o zakonu atrakcije

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
laneni10

#526 Re: o zakonu atrakcije

Post by laneni10 »

Vijetnamac13 wrote:ja sam pasivno agresivan :D

vala, sve sam vec rekao i odlicno poznajem ljudsku psihu i zasto su te ideje prijemcive
vec sam objasnio na vise mjesta zasto sam spomenuo rhondu, znam ja da je ideja bitnija ali na taj sam nacin pokusao reci kako ne postoji nacin da se nesto dokaze.....

mozda trebam otkucati neki tekst sa svim onim zajebanim i pametnim frazama pa budem lisen ponavljanja :D
mrsko mi sad traziti o tim frekvencijama ali u knjizi rhonda tvrdi da nisu na istoj frekvenciji negativne i pozitivne misli a to je netacno.... mozda se bacim nesto kasnije u potragu

a vidi, ti imas svoje ideje, cuvaj ih i njeguj ako tako zelis
ja imam svoje ideje, stalno ih rusim jer tako volim
;-)
:faraon1:
Kad je covjek u stanju opuustenosti njegov mozak emituje alfa talase koji pulsiraj na frekfrenciji (8-12)hz,
To je ono stanje kada meditiramo , sanjarimo vizueliziramo,i kada smo opusteni, kad smo na tom nivou da se tako izrazim, tada mozemo iskoristit zakon privlacnosti, tj pojacati njegovo djelovanje, s druge strane kada smo ljuti i nervozni mi automatski iskacemo iz ovog stanja opustenosti i vise ne emitujemo alfa talase,stanje nasih mozdanih frekfrencija moze izmjeriti EEG.
Hocu reci da sam siguran da negativne i pozitivne misli nisu na istoj frekfrenciji!
Daj neki dokaz da jesu!
Vijetnamac13

#527 Re: o zakonu atrakcije

Post by Vijetnamac13 »

Zasto bih ja to dokazivao kad ne postoji medicinski dokaz da jesu niti sam negdje naisao na dokaz da u zavisnosti od pozitivnog ili negativnog razmisljanja se emituju druge frekvencije.
Uostalom meditacija nije isto sto i pozitivne misli i postoji jasna distinkcija izmedju toga.

I kako razum nalaze da se trebaju dokazati stvari koje postoje a ne dokazivati one koje ne postoje(osim u matematickim relacijama).
Ako neko iznese ideju da postoje pozitivne misli na nekoj odredjenoj frekvenciji nek to i dokaze a ne da neko zbog njegovih naklapanja dokazuje drugacije.
Ja tvrdim da postoje leteci klaviri koji pricaju, dokazi da ne postoje :lol:

I cemu tolika potreba da mi dokazete nesto, da li je to odsustvo vase vjere u svoje ideje.
cartman

#528 Re: o zakonu atrakcije

Post by cartman »

Vijetnamac13 wrote: I cemu tolika potreba da mi dokazete nesto, da li je to odsustvo vase vjere u svoje ideje.
nebi rekao odsustvo vec mali skepticizam, sto je normalno. isto tako sam siguran da sve sto ti kazu ovi ljudi, nekom djelicu tebe je sve to logicno i zato imas toliku potrebu da kontriras :D
laneni10

#529 Re: o zakonu atrakcije

Post by laneni10 »

Vijetnamac13 wrote:Zasto bih ja to dokazivao kad ne postoji medicinski dokaz da jesu niti sam negdje naisao na dokaz da u zavisnosti od pozitivnog ili negativnog razmisljanja se emituju druge frekvencije.
Uostalom meditacija nije isto sto i pozitivne misli i postoji jasna distinkcija izmedju toga.

I kako razum nalaze da se trebaju dokazati stvari koje postoje a ne dokazivati one koje ne postoje(osim u matematickim relacijama).
Ako neko iznese ideju da postoje pozitivne misli na nekoj odredjenoj frekvenciji nek to i dokaze a ne da neko zbog njegovih naklapanja dokazuje drugacije.
Ja tvrdim da postoje leteci klaviri koji pricaju, dokazi da ne postoje :lol:

