Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Abacija

#526 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

Nije propast svijeta ako igraci ponovo zaigraju za repku. Oni su sigurno odavno vijecali sta i kako i odlucili se na povratak. (Ovo je jos uvijek pod pretpostavkom da je informacija o Spahicevom povratku istinita.) Neka oni igraju, a i mi cemo navijati - ALI PRED STADIONOM! Neka budu prazne tribine na pocetku pa da vidimo hoce li se foteljasi usuditi mijesati Ciri u posao. Da vidimo hoce li se usuditi sa ponovnim postavljanjem tatinih i maminih sinova, hoce li ugovarati trening utakmice izvan FIF'inih termina. Da vidimo sta ce Ciro uraditi po pitanju nasih igraca u dijaspori, sta ce biti sa Pjanicem i konacno, Ciru treba zapitati sta ce on uraditi u slucaju ako se gornji uslovi ne ispune. Usput, tuzilastvo je valjda vec do sada postavilo ( :? ) ili bi trebalo postaviti komisiju koja ce nadgledati poslovanje Saveza. (Ako neko nesto zna o tome neka postavi post.)
Ova Cirina obecanja o SP zvuce lazna. Suvise je vremena do SP i foteljasi se nadaju da mogu nastaviti po starom. Mi samo zelimo da oni rade posao kako bi se trebao raditi. A ako nam je falilo tako malo dva puta u kvalifikacijama, a toliko se kocilo od foteljasa, kako bi nas tek onda krenulo pod nekim iole "normalnijim" uslovima.
Znaci, ako navijaci skontaju da se ove gore navedene tacke ispunjavaju onda se mozemo i vratiti na tribine. Do tada bojkot se nastavlja.
Ako je Ciro Bosanac onda nam jos treba unaprijed odgovoriti i
- sta ce se uraditi u slucaju sudijske kradje;
- sta ce se uraditi ukoliko se opet desi da neko baca kamenje i topovske udare na nas navijace.
Last edited by Abacija on 15/07/2008 20:13, edited 1 time in total.
olduser

#527 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by olduser »

cyprus wrote: Zašto se ne bojkotuje liga dok se krimial u njoj ne iskorjeni?
to bi bilo odlicno, zamisli na svakoj utakmici 1o penzionera..
al problem je sto danasnji navijaci 'huligani' ne zele da bojkotuju 5, 10 utakmica za dobrobit bolje lige, fudbala, navijacke scene, bolje organizacije kluba, boljih livada...
da je zdrava atmosfera, derbi 35k ljudi, kapaciteti stadiona 80% puni, a ne samo dva puta godisnje
svega su toga oni svjesni al ne zele da mjenjaju ista, jer ono furka je - u prvom planu rezultat/promocija grupe pa onda kluba..

BOJKOT LIGE & REPREZENTACIJE
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#528 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Dado dijasporitus »

Procitao sam barem milion i dva posta o tome kako savez treba da se mjenja a vrlo rijetko ako uopste ima prijedloga koga bi konkretno (po imenu i prezimenu) trebalo dovesti na celo Saveza i da ispunjava uslove tj da je promjena u skladu statuta saveza i da predlozeni su zaista i voljni da preuzmu tu funkciju. Cini mi se da zbog toga su pozivi na bojkot isto sto i pozivi u anarhiju.

E sada samo jos nekoliko ovih smajlija

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:

da primjetite ovaj moj komentar pa da se nadam i konkretnom odgovoru. :D
Neelix

#529 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Neelix »

ja predvidjam brz odlazak cire, nesto slicno kao sto je bilo sa kodrom. nece on dozvolit da ga podjebavaju "ozgor", da mu igra ko on ne smatra da treba igrat, da ide u iran, banglades i tunguziju na prijateljske, i onda ce uslijedit smjena :(

steta situacije, inace, da nisu ovakva govna u savezu, mislim da bi cirin dolazak bio najbolje sto se bh. fudbalu desilo poslije rata.
nikad_izvini

#530 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by nikad_izvini »

Dado dijasporitus wrote:Procitao sam barem milion i dva posta o tome kako savez treba da se mjenja a vrlo rijetko ako uopste ima prijedloga koga bi konkretno (po imenu i prezimenu) trebalo dovesti na celo Saveza i da ispunjava uslove tj da je promjena u skladu statuta saveza i da predlozeni su zaista i voljni da preuzmu tu funkciju. Cini mi se da zbog toga su pozivi na bojkot isto sto i pozivi u anarhiju.

