Pusti subotiranje, hoces li doci da sjedis na stepenicama ispred institucije?vjesticanametli wrote:ja sam svaki put "subotarila" i bila tu. necu vise mirnoado_celo wrote:Pa evo ljudi planiraju blokadu institucija hoces li ti doci da zabranis ulaz ili izlaz iz zgrade? konkretno...vjesticanametli wrote:Mikado tako je. E sad da ja pitam nesto. Imam osjecaj da na ovoj temi ucestvuje jako puno ljudi. Da li svi i dodete subotom ili samo sebi skracujete ovdje radno vrijeme? JA nisam vise za setnje i kad isplanirate nesto drugo zovite.
PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
-
ado_celo
- Mikado
Ja sam bio na prva 2 i zadnja 2 protesta i spreman sa ponovo doci, al ne zbog turisticke setnje po gradu, nego sa zeljom da sa ostalim koji su tu pokusam nesto promijenit. Ovdje je ocito da su skoro svi uvidjeli da nam treba drugaciji nacin protesta.vjesticanametli wrote:Mikado tako je. E sad da ja pitam nesto. Imam osjecaj da na ovoj temi ucestvuje jako puno ljudi. Da li svi i dodete subotom ili samo sebi skracujete ovdje radno vrijeme? JA nisam vise za setnje i kad isplanirate nesto drugo zovite. Zasto se navijaci ne pojavljuju??? Dokazano je da moze mirno ali se vlasti zivo jebe za to. E pa sad treba drugacije
- vjesticanametli
- Alfa159
E vidis ocekuj tj ocekujte u subotu najmanje 50 ljudi ispred katedrale ali mi dolazimo u jedanaest i cekamo Vas da mi postavimo neka pitanja pa da vidim sta vi nudite osim schuplje po gradu, blokade grada i smjene ljudi (koji mi nisu simpaticni da netko nebi rekao da sam njihov covjek)
Hocu da cujem Vase konkretne zahtjeve i acije sta ste do sada i sta namjeravate uraditi.
Pa da vidimo Vas odgovor zivo me zanima.
I vec se radujem nasem susretu.
Hocu da cujem Vase konkretne zahtjeve i acije sta ste do sada i sta namjeravate uraditi.
-
ado_celo
Alfa159 wrote:Ma da to je to vrijeme radnih akcija proschlo haahahahahaha majke mi ovo je da se chovjek rani!!!!!!!!!!!! Pa ko nosa Tito slike Ja ili Vi a kada treba raditi to je vrijeme proschlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ado_celo wrote:Ma lave sta se odmah palis. Nisam znao da imas udarnicku znacku, oprosti sto sam potcijenio tvoje suze, krv i znoj...al shvati da sa tim mozes samo pomoci ovim lezihljebovicima koji ce te produkte narodnog rada opet prisvojiti i kao Semiha reci "Vrijeme je izbora, ubiru plodove MOG rada bla, bla, bla". Nego buraz ti tu svoju gardu od "100 ljudi" onda povedi na kopanje pa bujrum promijeniti svijet...al opet cemo se sresti negdje kod katedrale..Alfa159 wrote:Ja mislim da su oni protesti subotom fakat SCHUPLJA!!!!!! Zaschto?????
Hoce demonstranti smjene!!!!!
U redu i sta onda koji su Vasi konkretni prijedlozi sto onda?????
Ne vladine organizacije (u kojoj trenutno jesam) sta su konkretno odradile
pa dajte jednom organizujte poschumljvanje brda iznad Sarajeva da vidim koliko ce se ljudi odzvati!!!! pa odradite nesto konkretno pa recite Semihi Samiru itd E vidite gospodo mi smo ovo odradili a sta ste vi danas uradili!!!!!!!!!!:))))
Ne najlakse je izaci blokirati grad i traziti ostavke bez da se zna sta poslije bez konkretnih zahtjeva tipa 50 igralista za kosarku nogomet tenis, besplatno bavljenje sportom za soc. ugrozene i tako nesto dajte konkretne zahtjeve imate i mene i jos 15 tisuca ljudi a ne 200-300.
