Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Raigor Stonehoof

#526 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

u petici su "mali" jer ne stavljaju brdo brasna i sode u njih, kao sto vecina drugih radi, stedeci na mesu

iz prve ruke 8)
zateznistub

#527 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Imao sam čast jesti Osmine ( iz moje i Muhine price) koje on pravi samo za svoj ćeif, kako cevapcice, tako i pljeske, brizle i sva ostala sabrana djela.
Nikad prije i nikad poslije tog ukusa...
Warashii

#528 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Warashii »

zateznistub wrote:
Warashii wrote:Dzaba, stavljali ga oni u somun, samun, lepinju ili lepinu cevapi ( mislim na Baščaršiju jer većina turista ce tamo da pojede cevape) su poprilicno losi.
To sto vecina dijaspore i dobar dio turista zna samo za Želju i Šahinovo smeće je drugi par opanaka
Pa i nije bas. I oni su ljudi, zaslužuju nesto ok. Zamišljam turistu kojem su rekli da treba da proba cevape i on ih pojede naravno tamo. O tome ja govorim.
Edin H.

#529 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Ja sam se sa ovim razlikama birvaktile upoznao.

Otisao na utakmicu u Mostar, usao u burekdzinicu, ljubazno mu se obratim I zatrazim 400 grama bureka. Kaze levat, ne moze, prodaje na zvrkove ili kako li ih vec nazva.

Sekunda mu je falila da ostane bez radnje :D
calculator

#530 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by calculator »

Edin H. wrote:Ja sam se sa ovim razlikama birvaktile upoznao.

Otisao na utakmicu u Mostar, usao u burekdzinicu, ljubazno mu se obratim I zatrazim 400 grama bureka. Kaze levat, ne moze, prodaje na zvrkove ili kako li ih vec nazva.

Opet previše piješ :-) Tema je o ćevapima :D
Edin H.

#531 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

calculator wrote:
Edin H. wrote:Ja sam se sa ovim razlikama birvaktile upoznao.

Opet previše piješ :-) Tema je o ćevapima :D
Nisam vala, samo dvije :D

<a vezem se za onu pricu somun, lepina/lepinja
gnjev

#532 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by gnjev »

Somun
Image
Lepina ( Ne mogu prevaliti preko jezika lepinja iako u masi ugostiteljskih objekata koriste ovaj naziv)
Image
nema me tamo

#533 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nema me tamo »

Galata.
kakonako

#534 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by kakonako »

U Galati se mogla popiti i jeni rakija...A cevapi i ambijent su prva liga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#535 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

gnjev wrote:Somun
Image
Lepina ( Ne mogu prevaliti preko jezika lepinja iako u masi ugostiteljskih objekata koriste ovaj naziv)
Image
:thumbup:

S tim da, iako nesumnjivo ima razlike, uglavnom samo u Sarajevu se razlicito zove. Ovo prvo bi u Zenici, zbog curekota, prije bila ramazanija :D
zateznistub

#536 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

gnjev wrote:Somun
Image
Image
Napokon! :thumbup:
KB9

#537 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by KB9 »

ne znam ko je napiso kako su mu lose legli na zeludac poljeveni cevapi, poljev i potopljeno u mast kod onih sto fusere su totalno razlicite stvari, poljev je nesto odlicno za cevape i prilicno dugo se pravi usput receno, lakse se svare, lakse jedu i drasticno ukusniji budu, naravno da nije poljev kad dobijes masnu lepinu :skoljka:

ps. prvo zbog curokota il bez curokota nikad ne moze bit ramazanija, ovo drugo da ima curokot bi bila ramazanija, somun i lepina se odma na prvu razlikuju ne znam o cemu vi pricate stvarno :roll:
zateznistub

#538 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

KB9 wrote:ne znam ko je napiso kako su mu lose legli na zeludac poljeveni cevapi, poljev i potopljeno u mast kod onih sto fusere su totalno razlicite stvari, poljev je nesto odlicno za cevape i prilicno dugo se pravi usput receno, lakse se svare, lakse jedu i drasticno ukusniji budu, naravno da nije poljev kad dobijes masnu lepinu :skoljka:

ps. prvo zbog curokota il bez curokota nikad ne moze bit ramazanija, ovo drugo da ima curokot bi bila ramazanija, somun i lepina se odma na prvu razlikuju ne znam o cemu vi pricate stvarno :roll:
Ja sam to napisao, pojeo sam tri puta od jednom.

