Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PaxPro

#526 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

bavka wrote:
PaxPro wrote:-------bavka-------imam jos jedno pitanje,kako do vrha trebevica idete,kad sam isao do bob staze vidio sam jedno 2-3 skretanja,zanima me jeli jedno od tih i kad ti se dadne da mi odgovoris htjeli smo do lukomira,naravno isli bi autom do marshala pozz
hmm...imas putokaz na kojem stoji cirilicom i latinicom Trebevic vrh 8km :D kod one oronule kuce.
do lukomira je lahko :D
hvala ,ma kad sam utrefio skakavac,ovo mi dodje ko pred vratima :D
bavka

#527 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

PaxPro wrote:
bavka wrote:
PaxPro wrote:-------bavka-------imam jos jedno pitanje,kako do vrha trebevica idete,kad sam isao do bob staze vidio sam jedno 2-3 skretanja,zanima me jeli jedno od tih i kad ti se dadne da mi odgovoris htjeli smo do lukomira,naravno isli bi autom do marshala pozz
hmm...imas putokaz na kojem stoji cirilicom i latinicom Trebevic vrh 8km :D kod one oronule kuce.
do lukomira je lahko :D
hvala ,ma kad sam utrefio skakavac,ovo mi dodje ko pred vratima :D
ma no frx,anytime :D
fishtrija

#528 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

Bravo Pax :mrgreen: Blago vama ja jedva ujagmim vremena do Blazuja i nazad, u po sata sve... :(
PaxPro

#529 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

fishtrija wrote:Bravo Pax :mrgreen: Blago vama ja jedva ujagmim vremena do Blazuja i nazad, u po sata sve... :(
ma red je da se iskoristi ovo malo ljeta sto je ostalo jbg, ma i nije mi bas* blago*,supruga me je poslala u p.m. i mene i baciklo :D (a dva puta isli na more) :x
d2

#530 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

evo i mene, sa nahoreva ipak cu malo da promjenim onu izjavu o vozacima u sarajevu, dva puta mi je oduzeto prvenstvo i jednom me je tip zamalo spucao

ovom koji mi je prvi oduzeo prvenstvo sam raspalio rukom po sajbi jer sam bio pored njega, ovaj sto me je zamalo spucao po zadnjem tocku se ziv sasro jer nije gledao pjesacki nego je tako hladno krenuo proci, vidio me je na jedno pola metra od sebe i tu se zakucao u mjestu, mislim da je bilo jedno 20 cm do zadnje felge a ovaj zadnji krelac se prestrojio usranim kia ceedom pravo pred mene iako sam isao tada jedno 40 a on je tek napravio polukruzno, sekunda je falila da mu zavrsim na zadnjoj sajbi, jebao sam mu majku kroz majku na prvom raskrscu posto sam ga stigao, mogao me je lijepo cuti kroz otvoren prozor

nesto sam bio ljut danas, na kraju sam to pretocio u bijes usmjeren prema uzbrdici pa se uspeh uz onaj piklić na nahorevu bez stajanja...

treba skracenu sacmaru nosat, grrrrr :D
jennisjoplin

#531 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

d2 wrote:evo i mene, sa nahoreva ipak cu malo da promjenim onu izjavu o vozacima u sarajevu, dva puta mi je oduzeto prvenstvo i jednom me je tip zamalo spucao

ovom koji mi je prvi oduzeo prvenstvo sam raspalio rukom po sajbi jer sam bio pored njega, ovaj sto me je zamalo spucao po zadnjem tocku se ziv sasro jer nije gledao pjesacki nego je tako hladno krenuo proci, vidio me je na jedno pola metra od sebe i tu se zakucao u mjestu, mislim da je bilo jedno 20 cm do zadnje felge a ovaj zadnji krelac se prestrojio usranim kia ceedom pravo pred mene iako sam isao tada jedno 40 a on je tek napravio polukruzno, sekunda je falila da mu zavrsim na zadnjoj sajbi, jebao sam mu majku kroz majku na prvom raskrscu posto sam ga stigao, mogao me je lijepo cuti kroz otvoren prozor

nesto sam bio ljut danas, na kraju sam to pretocio u bijes usmjeren prema uzbrdici pa se uspeh uz onaj piklić na nahorevu bez stajanja...