Simpaticna ideja, ali bojim se zakasnila nekih 30-tak godina...Radne akcije su davno izumrle, iako nikad nisam imao nista protiv. No osvijestimo se ovo su danas potpuno druga vremena i borba za blagostanje podrazumijeva skroz druga sredstva.
Fuj samo cu to reci.
Sta je sa konkretnim zahtjevima i to vrijeme proslo.
Pa Vi radom pokazite da se nesto promjeniti moze.
Najlakse je glupirati se kao sto se svake subote cini bezrazloga, ali ja nesto kontam da organizujem demonstracije na demonstracije ja mogu u roku dva dana skupiti 100 ljudi i doci u subotu pred katedralu I OD VAS ZAHTJEVATI KONKRETNE ZAHTJEVE ZAHTJEVATI DA VIDIM STA SU NEVLADINE ORG. URADILE
Fakat me pocinje demagogija nervirati URADITE NESTO KONKRETNO!!!!!!
- Mikado
U zahtjevima prema kantonalnim vlastima je navedeno da isti moraju bili ispunjeni najkasniji do 6. aprila ako se nevaram i da ce, ako se to nedogodi biti napravljeni jos vec i masovniji protesti. Sta moze promjeniti stav onih koji nisu bili ni na jedni protestima do sada, da se pojave na tim eventualnim masovnim protestima ?
- Alfa159
Halo sto ce biti rezultat tih blokada institucija moras imati plan poslije.vjesticanametli wrote:hocu doci cu za razliku od mnogih koji samo seru
A ako si samo anarhista tek tako onda frajeru moj hajd sutra na tekmu kao moj gost da vidis koja ce to biti zajebancija kada te drot zeli polomiti a ne kao subotom kada vas gledaju sa 15 metara a da jedno samar dobije nebi Vas ostalo ni 14.
-
ado_celo
za alfa 159:
Ma lave sta se odmah palis. Nisam znao da imas udarnicku znacku, oprosti sto sam potcijenio tvoje suze, krv i znoj...al shvati da sa tim mozes samo pomoci ovim lezihljebovicima koji ce te produkte narodnog rada opet prisvojiti i kao Semiha reci "Vrijeme je izbora, ubiru plodove MOG rada bla, bla, bla". Nego buraz ti tu svoju gardu od "100 ljudi" onda povedi na kopanje pa bujrum promijeniti svijet...al opet cemo se sresti negdje kod katedrale..
Ma lave sta se odmah palis. Nisam znao da imas udarnicku znacku, oprosti sto sam potcijenio tvoje suze, krv i znoj...al shvati da sa tim mozes samo pomoci ovim lezihljebovicima koji ce te produkte narodnog rada opet prisvojiti i kao Semiha reci "Vrijeme je izbora, ubiru plodove MOG rada bla, bla, bla". Nego buraz ti tu svoju gardu od "100 ljudi" onda povedi na kopanje pa bujrum promijeniti svijet...al opet cemo se sresti negdje kod katedrale..
-
jasminasab
Rasprave o politici preselite na podforum politika, a licne prepirke na pp molim vas. I ovako tema ode na sto strana, nema potrebe da je jos razvodnjavate.
- johnnykola
za razbijanje se nema muda.
nemam ih ni ja. dodje nas fino
u crnini 100-200 ljudi nebitno iduci put.
uopce se ne dernjamo. napravimo
procesiju sa crnim sandukom ispred
na kojem napisemo sarajevo.
ne mora ni to. napravimo
ogroman plakat sa zbodenim
likom i stavimo ga ispred katedrale.
nikakva supljiranja, muzika, apeli.
kad je sve ovo uzaludno,
protest bar nek bude drukciji.
izbori ama bas nista nece promijeniti
jer pred njih uvijek dodje zastrasivanje
drugima, guranje u torove.
bosna nije od katedrale do marin dvora.
