.
Daphna

#537 Re: Garderoba za zimu

Post by Daphna »

Irm@ wrote:

Image
imam isti :D mislim ljepsi jer je zenski ali isti fazon...a znas kako je topao divota :) by Mango ;-)
How much? :-D
bez_ideje

#538 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

alica.k wrote:
i moja sestra ima taj isti talent :D od svih stvari bez gledanja izabere najskuplju.
:lol: :lol: :lol: :lol:
To stvarno imam oduvijek,sjecam se ko manja kad me povedu u kupovinu......pa stanu kod frizidera , i kazu mi haj bez gledanja uzmi neki puter.....ili pavlaku ili sir......u 90 % slucajeva sam potrefila najskuplju
Bez zeze,vidjoh samo jednu od 100 KM ,a nije mi se svidjela.........sve ostalo je preskupo
alica.k

#539 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

e jedino sto mi jos pada na pamet je fis vitez i MOOOOZDA bagatela (bila ladyblue skoro ja mislim, mozda je vidjela imaju li). u vitezu smo mi maloj sestri uzeli tako nesto za skijanja, jer raste i ne isplati se davat za to pare...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#540 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Nisam primjetila, al nek ode nek pogleda. :-D
ellmichak

#541 Re: Garderoba za zimu

Post by ellmichak »

bez_ideje wrote:@bond.......e odlicno,to ce bit taman u budzetu ...idem u pon da pogledam u intersport :mrgreen:
Cuj ne nosate potkosulje :shock: ....ja bgm potkosulje ko majice biram,doduse 90% su one crne uske,ne bi mogla bez njih nema sanse i ljepse mi majice izgledaju ako im je puno sirok okovratnik i izrez :-) :-) :-)

Samo da se pohvalim da mi one cizme sto napravih kod cike na carsiji nisu ni jednom propustile,tople fine.......a imam i one oker futrovane sape......jes sam ko ajs pingvin kad izadjem u njima....al me zaboli..... :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Da te obradujem, vjerovatno i nece, ja svoje nosam vec 7 (SEDAM) godina, konstantno, svaku zimu, imam jedne sminki cizmice, koje obujem jednom godisnje i pokajem se redovno
A takve kao tvoje nikad nisu propustile, samo mi je ove zime malo pohladno u njima, al nisu futrovane
a ski jakne, ili uopste bilo koju sportsku opremu ne kupujte u intersportu, cijene su (za reket 100% znam a vjerovatno i za druge stvari) za 100KM veće (pogledati head radical microgel u sportlifeu i intersportu, 380, 475, respektivno)

Ja sam ski jaknu kupila u modiana outletu, za 45km, etirel, bila je prije oko 150km u intersportu, samo ih vise nema, ja sam zadnju kupila...

cekaj do proljeca, ne isplati se placati punu cijenu pogotovo za takve stvari
bez_ideje

#542 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

Ma cim sam kupila te cizmice vidjela sam ja potencijal u njima :mrgreen:
A za jakne sam i ja to skontala......pogledat cu jos malo,pa lijepo kakav vuneni djubretarac :(

Btw ,jel iko sio kaput skoro,isplati li se to ,sve skupa...
Nervira me sto u vecini radnji u kaputima je jako malo vune :skoljka:
mondo bizarro

#543 Re: Garderoba za zimu

Post by mondo bizarro »

ja hoću neki fin đubretarac, neki u boji :)
bez_ideje

#544 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

kolko para?

Ja ne prezalih djubretarac u Tifaniju ,stara ga zraknula i zamolila da ga ostave,ja dosla a meni velik :( :( :( :(

Vidjoh u Benetonu neke zelene
bez_ideje

#545 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

e da......gdje mogu nabaviti onu lutku za sivanje?
Imam masinu,dobru volju i krecem u akciju.........dosta vise zajebancije :mrgreen:
jedna tamo

#546 Re: Garderoba za zimu

Post by jedna tamo »

joj i meni je super to šivanje, moja mama je krojačica i imamo u kući 2 mašine al ja nemam volje za tim :sad:
al definitivno najbolje stvari se dobiju tim nekim ručnim radom, ja samo znam ušiti nešto kad se podere :roll:
mondo bizarro

#547 Re: Garderoba za zimu

Post by mondo bizarro »

pa ne baš neki preskup, s obzirom da mi nije, što se kaže, za glave, a i nisam pri lovi.
kad naleti neki...često čačkam po 2nd handovima, pa se nadam da ću naletiti na neki dobar i jeftin :-)
trenutno imam 1 crni od mohera, ali mi je velik pošto je muški. nosim ga već 7-8 godina, pa da malo promijenim. inače mu nije ništa, za tolike godine ko nov...
možda ga i ja sašijem ako ne nađem šta hoću. jest da nisam profesionalac, ali sam zadovoljna sa onim što napravim...

bez_ideje, ako budeš šila, važno je samo da nađeš dobar šnit, onda je lako...sretno!
bez_ideje

#548 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

Ma radila sam ja neke sitnije detalje vec ,doduse vec na gotovim stvarma
Zna i moja stara siti,ali samo po sablonu......pa sam prosla tu vrstu obuke,vadjenje snita i to ....
Mada ja nista ne radim po sablonu......kad imam neku ideju i komad materijala,gledat cu u njega 10-tak minuta,okrenut ga par puta ...i vec znam kako cu.....do sad je funkcionisalo :mrgreen:

A posto sam ja slucaj,koji ce uci u radnju sa vizijom kako nesto treba da izgleda,zadrzat se 2 minute i konstatovat da toga nema ......ostaje masina jedino :lol: :lol:
A treba mi lutka fakat,za neke vece komade,haljine i tunike ...bolje je kad imas dobar prikaz
mondo bizarro

#549 Re: Garderoba za zimu

Post by mondo bizarro »

ne znam gdje se prodaju te lutke, ali možda da vidiš na pijaci gdje oni nabavljaju one svoje pa im samo ruke makneš?
možda su jeftinije? :?
Irm@

#550 Re: Garderoba za zimu

Post by Irm@ »

Daphna wrote:
Irm@ wrote:

Image
How much? :-D
150 na snizenju..ali mislim da su sad im kaputi jos spali tako da provjeri kad udjes odmah ces vidjeti kapute na lijevoj strani ;-)
Post Reply