recider lokaciju gdje se to desilo. obicno se uvijek desava na istim mjestima? :sad:
d2

#532 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

ovaj sto sam mu zviznuo po sajbi je izletio sa parkinga kod semafora izmedju marindvora i skenderije kada se ide prema gradu
ovaj sto me zamalo satro opelom vectrom - ciglane kada se prodje americka ambasada i drotovska kucica pa prvi pjesacki prelaz nakon toga, prije skretanja na parking na ciglanama
mladi pavijan u crnom ceedu je pravio pokukruzno na platou stadiona kosevo (ascare je stao, vidio da idem i krenuo ispred) a ja sam isao odozgo pored stadiona prema dole
jennisjoplin

#533 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

d2 wrote:ovaj sto sam mu zviznuo po sajbi je izletio sa parkinga kod semafora izmedju marindvora i skenderije kada se ide prema gradu
ovaj sto me zamalo satro opelom vectrom - ciglane kada se prodje americka ambasada i drotovska kucica pa prvi pjesacki prelaz nakon toga, prije skretanja na parking na ciglanama
mladi pavijan u crnom ceedu je pravio pokukruzno na platou stadiona kosevo (ascare je stao, vidio da idem i krenuo ispred) a ja sam isao odozgo pored stadiona prema dole

dobro si i prosao, kakvih ima mahnitova, dobro je da znamo. :thumbup:
bavka

#534 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

aferim :D
fishtrija

#535 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

I meni se jučer isto desilo, jednom sa pješakom koji je poletio kroz crveno - govori mi pa pješački je... kakav kreten - i poslije levat se uključuje na ovu cestu što vodi prema crkvi kod Vrela Bosne, sav sretan, mene ko da nema. E njemu sam jebo sve što ima. Inače sam naviknut na takve stvari ali ovaj juče mi je digo pritisak... Nešto kontam uzet neku harabatiju od bicikla, turit svu opremu na sebe, štitnike i zajebancije, kakvog kevlara i tako to, pa se zaletit al kvalitetno u prvog hajvana koji mi oduzme prvenstvo prolaza. Fljus pa mu sjebat makar blatobran...
jennisjoplin

#536 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

fishtrija wrote:I meni se jučer isto desilo, jednom sa pješakom koji je poletio kroz crveno - govori mi pa pješački je... kakav kreten - i poslije levat se uključuje na ovu cestu što vodi prema crkvi kod Vrela Bosne, sav sretan, mene ko da nema. E njemu sam jebo sve što ima. Inače sam naviknut na takve stvari ali ovaj juče mi je digo pritisak... Nešto kontam uzet neku harabatiju od bicikla, turit svu opremu na sebe, štitnike i zajebancije, kakvog kevlara i tako to, pa se zaletit al kvalitetno u prvog hajvana koji mi oduzme prvenstvo prolaza. Fljus pa mu sjebat makar blatobran...
bolje majicu sa natpisom policija koji je sakriven pa kada tako naleti samo otkrijes, da vidis kako guza radi onda :D
Alfons Kauders

#537 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

d2 wrote:evo i mene, sa nahoreva ipak cu malo da promjenim onu izjavu o vozacima u sarajevu, dva puta mi je oduzeto prvenstvo i jednom me je tip zamalo spucao

aman jes ti zajeban, necu se ja vise druzit s tobom... belaja navuc kakvog na sebe... :D
d2

