iz prve ruke
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Raigor Stonehoof
#526 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
u petici su "mali" jer ne stavljaju brdo brasna i sode u njih, kao sto vecina drugih radi, stedeci na mesu
iz prve ruke
iz prve ruke
- zateznistub
#527 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Imao sam čast jesti Osmine ( iz moje i Muhine price) koje on pravi samo za svoj ćeif, kako cevapcice, tako i pljeske, brizle i sva ostala sabrana djela.
Nikad prije i nikad poslije tog ukusa...
Nikad prije i nikad poslije tog ukusa...
- Warashii
#528 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa i nije bas. I oni su ljudi, zaslužuju nesto ok. Zamišljam turistu kojem su rekli da treba da proba cevape i on ih pojede naravno tamo. O tome ja govorim.zateznistub wrote:To sto vecina dijaspore i dobar dio turista zna samo za Želju i Šahinovo smeće je drugi par opanakaWarashii wrote:Dzaba, stavljali ga oni u somun, samun, lepinju ili lepinu cevapi ( mislim na Baščaršiju jer većina turista ce tamo da pojede cevape) su poprilicno losi.
- Edin H.
#529 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja sam se sa ovim razlikama birvaktile upoznao.
Otisao na utakmicu u Mostar, usao u burekdzinicu, ljubazno mu se obratim I zatrazim 400 grama bureka. Kaze levat, ne moze, prodaje na zvrkove ili kako li ih vec nazva.
Sekunda mu je falila da ostane bez radnje
Otisao na utakmicu u Mostar, usao u burekdzinicu, ljubazno mu se obratim I zatrazim 400 grama bureka. Kaze levat, ne moze, prodaje na zvrkove ili kako li ih vec nazva.
-
calculator
#530 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Opet previše piješEdin H. wrote:Ja sam se sa ovim razlikama birvaktile upoznao.
- Edin H.
#531 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nisam vala, samo dvijecalculator wrote:Opet previše piješEdin H. wrote:Ja sam se sa ovim razlikama birvaktile upoznao.
Sekunda mu je falila da ostane bez radnjeTema je o ćevapima
<a vezem se za onu pricu somun, lepina/lepinja
- gnjev
#532 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Somun

Lepina ( Ne mogu prevaliti preko jezika lepinja iako u masi ugostiteljskih objekata koriste ovaj naziv)

Lepina ( Ne mogu prevaliti preko jezika lepinja iako u masi ugostiteljskih objekata koriste ovaj naziv)

-
nema me tamo
-
kakonako
#534 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
U Galati se mogla popiti i jeni rakija...A cevapi i ambijent su prva liga.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#535 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
gnjev wrote:Somun
S tim da, iako nesumnjivo ima razlike, uglavnom samo u Sarajevu se razlicito zove. Ovo prvo bi u Zenici, zbog curekota, prije bila ramazanija
- zateznistub
#536 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Napokon!gnjev wrote:Somun
- KB9
#537 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ne znam ko je napiso kako su mu lose legli na zeludac poljeveni cevapi, poljev i potopljeno u mast kod onih sto fusere su totalno razlicite stvari, poljev je nesto odlicno za cevape i prilicno dugo se pravi usput receno, lakse se svare, lakse jedu i drasticno ukusniji budu, naravno da nije poljev kad dobijes masnu lepinu 
ps. prvo zbog curokota il bez curokota nikad ne moze bit ramazanija, ovo drugo da ima curokot bi bila ramazanija, somun i lepina se odma na prvu razlikuju ne znam o cemu vi pricate stvarno
ps. prvo zbog curokota il bez curokota nikad ne moze bit ramazanija, ovo drugo da ima curokot bi bila ramazanija, somun i lepina se odma na prvu razlikuju ne znam o cemu vi pricate stvarno
- zateznistub
#538 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja sam to napisao, pojeo sam tri puta od jednom.KB9 wrote:ne znam ko je napiso kako su mu lose legli na zeludac poljeveni cevapi, poljev i potopljeno u mast kod onih sto fusere su totalno razlicite stvari, poljev je nesto odlicno za cevape i prilicno dugo se pravi usput receno, lakse se svare, lakse jedu i drasticno ukusniji budu, naravno da nije poljev kad dobijes masnu lepinu
Jedini pored sarajeva su travnicki i banjalucki
- Fudo Bosna
#539 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....