bosna ovdje i sada je mrznja.
dzaba nama laka pjeva.
to sto cu ja na izborima glasati za manje
govno ne mijenja cinjenicu da ce vecina debila
glasati za ove odrone sto nas sad jebu.
a sansa da i moja manja govna nesto
promjene je 0,2 posto jer u svemu postoje
talovi, nepotizmi, nacionali kljucevi, odronjavanje totalno.
sretno svima u po ulicama, tramvajima i trolejbusima.
naviknite se na price:
hej znas sta se jucer desilo xy?
ukrali mu mobitel, pretukli ga, zboli ga...
lijepo je zivjeti ovdje.
nemam ih ni ja. dodje nas fino
u crnini 100-200 ljudi nebitno iduci put.
uopce se ne dernjamo. napravimo
procesiju sa crnim sandukom ispred
na kojem napisemo sarajevo.
ne mora ni to. napravimo
ogroman plakat sa zbodenim
likom i stavimo ga ispred katedrale.
nikakva supljiranja, muzika, apeli.
kad je sve ovo uzaludno,
protest bar nek bude drukciji.
izbori ama bas nista nece promijeniti
jer pred njih uvijek dodje zastrasivanje
drugima, guranje u torove.
bosna nije od katedrale do marin dvora.
bosna ovdje i sada je mrznja.
dzaba nama laka pjeva.
to sto cu ja na izborima glasati za manje
govno ne mijenja cinjenicu da ce vecina debila
glasati za ove odrone sto nas sad jebu.
a sansa da i moja manja govna nesto
promjene je 0,2 posto jer u svemu postoje
talovi, nepotizmi, nacionali kljucevi, odronjavanje totalno.
sretno svima u po ulicama, tramvajima i trolejbusima.
naviknite se na price:
hej znas sta se jucer desilo xy?
ukrali mu mobitel, pretukli ga, zboli ga...
lijepo je zivjeti ovdje.
- Zox
Tema nije Milosevic, komunisti, fasisti, federalna ili drzavna vlada.
Hvala jasmini sto pobrisa.
Ja podrzavam prijedlog koji neko napisa, da se raskrsnica blokira u 7 uvece uzivo na CD-u.
Ili blokada zgrade kantonalne vlade radnim danom pred kraj radnog vremena.
Treba nam ostrina, u granicama mirnog. Jaci pritisak. Direktno im poremetiti navike, uci u NJIHOVU svakodnevnicu onako kako oni ulaze u nasu. Natjerati ih da zakasne pola sata kuci s posla. Ponavljam, sve u granicama nenasilnog.
Koliko god mi bili fini jer smo "gradska raja" ili trebamo pobrati simpatije gradjana, te simpatije se osipaju zbog neefikasnosti, svi su vise svjesni da ne treba izlaziti jer se OVAKO nista ne moze promijeniti. Ne smijemo se oglusiti na to.
Ja podrzavam prijedlog koji neko napisa, da se raskrsnica blokira u 7 uvece uzivo na CD-u.
Treba nam ostrina, u granicama mirnog. Jaci pritisak. Direktno im poremetiti navike, uci u NJIHOVU svakodnevnicu onako kako oni ulaze u nasu. Natjerati ih da zakasne pola sata kuci s posla. Ponavljam, sve u granicama nenasilnog.
Koliko god mi bili fini jer smo "gradska raja" ili trebamo pobrati simpatije gradjana, te simpatije se osipaju zbog neefikasnosti, svi su vise svjesni da ne treba izlaziti jer se OVAKO nista ne moze promijeniti. Ne smijemo se oglusiti na to.
- alphonse kauders
Doći ću i ja i sjesti ako će biti dogovor ljudi da će se uraditi to i to i da nema odstupanja.
Iskreno mislim da smo zijanili onaj ratnički feeling od prije 2-3 sedmice, opet se sve smirilo, prozvani su se ušutili, a mi nismo iskoristili momenat da fakat nešto promijenimo.
