nekad se klosarluk od strane vase uprave mora sasjeci, reciprocitetom na kosevu je to najlakse. taj se sjever komotno moze podijeliti na pola, ne pamtim da su ga vasi pitari ikada napunili..., jedina je istina da se vi plasite da u dodijeljivanju vise prostora dodatno ponizenje na tribinama ne dozivite i ponistenje domaceg terena.Šibicar wrote:Ne mogu se ta dva stadiona nikako porediti,ipak treba biti realan,Koševo ima 4 koliko toliko uslovne tribine,i na koševskom jugu su uvijek samo gostujući navijači,dok je na Grbavici sasvim druga slika,jer ono što je za vas istok na Koševu,to je za nas sjever na Grbavici.The 51st State wrote:poredi organizaciju.Šibicar wrote:@1946,jel to svega ti porediš Grbavicu i Koševo?
Bh. navijačka scena
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
The 51st State
#526 Re: Bh. navijačka scena
- Šibicar
#527 Re: Bh. navijačka scena
Najlakše je ići u kost,ali čemu to onda vodi,ka tome da na derbije dolazi 2-3 milje ljudi?Kao prvo,koliko me sjećanje služi zadnji put ste dobili pola tog famoznog sjevera,a istok vam je zjapio gotovo prazan.Opet kažem porediti uslove na Grbavici i Koševu može samo neko nerealan,a problemi oko te organizacije će prestati tek onda kad se napravi istočna tribina,a do tad je tako kako je.
- veljaca
#528 Re: Bh. navijačka scena
Da se ja pitam - na srecu se ne pitam - ja bih svim gostujucim navijacima dao samo Istok - uz maksimalno moguce mjere obezbjedjenja ..... ( kao sto mi na Kosevu dobijamo JUGemigrazione wrote:@veljaca...nije vam ni prvi ni zadnji put da bojkotujete utakmice zbog ulaznica, diskriminacija je ono sto vi nama radite godinama kad vam dolazimo u goste. Ono je necuveno, kad tad ce nekoga hercika opaliti na ovom komadicu tribine jer je ono bukvalno neizdrzivo, kad neko prne belaj a kamoli kad podju baklje i dimne. Ako nam se ne poveca kapacitet gostujuce tribine mislim da bi najpravednije rijesenje bilo, kada vi nama budete gostovali, ograditi vam jedan coskic na jugu, ili vas nabiti na onu livadu izmedju zapada i juga uz adekvatnu cijenu ulaznice od jedno 15-tak markica, pa onda bojkotujte kurcu. Mislim da ce vasi uslovu u buduce na kosevu umnogome zavisiti od toga kako cete se pokazati kao domacini ovaj put.
Na Zeljinom Sjeveru su vecinom veterani koji navijaju za FK Zeljeznicar - jer je JUG
Kako bi se ti osjecao da ti neko na tvome Sjeveru ogradi dio i dovede gostujuce navijace ?
Shvatite i ove navijace FK Zeljeznicar koji su stalno na tom dijelu ...
Last edited by veljaca on 18/10/2010 13:36, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#529 Re: Bh. navijačka scena
istok je pandan stolicama u vrapcicima..., ne stoji ta primjedba.Šibicar wrote:Najlakše je ići u kost,ali čemu to onda vodi,ka tome da na derbije dolazi 2-3 milje ljudi?Kao prvo,koliko me sjećanje služi zadnji put ste dobili pola tog famoznog sjevera,a istok vam je zjapio gotovo prazan.Opet kažem porediti uslove na Grbavici i Koševu može samo neko nerealan,a problemi oko te organizacije će prestati tek onda kad se napravi istočna tribina,a do tad je tako kako je.
-
The 51st State
#530 Re: Bh. navijačka scena
shvatamo, zato ce se i pucati reciprocitet. cuj molim te, da ih shvatim sto nece da pomjere guzove 10 metara udesno.veljaca wrote:Da se ja pitam - na srecu se ne pitam - ja bih svim gostujucim navijacima dao samo Istok - uz maksimalno moguce mjere obezbjedjenja ..... ( kao sto mi na Kosevu dobijamo JUGemigrazione wrote:@veljaca...nije vam ni prvi ni zadnji put da bojkotujete utakmice zbog ulaznica, diskriminacija je ono sto vi nama radite godinama kad vam dolazimo u goste. Ono je necuveno, kad tad ce nekoga hercika opaliti na ovom komadicu tribine jer je ono bukvalno neizdrzivo, kad neko prne belaj a kamoli kad podju baklje i dimne. Ako nam se ne poveca kapacitet gostujuce tribine mislim da bi najpravednije rijesenje bilo, kada vi nama budete gostovali, ograditi vam jedan coskic na jugu, ili vas nabiti na onu livadu izmedju zapada i juga uz adekvatnu cijenu ulaznice od jedno 15-tak markica, pa onda bojkotujte kurcu. Mislim da ce vasi uslovu u buduce na kosevu umnogome zavisiti od toga kako cete se pokazati kao domacini ovaj put., a ostali se svercuju na Zapad ).
