OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
konyan

Post by konyan »

Prenosim od gosn. Zox-a, velikog gospodina i dizajnera:

Image

A5 format link: http://rapidshare.com/files/95263751/fl ... 5.tif.html

2letka na jednom A4 formatu: http://rapidshare.com/files/95264179/fl ... 4.tif.html

plakat A3: http://rapidshare.com/files/95264712/pl ... 3.tif.html

Printajte ove sa linkova, visoke su rezolucija, koliko sam shvatio Zox-a.
vedderedi

Post by vedderedi »

Zox, svaka cast!
jasminasab

Post by jasminasab »

Ljudi moji, otvorite sebi temu na politici ili medijima, pa tamo raspravljajte o politicarima, strankama, novinarima i cemu god hocete.

Evo plakat gotov, da sta isprintate?
Koliko vidim, kombi se sprema, javite se ko zeli da ucestvuje.
Zna li neko gdje se ima jos pistaljki kupit? Kazu sve rasprodano?
Tema o transparentima: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47783
Mozete isto tako i koji zakon od ovih vec postanih ranije na temi proucit, mozda nadjete jos nesto sto se moze iskoristiti.

What say you? :D
alica.k

Post by alica.k »

jasminasab wrote: Zna li neko gdje se ima jos pistaljki kupit? Kazu sve rasprodano?
meni jos jedino padaju na pamet one skupe u intersportu. sinoc sam obisla oba interexa, tri robota, i velpro. NEMA.
bucika

Post by bucika »

alica.k wrote:
jasminasab wrote: Zna li neko gdje se ima jos pistaljki kupit? Kazu sve rasprodano?
meni jos jedino padaju na pamet one skupe u intersportu. sinoc sam obisla oba interexa, tri robota, i velpro. NEMA.
Mi nabavilu u kutijici TOY BOX, oko pola KM kosta,dodju neke igrackice,mi bas imali srecu da je dosla dobra pistaljka,mala, ali efikasna.
Discball

Post by Discball »

Mislim da je krajnje vrijeme da neko ovdje otvoreno kaže nešto i to direktno odgovori na insinuacije ko je i šta organizirao...

Evo ovako, Građani koji se bune protiv stanja u Sarajevu pripadaju svim (više manje) mogu reći političkim opcijama i to neka niko ne zamjeri na redoslijedu:

SDA, S BIH, SDP, LIBERALI, HDZ (1990), SDU i još nekih drugih stranaka koje mi ne padaju na pamet, kao i raznih nevladinih organizacija i što je najvažnije ima nas koji nikada nismo bili čak ni kao član aktivni ni u jednoj političkoj partiji ili NVO (NGO)....

Ljudi moraju shvatiti da nas okuplja zajednički interes koji nema veze sa strankama ili nevladinim organizacijama (jer su one registrirane ili organizirane po nekom principu).

Interes je čisto socijalne prirode i donosi korist svima ma gdje bili i kako se osjećali te kome pripadali....

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

ima li ko vozilicu za svatove :D
mala-i

Post by mala-i »

Ovako, barem je na ovom forumu bilo uvijek mali milion tema da se kaže šta mislite o strankama. Apsolutno me ne interesuje ko koju stranku voli, a ko mrzi. Kao što je Discball rekao:

SDA, S BIH, SDP, LIBERALI, HDZ (1990), SDU i još nekih drugih stranaka koje mi ne padaju na pamet, kao i raznih nevladinih organizacija i što je najvažnije ima nas koji nikada nismo bili čak ni kao član aktivni ni u jednoj političkoj partiji ili NVO (NGO)....

I to neka vam bude vodilja. Cilj je toliko jak i plemenit da su se oko njega okupili ljudi iz svih miljea, šminkeri, reperi, narodnjaci, punkeri i ini. Zato, prekid priče o strankama!!!
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

plako ljudi ovo nije protest protiv vladajucih stranaka, vec protiv odgovornih ljudi.
Ako trenutno vladajuce stranke, postave nekog sposobnog za posao, odlicno!!!

Mene (i vjerujem druge) briga koje iz koje stranke, nek radi svoj posao.
damirm

Post by damirm »

I sta rekose ko nas finansira??? :lol: :lol: :lol:
Zox

Post by Zox »

Pa zar ja moram preko foruma saznati da me neko financira? :lol: :lol:
Ako je fakat tako, onda bih da napomenem da mi plata kasni!
vedderedi

Post by vedderedi »

konyan wrote:Prenosim od gosn. Zox-a, velikog gospodina i dizajnera:

Image

A5 format link: http://rapidshare.com/files/95263751/fl ... 5.tif.html

2letka na jednom A4 formatu: http://rapidshare.com/files/95264179/fl ... 4.tif.html

plakat A3: http://rapidshare.com/files/95264712/pl ... 3.tif.html

Printajte ove sa linkova, visoke su rezolucija, koliko sam shvatio Zox-a.
Idu li opet i oni zahtjevi?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47856

evo teme o ikonografiji.

