Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
NIN

#526 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by NIN »

Risto Kuglarić wrote:Ha? :shock: To sam sad ja vrli kreacionist? Ajd dobro, da probam, jes da će bit pucanj u mraku što se 'no kaže, al da oživimo temu...
Neke od mogućnosti:
1. Adem je živio 150.000 godina (ko čeka taj dočeka)
2. Adem za kojeg nauka tvrdi da je Adem, nije taj Adem (ovo bi objasnilo prvenstvo stvaranja, to jest dovelo ga na svoje mjesto)
3. Ako 2. nije slučaj... Hmmmmm... smisliću nešto...

P.S. Offtopic pitanje za poznavaoce pravopisa, fakat me zanima. Jel se stotinupedesethiljada piše zajedno samo kada je riječ o svoti novca, ili uvijek?
Nisam ba na tebe konkretno mislio kada sam napisao nas vrli kreacionist. To sam mislio vise generalno.

I nije Adem cekao pa docekao nego Hava - ona je zivjela hiljadama i hiljadama godina prije nesudjenog joj Adema, pa zato i priupitah nase vrle kreacioniste (jel' sad valja? :D ) kako to sad odjednom da je Hava strarija pet-sest hiljada generacija od Adema. Posto znam da se oni vole ufatit nauke i cinjenica samo onda kada oni misle da im pase pa velim da vidimo kako to pase kad se cinjenice citaju onako kako bi se i trebale citati, jel'. :D

I nemoj bogati da se ozivljava ova nebulozna tema.
Risto Kuglarić

#527 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Risto Kuglarić »

NIN wrote:
Risto Kuglarić wrote:Ha? :shock: To sam sad ja vrli kreacionist? Ajd dobro, da probam, jes da će bit pucanj u mraku što se 'no kaže, al da oživimo temu...
Neke od mogućnosti:
1. Adem je živio 150.000 godina (ko čeka taj dočeka)
2. Adem za kojeg nauka tvrdi da je Adem, nije taj Adem (ovo bi objasnilo prvenstvo stvaranja, to jest dovelo ga na svoje mjesto)
3. Ako 2. nije slučaj... Hmmmmm... smisliću nešto...

P.S. Offtopic pitanje za poznavaoce pravopisa, fakat me zanima. Jel se stotinupedesethiljada piše zajedno samo kada je riječ o svoti novca, ili uvijek?
Nisam ba na tebe konkretno mislio kada sam napisao nas vrli kreacionist. To sam mislio vise generalno.

I nije Adem cekao pa docekao nego Hava - ona je zivjela hiljadama i hiljadama godina prije nesudjenog joj Adema, pa zato i priupitah nase vrle kreacioniste (jel' sad valja? :D ) kako to sad odjednom da je Hava strarija pet-sest hiljada generacija od Adema. Posto znam da se oni vole ufatit nauke i cinjenica samo onda kada oni misle da im pase pa velim da vidimo kako to pase kad se cinjenice citaju onako kako bi se i trebale citati, jel'. :D

I nemoj bogati da se ozivljava ova nebulozna tema.

aaaaa, da da da, dobro si, ja sam pod 1. u kontru otišo... :D
Nićifor

#528 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

Da li ste se kad zapitali kako se nađoše dva majmuna istog nivoa razvoja da nas učine ljudima?
Risto Kuglarić

#529 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Risto Kuglarić »

Nićifor wrote:Da li ste se kad zapitali kako se nađoše dva majmuna istog nivoa razvoja da nas učine ljudima?
hmmmm vidiš, kako to nikom nije palo na pamet... ova evolucija je stvarno na klimavim nogama.
Nićifor

#530 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

Risto Kuglarić wrote:
Nićifor wrote:Da li ste se kad zapitali kako se nađoše dva majmuna istog nivoa razvoja da nas učine ljudima?
hmmmm vidiš, kako to nikom nije palo na pamet... ova evolucija je stvarno na klimavim nogama.
Ne brini, ima uvijek onih koji svojim razumom unose dozu vjerodostojnosti u istu.
madner

#531 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by madner »

Nego sta kaze inteligenti dizajn ste ce se desiti ako ukrstimo dvije vrste? :D
Gilles

#532 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Gilles »

Evo nesumnjivi dokaz da Kreator postoji.

zenicanin 1979

#533 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by zenicanin 1979 »

Ja mislim da je vecina na koncertu nadrogirana.
Risto Kuglarić

#534 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Risto Kuglarić »

madner wrote:Nego sta kaze inteligenti dizajn ste ce se desiti ako ukrstimo dvije vrste? :D
misliš ono, na fol muhu i lubenicu?
Nićifor

#535 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

madner wrote:Nego sta kaze inteligenti dizajn ste ce se desiti ako ukrstimo dvije vrste? :D
Probaj.
madner

#536 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by madner »

