Eurokrem, Nutella, Maza, Milka i ostali čokoladni namazi...

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
al_akhisari

#526 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by al_akhisari »

:) nutela definitivno
SmokingMan

#527 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SmokingMan »

:sad:

Image
Nepass

#528 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Nepass »

Ajatolah_ wrote:
KB9 wrote:
frngla wrote:Može li mi neko reći koja je razlika? Evo sad kući igrom prilika imam njemačku nutellu (pakovanje 1 kg) i ja apsolutno ne vidim nikakvu razliku u odnosu na ovu "našu" ... :roll:
sve tudje je bolje nacin razmisljanja :-D
Ja sam imao blind test i empirijski utvrdio sam da mi njemačka nije bolja od naše. :D

Al' imam osjećaj, kad bi se ovo što se nama prodaje prodavalo u Njemačkoj, a ono što se sad prodaje u Njemačkoj prodavalo nama, kod nas bi narod opet kukao za onim tamo. :)

Pridružujem se već napisanom da je Nutkao zakon po pitanju omjera cijene i okusa.
I meni je ova "nasa" bolja od njemacke. I nema namaza ove vrste da se moze porediti sa nutellom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#529 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Chmoljo »

Ajatolah_ wrote: Ja sam imao blind test i empirijski utvrdio sam da mi njemačka nije bolja od naše. :D

Al' imam osjećaj, kad bi se ovo što se nama prodaje prodavalo u Njemačkoj, a ono što se sad prodaje u Njemačkoj prodavalo nama, kod nas bi narod opet kukao za onim tamo. :)

Pridružujem se već napisanom da je Nutkao zakon po pitanju omjera cijene i okusa.
isto.

njemačka nutella i ova za naše tržište. probane na smjenu, baš da vidim koliko istine ima u toj priči. nije primjećena razlika.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#530 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by _BataZiv_0809 »

Podvalim Nutelu kupljenu u Hošetu rodici koja non stop infantilno kenja o superiornoj kvaliteti proizvoda za zapadno trziste :D Reko znam da volis Nutellu iz Njemacke, evo donio mi drug odozgo pa se ja tebe sjetio :evil:

Kad krenu mmmmm koliko je samo bolja, tacno se osjete ljesnjaci :lol: :lol: :lol:
broj dva

#531 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by broj dva »

Nutela za palacinke, kolace, mazanje.
Eurokrem za na kasiku.
irac300

#532 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by irac300 »

_BataZiv_0809 wrote:Podvalim Nutelu kupljenu u Hošetu rodici koja non stop infantilno kenja o superiornoj kvaliteti proizvoda za zapadno trziste :D Reko znam da volis Nutellu iz Njemacke, evo donio mi drug odozgo pa se ja tebe sjetio :evil:

Kad krenu mmmmm koliko je samo bolja, tacno se osjete ljesnjaci :lol: :lol: :lol:
Haha... Ma baš sam neki dan imao obje vrste, jedna iz Njemačke, druga kod nas kupljena, jedina prava razlika što je ova ''naša'' tj. Poljska, malo slađa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#533 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by _BataZiv_0809 »

irac300 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Podvalim Nutelu kupljenu u Hošetu rodici koja non stop infantilno kenja o superiornoj kvaliteti proizvoda za zapadno trziste :D Reko znam da volis Nutellu iz Njemacke, evo donio mi drug odozgo pa se ja tebe sjetio :evil:

Haha... Ma baš sam neki dan imao obje vrste, jedna iz Njemačke, druga kod nas kupljena, jedina prava razlika što je ova ''naša'' tj. Poljska, malo slađa.
Ma vidi, ne sporim da postoji mogucnost da ima razlike.

Ono sto sporim je prica da je razlika toliko drasticna da daje povod infalntilnim snobovima da bacaju suplju.

Doduse bacaju je i zbog manjih stvari, pa mozda mi i nije neka teorija. :D
KB9

#534 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by KB9 »

Image

nisam vjerovo i onda uze jednom da probam iz zajebancije :thumbup:
irac300

#535 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by irac300 »

_BataZiv_0809 wrote:
irac300 wrote:

Ma vidi, ne sporim da postoji mogucnost da ima razlike.

Ono sto sporim je prica da je razlika toliko drasticna da daje povod infalntilnim snobovima da bacaju suplju.