Čitam intervju Diplomatz-a u Danima, i kaže čovjek "ne animiraj nekoga da se makne ko se sam ne želi pomaći, napraviće samo belaj" (aludirajući na to da prozivamo ljude po kafićima da nam se pridruže.
A, po kafićima sjede oni koji bi trebali nositi ove demonstracije - studenti, ali Damir (Diplomatz) dobro kaže - "njih danas ne uče da misle, nego da slušaju i slijede".
Imali smo kritičnu masu od 2-3 hiljade prije 10-ak dana, slijedeće subote ako budu opet šetnje biće 200 ljudi.
Iskreno mislim da smo zijanili onaj ratnički feeling od prije 2-3 sedmice, opet se sve smirilo, prozvani su se ušutili, a mi nismo iskoristili momenat da fakat nešto promijenimo.
Čitam intervju Diplomatz-a u Danima, i kaže čovjek "ne animiraj nekoga da se makne ko se sam ne želi pomaći, napraviće samo belaj" (aludirajući na to da prozivamo ljude po kafićima da nam se pridruže.
A, po kafićima sjede oni koji bi trebali nositi ove demonstracije - studenti, ali Damir (Diplomatz) dobro kaže - "njih danas ne uče da misle, nego da slušaju i slijede".
Imali smo kritičnu masu od 2-3 hiljade prije 10-ak dana, slijedeće subote ako budu opet šetnje biće 200 ljudi.
- homo_sapiens
Alfa159 wrote: Halo sto ce biti rezultat tih blokada institucija moras imati plan poslije.
A ako si samo anarhista tek tako onda frajeru moj hajd sutra na tekmu kao moj gost da vidis koja ce to biti zajebancija kada te drot zeli polomiti a ne kao subotom kada vas gledaju sa 15 metara a da jedno samar dobije nebi Vas ostalo ni 14.
halo, rambo! imas li kakav konstruktivan prijedlog, ili si dosao samo da razvodnjavas temu
- johnnykola
bas tako!alphonse kauders wrote: "njih danas ne uče da misle, nego da slušaju i slijede".
onaj dzingl sa efm-a ili isv-a (ne sjecam se vise) kad mlada studentica kaze:
mi ne znamo nista, mi smo samo narod. zato neka nam sanjica i
dalje vodi navedi dobar razlog u kojem djecu uce da argumentirano
brane stavove u debatama koji nisu njihovi.
-
Nevidljiva Pilotkinja
-
ruzmarin
Zox wrote:Tema nije Milosevic, komunisti, fasisti, federalna ili drzavna vlada.
Potpis!!!
Pratim ove demonstracije subotom od pocetka ( u dijaspori sam).
Bila sam i ja za ono : " Stilom a ne silom".Ali, ali , ali...... teski su to DJONASI, zere obraza nemaju
Treba prebaciti lopticu na njihovu stranu jer gradjani su pokazali dovoljno stila.
Sve ostalo sto i kako se bude desavalo su ONI sami odabrali. Mozda i dovoljno transparenata u smislu :" Trazili ste, gledaj te" ; " Niste htjeli STILOM, M'rs sada silom"......... Ne znam, cini mi se da zaista bez radikale nema nista
- suncica24
Alfa159
Moderatori?
Meni ovo lici na to da neko nekom prijeti belajom, ili ja pogresno procitah?E vidis ocekuj tj ocekujte u subotu najmanje 50 ljudi ispred katedrale ali mi dolazimo u jedanaest i cekamo Vas da mi postavimo neka pitanja pa da vidim sta vi nudite osim schuplje po gradu, blokade grada i smjene ljudi (koji mi nisu simpaticni da netko nebi rekao da sam njihov covjek)
Moderatori?