I cemu tolika potreba da mi dokazete nesto, da li je to odsustvo vase vjere u svoje ideje.
Svaka nasa misao ostavlja odredjeni "trag" u mozgu, ja za ovo nemam doakze ali duboko vjerujem d a je ovo tacno, hocu reci ovo da ako recimo izgovorimo rijec "strasno" ili rijec "hvala ti" , taj "trag" koji ostaje u mozgu nije isti, i ako se jednoga dana izmisli kakva masina koja moze izmjeriti nase misli, onda ces za ovu moju tvrdnju imat dokaze.
Zato je uvijek bolje govoriti "probranim rijecima" osim toga nije li molitva dokaz za ovu moju tvrdnju, u molitvi se covjek obraca Bogu u dubokoj tisini uma svoga, birajuci i koristeci rijeci koje umiruju, bude nadu, jacaju vjeru nadahnjuju .
Kada je covjek u Alfa stanju, on je tada opusteniji, mozak mu ne luta, i ako tada u tom stanju pozeli nesto, vece su mu sanse da mu se ta zelja i ostvari,to hocu da ti kazem, moras biti opusten , zeljeti bez napora, u sadasnjem vremenu,i nadati se... Jer zelja,plus vjerovanje, plus ocekivanje cine i nemoguce mogucim!
Znam da opet trazis dokaze, evo dacu ti ih...
Ovo o cemu Ronda B. pise i govori ustavri je pokupljeno i plagijatisano ucenje, jos od davnina,ona je to samo skupila i objavila u svojoj knjizi, ja je u tome podrzavam prociato sam joj obje knjige i pogledao sam i cD.
Sve se stavri na vjeri zasniva, receno je " ko gori ovoj kaze, da se u more baci, i povjeruje, i uzvjeruje, bice mu to"
Zna se ko je ovo rekao, ovo je dakle istina, samo treba vjerovati i bice jer ce i nemoguce biti moguce onome ko uzvjeruje... Znaci treba i strpljenja i sigurnosti i mnogo nade i ocekivanja ali sve to bez ikakvoga truda mentalnog samo opusteno i on sto si pozelio. D o l a z i...
Emi_Nevermind

#530 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

oooo dragi moji pozitivci... Vidim da ni nakon dugog odsustva, neke stvari ostaju iste. imamo svoje vjerovanje, i onda neko dodje u nasu avliju i pocne nas ubjedjivati kako je pogresno biti pozitivan i kako to nicemu dobrom ne vodi. Ali evo, ovakvim razmisljanjem i privlacimo ovakve ljude, pa.. malo je i do nas :)

Dragi vijetnamac,

1. ti si dosao na "nasu" temu, tako da bi ti trebao biti taj koji treba da iznese dokaze o tome kako zakon atrakcije NE postoji, a ne da mi tebi nesto dokazujemo. Ti si taj koji nas pokusavas ubjediti u suprotno, pa izvoli :D Evo ti mali izazov - probudi se sutra i napisi kojih 10 stvari mrzis sa svojim zivotom. Citav dan provedi razmisljajuc o negativnim stvarima. Prati dogadjaje i svoj osjecaj. Onda se probudi slijedece jutro i napisi 10 stvari na kojima si zahvalan i koje volis, i citav dan provedi razmisljajuci kako si sretan za sve sto imas u zivotu. Onda nam javi da li mislis da lose misli ne privlace lose, da li si prvi dan privukao dobre ili lose stvari, da li ti je drugi dan bio bolji ili gori od prvog. Izvini sto ti objasnjavam kao malom djetetu, ali cini mi se da moram. Sreca nije ne susretati se s problemima, vec se suociti s istima na pravi nacin. To znaci jedan- misli vuku jedna drugu, to ti je u principu zakon atrakcije da malo pojednostavim. To je cinjenica, osim kod ljudi koji su imali lobotomiju ili su mozda maloumni ili su neuroloski poremecen. Drugo, po sto je tako - zivot je automatski ljepsi. I kao trece- sve da ne privlacis dogadjaje (a privllacis..), privlacis misli koje ce omoguciti da problem sagledas s druge strane, sto ce te automatski ciniti sretnijim jer se neces zakopati u negativu i zaliti sam sebe. Takvi ljudi su pateticni, ljudi koji problem gledaju kao izazov su uspjesni i sretni. Cinjenica.

