Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#526 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Cuj ovog sto rece da je Real sve rasprodao kako bi kupio Figa, Zidanea,Beckhama.... Real je izgradio onaj najsavrmeniji camp, popravio i izgradio stadion, a stari kompleks na najinteligentniji nacin prodao i iskoristio. Mnogi zaboravljaju da kad se igra finale LP-a na Santiago Bernabeu, a u tome se vidi razlog pretjeranog trosenja.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 09:20, edited 2 times in total.
mišmaš

#528 Re: Real Madrid C.F.

Post by mišmaš »

Al su se neki uhvatili ovog 6-2 i historije to je čudo... Ako ćemo u prošlost, recimo i rezultat iz 1995 (5:0 za real), i da od aprila 2006. do decembra 2008 barcelona nije uspjela dobiti real u primeri... ALI cinjenica je da je prethodne sezone Barca briljirala i bila daleko bolja ne samo od reala, ogromni su uspjeh napravili i veliko postovanje od mene za to... Normalna je stvar da se ne može klub procjenjivati na osnovu jedne, dvije sezone, a isto tako je normalna stvar da su oba kluba u vrhu svjetskog nogometa i razlike medju njima definitivno nijansirane - da nije tako ne bi bili najveci rivali u evropi... Real mi zaista moćno djeluje sa novim pojačanjima i xabi alonsom i ashley coleom ukoliko dodju (a sve je izvjesnije da hoce, perez je rekao da jos dva defanzivna igraca dovodi i kraj ljetne kupovine), a kako ce to pelegrini urediti i spremiti to cemo tek vidit, ne bih se bavio jos prognozama... ali sastav izgleda respektabilno - to se mora priznati:

casillas
sergio ramos --- pepe --- albiol --- cole (arbeloa)
xabi alonso
ronaldo --- kaka' --- robben (ribery)
benzema --- higuain (raul)

a klupa takodje nije za odbaciti uopste: sneijder, nistelrooy, lass, m. diarra, marcelo, torres itd

Iskreno se nadam da ce biti uspjesna organizacija i uigravanje, tako da gledamo zanimljiviju primeru, a ne monotonu dominaciju barce ;)
mišmaš

#529 Re: Real Madrid C.F.

Post by mišmaš »

Eh ajmo malo zdrave diskusije ako moze, navodno ovo su tri varijante taktickog rasporeda igraca, pa da cujem malo komentara o ovome (molim vas bez djecijih prepucavanja i glupih rasprava ovaj bolji, onaj bolji, opet ce ih barca oderat, opet ce dobit 6 komada)... ovo je valjda sa igracima koji su do sad stigli (eventualno xabi alonso bi vjerovatno zamijenio lassa, a cole marcela):

ImageImageImage
TheMule

#530 Re: Real Madrid C.F.

Post by TheMule »

Mislim da ce igrati jedan od dva nacina:
-------------Casillas
Marcello Albiol Pepe Ramos
----------Dairra Diarra

-------Kaka Raul Ronaldo
------------Benzema

Ipak, trener im voli igrati 4-4-2, pa bi ovo mogla biti formacija ako bude to forsiro.

-------------Casillas
Ronaldo Diarra Kaka Robben
----------Raul Benzema

Ako im dodje Alonso, on ce umjesto Diarre
mišmaš

#531 Re: Real Madrid C.F.

Post by mišmaš »

moguce jbg, ja sam naletio na ovo.. taj prvi se meni licno svidja, jer je ipak defanzivno prilicno ok, samo ne znam kako bi raul odigrao tu uvezi, a kaka vise po strani, ipak ja mislim da je za kaku' prirodnije u sredini...
TheMule

#532 Re: Real Madrid C.F.

Post by TheMule »

mišmaš wrote:moguce jbg, ja sam naletio na ovo.. taj prvi se meni licno svidja, jer je ipak defanzivno prilicno ok, samo ne znam kako bi raul odigrao tu uvezi, a kaka vise po strani, ipak ja mislim da je za kaku' prirodnije u sredini...
Ne znam, ali moras ga negdje strpati, on ne ide na klupu, on je jedan od onih koji "moraju" igrati. Tu bi bio kao poluspic, al bi se sva tri mogli mjenjati kroz citavu utakmicu, sva trojica mogu igrati sve tri pozicije.