E sada samo jos nekoliko ovih smajlija

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:

da primjetite ovaj moj komentar pa da se nadam i konkretnom odgovoru. :D
Komentar primjećen, pa rekoh da odgovorim.

Naš fudbal je davno zakopala minderaška politika Alije & co; dovođenjem na čelo FS POLICAJCA J. Pušine.Politika postavljanja podobnih ispred sposobnih.To je bio početak, a ispostaviće se i kraj BH fudbala.Toliko smo se odronili da nas ne bi iskopalo 10.000 bernardinaca i 1000 bagera.Tačka.
Bojkotovali mi ili ne, spasa nam nema.
Edin H.

#531 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Kada je cyprus ozbiljan, moram i ja :zoka:

Hajmo se prvo zapitati sta se postize bojkotom prije svega u finansijskom smislu.

Savez nece imati prihode od prodatih ulaznica i to je manje vise to.
Karte za nastupe nase reprezentacije su uglavnom relativno jeftine za evropske okvire, ali ok kartama se moze ostvariti jedan dio prihoda.

Koji su drugi prihodi?

Prije svega dotacije FIFE i UEFE - sto bolji rezultati vise novca u kasi. Sto jest jest, nismo se bas proslavili rezultatima u zadnje vrijeme, a najvise novca se dobija plasmanom na velika takmicenja.

Sponzori - u razvijenim zemljama najveci prihodi su od sponzora, puno veci nego od prodanih ulaznica. Ovo naravno opet ovisi od rezultata. Sto bolji rezultati vise nafakali sponzora.

Prava TV prenosa - uglavnom se ugovaraju unaprijed i ponovo nema previse veze da li navijaci bojkotuju ili ne. Naravno opet boljim rezultatima moze se postici bolja cijena u buducnosti, jer ce vise zemalja biti zainteresovano da gleda igre nase reprezentacije. Ali u biti jos uvijek ce Spanci ili Turci biti zainteresovani da pogledaju njihovu reprezentaciju i premda se ovo uglavnom radi na bazi reciprociteta odredjeni dio prihoda ce se slivati u kasu Saveza.

Dakle da sumiramo - bojkot ne moze dovesti do bankrota Saveza.
Losim igrama reprezentacije oni ustvari gube mnogo vise novaca, ali da li iko zaista moze "od srca" zeljeti potpuni rezultatski kolaps reprezentacije. Evropa ce na nas gledati jos gore nego sto nas gledaju sada, sudije ce jos vise suditi protiv nas. Ja kao pojedinac cu se pravdati strancima - ma nismo mi toliko losi, ali znate situacija sa Savezom...Ma prava blamaza.
Igraci koji bi dosli da igraju za nas ce otici igrati za druge reprezentacije. Da li smo spremni da platimo tu cijenu.
OK, recimo da pojedinci jesu.
A koji je rezultat. Osim smanjenog prihoda ni ovo ne moze dovesti do potpunog finansijskog kolapsa Saveza zbog gore navedenih razloga.
Reprezentacije zemalja u kojima ne postoji pretjerana zainteresovanost za fudbal jos uvijek nekako prezivljavaju.

Bojkotom smo uspjeli malo razdrmati Savez, smijeniti Pasalica i to je to.
Cijena koju smo platili je prevelika.
Potpuni kolaps u prethodnim kvalifikacijama, postali smo predmet sprdnje ostalih reprezentacija.
Ugled i respect koji su postikli Barbarez & co je u potpunosti izgubljen.

Da li Savez zeli da mi bojkotujemo utakmice? Sudeci po iskustvu momaka koji su isli u Tursku to njima najvise odgovara. Raspitajte se na kojim su mukama bili da dodju do karata jer su gospoda iz Saveza najavili Turcima da nasi navijaci ne dolaze na utakmicu.