2. U mozgu postoji dio koji uocava vise onakvih stvari o kojima razmisljamo. Znaci, aktivira se kad nas um pocne da obraca paznu, pridaje energiju odredjenim stvarima. Znaci, ako se odlucis da kupis mercedes, odjednom ces u gradu poceti vidjati mercedese. Ja sam recimo prije 10 dana vidjela cetkicu za zube na trotoaru. Bilo mi je bizarno, pa sam je slikala i pokazala muzu, jer mislim kome to ispada iz dzepa? Od tada sam vidjela : 3 cetkice, jedan umetak za elektricnu cetkicu, konac za ciscenje zuba i malu putnu tubu paste za zube. Sve u 10 dana. Znaci, posto razmisljam o tome, moj mozak se aktivira da nadje sto vise dokaza o tome, i primjecuje to jos vise. Moja mama se boji puzeva i vidja ih SVAKI DAN. Ja nisam vidjela puza ima 20 godina. ZNACI - sve i da ti ne privuces dogadjaje, ljude i sl. (a privuces) svojim razmisljanjem, opet je pozitivno razmisljanje o stvarima koje zelimo jako mocan cin, jer ce ti se mozak usredociti da "vidi" sve sto vodi do toga, ili je povezano s tim. Ako razmisljas o stvarima koje ne zelis da se dese, mozak ce vidjeti ono sto je dominantno u tvom umu, a ti ces znaci vidjeti sve vise dokaza kako ti je zivot sr-nje.

3. Da li su misli negativne ili pozitivne je individualno, ali poenta je da je misao onakva kakav ti osjecaj stvori. Neko ko u Africi pomisli: danas cu rucati je sretan, ushicen zadovoljan. Njemu je ovo pozitivna misao. Neko u lupam, Belgiji kada pomisli: danas cu rucati ( a pomisli kako nece vecerati, iako je navikao da vecera) vjerovatno tu misao smatra negativnom. Poenta je da je svaka misao neutralna, ali je identifikuje osjecaj kojim je popracena. Ako razmisljas negativno, to ti postaje kao ovisnost. Isto kao sto jedes slatko, a znas da nije dobro za tijelo, ali se nadas da ce ipak biti ok. isto tako je i sa ovakvim mislima. Sto vise razmisljas negativno, gore ces se osjecati. Cinjenica. U sta god ti vjerovao. Ako mislis da je to ok, i volis da se gusis u negativi i da se lose osjecas i sebe sazaljevas, to je tvoj problem. Nas ne mozes ubjediti kako je svejedno o cemu razmisljas, jer to ne utice na to kako se osjecas. To je smijesna pomisao.

4. u recimo Svedskoj, mama od poznanice je imala srcani udar i prvo na sta su je doktori poslali je bila meditacija i kurs o pozitivnom razmisljanju. Negativne misli stvaraju negativna vjerovanja, o sebi, o svijetu, o svemu, sto cini da se brinemo. To cini da osjecamo stres i ne znamo uzivati u trenutku, jer razmisljamo negativno i iscekujemo negativno. To stvara stres, a on opet bolesti, i privlaci druge negativne misli, koje cine da osjecamo jos vise stresa itd. Kada pocnemo pozitivno razmisljati, prekinemo taj krug. To i doktori priznaju. pretpostavljam da ni to nema veze s vezom i da su i naucnici i doktori glupi, i da mozes po citav dan razmisljati negativno , ali ipak biti sretan..

Eto, to je sve sto sam imala da kazem :-D Odoh ja sada uzivati pored bazena u svojoj zabludi kako pozitivne misli privlace dobre stvari :)
Vijetnamac13

#531 Re: o zakonu atrakcije

Post by Vijetnamac13 »

Toliko pojednostavljeno da sam sa agdjenjem citao sve to, da ti priznam :D

Sve prosao, i ono mastanje navecer o lijepim stvarima. Mastam i zamisljam kako mi ide lakse ali ne da mi pada sa neba.
Kazem sebi kako cu se probuditi bas u 10 sati i probudim se bas tada. Sugestijom koju sam trazio i autosugestijom radio na sebi. Ali onda prevazisao ocigledno vas i shvatio da je placebo ipak placebo. Kako je uvjerenje jako ali ipak nije objektivno. sagledao realno stvari i zapitao se zasto moj mozak ismijava sam sebe kad pokusava pamtiti samo ono sto mu odgovara kad ima toliko stvari koje mu ne odgovaraju.

Ides na bazen.... lijepe misli su ti donijele tu priliku?
Izadji malo, pogledaj iz ugla nekog ko je izgubio sve pa mu pocni kakati o lijepim mislima. Jedi iz kontejnera budjav hljeb.

Mozak stedi energiju brzim zaboravljanjem i to je sasvim objasnjivo i realno. Pa ti tako svaki dan vidis upaljace, zvake, opuske, crne ptice, zute ptice, zelene klupe, velike bilborde, male itd ali posto ne mozes sve popamtiti onda pamtis ono sto te zaokupira a ostalo zaboravis jer mozak stedii energiju. Nista ne privlacis, sve je vec tu. Tako je i sa mislima, mozak je smetljiste i neovisno o tebi ili meni je to tako.