Ili zamjeniti njega i Benzemu, nisam nikad gledo Benzemu pa ne znam.
R9..

#533 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

To koliko je spremna,ekipa koja se jos nije ni sastavila bumo vidli, :)
Mozda ko i prosle sezone za jos koju bolnu lekciju :D :D :D[/quote]

Možda ovakvu? http://www.youtube.com/watch?v=N4-5NBJfSgY

:-D[/quote]
nek bude ovako ja zadovoljan al
dace real vise sledeci put

http://www.youtube.com/watch?v=RjqlxZZ9fP8
jeza u ledja

#534 Re: Real Madrid C.F.

Post by jeza u ledja »

Jos jedan pokazatelj da Real Madrid prosipa pare je ova ponuda Robben+Sneijder+40 miliona za Riberyja.

Pa da ga jebes sam Robben vrijedi 30 miliona. Po tome ispade Ribery vrijedi vise i od Ronalda.
Sneijder, van der Vaart, a pogotovo Robben su igracine svjetske klase, a sad su ih sveli na kokosare za raskusurivanje sa aktuelnim zvijezdama. Robben je bio najbolji igrac Reala protekle sezone i sigurno gdje god da ode bice ogroman dobitak. To je za mene samo pokazatelj da Reala ne interesuje nista drugo do brze zarade love. Ovi Holandjani su sada istroseni 'brand' i njihove dresove niko ne kupuje. Mislim ko ce gledat ruznog procelavog Arjena koji trci ko curica.... :-) Mogli bi oni prodati Holandjane za mnogo vise, ali ne, njima trebaju pare sad i odmah, jer znaju da ce lova sipati nemilice od marketinga za aktuelne zvijezde.

Od ovakvih igraca napravili su prosjecne i sad ih bacaju budzasto ko zadnje suge. Vidjecemo na sta ce to sve liciti. Vrijednost tima im je sada skoro 550 miliona eura. Barcelona i Chelsea su do sada bili na oko 450 miliona, sto je zvucalo astronomski. Real sa ovim timom bi se trebao prosetati Ligom Sampiona, da ne govorim o Primeri. Sve osim toga je neuspjeh. Al sta ja pricam...boli Pereza kurac za tim...

A samo da vam kazem, ako Real NE osvoji Ligu Sampiona u narednih par godina - Ronaldo, Kaka i Ribery postace u ocima ljudi isluzeni igraci kao Robben.
R9..

#535 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

da se ljudi ovako sikiraju za svoj kesh
imali bi kesha ko govana
mišmaš

#536 Re: Real Madrid C.F.

Post by mišmaš »

R9.. wrote:da se ljudi ovako sikiraju za svoj kesh
imali bi kesha ko govana
upravo to ;)

a sto se tice sneijdera i robbena + 40 miliona, to su medijske "bombe" i to nikad nije ni poslano... real ce uzeti jos dva igraca maksimalno, i to defanzivno orijentisana... a evo sta rumenige kaze o transferu riberyja:
Real Madrid Bayernu nije poslao nikakvu ponudu, tvrid Karl-Heinze Rummenigge.

Karl-Heinz Rummenige tvrdi da su navodi novinara netačni te da na njihovu adresu nije stigla nikakva ponuda za Francka Riberya iz Real Madrida. Novinari su nedavno tvrdili da će Real poslati ponudu koja će u sebi sadržavati i Wesleya Sneijdera te Arjena Robbena, jednog od miljenika ovdašnje publike.

"U Bayern je za Riberya stigla samo jedna ponuda, i ona nije upućena od strane Real Madrida. Ne želimo prodati Francka, nego ga želimo zadržati u klubu. Iz Madrida su nam često slali zahtjeve za otvorene razgovore, ali to im nikad nismo udovoljili. Moramo braniti interesa Bayerna."
Facasplaca

#537 Re: Real Madrid C.F.

Post by Facasplaca »

TheMule wrote:
-------------Casillas
----------Raul Benzema

S tolikim ofenzivno orijentiranim igracima oni moraju igrati sa dva defanzivna vezna, nadam se da je Pelegrini svjestan toga, inace im ne gine po 3-4 gola u Ikerovoj mrezi po tekmi.
TheMule

#538 Re: Real Madrid C.F.

