Ja postavih konkretno pitanje:arbosan wrote:Stvar je u tome, da nije on vrijedniji ili drugi, ili da je neko vise ili manje zasluzio za vrijeme i poslje rata. Dvostruki arshin je pokrenut od strane ljudi. tj. za neke su se ljudi zalozili (sto imaju pravo), i nemoj mo da to osudjujemo. a za druge ostali sute (takodjer imaju pravo), kao za Gosp.Iliju Jurisica.mIRCerka wrote:Ne mijesaj to u ovo sad Kolumbo.DobroJutroKolumbo wrote:
Imaju Kninski Srbi jurisne trake koliko hoces , samo sa one strane , pa sta su to oni ucinili osim sto su pucali po Bihacu i Krajini , da bi dobili drzavljanstvo BiH i da bi danas slobodno hodali po BiH ,a do juce nas ubijali!??? E o tome se radi , prvo treba istjerat taj mak na konac o kojem svi sute , a radi se o desetinama hiljada ljudi koji su promijenili demografsku sliku u BiH naspram ovih 500-600 stotina...!?? Sto o njima niko ne prica???
Ja pitam koliko jurisne trake ima jedan Abu Hamza, veliki oslobodilac Bosne i Hercegovine? Mogu ti reci 10 ako ne i vise puta manje od jednog Damira Hadzica npr. Ja govorim o ABiH sad.
Za kninske srbe slobodno otvori temu, nemoj ovdje talasati.
Ovdje ja pitam za konkretnu informaciju CIME JE TOLIKO DOPRINOSA DAO taj Abu Hamza?
Po cemu je on vrijedniji od demobilisanog borca Armije BiH koji nakon rata zivi u Sapni sa zenom i dvoje djece i prezivljavaju od djecijeg doplatka i pomoci prijatelja, ukljucujuci par predivnih saXovih forumasa? Po cemu je Abu Hamza vrijedniji od covjeka koji je ucestvovao u svim akcijama u istocnoj Bosni? I ovaj iz Sapne je musliman, bogobojazan covjek..
To je taj dvostruki arshin Kolumbo koji meni smeta...
Eh sada koje kriv za to, znaci, nama smeta sto su neki ustali da brane pravo covjeka na posteno sudjenje, dok ostalima krivo sto prva skupina to radi, i zele da sute i da budu mutavi kao u slucaju gosp.Ilije.
Zaista, neznam ko nama moze ugoditi, nevalja nama niko.
Sta je tacno uradio Abu Hamza, koga je oslobodio itd itd da ne ponavljam 4 stranice zaredom.
Istina, nije se rodio ko je nama ugodio, ali mi je stava " da nije bilo njih,ne bi bilo ni nas" fakat na vrh Venrinog brijega.