Mi nismo na utakmicama, nema skandiranja protiv Saveza, nema baklji, nema kazni. U Madjarskoj su nas takodje htjeli sprijeciti da prisustvujemo utakmici, ali je to inteligentni madjarski Savez odbio. Da li lakse kontrolisati masu na stadionu ili da ti baulja po ulicama?

Znaci ukoliko nesto ne funkcionise (citaj bojkot) pokusavas da sagledas situaciju, sumiras sta je pogresno uradjeno i odlucis se sta dalje.

Kao sto sam prije rekao smatram da jedina efikasna borba koja moze uroditi plodom je borba pravnim sredstvima. Znaci vrsite pritisak na vase prijatelje, poznanike, roditelje koji nesto znaju, koji mogu svjedociti.

Premda zna se kako je kod nas, nije to moj problem, neka drugi rjesavaju...

Sto se tice politike i sporta cyprus :thumbup:
vee-jay

#532 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by vee-jay »

rtsp://195.222.52.149:7070/rtv/televizija/miroslav_ciro_blazevic.rm

Go Ciro Go Ciro Go Ciro Go
:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#533 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Dado dijasporitus »

Pored ekonomskih razloga koje je @Edin ovdje naveo postoji I politicko/filozofski problem bojkota. Niko nece htjeti bojkotovati dok nevidi krajnji cilj bojkota a to nije samo odlazak trenutnih ljudi u savezu vec I dolazak drugih. Bojkot je samo pasivno-agresivan odgovor na kriminalitet u savezu. Dok ne postoji jasna garnitura ljudi, sa imenima I prezimenima koji ce preuzeti funkcije ljudi u savezu I kontinuirano biti u opoziciji ljudi u savezu odazivajuci se na svaku pojedinacnu odluku saveza dok nedodje do smjene, do tada nece ni biti promjena u savezu. Opet kazem, bojkot je za sada samo alatka kojom se trenutno ide u anarhiju a ne u konstruktivne promjene u savezu a mogao bi da bude puno vise.
husref

#534 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by husref »

Jako me zanima kako će ovi bh fanatikosi smijeniti Muniba i kompaniju bojkotom utakmica reprezentacije? Pa zar nije savezu u interesu da oni ne dolaze na utakmice, kako nebi nastavili da plaćaju kazne zbog njih.
campa_xxx

#535 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by campa_xxx »

Da nije bilo bojkota ne bi sad bilo ni Cire...sad bi vam tu na njegovom mjestu bio Denijal Piric 100% ... Ciro svaka cast ali ja i dalje bokotujem reprezentaciju sve dok se nesto ne promjeni u samom vrhu.... :bih:

SAVEZ NAPOLJE!!!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#536 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

Glavna teza protivniga bojkota je -Bojkot do sada ne daje ucinak!!!!!!

Halo,bojkotovana je jedna znaci JEDNA utakmica,i odjek te JEDNE bojkotovane utakmice je vise nego velik(mislim na bojkot navijaca)

Niko ne ocekuje da zbog jednom praznih tribina mafija iz saveza da ostavke,suvise je para u igri da tako lako posustanu.

Ali je ocito da poslije samo jedne utakmice pred 100 gledalaca ima pomjeranja,ako nista drugo zatalasalo se najvise do sada.

Sto se tice prozivanja sto se ne bojkotuje premijer liga,druga je situacija u premijer ligi.
Bojkotom utakmica nase lige apsolutno ni na koji nacin nemozemo naskoditi savezu,na taj nacin mozemo naskoditi samo svojim klubovima
Boli briga njih iz saveza hoce li na utakimicama nasih klubova biti 500 ili 5000 gledalaca,njima pare od tih ulaznica ne idu,tu su na udaru iskljucivo klubovi.

I nebih se bas slozio da su zanemariva sredstva od karata vecih reprezentacionih utakmica.
Recimo Bilino Polje prima 17.000(ili tako nesto) puta 10-15 km,to je oko 200.000KM po utakmici(mane vise)
Kosevo prima 37.000 puta 10-15 km to ej preko 370.000.

Ovo nisu zanemarljive cifre,plus nezainteresovanost sponzora zbog lose atmosfere u i oko reprezentacije i slicno,sto je dodatni novcani gupitak!!!!!!
campa_xxx

#537 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by campa_xxx »

-LIBERO- wrote:Glavna teza protivniga bojkota je -Bojkot do sada ne daje ucinak!!!!!!