Post by TheMule »

Facasplaca wrote:
TheMule wrote:
-------------Casillas
----------Raul Benzema

S tolikim ofenzivno orijentiranim igracima oni moraju igrati sa dva defanzivna vezna, nadam se da je Pelegrini svjestan toga, inace im ne gine po 3-4 gola u Ikerovoj mrezi po tekmi.
Znam, ali to nije bas njihova filozofija. Prosli put kad su imali Galacticose, tu je bio samo Mekelele sa Gutijem.
mišmaš

#539 Re: Real Madrid C.F.

Post by mišmaš »

slazem se da je pravo zeznuto bez dva defanzivna vezna ovako igrat, jer svaka izgubljena lopta bi mogla biti primljeni gol uz brzu kontru, jer kaka, robben i ronaldo idu previse naprijed i sredina terena prakticki slobodna... zato se nadam da ce biti ova druga formacija sa dvojicom diarra u pozadini veze...
ultima_palabra

#540 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Moraju igrati dva zadnja vezna, ovako:
Casillas
Ramos-Pepe-Albiol-novi LB
Lass-Gago/Alonso
Ronaldo-Kaka
Higuain-Benzema

Bez dva zadnja vezna protiv svake dobre kontraške ekipe će imati problema. Možda za neke domaće utakmice u primeri je dovoljan jedan.
Robben će vjerovatno ići (preskup za klupe), kao i Van der Vaart, Sneijdera bih ostavio.
jeza u ledja wrote:Jos jedan pokazatelj da Real Madrid prosipa pare je ova ponuda Robben+Sneijder+40 miliona za Riberyja.

Pa da ga jebes sam Robben vrijedi 30 miliona. Po tome ispade Ribery vrijedi vise i od Ronalda.
Sneijder, van der Vaart, a pogotovo Robben su igracine svjetske klase, a sad su ih sveli na kokosare za raskusurivanje sa aktuelnim zvijezdama. Robben je bio najbolji igrac Reala protekle sezone i sigurno gdje god da ode bice ogroman dobitak. To je za mene samo pokazatelj da Reala ne interesuje nista drugo do brze zarade love. Ovi Holandjani su sada istroseni 'brand' i njihove dresove niko ne kupuje. Mislim ko ce gledat ruznog procelavog Arjena koji trci ko curica.... :-) Mogli bi oni prodati Holandjane za mnogo vise, ali ne, njima trebaju pare sad i odmah, jer znaju da ce lova sipati nemilice od marketinga za aktuelne zvijezde.

Od ovakvih igraca napravili su prosjecne i sad ih bacaju budzasto ko zadnje suge. Vidjecemo na sta ce to sve liciti. Vrijednost tima im je sada skoro 550 miliona eura. Barcelona i Chelsea su do sada bili na oko 450 miliona, sto je zvucalo astronomski. Real sa ovim timom bi se trebao prosetati Ligom Sampiona, da ne govorim o Primeri. Sve osim toga je neuspjeh. Al sta ja pricam...boli Pereza kurac za tim...

A samo da vam kazem, ako Real NE osvoji Ligu Sampiona u narednih par godina - Ronaldo, Kaka i Ribery postace u ocima ljudi isluzeni igraci kao Robben.
E sad da li Pereza boli qrac ili ne, to nije toliko bitno, pošto postoji jedan čiko koji se zove Jorge Valdano koji je jedan od najboljih poznavalaca fudbala na svijetu, i njegova se najviše pika kad je tim u pitanju. Perez je uradio svoje što se tiče Kake i Ronalda koji će donositi prihod klubu, za ostala pojačanja presudni su Valdano i Pellegrini.
Bayern je postavio cijenu za Riberyja kao da je galactico, a objektivno on ne može klubu marketinški donijeti ni blizu koliko Kaka i Ronaldo. Što znači da on ostaje kod Ulija :)
mišmaš

#541 Re: Real Madrid C.F.

Post by mišmaš »

fkt dobro zamisljeno ultima_palabra :thumbup:

robben je jbg strasan igrac, a to sto kazes vjerovatno ce ici, jer skup je da bi sjedio na klupi... van der vaart prakticki i nema toliko mjesta, a slazem se da bi sneijder trebao ostati ;)
R9..