Uostalom vise sam ja prihvatio vase stajaliste i neke ideje i shvatio vas a vi cak ne mozete ni pojmiti da sam bio sposoban da se jako dobro upoznam sa zakonom atrakcije. To pokazuje nesto zar ne ;)
laneni10

#532 Re: o zakonu atrakcije

Post by laneni10 »

Vijetnamac13 wrote:Toliko pojednostavljeno da sam sa agdjenjem citao sve to, da ti priznam :D

Sve prosao, i ono mastanje navecer o lijepim stvarima. Mastam i zamisljam kako mi ide lakse ali ne da mi pada sa neba.
Kazem sebi kako cu se probuditi bas u 10 sati i probudim se bas tada. Sugestijom koju sam trazio i autosugestijom radio na sebi. Ali onda prevazisao ocigledno vas i shvatio da je placebo ipak placebo. Kako je uvjerenje jako ali ipak nije objektivno. sagledao realno stvari i zapitao se zasto moj mozak ismijava sam sebe kad pokusava pamtiti samo ono sto mu odgovara kad ima toliko stvari koje mu ne odgovaraju.

Izadji malo, pogledaj iz ugla nekog ko je izgubio sve pa mu pocni kakati o lijepim mislima. Jedi iz kontejnera budjav hljeb.

Mozak stedi energiju brzim zaboravljanjem i to je sasvim objasnjivo i realno. Pa ti tako svaki dan vidis upaljace, zvake, opuske, crne ptice, zute ptice, zelene klupe, velike bilborde, male itd ali posto ne mozes sve popamtiti onda pamtis ono sto te zaokupira a ostalo zaboravis jer mozak stedii energiju. Nista ne privlacis, sve je vec tu. Tako je i sa mislima, mozak je smetljiste i neovisno o tebi ili meni je to tako.

Uostalom vise sam ja prihvatio vase stajaliste i neke ideje i shvatio vas a vi cak ne mozete ni pojmiti da sam bio sposoban da se jako dobro upoznam sa zakonom atrakcije. To pokazuje nesto zar ne ;)
Samo kratko da ti recem... Poznat je efekat palceba, ono kad pacijantu das tabletu koja je potpuno prazna i mesadrzi u sebi nikakav lijek ali pacijent to nezna i popije tu "tabletu" i bude mu bolje, medjutim skoro sam negdje procitao, da oni koji su znali za taj placebo tj, da je tableta samo ofarbana, i da u sebi nesadrzi nista ljekovito,i koji su pili tu tabletu znajuci da nepiju nikakav lijek, i kod njih je ipak doslo do zdravstvenog poboljsanja, cime ovo objasniti?
jos jednu stavr da ti kazem osnovni graditelj ljudskoga mozga jeste voda, valjda preko 80/ procenata mozdanog sastava cini voda, ne znam dali si cuo da su dvojica japanskih naucnika dokzali da voda "pamti" izveli su nekAkav experiment sa bocom vode na koju su nalijepili etiketu na jednoj je pisalo ljubav, a na drugoj boci je pisalo mrznja... I sta se desilo, kristali one boce na kojoj je psialo ljubav forimirali su divne oblike koji su se posle mogli vidjeti na miroskop valjda, a ona druga boca tamo su kristali bili potpuno drugaciji nekako deformisani...
dakle ako voda pamti zar onda ljudsko mozak ne cini isto, ...
Jer ako imamo lijepe misli veca je sansa da ono sto emitujemo u stavrnosti i dozivimo.
ima jedna zanimljiva knjiga od pravolsovnog monaha -Otac Tadej, kakve su ti misli takav ti je zivot
MirtolaDas

#533 Re: o zakonu atrakcije

Post by MirtolaDas »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ima li ovdje neko da je probao tehniku Ho'oponopono i kakva su iskustva. Ja sam tek nasla nesto literature koju iscitavam pa zanima nesto iz prve ruke, ako je ima :D
Ljuska,
evo nesto sa galaksijinog foruma, check it out :)

http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... f=9&t=3505
Emi_Nevermind

#534 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Vijetnamac13 wrote:Toliko pojednostavljeno da sam sa agdjenjem citao sve to, da ti priznam :D

hahaha pa ako ni tako pojednostavljeno nije bilo shvatljivo, hmm.

