PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#526 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
fap filter, ili ti ga filter čađi
-
romeomoraprezivjeti
#527 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Meni je to poruku izbacio kad je majstor nesto cackao oko sistema ubrizgavanja,oko onih dzekova,i odmah je ponistio na dijagnostici.
poslano s moga Sonija Ze:-D
poslano s moga Sonija Ze:-D
- klixoris
#528 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Da li neko zna sta uzrokuje povremeno paljenje greske "Airbag or seat belt pretensioner faulty"
Greska se pojavi i nestane u roku par sekundi i to se tako zna ponovoti i po 5-6 puta u nekih 30min voznje.
U pitanju je peugeot 307.
Po internetu sam procitao da su cest uzrok ovog problema konektori airbag-a/zatezaca pojaseva ispod sjedista. Svi su pregledani i kontakti preventivno ocisceni (iako nista sumnjivo nije ni nadjeno) ali greska se i dalje pojavljuje...
Na dijagnostici nema nista jer uglavnom, kada god se radila dijagnostika, greska u tom trenutku nije "iskakala"...
A nema neke dugorocne memorije u koju se (ili bi trebala) da se pohrani greska kad god se desila, bez obzira sto se u medjuvremenu sama "obrisala"...
Greska se pojavi i nestane u roku par sekundi i to se tako zna ponovoti i po 5-6 puta u nekih 30min voznje.
Po internetu sam procitao da su cest uzrok ovog problema konektori airbag-a/zatezaca pojaseva ispod sjedista. Svi su pregledani i kontakti preventivno ocisceni (iako nista sumnjivo nije ni nadjeno) ali greska se i dalje pojavljuje...
Na dijagnostici nema nista jer uglavnom, kada god se radila dijagnostika, greska u tom trenutku nije "iskakala"...
A nema neke dugorocne memorije u koju se (ili bi trebala) da se pohrani greska kad god se desila, bez obzira sto se u medjuvremenu sama "obrisala"...
-
condy
#529 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Na ovom forumu, u vezi elektroničkih problema, mogao bi dobiti odgovor za tvoj problemklixoris wrote:Da li neko zna sta uzrokuje povremeno paljenje greske "Airbag or seat belt pretensioner faulty"
http://www.elprog.com/forum/index.php
-
a69
#530 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Da li neko zna gdje se ima nabaviti ventilator za hladnjak!?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#531 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
nov u prodavnici ,polovan na otpadu 
-
a69
#532 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Bas ti hvalabitanga_sa_otesa wrote:nov u prodavnici ,polovan na otpadu
-
forrest
#533 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
moze li neko uporediti cijenu zamjene diskova i pločica u ovlaštenom servisu i ostalih servisa, kao i kvalitet dijelova. (207-ca)
- bitanga_sa_otesa
#534 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
nema na cemua69 wrote:Bas ti hvalabitanga_sa_otesa wrote:nov u prodavnici ,polovan na otpadu
nisi napisao ni koji je auto ni da li trazis polovan ili nov
-
rimano
#535 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
U poslijednje vrijeme tu mozes dobiti pomoc samo u vidu savjeta "ne diraj ako ne znas" i "odvuci ti to nekome ko to zna popraviti".condy wrote:Na ovom forumu, u vezi elektroničkih problema, mogao bi dobiti odgovor za tvoj problemklixoris wrote:Da li neko zna sta uzrokuje povremeno paljenje greske "Airbag or seat belt pretensioner faulty"
http://www.elprog.com/forum/index.php
Za klixonera. Sa kojom dijagnostikom je ocitavano stanje ? Greska bi trebala ostati registrovana bez obzira sto se samo povremeno javi.
Edit: Spominjes samo ciscenje konektora ispod sjedista. Provjeri i kontakt na zatezacu pojasa koji se nalazi na sistemu za izvlacenje/namotavanje (ne znam strucni naziv) pojasa koji se nalazi izmedju vrata.
-
rimano
#536 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jesil popravio ovo?Gandra_1 wrote:Da li je neko imao problem sa porukom Antipollution system faulty...
Citao sam po netu, spominju svakakve mogucnosti kvara, to je kao opsta poruka za razne probleme...
Jednostavno ujutru po ovoj zimi nisam mogao upaliti, a noc prije normano vozio... Sumnjam da je problem u gorivu, ili da se zacepio filter goriva... mada mi je cudno da nece nikako da upali, niti vergla..
Ako je neko imao slican problem, zamolio bih vas za savjet...
- klixoris
#537 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ne znam koja je dijagnostika konkretno, ocitano je u ovlastenom Peugeot servisu - AS Dedovic u Jukicevoj i nisu nista nasli...rimano wrote: Za klixonera. Sa kojom dijagnostikom je ocitavano stanje ? Greska bi trebala ostati registrovana bez obzira sto se samo povremeno javi.
Edit: Spominjes samo ciscenje konektora ispod sjedista. Provjeri i kontakt na zatezacu pojasa koji se nalazi na sistemu za izvlacenje/namotavanje (ne znam strucni naziv) pojasa koji se nalazi izmedju vrata.
Mada, ti iz Dedovica mi bas i ne izgledaju da imaju blage veze oko elektronike... Bar sam ja takav utisak stekao
OK, hvala na savjetu, pogledam i zatezace
-
Gandra_1
#538 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Na kraju bio samo ispraznjen akumulator... Uzeo novi i rijesen problemrimano wrote:Jesil popravio ovo?Gandra_1 wrote:Da li je neko imao problem sa porukom Antipollution system faulty...
Citao sam po netu, spominju svakakve mogucnosti kvara, to je kao opsta poruka za razne probleme...