#542 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

Real Madrid Will Wait Patiently For Franck Ribery - Jorge Valdano

Real Madrid general director Jorge Valdano has conceded that the club may be rebuffed in their quest to sign Franck Ribery from Bayern Munich.

Both Real Madrid and Ribery have expressed their interest in having their paths cross this summer, but Bayern Munich look utterly determined to avoid disposing of their most prized asset.

The Bavarian club are looking to cash in €80 million with the sale of the France international, a figure Real Madrid find unrealistic.

Valdano has now revealed that the club may fail in their attempt to land the 26-year-old this summer, which will result in a new offensive next year.

"Ribery has a running contract with Bayern, who do not wish to sell him," he told Onda Madrid. "We have to be patient. If it is not this year, it could happen in the next."

"The player has demonstrated his desire to play for Real Madrid and we know how to wait. Joining now will be very difficult."

Valdano has guaranteed that Real Madrid still plan to make more additions to their current squad.

"If more people arrive, we will handle things with more discretion.

"Next week I hope we will all start focusing more on football matters and leave the presentations in the background.

"We would settle with one or two more midfielders to complete the squad," he added.
ultima_palabra

#543 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Inače, je li iko primijetio ovu sličnost između Galacticosa i nove ekipe. Neki dan gledam u nekom članku:
S.Ramos-Salgado
Lass-Makelele
Figo-Ronaldo
Zidane-Kaka
Raul-Higuain
Ronaldo-Benzema
Iker-Iker :D

Igrački ima dosta sličnosti, da još Marcelo počne podjećati na velikog Carlosa :-)
Facasplaca

#544 Re: Real Madrid C.F.

Post by Facasplaca »

smao sto Lass trenutno Makeleleu samo moze kopacke brisat :thumbup:
Makelele je jedinstven igrac, najbolji na svojoj poziciji igrac ikada,tako da usporedjivati legendu sa klincem,koji trci po terenu ko muha bez glave je apsurdno!
Mozda je Essien danas najslicniji igrac Makeleleu ;-)

Inace, sta mislite hoce li biti mjesta za Sneijdera i Robbena u novim Galactikosima? fkt bi bila steta da obojica takvih igraca sjede na klupi :sad:
mišmaš

#545 Re: Real Madrid C.F.

Post by mišmaš »

za robbena mozda i bude, ali za sneijdera u udarnih 11 cisto sumnjam, nazalost... jer to su vrhunski igraci definitivno
Facasplaca

#546 Re: Real Madrid C.F.

Post by Facasplaca »

mišmaš wrote:za robbena mozda i bude, ali za sneijdera u udarnih 11 cisto sumnjam, nazalost... jer to su vrhunski igraci definitivno
Ja sam mislio nesto tipa ovo:

--------Lass----Sneijder
Ronaldo--Kaka-----Robben
----------Benzema----------

Ali u ovo iskreno sumnjam :)

Prije ce biti ovakak sastav:

------Lass-----Diarra--------
Ronaldo----Kaka-------Sneijder
-----------Benz---------------

Jer nizozemac ti je dosta polivalentan igrac, moze igrati bilo gdje u sredini, ima dobar work rate, tako da mu nije problem igrati kao defanzivni vezni, ili kao krilo...
Moje skromno misljenje je da za Raula vise mjesta u pocetnom sastavu nece biti... :roll: :roll:
van Basten

#547 Re: Real Madrid C.F.

Post by van Basten »

ne znam samo kako svi trpaju Robbena i Ronalda u istu postavu i čude se zašto Real hoće da se riješi holandeza po svaku cijenu? Ok, Robben jeste dobar igrač, sa tendencijom ka vrlo dobar, ali to je jedan od dva najveća sebičnjaka koji trenutno igraju fudbala. Ne bi loptu dodao ni rođenom ocu. Drugi najveći sebičnjak jeste Ronaldo, i zaista ne vidim kako njih dvojica da igraju zajedno... malo im tri lopte.
ultima_palabra

#548 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Jorge Valdano: Liverpool's Xabi Alonso Could Yet Join Price-Conscious Real Madrid

Real Madrid's transfer targets have changed as they have, somewhat surprisingly, been priced out of the running for Franck Ribery, Cesc Fabregas and Maicon...