Inače 5-ca Ferhatović i Željo po meni, jer je to stara škola i kvalitet, autentičnih sarajevskih cevapa, nisam odavno bio kod Kurte ali i on je predstavnik stare škole, mislim da su i Hodžić/Mrkva dobri, nisam tamo jeo godinama, ali ovi "novopečeni" po Čaršiji što imaju "napucane" nazive i "sređene" radnje , nemaju pojma šta je stara škola Želje i Ferhatovića i to je po meni za raju koja nisu iz Sarajeva, ako hoceš autentični sarajevski ćevap, Ferhatović i Željo !!!
Inače 5-ca Ferhatović i Željo po meni, jer je to stara škola i kvalitet, autentičnih sarajevskih cevapa, nisam odavno bio kod Kurte ali i on je predstavnik stare škole, mislim da su i Hodžić/Mrkva dobri, nisam tamo jeo godinama, ali ovi "novopečeni" po Čaršiji što imaju "napucane" nazive i "sređene" radnje , nemaju pojma šta je stara škola Želje i Ferhatovića i to je po meni za raju koja nisu iz Sarajeva, ako hoceš autentični sarajevski ćevap, Ferhatović i Željo !!!
- zateznistub
#540 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Fudo Bosna wrote:Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....
Šahin na aparatima
- Fudo Bosna
#541 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zateznistub wrote:Fudo Bosna wrote:Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....
Inače 5-ca Ferhatović i Željo po meni, jer je to stara škola i kvalitet, autentičnih sarajevskih cevapa, nisam odavno bio kod Kurte ali i on je predstavnik stare škole, mislim da su i Hodžić/Mrkva dobri, nisam tamo jeo godinama, ali ovi "novopečeni" po Čaršiji što imaju "napucane" nazive i "sređene" radnje , nemaju pojma šta je stara škola Želje i Ferhatovića i to je po meni za raju koja nisu iz Sarajeva, ako hoceš autentični sarajevski ćevap, Ferhatović i Željo !!!![]()
![]()
![]()
Šahin na aparatima
Ovo ti govori rođeni sarajlija koji je poznavao lično Hasetovog amidžića i ovo je stav mišljenje koje sam čuo i od Ferhatovića, tačnije, po njemu : 9-ka, 5-ca, Željo, i ja se slažem sa njim, e sad ako mi sarajlije rođene/vratničani "ne znamo", onda i ja "bolje" od nekoga iz Bihaća "poznajem" krajiške adete, jemeke i ostalo vezano za taj dio BiH ?
Možda su najbolji i "autenticni" kod Sovrlicke vjerovatno ih serviraju sa purom i lepinom, cuj lepina i sarajevski ćevap
- zateznistub
#542 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
E da ti sad rođeni vratničanin objasni, usput neko čiji je prvi rod ima kuću odmah do rahmetli Hasetove i neko ko je sjedio Hasetu u kriluFudo Bosna wrote:zateznistub wrote:Fudo Bosna wrote:Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....
Inače 5-ca Ferhatović i Željo po meni, jer je to stara škola i kvalitet, autentičnih sarajevskih cevapa, nisam odavno bio kod Kurte ali i on je predstavnik stare škole, mislim da su i Hodžić/Mrkva dobri, nisam tamo jeo godinama, ali ovi "novopečeni" po Čaršiji što imaju "napucane" nazive i "sređene" radnje , nemaju pojma šta je stara škola Želje i Ferhatovića i to je po meni za raju koja nisu iz Sarajeva, ako hoceš autentični sarajevski ćevap, Ferhatović i Željo !!!![]()
![]()
![]()
Šahin na aparatima
Ovo ti govori rođeni sarajlija koji je poznavao lično Hasetovog amidžića i ovo je stav mišljenje koje sam čuo i od Ferhatovića, tačnije, po njemu : 9-ka, 5-ca, Željo, i ja se slažem sa njim, e sad ako mi sarajlije rođene/vratničani "ne znamo", onda i ja "bolje" od nekoga iz Bihaća "poznajem" krajiške adete, jemeke i ostalo vezano za taj dio BiH ?
Možda su najbolji i "autenticni" kod Sovrlicke vjerovatno ih serviraju sa purom i lepinom, cuj lepina i sarajevski ćevap?
-ćevapčića što se tiće, Šahin (kao neko ko je počeo kao roštiljđija kod mrkve ikoji ga je sveo na nulu svojim lopovlucima) ima "Sarajevskog" u Svojim ćevapčićima taman onoliko koliko i Moskovskog...znači ništa.