Jedini pored sarajeva su travnicki i banjalucki
Fudo Bosna

#539 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....

Inače 5-ca Ferhatović i Željo po meni, jer je to stara škola i kvalitet, autentičnih sarajevskih cevapa, nisam odavno bio kod Kurte ali i on je predstavnik stare škole, mislim da su i Hodžić/Mrkva dobri, nisam tamo jeo godinama, ali ovi "novopečeni" po Čaršiji što imaju "napucane" nazive i "sređene" radnje , nemaju pojma šta je stara škola Želje i Ferhatovića i to je po meni za raju koja nisu iz Sarajeva, ako hoceš autentični sarajevski ćevap, Ferhatović i Željo !!!
zateznistub

#540 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Fudo Bosna wrote:Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....

Inače 5-ca Ferhatović i Željo po meni, jer je to stara škola i kvalitet, autentičnih sarajevskih cevapa, nisam odavno bio kod Kurte ali i on je predstavnik stare škole, mislim da su i Hodžić/Mrkva dobri, nisam tamo jeo godinama, ali ovi "novopečeni" po Čaršiji što imaju "napucane" nazive i "sređene" radnje , nemaju pojma šta je stara škola Želje i Ferhatovića i to je po meni za raju koja nisu iz Sarajeva, ako hoceš autentični sarajevski ćevap, Ferhatović i Željo !!!
:lol: :lol: :lol:

Šahin na aparatima
Fudo Bosna

#541 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

zateznistub wrote:
Fudo Bosna wrote:Po usluzi i brzini i ljubaznosti bez konkurencije , "Željo 1"....

Šahin na aparatima

Ovo ti govori rođeni sarajlija koji je poznavao lično Hasetovog amidžića i ovo je stav mišljenje koje sam čuo i od Ferhatovića, tačnije, po njemu : 9-ka, 5-ca, Željo, i ja se slažem sa njim, e sad ako mi sarajlije rođene/vratničani "ne znamo", onda i ja "bolje" od nekoga iz Bihaća "poznajem" krajiške adete, jemeke i ostalo vezano za taj dio BiH ? :-)

Možda su najbolji i "autenticni" kod Sovrlicke vjerovatno ih serviraju sa purom i lepinom, cuj lepina i sarajevski ćevap :lol: ?
zateznistub

#542 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Fudo Bosna wrote:
zateznistub wrote:

Šahin na aparatima

Ovo ti govori rođeni sarajlija koji je poznavao lično Hasetovog amidžića i ovo je stav mišljenje koje sam čuo i od Ferhatovića, tačnije, po njemu : 9-ka, 5-ca, Željo, i ja se slažem sa njim, e sad ako mi sarajlije rođene/vratničani "ne znamo", onda i ja "bolje" od nekoga iz Bihaća "poznajem" krajiške adete, jemeke i ostalo vezano za taj dio BiH ? :-)

Možda su najbolji i "autenticni" kod Sovrlicke vjerovatno ih serviraju sa purom i lepinom, cuj lepina i sarajevski ćevap :lol: ?
E da ti sad rođeni vratničanin objasni, usput neko čiji je prvi rod ima kuću odmah do rahmetli Hasetove i neko ko je sjedio Hasetu u krilu

-ćevapčića što se tiće, Šahin (kao neko ko je počeo kao roštiljđija kod mrkve ikoji ga je sveo na nulu svojim lopovlucima) ima "Sarajevskog" u Svojim ćevapčićima taman onoliko koliko i Moskovskog...znači ništa.