Jorge Valdano has revealed that Real Madrid are quietly confident of doing a deal for Xabi Alonso, but cannot see Franck Ribery, Cesc Fabregas or Maicon joining the club.

Los Merengues' director general added to his earlier statement that Liverpool's price for their midfielder was too high for Real, but explained that the move could still happen.

Madrid have already signed four big-name players, and are still in the market for more - although at more modest prices than they paid for Cristiano Ronaldo and Kaka.

"Everyone knows that [Alonso] is a player that we have always been interested in," Valdano told Radio Marca.

"He is someone that can organise and is in a phase of his career where he has matured.

"There was a rough figure put forward, but in recent days that has gone up and the price is now too high for our tastes and, therefore, we see the player further away now.

"But everything can be turned back around."

Bayern Munich have made it clear that they do not want Franck Ribery to leave and Valdano has received the message and does not think a transfer will happen.

"Ribery gives the feeling that he is not going to leave Bayern Munich this season as they have found many ways of saying no," he continued.

"At times they have said no specifically and at other times they have talked about €80 million, which is another way of saying no.

"Therefore, we have to accept that and wait for another chance to arrive. The player has two years left on his contract and, well, life is long."

Madrid have been linked with Arsenal playmaker Fabregas, but Valdano thinks that the arrival of Kaka means that the squad now need a different type of midfielder.

"Cesc has some things in common with Kaka. We are looking at the team and believe we need someone further back, someone to play alongside Lassana Diarra," he explained.

Lastly, Maicon was said to be on Los Merengues' agenda, but the price that Inter have proposed means that any plans to make an approach have been shelved.

"He is a player that they have asked €40 million for. We will not pay that because we have Sergio Ramos in that position and he is nothing to worry about," Valdano added.

Evo čovjek je sve rekao. Naravno nekad se izjavi nešto o nekom igraču za kojeg ustvari nisi zainteresovan, čisto da se zavara trag, a i da klub koji bi htio dovesti tog igrača mora platiti višu cijenu :evil:

Slažem se sa vanBastenom, naravno Robben je igrač koji može donijeti najviše para, od ovih koji nisu potrebni. Mislim da su u Perezovoj računici Kaka i Ronaldo igrači koji će se isplatiti sami od sebe, a ostale kupovine treba namiriti prodajama igrača koji su višak.
Charuga
Globalni moderator

#549 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Kad je Barsa pokaza interesovanje za Fabregasa javio se i Real .. :D

Report: Real Madrid Consider Bid For Arsenal Ace Fabregas
'Los Blancos' are believed to have switched their focus to the Arsenal wonder.
Jul 8, 2009 12:41:27 PM

After being rebuffed in their quests for Liverpool's Xabi Alonso and Roma midifelder Daniele de Rossi, Real Madrid are preparing a swoop for Arsenal's Cesc Fabregas, according to Marca.
The Spanish giants continue their quest for a creative playmaker for the squad and are studying their available options after Roma rejected an offer in the region of €30 million for De Rossi.
Real Madrid are refusing to meet Liverpool's €47m price-tag for Xabi Alonso, and reports indicate that the Arsenal man is now the next target on Florentino Perez's list.
Last week, reports in England suggested that Arsenal valued Fabregas at €50 million, a figure Real are refusing to pay. However, the Spanish club are understood to believe that a deal could be made for a lower fee.
This despite Fabregas himself having repeatedly stated that he sees his future - at least for the coming season - at the Emirates, trying to ensure Arsenal end their four-year trophy drought.
Real Madrid have not given up on signing Xabi Alonso just yet and will still try to thrash out a deal for the Liverpool man before approaching an almost certainly unreceptive Arsenal for Fabregas, who is also persistently linked with Barcelona, his hometown club, with whom he began his football career as a junior.

Luís Mira, Goal.com
Facasplaca

#550 Re: Real Madrid C.F.

Post by Facasplaca »

To bi im bilo ponajbolje pojacanje.
I proslih sezona im je falio onaj centralni veznjak, tako da Cescovim dovodjenjem nece pogrijesiti.
Samo je pitanje hoce li mali u Real, s obzirom da je i Barca zainteresovana za njega...a tesko je vjerovati da ce Barca sjedit skrstenih ruku kada je u pitanju njihovo djete. :)
Post Reply