Na Zeljinom Sjeveru su vecinom veterani koji navijaju za FK Zeljeznicar - jer je JUGnavijacka tribina - a takvih na Sjeveru je pozamasan broj. Da li po tebi treba ici na ustrb domacih navijaca ( u ovom slucaju na Zeljinom Sjeveru ) ?
Kako bi se ti osjecao da ti neko na tvome Sjeveru ogradi dio i dovede gostujuce navijace ?
- Baltazar_khan
#531 Re: Bh. navijačka scena
Nismo dobili pola sjevera, dobili smo od slova O pa nadalje.
LSD koji si ti faktor da nekome govoriš da ga ogradiš žicom i da ga polijevaš šmrkom zbog par pojedinaca koji su lomili stolice? Čuj ti njega on bi žicom da ograđuje ko u Hitlerovim logorima
LSD koji si ti faktor da nekome govoriš da ga ogradiš žicom i da ga polijevaš šmrkom zbog par pojedinaca koji su lomili stolice? Čuj ti njega on bi žicom da ograđuje ko u Hitlerovim logorima
- emigrazione
#532 Re: Bh. navijačka scena
Ma stipu ti tu pricu, ako je ne napravite do subote mislim da cete se bas ali bas razocarati onim sto ce vas cekati na kosevu. Naravno nisam niti vidovit niti sam u upravi tako da ne mogu tvrditi sa sigurnoscu ali znajuci da ova uprava ima itekako razumjevanja za navijace mislim da sto se se manekenisali na kosevu to vam je sto vam jeŠibicar wrote:Najlakše je ići u kost,ali čemu to onda vodi,ka tome da na derbije dolazi 2-3 milje ljudi?Kao prvo,koliko me sjećanje služi zadnji put ste dobili pola tog famoznog sjevera,a istok vam je zjapio gotovo prazan.Opet kažem porediti uslove na Grbavici i Koševu može samo neko nerealan,a problemi oko te organizacije će prestati tek onda kad se napravi istočna tribina,a do tad je tako kako je.
- veljaca
#533 Re: Bh. navijačka scena
A sta bi rekao na to da smo mi na Sjeveru zadnji put bili gadjani bakljama i topovskim udarima ( a ovdje ima itekako male djece i zena ) .The 51st State wrote:shvatamo, zato ce se i pucati reciprocitet. cuj molim te, da ih shvatim sto nece da pomjere guzove 10 metara udesno.veljaca wrote:Da se ja pitam - na srecu se ne pitam - ja bih svim gostujucim navijacima dao samo Istok - uz maksimalno moguce mjere obezbjedjenja ..... ( kao sto mi na Kosevu dobijamo JUGemigrazione wrote:@veljaca...nije vam ni prvi ni zadnji put da bojkotujete utakmice zbog ulaznica, diskriminacija je ono sto vi nama radite godinama kad vam dolazimo u goste. Ono je necuveno, kad tad ce nekoga hercika opaliti na ovom komadicu tribine jer je ono bukvalno neizdrzivo, kad neko prne belaj a kamoli kad podju baklje i dimne. Ako nam se ne poveca kapacitet gostujuce tribine mislim da bi najpravednije rijesenje bilo, kada vi nama budete gostovali, ograditi vam jedan coskic na jugu, ili vas nabiti na onu livadu izmedju zapada i juga uz adekvatnu cijenu ulaznice od jedno 15-tak markica, pa onda bojkotujte kurcu. Mislim da ce vasi uslovu u buduce na kosevu umnogome zavisiti od toga kako cete se pokazati kao domacini ovaj put., a ostali se svercuju na Zapad ).
Na Zeljinom Sjeveru su vecinom veterani koji navijaju za FK Zeljeznicar - jer je JUGnavijacka tribina - a takvih na Sjeveru je pozamasan broj. Da li po tebi treba ici na ustrb domacih navijaca ( u ovom slucaju na Zeljinom Sjeveru ) ?
Zato, po meni - ja bih vam dao Istok - da se pitam - ali se na zalost ne pitam ....