To je jedan obični prevarant koji kupuje gotove od Hodžića i malo ih "doradi.
i to što po' grada nema pojma šta je i od čega pravi sarajevski ćevapčić i kao veličinu spomilje Šahina je samo jako poražavajuća činjenica za sve nas
- Fudo Bosna
#543 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne znam kako je počeo, ali znam da je identičan recept koji je poslovna tajna imao i isto radili i Željo i 5- ca, ranije 9 - ka, Sport i slično, ... i da je npr Željo prije rata imao najjaču prodaju ćevapa,Prrema prodaji somuna, čak jači i od Kurte bio, znam i broj ali nebitno, znači to je sve bila ista škola za razliku od ovih današnjih "Orijent", "Sovrlička" i ostalih "autentičnih " ćevabdžija, e sad ako mi je rahmetli Hasetov amiđić slagao da je sve to isti način,onaj recept da odstoj meso itd, i je tebi ne govorim istinu...zateznistub wrote:E da ti sad rođeni vratničanin objasni, usput neko čiji je prvi rod ima kuću odmah do rahmetli Hasetove i neko ko je sjedio Hasetu u kriluFudo Bosna wrote: Ovo ti govori rođeni sarajlija koji je poznavao lično Hasetovog amidžića i ovo je stav mišljenje koje sam čuo i od Ferhatovića, tačnije, po njemu : 9-ka, 5-ca, Željo, i ja se slažem sa njim, e sad ako mi sarajlije rođene/vratničani "ne znamo", onda i ja "bolje" od nekoga iz Bihaća "poznajem" krajiške adete, jemeke i ostalo vezano za taj dio BiH ?
Možda su najbolji i "autenticni" kod Sovrlicke vjerovatno ih serviraju sa purom i lepinom, cuj lepina i sarajevski ćevap?
-ćevapčića što se tiće, Šahin (kao neko ko je počeo kao roštiljđija kod mrkve ikoji ga je sveo na nulu svojim lopovlucima) ima "Sarajevskog" u Svojim ćevapčićima taman onoliko koliko i Moskovskog...znači ništa.
To je jedan obični prevarant koji kupuje gotove od Hodžića i malo ih "doradi.
i to što po' grada nema pojma šta je i od čega pravi sarajevski ćevapčić i kao veličinu spomilje Šahina je samo jako poražavajuća činjenica za sve nas
Inače najbliži mi rođak išao sa Hasetom u školu i taj ,stariji čovjek respektuje/respektovao, Šahinove ćevape...
Da Šahin kupuje od Hodžića ćevape
Odavno veću glupost ne pročitah, ali dobar vic
- Fudo Bosna
#544 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Inače 5-ca, je imala dugo vremena daleko najbolji kvalitet, ali i usluga i kvalitet su mu jako devalvirali, bio nedavno, razočarao se ...
Last edited by Fudo Bosna on 12/12/2015 14:29, edited 2 times in total.
- zateznistub
#545 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mnogo sta ti ne znas, a ovo "glupost"Fudo Bosna wrote: Ne znam kako je počeo,
Da Šahin kupuje od Hodžića ćevape![]()
![]()
![]()
Odavno veću glupost ne pročitah, ali dobar vic![]()
![]()
!!!
Kući pa ukućanima. Važi
- Fudo Bosna
#546 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ramiz "stari sarajlija" pa uči Ferhatoviće i Šahina, i "jadni" Šahin, ne zna, pa kupuje od njega gotove,?zateznistub wrote:Mnogo sta ti ne znas, a ovo "glupost"Fudo Bosna wrote: Ne znam kako je počeo,
Da Šahin kupuje od Hodžića ćevape![]()
![]()
![]()
Odavno veću glupost ne pročitah, ali dobar vic![]()
![]()
!!!
Kući pa ukućanima. Važi
Ohani, važi? Ma jedi drugar gdje hoćeš, i hvali koga hoćeš, što se mene tiče i kod Sovrlićke u lepini, jedi i hvali ih, važi ?
Mogu ti napisati recept po kome su radili Hase i Šahin, lično probao, po tom receptu, urađene na izletu na roštilju, i super fercera, ali nisi vrijedan toga...
Last edited by Fudo Bosna on 12/12/2015 14:22, edited 1 time in total.
- zateznistub
- Fudo Bosna
#548 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zateznistub wrote:
Mislim da je i od "Sovrlićke" uzimao gotove, pa ih raji podgrijavao, ša će "levat", zato je imao 50 % veći promet od Kurte, raja , "naivna"
- JThomas
#549 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
rahmetliji svaka čast, ali danas se željin i ferhatovićev ćevap nisu sreli u putu, k'o da je različito jelo.
- okanomalo
#550 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zateznistub wrote:okanomalo wrote:definitivno najbolji je zmaj.![]()
prije desetak dana neke goste vodila u zelje2.koji blam,koja katastrofa od cevapa.fuj.nikad vise.