To je jedan obični prevarant koji kupuje gotove od Hodžića i malo ih "doradi.

i to što po' grada nema pojma šta je i od čega pravi sarajevski ćevapčić i kao veličinu spomilje Šahina je samo jako poražavajuća činjenica za sve nas :wink:
Fudo Bosna

#543 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

zateznistub wrote:
Fudo Bosna wrote: Ovo ti govori rođeni sarajlija koji je poznavao lično Hasetovog amidžića i ovo je stav mišljenje koje sam čuo i od Ferhatovića, tačnije, po njemu : 9-ka, 5-ca, Željo, i ja se slažem sa njim, e sad ako mi sarajlije rođene/vratničani "ne znamo", onda i ja "bolje" od nekoga iz Bihaća "poznajem" krajiške adete, jemeke i ostalo vezano za taj dio BiH ? :-)

E da ti sad rođeni vratničanin objasni, usput neko čiji je prvi rod ima kuću odmah do rahmetli Hasetove i neko ko je sjedio Hasetu u krilu

-ćevapčića što se tiće, Šahin (kao neko ko je počeo kao roštiljđija kod mrkve ikoji ga je sveo na nulu svojim lopovlucima) ima "Sarajevskog" u Svojim ćevapčićima taman onoliko koliko i Moskovskog...znači ništa.

To je jedan obični prevarant koji kupuje gotove od Hodžića i malo ih "doradi.

i to što po' grada nema pojma šta je i od čega pravi sarajevski ćevapčić i kao veličinu spomilje Šahina je samo jako poražavajuća činjenica za sve nas :wink:
Ne znam kako je počeo, ali znam da je identičan recept koji je poslovna tajna imao i isto radili i Željo i 5- ca, ranije 9 - ka, Sport i slično, ... i da je npr Željo prije rata imao najjaču prodaju ćevapa,Prrema prodaji somuna, čak jači i od Kurte bio, znam i broj ali nebitno, znači to je sve bila ista škola za razliku od ovih današnjih "Orijent", "Sovrlička" i ostalih "autentičnih " ćevabdžija, e sad ako mi je rahmetli Hasetov amiđić slagao da je sve to isti način,onaj recept da odstoj meso itd, i je tebi ne govorim istinu...

Inače najbliži mi rođak išao sa Hasetom u školu i taj ,stariji čovjek respektuje/respektovao, Šahinove ćevape...

Da Šahin kupuje od Hodžića ćevape :lol: :lol: :lol:

Odavno veću glupost ne pročitah, ali dobar vic :lol: :lol: :lol: !!!
Fudo Bosna

#544 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

Inače 5-ca, je imala dugo vremena daleko najbolji kvalitet, ali i usluga i kvalitet su mu jako devalvirali, bio nedavno, razočarao se ...
Last edited by Fudo Bosna on 12/12/2015 14:29, edited 2 times in total.
zateznistub

#545 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Fudo Bosna wrote: Ne znam kako je počeo,

Mnogo sta ti ne znas, a ovo "glupost"

Kući pa ukućanima. Važi
Fudo Bosna

#546 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

zateznistub wrote:
Fudo Bosna wrote: Ne znam kako je počeo,

Mnogo sta ti ne znas, a ovo "glupost"

Kući pa ukućanima. Važi
Ramiz "stari sarajlija" pa uči Ferhatoviće i Šahina, i "jadni" Šahin, ne zna, pa kupuje od njega gotove,? :lol: :lol: :lol:

Ohani, važi? Ma jedi drugar gdje hoćeš, i hvali koga hoćeš, što se mene tiče i kod Sovrlićke u lepini, jedi i hvali ih, važi ? :kiss:

Mogu ti napisati recept po kome su radili Hase i Šahin, lično probao, po tom receptu, urađene na izletu na roštilju, i super fercera, ali nisi vrijedan toga... :run:
Last edited by Fudo Bosna on 12/12/2015 14:22, edited 1 time in total.
zateznistub

#547 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

:lol:
Fudo Bosna

#548 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

zateznistub wrote::lol:

Mislim da je i od "Sovrlićke" uzimao gotove, pa ih raji podgrijavao, ša će "levat", zato je imao 50 % veći promet od Kurte, raja , "naivna" :D
:kiss: !!!
JThomas

#549 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

rahmetliji svaka čast, ali danas se željin i ferhatovićev ćevap nisu sreli u putu, k'o da je različito jelo.
okanomalo

#550 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by okanomalo »

zateznistub wrote:
okanomalo wrote:definitivno najbolji je zmaj. :)
prije desetak dana neke goste vodila u zelje2.koji blam,koja katastrofa od cevapa.fuj.nikad vise. :-?
:shock:
:dada:
Post Reply