- Lunizz
#534 Re: Bh. navijačka scena
Sta vam je,to sto se nekom ustupi samo komad tribini gdje se ljudi evidentno guzvaju a drugima se daje kompletan jug je samo stvar obraza 
- emigrazione
#535 Re: Bh. navijačka scena
Ma ne bih ja vama dao ni na jug nego u onaj kanal izmedju tribina i terena, sto se mene tice mozete birati stranu
Kako je onaj vas stadion uopste i dobio licencu
Kako je onaj vas stadion uopste i dobio licencu
- burek_in_space
#536 Re: Bh. navijačka scena
@LSD opomena, smiri strasti.
- burek_in_space
#537 Re: Bh. navijačka scena
Momak je opomenut zbog svog pisanja, pa nema potrebe da se potezhe rasprava i oko toga.
Povedite rachuna o medjusbnoj komunikaciji.
Povedite rachuna o medjusbnoj komunikaciji.
- emigrazione
#538 Re: Bh. navijačka scena
Nema potrebe da se tizu tenzije, ali problem koji imaju gostujuci navijaci na vasem stadionu je vise nego evidentan. I to traje godinama jebote. Vama je komfor zagarantovan a ja nesmijem ni pomisliti da dijete povedem sad na derbi jer ce se vjerovatno ugusiti tamo. I onda kad pocne rasprava da im se treba vratiti istom mjerom fol se nesto bune. Na onom vasem dijelu sjevera bude jako puno slobodnog prostora i niko me ne moze ubjediti da se nemozete pomjeriti bar 10-tak metara udesno
-
LSD
#539 Re: Bh. navijačka scena
Kako ne možeš da skontaš da Manijake ne možeš ucjenjivati....bojkot derbija od prije par godina ti je najbolji primjer....najsvježiji primjer ti je ovo kolo i gostovanje u lukavici, pokušaj ogranicavanja navijaca = bojkotemigrazione wrote:Nema potrebe da se tizu tenzije, ali problem koji imaju gostujuci navijaci na vasem stadionu je vise nego evidentan. I to traje godinama jebote. Vama je komfor zagarantovan a ja nesmijem ni pomisliti da dijete povedem sad na derbi jer ce se vjerovatno ugusiti tamo. I onda kad pocne rasprava da im se treba vratiti istom mjerom fol se nesto bune. Na onom vasem dijelu sjevera bude jako puno slobodnog prostora i niko me ne moze ubjediti da se nemozete pomjeriti bar 10-tak metara udesno
Seljacka razmišljanja (ne mislim sad uopšte na vas, vec opcenito na svakoga ko tako misli) tipa " mi cemo njima sad spucati cijenu 20 km ili sad cemo ih ograniciti na 700 ili 1.000 ljudi" i slicno tome ne pije vode...uvijek ce za rezultat imati bojkot.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#540 Re: Bh. navijačka scena
E hebi ga bureche ne kontam što meni obrisa post. Niti sam koga uvrijedio niti sam šta slagao 
- emigrazione
#541 Re: Bh. navijačka scena
Pa bojkotujte, sta hoces da kazes matere ti. Da ces meni napakostiti tako sto ces sebi odsjeci kurac 
-
The 51st State
#542 Re: Bh. navijačka scena
seljacka razmisljanja u vidu hajmo ih oderati za kartu uz nehumane uslove posmatranja (ni ja ne mislim na "vas") sportskog dogadjaja imace za posljedicu 5% AFH, a vi se i dalje ne dajte ucjenjivati.LSD wrote:Kako ne možeš da skontaš da Manijake ne možeš ucjenjivati....bojkot derbija od prije par godina ti je najbolji primjer....najsvježiji primjer ti je ovo kolo i gostovanje u lukavici, pokušaj ogranicavanja navijaca = bojkotemigrazione wrote:Nema potrebe da se tizu tenzije, ali problem koji imaju gostujuci navijaci na vasem stadionu je vise nego evidentan. I to traje godinama jebote. Vama je komfor zagarantovan a ja nesmijem ni pomisliti da dijete povedem sad na derbi jer ce se vjerovatno ugusiti tamo. I onda kad pocne rasprava da im se treba vratiti istom mjerom fol se nesto bune. Na onom vasem dijelu sjevera bude jako puno slobodnog prostora i niko me ne moze ubjediti da se nemozete pomjeriti bar 10-tak metara udesnoU vrapčićima se nismo htjeli poniziti pa da 10 KM gledam utakmicu sa SKELE
![]()
![]()
Seljacka razmišljanja (ne mislim sad uopšte na vas, vec opcenito na svakoga ko tako misli) tipa " mi cemo njima sad spucati cijenu 20 km ili sad cemo ih ograniciti na 700 ili 1.000 ljudi" i slicno tome ne pije vode...uvijek ce za rezultat imati bojkot.