Halo,bojkotovana je jedna znaci JEDNA utakmica,i odjek te JEDNE bojkotovane utakmice je vise nego velik(mislim na bojkot navijaca)

Niko ne ocekuje da zbog jednom praznih tribina mafija iz saveza da ostavke,suvise je para u igri da tako lako posustanu.

Ali je ocito da poslije samo jedne utakmice pred 100 gledalaca ima pomjeranja,ako nista drugo zatalasalo se najvise do sada.

Sto se tice prozivanja sto se ne bojkotuje premijer liga,druga je situacija u premijer ligi.
Bojkotom utakmica nase lige apsolutno ni na koji nacin nemozemo naskoditi savezu,na taj nacin mozemo naskoditi samo svojim klubovima
Boli briga njih iz saveza hoce li na utakimicama nasih klubova biti 500 ili 5000 gledalaca,njima pare od tih ulaznica ne idu,tu su na udaru iskljucivo klubovi.

I nebih se bas slozio da su zanemariva sredstva od karata vecih reprezentacionih utakmica.
Recimo Bilino Polje prima 17.000(ili tako nesto) puta 10-15 km,to je oko 200.000KM po utakmici(mane vise)

Ovo nisu zanemarljive cifre,plus nezainteresovanost sponzora zbog lose atmosfere u i oko reprezentacije i slicno,sto je dodatni novcani gupitak!!!!!!

U svemu se slazem osim o ovom sto sam oznacio... Ako klubovi budu ispastali zbog saveza, itekako ce onda i oni vrsiti pritisak na taj isti savez sto bi nama i odgovaralo...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#538 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

Ok,slazem se za pritisak klubovana na savez.
Ali taj pritisak treba ici preko udruzenja klubova,i to sinhronizovano svi klubovi zajedno
A ne varijanta Siroki protestvuje svi drugi sute,ili Sarajevo i Zeljo protestvuju svi drugi sute jer se to kao njin "ne tice" :roll:

To je plitko razmisljanje,ako jedno kolo sudijska pljacka se desi Zrinskom,recimo,drugo kolo ce se desiti Borcu ili Zelji....
Tako da se slazem da udruzenje klubova treba osnaziti i preko njega se boriti za regularnost takmicenja,i ne stoji prica da bi bojkotom domace lige mogli uticati na promjene u savezu ili sudijskoj organizaciji,mada je mane vise skoro pa "bojkot"ako izuzmemo pokoju jacu utakmicu :D
Abacija

#539 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Abacija »

-LIBERO- wrote:Ok,slazem se za pritisak klubovana na savez.
Ali taj pritisak treba ici preko udruzenja klubova,i to sinhronizovano svi klubovi zajedno
A ne varijanta Siroki protestvuje svi drugi sute,ili Sarajevo i Zeljo protestvuju svi drugi sute jer se to kao njin "ne tice" :roll:
Ili ako penzioneri, borci ili poljoprivrednici protestvuju a navijaci sute. Nije valjda da niko od nas nema ama bas nikog iz ovih navedenih grupa. Da svi zivimo u New York-u pa bi' to i razumio, al' ovako... :roll:
Edin H.

#540 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

-LIBERO- wrote: Sto se tice prozivanja sto se ne bojkotuje premijer liga,druga je situacija u premijer ligi.

Iskrivljujes ono sto sam ja rekao, pa procitaj ponovo i to molim te procitaj cijeli kontekst.
Ja objasnjavam strukturu prihoda FS BiH.
Promasujes kompletno bit recenog - a to je da bojkot ne moze dovesti do finasijskog kolapsa Saveza i da se moraju koristiti druga sredstva.