#538 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

nesto sam juce bio nervozan :D
d2

#539 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

fishtrija wrote:I meni se jučer isto desilo, jednom sa pješakom koji je poletio kroz crveno - govori mi pa pješački je... kakav kreten - i poslije levat se uključuje na ovu cestu što vodi prema crkvi kod Vrela Bosne, sav sretan, mene ko da nema. E njemu sam jebo sve što ima. Inače sam naviknut na takve stvari ali ovaj juče mi je digo pritisak... Nešto kontam uzet neku harabatiju od bicikla, turit svu opremu na sebe, štitnike i zajebancije, kakvog kevlara i tako to, pa se zaletit al kvalitetno u prvog hajvana koji mi oduzme prvenstvo prolaza. Fljus pa mu sjebat makar blatobran...
ma to je ona - ima prednost ko ima vece auto... grrrrrr
Alfons Kauders

#540 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Alfons Kauders »

d2 wrote:nesto sam juce bio nervozan :D
ne znam ja... plasis me... :D
pudlica

#541 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by pudlica »

ja jutros na posao kreno u buca potoku i sad cestom opicio nije mi se dalo nesto ventrat na trotuar i seljak iza mene koji me moze komonto proci a da ne pomakne volana opali po trubi i trzne me onako i da se zaljepim za trotuar udarim pedalom i padnem,da je on stao ili nesto ma jok poceo ga ja ganjat al pobjego,da sam ga stigo odlezo bi ga sigurno.i mi ganjamo EU,ma nama treba traktore samo dati i gdje su ceste seoske puteve napraviti :x .kao sto neki lik na giri rece "dabogda gorivo 5km bilo pa svi bicikla vozali" eh dabogda 20km bilo pa svi bicikla vozali :mrgreen:
d2

#542 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

to je fakat opasno, kad pedalom zakacis trotoar... vazda me toga strah ako sam na cesti
tataratira

#543 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tataratira »

ovo sa pedalom jarane je tvoja greška, nema to.... prep'o me :)
pao sam i ja mnogo puta, da me pogrešno ne shvatiš
fishtrija

#544 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

tataratira wrote:ovo sa pedalom jarane je tvoja greška, nema to.... prep'o me :)
pao sam i ja mnogo puta, da me pogrešno ne shvatiš
Slažem se, ali fakat nemoj nas pogrešno shvatiti... Ja vozim cestom uvijek i moraš biti skoncentrisan 1000%, mada je automobil uvijek dužan da te obiđe i da ti dadne prostora za normalnu vožnju desnom stranom.
PaxPro

#545 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by PaxPro »

d2 wrote:ovaj sto sam mu zviznuo po sajbi je izletio sa parkinga kod semafora izmedju marindvora i skenderije kada se ide prema gradu
he nisi los ,treba nekad reagovati agresivno,ja idem preko z.stanice pa lijepo kroz tunel i eto me na ciglanama,jedino sto moras zadrzati dah jedno1,5 minuta :lol:
d2

#546 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

PaxPro wrote:
he nisi los ,treba nekad reagovati agresivno,ja idem preko z.stanice pa lijepo kroz tunel i eto me na ciglanama,jedino sto moras zadrzati dah jedno1,5 minuta :lol:
ma tunel sam zamrzio u ratu, tuda samo autom :D
tataratira

#547 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tataratira »

u tunelu prašina smeta očima
cestom po gradu je opasno radi zgužvanog asfalta, pogotovo cestovnajcima
a ljudi očekuju da si sa strane, rupa umjesto šahta, ti malo lijevo on malo izbjegava rupe
tako da ni meni u autu nije svejedno kada obilazim biciklistu
jennisjoplin

#548 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jennisjoplin »

tataratira wrote:u tunelu prašina smeta očima
cestom po gradu je opasno radi zgužvanog asfalta, pogotovo cestovnajcima
a ljudi očekuju da si sa strane, rupa umjesto šahta, ti malo lijevo on malo izbjegava rupe
tako da ni meni u autu nije svejedno kada obilazim biciklistu
a ti onda pravo? :lol:
tataratira

#549 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tataratira »

pravo u njega :D
koliko je to bodova u vozačkoj?
slavkoimamodilera

#550 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by slavkoimamodilera »

Za ove sto se vole zalijetat po pjesackom i sjecat se familije ko s autom ne stane, samo da podsjetim da biciklista nije pjesak i da po zakonu nemate sta da radite na pjesackom... ;-)
Post Reply