Doduse bacaju je i zbog manjih stvari, pa mozda mi i nije neka teorija. :D
Pa upravo to, šupljak obični. Jbg, kao imaju jako istančana nepca. Nisu ni ovi iz Ferrera baš toliki balvani da srozaju svoj brend, bez obzira za koje je tržište.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#536 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by _BataZiv_0809 »

irac300 wrote:
Pa upravo to, šupljak obični. Jbg, kao imaju jako istančana nepca. Nisu ni ovi iz Ferrera baš toliki balvani da srozaju svoj brend, bez obzira za koje je tržište.
Ja uvijek postavim isto pitanje: sta bi se desilo da, kojim slucajem, ta losija Nutela greskom zavrsi u Njemackoj :D
madesa

#537 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by madesa »

Image

je li ko probao, ima li kod nas ?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#538 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by konektovan »

madesa wrote:Image

prvi put vidim, novitet, i ne bi me cudilo da je nutkao napunio tu jaffa teglicu. :mrgreen:
Kataklinger

#539 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Kataklinger »

Jednom prilikom sam imao "domacu" Nutellu iz Binga i "pravu" svapsku. Ili sam utripovao ili mi je svapska bila nijansu tamnija i zacinjenija ljesnjakom?
kudrilo

#540 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by kudrilo »

Moram probat taj Nutkao, vidim da je pohvaljen:)
Što se tiče šupljaka i razlika na domaćem i stranom tržištu, pričao mi je drug koji drži granap da u Milkama ima 100 posto razlike jer postoji dobar broj Milki na trzistu koje ilegalno "pakuju" ovdje negdje i nisu ni blizu stranim. Jednom mi je donio obje, stavio na sto i rekao probaj obje i da kažem šta mislim koja je prava. Pogodio sam, stvarno je bilo razlike. Onda mi je pokazao fazon koji je nešto oko sitnih slova na poleđini.

A što se tiče priče da je na zapadu bolje, došli mi rođaci iz USA i govore da tamo kad kupujes obavezno moras citati sastav jer je vrlo losa hrana, zato se debljaju i puno hemije ima. Eh sad ima sigurno neko na forumu iz USA da potvrdi ili demantuje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#541 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Chmoljo »

madesa wrote:Image

auuu, itekako bih volio probati... sinoć baš komentarišem kako mi je Jaffa napolitanka vrh i kako tradicionalno dobrog Jadru ubija nogama koliko je bolja.
KB9

#542 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by KB9 »

kudrilo wrote:Moram probat taj Nutkao, vidim da je pohvaljen:)
na policama nasih marketa nutkao ima ubjedljivo najveci postotak ljesnjaka, pogotovo onaj citav crni :)
nasa

#543 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by nasa »

SmokingMan wrote::sad:

Image
ah :)
a mozda i nije tako dobra kao u sjecanju

plus pocetak rata vezem za nju, otisli moji u veliku kupovinu i izmedju ostalog donesu dvije tegle kl
tako sam prve dana rata provela vrlo sretno
nema skole, tv i i kl :D
basicm

#544 Eurokrem ili Nutella?

Post by basicm »

Jednom sam poslusao ovaj forum pa kupio neki krem k'o fol bolji od nutele, onaj nutkao. E neces vise! I nije istina da ima vise ljesnjaka, nego imaju isto.
nasa

#545 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by nasa »

basicm wrote:Jednom sam poslusao ovaj forum pa kupio neki krem k'o fol bolji od nutele, onaj nutkao. E neces vise! I nije istina da ima vise ljesnjaka, nego imaju isto.
ni meni nije nesto, moze proci ali ...
ranije je dm imao neki s bas puno ljesnjaka i vrlo finog ukusa, ne nabavljaju vise
raoul duke

#546 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by raoul duke »

pratim te

Nezdravo vam je to djeco draga :-)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#547 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by Jimmy McNulty »

Kataklinger wrote:Jednom prilikom sam imao "domacu" Nutellu iz Binga i "pravu" svapsku. Ili sam utripovao ili mi je svapska bila nijansu tamnija i zacinjenija ljesnjakom?
Isto, samo je meni donio drug iz Švicarske (maksuz ga ja zamolio da ispitam mit domaca vs strana Nutella)

Švicarska nutella mi se vise osjeti na lješnjak, manje je slatka i nekako tamnija i gušča. Naša je malo sladja, rjedja i vise mi baca na kakao.

Sve u svemu, razlike ima ali ne puno. Obe su fantastične. Da mi sad uradi neko nesto kao Bata svojoj rodici nisam siguran da bih shvatio razliku tj koja je koja.
nasa

#548 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by nasa »

raoul duke wrote:pratim te

Nezdravo vam je to djeco draga :-)
ne jedes nikako coko-ljesnik mazalice ili?
raoul duke

#549 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by raoul duke »

Uzivao sam prije u tome, ali sad sam bacio ignore na industrijski procesirane i rafinirane šećere :lol:
SmokingMan

#550 Re: Eurokrem ili Nutella?

Post by SmokingMan »

nasa wrote:
SmokingMan wrote::sad:

Image
ah :)
a mozda i nije tako dobra kao u sjecanju

plus pocetak rata vezem za nju, otisli moji u veliku kupovinu i izmedju ostalog donesu dvije tegle kl
tako sam prve dana rata provela vrlo sretno
nema skole, tv i i kl :D
We were kids,and memories have remained sweetest. :-D

Neku preporuku za promjenu,nešto štoi nisam možda probao.Saće plata pa da se pripremim za 31.12. :D
Post Reply