Jednostavno ujutru po ovoj zimi nisam mogao upaliti, a noc prije normano vozio... Sumnjam da je problem u gorivu, ili da se zacepio filter goriva... mada mi je cudno da nece nikako da upali, niti vergla..
Ako je neko imao slican problem, zamolio bih vas za savjet...
Zna li mi ko reci, kolko kosta mali servis u ovlastenom i neovlastenom za P308...
- zlatarsa
#539 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
U ovlastenom za p 308 ,
ulje,
filter ulja,
litar tecnosti za brisace,
ruke,
128 km.
ulje,
filter ulja,
litar tecnosti za brisace,
ruke,
128 km.
- ElRe
#540 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
301 najprodavaniji automobil u prethodnom mjesecu u BiH
Bosnia & Herzegovina April 2014: Peugeot 301 shoots up to #1!
http://bestsellingcarsblog.com/2014/05/ ... -top-spot/
MUP RSa je nabavio ova vozila
Bosnia & Herzegovina April 2014: Peugeot 301 shoots up to #1!
http://bestsellingcarsblog.com/2014/05/ ... -top-spot/
MUP RSa je nabavio ova vozila
- BarbaDue
#541 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
kod mene je 206sw, dizel 66kW. u zadnje vrijeme sam primjetio kad pritisnem kvačilo da promjenim brzinu mi se promjeni zvuk. kao da se čuje neki ležaj. rekoše mi da je to nekakav druk-ležaj te da se on ne može promjeniti sam već ide u kompletu sa lamelom i još neikm djelovima. sve to da bi se zamjenilo zajedno sa naknadom za majstora bi koštalo 500km.
ja se uhvatio za glavu jer sam sad u nekakvoj finansiskoj stisci. jel neko imao ovakvih problema i dali je to baš tako skupo?
ja se uhvatio za glavu jer sam sad u nekakvoj finansiskoj stisci. jel neko imao ovakvih problema i dali je to baš tako skupo?
- bitanga_sa_otesa
#542 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
zamjena je 100-120 maraka i pitaj u prodavnici koliko je set kvacila i znaces cifru 
-
lavic
#543 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Druk lezaj ako je otisao onda bi se trebao stalno cuti, narocito kad je hladan. Mozes promjeniti samo Druk lezaj, ali je glupo kad skidas mjenjac, placas vec ruke majstora mjenjati samo lezaj, a i sigurno ti je korpa ukopana.
Moras naci majstora koji radi pezoe jer se mora i semering zamjeniti, ako to ne uradis curi ce ti ulje iz mjenjaca.
Moras naci majstora koji radi pezoe jer se mora i semering zamjeniti, ako to ne uradis curi ce ti ulje iz mjenjaca.
- bitanga_sa_otesa
#544 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
lavicu ,druk lezaj se cuje samo ako je pritisnuta pedala ,jer je tada opterecen,kad pustis pedalu on se vrati nazad i ne okrece se...
-
lavic
#545 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Imam pezoa i meni se druk lezaj cuo stalno, pogotovo kad je bilo hladno auto i hladno napolju, ne govorim napamet. Otisao druk lezaj, malo ukopana pera na korpi, ( zena ga voza), a lamela je mogla jos sto milja. Inace kod pezoa 206 i kad je pusteno kvacilo se skoro uvijek cuje malo druk lezaj cak ikad je novo. Vjerovatno je preblizu konstukcijski.bitanga_sa_otesa wrote:lavicu ,druk lezaj se cuje samo ako je pritisnuta pedala ,jer je tada opterecen,kad pustis pedalu on se vrati nazad i ne okrece se...
PS. mehanika mi nije strana, cesto na svojim autima radim sam, kad imam vremena.
- bitanga_sa_otesa
#546 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ja ti kazem da po pravilu ne smije dirati potisnu kad je pedala otpustena .....
kad je otpusteno kvacilo i kad radi na leru samo se mogu cuti lezajevi u mjenjacu.
kad je otpusteno kvacilo i kad radi na leru samo se mogu cuti lezajevi u mjenjacu.
- BarbaDue
#547 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Zvuk mi se promjenio u zadnjih nekoliko dana i čuje se samo kad pritisnem kvacilo da promjenim brzinu. U manjoj brzini se čuje a u većoj gotovo nikako. Ako je otišao samo druk ležaj, a lamela nije jer vuče kao fap, može li se samo on promjeniti?
- daxon
#548 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ma beze ti je to raditi, platiti ćeš 100 - 120 KM ruke, jer sve se isto radi kao da mjenjaš kompletan set kvačila, plus platiti ćeš druk ležaj, ukoliko ga nađeš posebno van seta, a ko zna u kakvom ti je stanju korpa i lamela.BarbaDue wrote:Zvuk mi se promjenio u zadnjih nekoliko dana i čuje se samo kad pritisnem kvacilo da promjenim brzinu. U manjoj brzini se čuje a u većoj gotovo nikako. Ako je otišao samo druk ležaj, a lamela nije jer vuče kao fap, može li se samo on promjeniti?
Kompletan set kvačila i ruke izađu oko 300 KM, ukoliko si kratak sa parama, najbolje ništa ne radi, vozi tako, ništa ti neće biti, pojačaj muziku u autu i nećeš ga čuti
- BarbaDue
#549 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
U tome i jeste fora, u finansijskoj sam gabuli...
Jel stvarno misliš da mogu da ga i dalje vozim? Mislim uskoro ići na jadran.
Jel stvarno misliš da mogu da ga i dalje vozim? Mislim uskoro ići na jadran.
- daxon
#550 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ma samo tjeraj, raspitaj se još malo, ali moje je iskustvo da druk ležaj koji se čuje može izdržati koliko i lamela.