-
LSD
#543 Re: Bh. navijačka scena
E pa nemojte se više cuditi nešto i pitati zašto je sve manje i manje ljudi na derbijima, zašto nije ko nekad, zašto ovo ono.
Necemo se praviti naivni i slijepi pored ociju.
- 1946
#544 Re: Bh. navijačka scena
Pa naravno...
-
The 51st State
#545 Re: Bh. navijačka scena
mi se ne cudimo, vi ste ti koji obicno granate.LSD wrote:E pa nemojte se više cuditi nešto i pitati zašto je sve manje i manje ljudi na derbijima, zašto nije ko nekad, zašto ovo ono.
Last edited by The 51st State on 18/10/2010 14:28, edited 1 time in total.
-
LSD
#546 Re: Bh. navijačka scena
Odlicno, super furka...takmicenje ko ce kome što jaci šuk udariti dok se brojka ne spusti na 3-5 hiljada (umjesto 30 milja kako je nekad bilo) i onda komotno možemo i arhivirati derbi i zaboraviti na to...baš fino.1946 wrote:Pa naravno...
- 1946
#547 Re: Bh. navijačka scena
I to će biti 90% nas, jer mi ne bojkotujemo Sarajevo kad su cijene visoke, vi ćete vjerovatno bojkotovati svoj tim.
-
The 51st State
#548 Re: Bh. navijačka scena
to je sto se vas tice..., neces da shvatis da bas u ocuvanju tog duha derbija, morate biti malo tolerantniji prema gostujucim navijacima, ali jok kaze veljaca gdje ce vasi pitari sa sjevera se pomjeriti 10 metara udesno..., a time bi se sva prica zavrsila...LSD wrote:Odlicno, super furka...takmicenje ko ce kome što jaci šuk udariti dok se brojka ne spusti na 3-5 hiljada (umjesto 30 milja kako je nekad bilo) i onda komotno možemo i arhivirati derbi i zaboraviti na to...baš fino.1946 wrote:Pa naravno...
-
LSD
#549 Re: Bh. navijačka scena
Prvo, nidje veze prica 90% nešto...derbi je sad na prosjeku 10.000,a ima tendenciju da padne i na 5.000...ali neki to ne vide ili ne žele da vidi, njihova stvar.
Drugo, ne bojkotuje se klub vec cijene karata ili ogranicavanje...niko nece da dozvoli sebi da ga neko ponižava.
Trece, 51 država....ne znam šta sad pricas kad se zna da je Grbavica takav trenutno stadion i da ne može bolje, plus što imaš dosta navijaca sa sjevera koji su platili godišnje karte i nece ljudi da idu sa sjevera jer su tamo godinama i jer su pretplatnici...pa nebi ni ti, nebi niko.
Drugo, ne bojkotuje se klub vec cijene karata ili ogranicavanje...niko nece da dozvoli sebi da ga neko ponižava.
Trece, 51 država....ne znam šta sad pricas kad se zna da je Grbavica takav trenutno stadion i da ne može bolje, plus što imaš dosta navijaca sa sjevera koji su platili godišnje karte i nece ljudi da idu sa sjevera jer su tamo godinama i jer su pretplatnici...pa nebi ni ti, nebi niko.
- veljaca
#550 Re: Bh. navijačka scena
Mozes li ovo objasniti - kada me vec navodis u svome postu ?The 51st State wrote:to je sto se vas tice..., neces da shvatis da bas u ocuvanju tog duha derbija, morate biti malo tolerantniji prema gostujucim navijacima, ali jok kaze veljaca gdje ce vasi pitari sa sjevera se pomjeriti 10 metara udesno..., a time bi se sva prica zavrsila...LSD wrote:Odlicno, super furka...takmicenje ko ce kome što jaci šuk udariti dok se brojka ne spusti na 3-5 hiljada (umjesto 30 milja kako je nekad bilo) i onda komotno možemo i arhivirati derbi i zaboraviti na to...baš fino.1946 wrote:Pa naravno...
Gdje ja spominjem 10 metara ?
Ja sam u zadnjem postu spomenuo napade na nas na Zeljinom Sjeveru ( gdje ima jako puno djece i zena ) sa petardama i topovskim udarima ....