I kapak vise.

:x
Zox

Post by Zox »

Odluceno je da plakat ovaj put bude malo vise "advertising", a da zahtjevi mogu ici na poledjinu, ukoliko postoji sansa da se stampa na obje strane.
delightful

Post by delightful »

@Zox
Hvala ti, odlican je plakat, do sada najbolji :kiss:
Ali, ja imam veliku molbu! Tamo gdje mogu printati, nemam pristup rapidshare-u, i obratno :-) Koliki je problem ovo pretvoriti u nesto sto mogu samo spasiti i printati kao obicnu sliku? Ako to zahtijeva previse vremena, snaci cu se.
Nemojte mi sada reci, bit ce punktovi gdje ce se moci uzeti plakati, nemam vremena za to :)
Ataturk!

Post by Ataturk! »

Samo jedno pitanje, ko su građani :roll: stvarno ne želim da počinjem bilo kakvu raspravu, samo želim da znam ko su ti koji se predstavljaju kao "građani", a svi dobro znamo da oni kao takvi ne postoje u ustavu.

Hvala, prijatno
alica.k

Post by alica.k »

a hajd svako malo neko novi.

meni je plakat super, onako udarniji je i vise privlaci paznju. ja vec naprintala mashala...
Zox

Post by Zox »

delightful wrote:@Zox
Hvala puno :)
Nije frka, evo link na neku intermediate jpeg rezoluciju, malo mutnija ali moze se stampati:
http://img84.imageshack.us/img84/9877/f ... acket1.jpg
Discball

Post by Discball »

Slušajte me dobro sada...!!!

Ljudi, Građani, Sarajlije, neću reći trebate, nego MORATE doći na proteste...

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u blizini nekog obračuna kod kojeg se potegnu pištolji i Vi mislite da zato što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje, a zaluta neki metak i mislite da neće ubiti baš Vas ili Vaše dijete zato što pripadate ili ne pripadate gore navedenim PP.

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u tramvaju i znate sa sigurnošću da nož ne ubija ako ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako ne čekate u redu za neku operaciju ili bolnički krevet, a neko ozloglašen ima povlašteni status u toj istoj bolničkoj ustanovi i glavni u bolnici donese odluku kako se mora organizirati zaštitarska agencija a sve se naravno plati od onih koji su SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadaju nigdje.

... osim ako posjedujete automobil koji leti, pa ne prelazite preko silnih rupetina na cesti, pokradenih šahtova, neizasfaltiranih tramvajskih šina a simpatizirate SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vas ne smeta to što političari troše novac na gluposti namještenim tenderim i talovima od kojih vam stane mozak a Vi jeste SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako imate dijete srednjoškolca kojem će neko ponuditi drogu a Vi mislite da se to neće desiti jer ste Vi u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako mislite da Vam neko neće oteti torbu/torbicu, ukrasti automibil zbog toga što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vam nije svejedno gledati kako Vaši sugrađani prebiraju po kontejnerima za smeće da bi se prehranili a vi ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje ili mislite da se Vi također nebi mogli naći u sličnoj situaciji.

... siguran sam da su Vam poznati problemi, pa dragi moju sugrađani nastavite dalje ovu listu jer vjerujem da i Vas kao i mene tište iste ili slične stvari koje se dešavaju oko Nas....
Last edited by Discball on 27/02/2008 12:01, edited 2 times in total.
damirm

Post by damirm »

Ataturk! wrote:Samo jedno pitanje, ko su građani :roll: stvarno ne želim da počinjem bilo kakvu raspravu, samo želim da znam ko su ti koji se predstavljaju kao "građani", a svi dobro znamo da oni kao takvi ne postoje u ustavu.

Hvala, prijatno
Jos jedna tema? :lol:
delightful

Post by delightful »

Zox wrote:
delightful wrote:@Zox
Hvala puno :)
Nije frka, evo link na neku intermediate jpeg rezoluciju, malo mutnija ali moze se stampati:
http://img84.imageshack.us/img84/9877/f ... acket1.jpg
Hvala, evo ih printaju se, friski, topli, ko kifle :D :D :D
damirm

Post by damirm »

Discball wrote:Slušajte me dobro sada...!!!

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u blizini nekog obračuna kod kojeg se potegnu pištolji i Vi mislite da zato što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje, a zaluta neki metak i mislite da neće ubiti baš Vas ili Vaše dijete zato što pripadate ili ne pripadate gore navedenim PP.

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u tramvaju i znate sa sigurnošću da nož ne ubija ako ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako ne čekate u redu za neku operaciju ili bolnički krevet, a neko ozloglašen ima povlašteni status u toj istoj bolničkoj ustanovi i glavni u bolnici donese odluku kako se mora organizirati zaštitarska agencija a sve se naravno plati od onih koji su SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadaju nigdje.