Edin H. quote
Savez nece imati prihode od prodatih ulaznica i to je manje vise to.
Karte za nastupe nase reprezentacije su uglavnom relativno jeftine za evropske okvire, ali ok kartama se moze ostvariti jedan dio prihoda.
Koji su drugi prihodi?
.
.
.
Sargan

#541 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Sargan »

Fordas wrote:Vec sam to nekoliko puta rekao! Nema ozdravljenja bh. fudbala dok se ne rastjera ovaj saziv predsjednista, izvrsni odbor i skupstina koja ga je birala. Tu je leglo lopova, kriminalaca koji su sami sebe i svoje mentore tu poubacivali i bez fizickog smjenjivanja istih nece se nista promjeniti. Danasnja situacija je takva da lopovi iz izvrsnog odbora imaju podrsku svojih lokalnih lopovcica, koji su btw i u skupstini, i oni biraju, odlucuju razrjesuju, rade sta hoce. Njima je nadlezna i Takmicarska komisija i sudacka organizacija, dakle sve. Dok se oni ne pomlate i na njihovo mjesto ne dovedu pravi sportisti samo ce nam biti gore i gore. Izbor Cire, protiv koga nemam nista spec. da se razumijemo, je jos jednom demonstrirao koliko su oni bezobrazni i jaki a svi mi slabi...
Care, eto i da rastjeras sve. Sta mislis ko ce odi umjesto njih?

Da li ste vi svjesni da fudbal u BiH ne moze drugacije funkcionisati?
Sargan

#542 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Sargan »

Da se razumijemo: Ciro je ime i veoma zanimljiva osoba koja je magnet za sponzore, novinare, svakoga. On je lud na svoj nacin i vazda je bio. Da je stanje u nsbih i u cotavoj bih normalno ja bih rekao: Wou. Super sto je Ciro dosao. super. Ali kada znam kakvo je stanje ja vec mogu reci samo jedno:

Ciro odlazi!

Sustina svega je ova: Bivsi kapiten BiH repke - Kodro- ne moze biti selektor a moze biti covjek koji je prije koju godinu govorio da BiH uopste ne postoji kao drzava????

Hallo, ima li koga ovdje?
Fratris

#543 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Fratris »

Sargan wrote:
Sustina svega je ova: Bivsi kapiten BiH repke - Kodro- ne moze biti selektor a moze biti covjek koji je prije koju godinu govorio da BiH uopste ne postoji kao drzava????

Znaci poenta je da je cilj protesta i bojkota odvojiti nogomet od politike, a onda kazes kako Ciro iz politickih razloga ne bi trebao biti selektor.

I onda se ljudi pitaju zasto ovako shizofrenican pristup nije prihvacen od strane svih ljubitelja nogometa. :roll:
Sargan

#544 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Sargan »

Fratris wrote:
Sargan wrote:

Znaci poenta je da je cilj protesta i bojkota odvojiti nogomet od politike, a onda kazes kako Ciro iz politickih razloga ne bi trebao biti selektor.

I onda se ljudi pitaju zasto ovako shizofrenican pristup nije prihvacen od strane svih ljubitelja nogometa. :roll:
AHA. Znaci za tebe bi bilo skroz OK da poslije njega bude Savo Milosevic selektor BiH koji ce to mjesto dobiti prije Sergeja Barbareza?
Dead Man Walking

#545 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Pitanjce za ove (igrace, navijace, novinare, ine) koji su bojkotovali proslu utakmicu a sada to vise ne zele: "Sta ste i zbog cega bojkotovali u prosloj utakmici? Pirica? Neatraktivnog protivnika? Nesto trece?"
Fratris

#546 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Fratris »

Edin H. wrote: Bojkotom smo uspjeli malo razdrmati Savez, smijeniti Pasalica i to je to.
Cijena koju smo platili je prevelika.
Potpuni kolaps u prethodnim kvalifikacijama, postali smo predmet sprdnje ostalih reprezentacija.
Ugled i respect koji su postikli Barbarez & co je u potpunosti izgubljen.
Nije cak ni to najgore, jer ugled i postovanje su apstraktne stvari. Ono sto je konkretno je da i FIFA i UEFA koriste koeficijente kad izvlace kvalifikacijske grupe. Ako sjebemo dovoljno kvalifikacijskih ciklusa, odosmo u najnize "lonce" za izvlacenje. Sto znaci da cak i kad bi srusili cijeli savez(sto bi naravno znacilo rusenje cijele drzave i drustva, al hajd neka), nasli bi se u situaciji da taj novi savez pocinje San Marina. Naravno, neki ce odmah galamiti kako nema veze, jer bi sa postenim savezom se bez problema prosetali bilo kakvom grupom, ali mislim da ljudi zaboravljaju koliko vremena treba da se koeficijenti promijene.