Nićifor wrote:
Probaj.
Sta nema predikcije? Kakvo iznanadjenje! :D
Nićifor

#537 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

madner wrote:
Nićifor wrote:
Probaj.
A trebalo bi biti?
madner

#538 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by madner »

Nićifor wrote:
madner wrote:
Nićifor wrote: Probaj.
A trebalo bi biti?
Ako hoce da bude alternativa evoluciji mora proci sve testove koja je ova prosla.
Dotad je samo suplja prica.
Nićifor

#539 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

madner wrote:
Nićifor wrote:
madner wrote: Sta nema predikcije? Kakvo iznanadjenje! :D
A trebalo bi biti?
Ako hoce da bude alternativa evoluciji mora proci sve testove koja je ova prosla.
A koji je to test evolucija prošla? Možda onaj iz matematike?
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 22:08, edited 2 times in total.
tranquil

#541 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by tranquil »

Nićifor wrote:
madner wrote:
Nićifor wrote:A trebalo bi biti?
Postavljena hipoteza je testirana već zadnjih sto godina - nuđeni su dokazi koji su je trebali oboriti, ali nije potvrđen niti jedan dokaz koji obara teoriju evolucije. Takođe nije postavljena niti jedna alternativna hipoteza, barem ne naučnom metodologijom.
Nićifor

#542 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

jOFLA wrote:
Otkud ti ideja da su majmuni postojali prije nastanka prvog humanoida ?
Pa to bi trebao pitati evolucioniste, oni kažu da smo nastali od majmuna. I ja postavljam pitanje, a niko da mi odgovori konkretno.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 22:08, edited 3 times in total.
Nićifor

#544 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

tranquil wrote:
Nićifor wrote:
madner wrote:Ako hoce da bude alternativa evoluciji mora proci sve testove koja je ova prosla.
Postavljena hipoteza je testirana već zadnjih sto godina - nuđeni su dokazi koji su je trebali oboriti, ali nije potvrđen niti jedan dokaz koji obara teoriju evolucije. Takođe nije postavljena niti jedna alternativna hipoteza, barem ne naučnom metodologijom.
Ne znam koje je to ona dokaze pružila?
Nićifor

#545 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

jOFLA wrote:
Nićifor wrote:
jOFLA wrote:Otkud ti ideja da su majmuni postojali prije nastanka prvog humanoida ?
Pa to bi trebao pitati evolucioniste, oni kažu da smo nastali od majmuna. I ja postavljam pitanje, a niko da mi odgovori konkretno.
Evolucija ne kaže da smo nastali od majmuna, već da majmun i čovjek imaju tek zajedničkog pretka. Neko te je od kreacionista slagao da Evolucija priča o nastanku ljudi od majmuna.
A on je bio šta? Irvas? Nisam ni mislio da tvrdite da je čovjek nastao od čimpanze, bilo bi preofirno, ali čovjek nije bio, jer onda nije predak, majmun kažeš nije bio, šta je?
madner

#546 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by madner »

Nićifor wrote:
madner wrote:
Nićifor wrote: A trebalo bi biti?
To ni ne znas sta je naucna teorija?
Sta onda radis na ovoj temi?

Trebalo bi uvesti neki upitnik da se bar osnovni pojmovi moraju poznavati prije prava pisanja.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 12/06/2023 22:08, edited 2 times in total.
Nićifor

#548 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

madner wrote:
Nićifor wrote: A koji je to test evolucija prošla? Možda onaj iz matematike?
To ni ne znas sta je naucna teorija?
Sta onda radis na ovoj temi?

Trebalo bi uvesti neki upitnik da se bar osnovni pojmovi moraju poznavati prije prava pisanja.
Iritiram osobe poput tebe :D
Nićifor

#549 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Nićifor »

jOFLA wrote:
Nićifor wrote:
jOFLA wrote:
Evolucija ne kaže da smo nastali od majmuna, već da majmun i čovjek imaju tek zajedničkog pretka. Neko te je od kreacionista slagao da Evolucija priča o nastanku ljudi od majmuna.
A on je bio šta? Irvas? Nisam ni mislio da tvrdite da je čovjek nastao od čimpanze, bilo bi preofirno, ali čovjek nije bio, jer onda nije predak, majmun kažeš nije bio, šta je?
Pleziad.

Image
Kad ga vako pogledam, vidim crtež kameleona ili nekog lemura recimo, pa sad ne znam ko bi nam to sve trebo bit familija u ovoj konstelaciji odnosa. :D
XXS

#550 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by XXS »

Nićifor wrote: A on je bio šta? Irvas? Nisam ni mislio da tvrdite da je čovjek nastao od čimpanze, bilo bi preofirno, ali čovjek nije bio, jer onda nije predak, majmun kažeš nije bio, šta je?
Bio je gomila blata i gline pa ga neko zamjesao i onda kad mu je postalo dosadno taj neko mu iscupao rebro pa mu napravio zenu pa onda od njih dvoje, bez evolucije, danas imamo ljude razlicite boje koze, ociju, kose.....itd.
Post Reply