- vjesticanametli
Alfa ja nisam placena da radim za dobrobit naroda, a oni jesu i nemoj sad i ti ko savjetnica pitati nas a sta smo to uradili. Ja pokusavam da ukazem ljudima oko mene na sve te silne nepravilnosti u radu svih mogucih hahara koji ovu zemlju da prostis razjebase
-
jasminasab
Covjek prijeti da ce nam postaviti pitanja. Bili bismo isti ko Tajo kad ne bismo htjeli na njih odgovoriti, zar ne?suncica24 wrote:Alfa159Meni ovo lici na to da neko nekom prijeti belajom, ili ja pogresno procitah?E vidis ocekuj tj ocekujte u subotu najmanje 50 ljudi ispred katedrale ali mi dolazimo u jedanaest i cekamo Vas da mi postavimo neka pitanja pa da vidim sta vi nudite osim schuplje po gradu, blokade grada i smjene ljudi (koji mi nisu simpaticni da netko nebi rekao da sam njihov covjek)
Moderatori?
-
neno1974
Bez uvrede, ali dijasporo ti sigurno neces biti odgovorna u slucaju radikalnih mjera, a bojim se ni ONI! Nemojte me pogresno shvatiti svi Vi koji zagovarate radikalne mjere samo bih volio da kazete sta ukoliko dodje do ostavki na taj nacin?! Opet izbori koji su svakako u oktobru i koje niko sigurno nece organizovati ranije kao prijevremene! NA TIM IZBORIMA OPET DOLAZE ISTI, a gradonacelnik se svakako ne bira na neposrednim izborima! Radikalno nije rjesenje upravo iz tog razloga. Sto se tice formalnog organizovanja ja sam ZA samo zbog toga sto je potrebno da postoji neko ko ce preuzeti odgovornost u smislu pregovaranja o ispunjenju zahtjeva kada se bude moralo suociti sa predstavnicima vlasti (kad tad). Sta ce se desiti kada tajo opet pozove predstavnike demonstranata da dodju i razgovaraju o tome sta zele?! Na sastanak ce otici nickovi? Ili gradjani? 2000 ili 3000 ljudi?! Ne zagovaram vodju u pravom smislu te rijeci ali potrebno je da se neko odredi kao organizator i predstavnik gradjana.ruzmarin wrote:Zox wrote:Tema nije Milosevic, komunisti, fasisti, federalna ili drzavna vlada.
Potpis!!!
Pratim ove demonstracije subotom od pocetka ( u dijaspori sam).
Bila sam i ja za ono : " Stilom a ne silom".Ali, ali , ali...... teski su to DJONASI, zere obraza nemaju![]()
Vidim mnogi se ovdje pitaju ko bi u slucaju neceg radikalnijeg bio odgovoran za ovo , za ono- Pa ONI sami
![]()
Treba prebaciti lopticu na njihovu stranu jer gradjani su pokazali dovoljno stila.
Sve ostalo sto i kako se bude desavalo su ONI sami odabrali. Mozda i dovoljno transparenata u smislu :" Trazili ste, gledaj te" ; " Niste htjeli STILOM, M'rs sada silom"......... Ne znam, cini mi se da zaista bez radikale nema nista
- suncica24
U dvije rijeci:
http://www.youtube.com/watch?v=oXobejzkijo
Ili u vise rijeci:
http://www.youtube.com/gruntibugli8808
Svako na svoj nacin. neko transparentom, neko sjedenjem, neko javljanjem na radio, neko pjesmom, neko pistaljkom, neko...
Ima nas...ali nikako da se ujedinimo!
http://www.youtube.com/watch?v=oXobejzkijo
Ili u vise rijeci:
http://www.youtube.com/gruntibugli8808
Svako na svoj nacin. neko transparentom, neko sjedenjem, neko javljanjem na radio, neko pjesmom, neko pistaljkom, neko...
Ima nas...ali nikako da se ujedinimo!
- Asana
Ma, to se i desava. Ovo je sire nego sto to nama koji se ovdje vrtimo, izgleda. I svi ce biti sve bucniji... opet, svak na svoj nacin.Svako na svoj nacin. neko transparentom, neko sjedenjem, neko javljanjem na radio, neko pjesmom, neko pistaljkom, neko...