Mi smo sada u cetvrtom loncu. Zamislite sad da padnemo u onaj zadnji, sesti. Pa onda umjesto grupe u kojoj su iza nas Armeni i Estonci, mi budemo umjesto Estonaca a umjesto nas Madjari. A da ne pricam da vec imas Spanjolce, Turke, Belgijance. Mogli bi se nadati mozda trecem mjestu, eventualno, ali realno cetvrtom ili petom. Trebalo bi nam bar 2-3 ciklusa, ako ne i vise, da popravimo to i dobijemo lakse grupe. A bog zna sta bi do tad bilo.
Fratris

#547 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Fratris »

Sargan wrote: AHA. Znaci za tebe bi bilo skroz OK da poslije njega bude Savo Milosevic selektor BiH koji ce to mjesto dobiti prije Sergeja Barbareza?
Zasto da ne? Ili sam ja mozda lud sto nisam preopterecen nacionalizmom i patriotizmom kao neki?
cyprus

#548 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Fratris wrote:
Sargan wrote: AHA. Znaci za tebe bi bilo skroz OK da poslije njega bude Savo Milosevic selektor BiH koji ce to mjesto dobiti prije Sergeja Barbareza?
Zasto da ne? Ili sam ja mozda lud sto nisam preopterecen nacionalizmom i patriotizmom kao neki?
Ne, ti si samo izdajica države :D :D
cyprus

#549 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Fratris wrote:Nije cak ni to najgore, jer ugled i postovanje su apstraktne stvari. Ono sto je konkretno je da i FIFA i UEFA koriste koeficijente kad izvlace kvalifikacijske grupe. Ako sjebemo dovoljno kvalifikacijskih ciklusa, odosmo u najnize "lonce" za izvlacenje. Sto znaci da cak i kad bi srusili cijeli savez(sto bi naravno znacilo rusenje cijele drzave i drustva, al hajd neka), nasli bi se u situaciji da taj novi savez pocinje San Marina. Naravno, neki ce odmah galamiti kako nema veze, jer bi sa postenim savezom se bez problema prosetali bilo kakvom grupom, ali mislim da ljudi zaboravljaju koliko vremena treba da se koeficijenti promijene.

Mi smo sada u cetvrtom loncu. Zamislite sad da padnemo u onaj zadnji, sesti. Pa onda umjesto grupe u kojoj su iza nas Armeni i Estonci, mi budemo umjesto Estonaca a umjesto nas Madjari. A da ne pricam da vec imas Spanjolce, Turke, Belgijance. Mogli bi se nadati mozda trecem mjestu, eventualno, ali realno cetvrtom ili petom. Trebalo bi nam bar 2-3 ciklusa, ako ne i vise, da popravimo to i dobijemo lakse grupe. A bog zna sta bi do tad bilo.
:thumbup: Upravo o tome sam i piso kad sam reko da čak i da bojkot upali nakon nekoliko godina, da se ne isplati, tj. da je cijena prevelika i onda dođe skuplja pita nego tepsija. Stvar je gora tim što nije ni izbliza sigurno, da će uopšte i biti bolje ako dođe do smjene.
max_power

#550 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by max_power »

Dead Man Walking wrote:Pitanjce za ove (igrace, navijace, novinare, ine) koji su bojkotovali proslu utakmicu a sada to vise ne zele: "Sta ste i zbog cega bojkotovali u prosloj utakmici? Pirica? Neatraktivnog protivnika? Nesto trece?"
Svi smo se nadali promjenama u savezu prije pocetka kvalifikacija, jer najvaznije je da u ove kvalifikacije udjemo ozbiljno i da zaustavimo onu seriju od 7 uzastopnih poraza iz proslog ciklusa. Od dvije lose stvari treba izabrati onu koja je manje losa, neka bagra za sad ostane u savezu ali treba pokusati spasiti sto se moze spasiti. Reprezentacija je srljala u propast, za godinu dana smo pali za oko 50 mjesta na Fifinoj rang listi.
Procitajte ovo sto je napisao @Fratris. Dobar post :thumbup:
Locked