... osim ako posjedujete automobil koji leti, pa ne prelazite preko silnih rupetina na cesti, pokradenih šahtova, neizasfaltiranih tramvajskih šina a simpatizirate SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vas ne smeta to što političari troše novac na gluposti namještenim tenderim i talovima od kojih vam stane mozak a Vi jeste SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako imate dijete srednjoškolca kojem će neko ponuditi drogu a Vi mislite da se to neće desiti jer ste Vi u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako mislite da Vam neko neće oteti torbu/torbicu, ukrasti automibil zbog toga što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vam nije svejedno gledati kako Vaši sugrađani prebiraju po kontejnerima za smeće da bi se prehranili a vi ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje ili mislite da se Vi također nebi mogli naći u sličnoj situaciji.

... siguran sam da su Vam poznati problemi, pa dragi moju sugrađani nastavite dalje ovu listu jer vjerujem da i Vas kao i mene tište iste ili slične stvari koje se dešavaju oko Nas....
Svaka cast Discball!!!
johnnykola

Post by johnnykola »

damirm wrote:
Discball wrote:Slušajte me dobro sada...!!!

Svaka cast Discball!!!
takodjer, svaka cast!
Šapat

Post by Šapat »

Vidim da se vodila polemika oko Statuta grada, ko je, sta je i kako je glasao na gradskom vijecu i sl.

Evo informacije iz prve ruke, pa da se i to zna...

Nakon pokrenute inicijative za smjenom mame, raspravljalo se da li ta inicijativa moze da se uvrsti na dnevni red. Naravno, mama bila protiv toga da se raspravlja o njenoj smjeni, medjutim, odjednom se ona (naprasno) slaze i trazi da to ide na dnevni red. To su vijecnici prihvatili, osim SDP-a i nezavisnih koji su to prihvatili jedva jer su vidjeli da je ocito neka igranka. Uglavnom, kada je to stavljeno na dnevni red i kada se trebalo glasati, onda se razvila bespotrebna rasprava o njenoj odbrani, a trebalo se samo izjasniti o inicijativi da li je prihvataju ili ne.

Da su je prihvatili, onda se nakog detaljne argumentacije o njenim greskama zakazuje posebna sjednica gdje bi se rapravljalo o povjerenju ili smjeni, tj. razrjesenju. Za to je trebalo da glasa polovina vijecnika, samo da inicijativa prodje.
"ZA" su glasali svi iz SDP-a i dva nezavisna kandidata (Mehicevic i Kapetanovic), dok su svi ostali bili protiv. Svi iz SDA, dva i SBiH i jedan iz HDZ-a i jedan iz penzionera.

Ali, i da je inicijativa prosla, na toj posebnoj sjednici bi trebalo 2/3 ruku da se ona smijeni, odnosno od 26 treba 19 glasova, sto u prevodu znaci - nemoguce.

S druge strane, ovdje je pomalo jasno da mama bas i nije znala sta se iza brda valja, ili je bila poprilicno nesigurna u to, jer mogla je odmah ponuditi mandat na povjerenje i time pobrati poene. Ovako, izgleda da bas i nije znala hoce li ili nece biti glasova za smjenu.
I zato je i ocito da je nesto unaprijed isplanirano, pa kao - hajde da sada glasamo (a i Mehicevic je bio nekako mlak).

Sto se tice statuta, mama je tu u pravu. Ona nije prekrsila statut i formalno pravno ne moze joj se nista. A to ukazuje na klasicni primjer - napravi se prvo statut kakav nekome odgovara i po njemu se onda radi, a u stvari se sebi stavlja malo zadataka i onda nije problem i to malo uraditi. Odnosno, niko se nema za sta uhvatiti i prozivati.

Na kraju je Mehicevic pokrenuo inicijativu da svi vijecnici daju moralnu ostavku, sto u prevodu znaci - vijece da ode, a mama da ostane.
Eto, nadam se da je sad malo jasnije oko ovoga, a onda je prilicno jasno da je mama k'o beton. Pogotovo sto tu poziciju ne bira narod na izborima, a sto bi po meni, recimo, trebalo.

Ima i ova mjesta, na kraju - ako oni (gradonaclenickov ured) vec kazu da nisu nadlezni, nego je to kanton ili federacija, pa neka onda gradonaclenik (u ovom slucaju - mama) pokrene inicijativu da se onda smijene ti odgovorni koji su nadlezni u kantonu i federaciji. Kratko i jasno.

I zato ona i jeste kriva, jer pokretanje inicijativa koje bi vodile poboljsanjima za narod su njen posao. Dosta vise ping-ponga...

Ako koga zanima, evo par linkova:
Statut grada: http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=62
Izmjene statuta do sada: http://www.sarajevo.ba/ba/files/statut_grada.pdf
Vijecnici gradskog vijeca: http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=17
Mamin page: http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=25 (obratiti paznju na rodjendan :))
alica.k

Post by alica.k »

ja sranja, zavrsila moju osnovnu :(
Locked