1. pa kad si vec uspio da postignes sve, potpuno je neshvatljivo zasto bi zelio da zivis zivot u kojem NE postizes sve :? , upitaj se da li si tada bio sretniji, ili sada kad propagiras negativno razmisljanje i ne postizes to sto zelis tako lako??Ako si bio sretniji dok si koristio zakon atrakcije, onda je malo mazohisticno prelaziti na negativan pristup koji te cini manje ushicenim, manje sretnim. I upravu si, to jeste placebo jer:
2. Placebo ti je, mili moj, kad unatoc tome sto lijek koji dobijas ne funkcionise, um vjeruje da lijek radi i tijelo se ipak lijeci. Znaci placebo je snaga uma na djelu. Vjerujes da ces ozdraviti, i zato ozdravis = zakon atrakcije. Placebo je dokaz zakona atrakcije, pa je malo cudno kako zakon atrakcije nazivas placebo u negativnoj konotaciji, kad je to u sustini dokaz ove citave teorije.Moj muz se naglas nasmijao citajuci ovo, iako nije upucen kao ja, i prvo sto je rekao je "zar nije placebo prvi argument kad objasnjavas zakon atrakcije?". Ovo i najveci laik zna. To sto si citao Rhondu, znaci da si procitao knjigu koju je procitalo milijardu ljudi, ali ne samo da u srz nisi pronikao, nego nisi shvatio ni ono ocigledno.
3. Sta je objektivno i realno je nemoguce reci, jer nikad ne mozes vidjeti citavu sliku. Buba koja se zapetlja u cilim vidi cvorove u cilimu kao prepreke, ati ih odozgo vidis kao prelijepu mustru na cilimu. kada bi se buba uzdigla vidjela bi kako si ti cvorici neophodni da bi ta divna mustra postojala.
4. ovo podebljano je najpateticnija recenica koju sam ikad procitala i upravo ona pokazuje koliko malo znas o zakonu atrakcije, kao i drugim zakonima univerzuma. Ni jednu stvar koju sam napisala nisi mogao poreci, vec ces mi kao nabiti da sam los covjek jer idem na bazen dok ima ljudi koji gladuju. Hmmm, da, ako ja ne iskoristim svoj odmor, onda ce ti koji kopaju po kontejnerima imati vise da jedu. To je isto kao da kazes da ako se ti razbolis, bit ce vise zdravlja za ostale. Da si malo vise nacitan, znao bi da korijen siromastva potice od ideje da nema dovoljno za nas sviju. Druga stvar, popricaj malo sa bogatim ljudima, pa ces vidjeti da to sto im je zajednicko je da se ne predaju i ne bacaju u crnjak cim naidje prvi problem. Dosta bogatih ljudi dolazi iz nicega, ali su svojim trudom, pozitivom i samopouzdanjem postigi sve. Meni neces govoriti sta ja treba da radim kako bih shvatila ljude koji nemaju i kojima je tesko. Prije dvije godine sam saznala da imam bolest koju necu prezivjeti, bila sam trudna, ostala bez posla, a muz je morao da napusti posao kako bi bio sa mnom. Ostali smo na kraju i bez stana. Posudjivali da prezivimo. Ni u jednom trenutku nisam pomislila da smo siromasni, vec da je ovo privremeno i da ce biti bolje. Ni jednom nisam povjerovala da cu umrijeti. Nisam kukala, niti sam se predala. Umjesto da legnem i umirem i kukam, trazila sam posao preko interneta, pisala clanke za pare, muz je prestao pusiti. Nismo imali ni za lijekove, pa sam se prepustila prirodnim preparatima, ali se na kraju pokazalo da su mi oni spasili zivot, zajedno sa mojim pozitivnim razmisljanjem i voljom za zivot. Sve je bilo onako ako je trebalo da bude. Jos jednom, NECES mi ti govoriti kako je tesko drugima, i kako ja treba da imam losu savjest sto sada mogu da lezim pored bazena.Nikad necu imati losu savjest, zahvalna sam na svemu sto imam, i ako smo mogli mi iz nicega, moze svako. Sama sam izgradila taj put do bazena, ko ga nije izgradio je zato sto sam ne vjeruje da moze, sve je samo u nama. Znam najmanje 30 ljudi koji svakodnevno kukaju kako nemaju, a puse dvije kutije na dan. I najbolja je recenica (a zvuci malo kao nesto sto bi ti rekao) je OD CEGA CU..Moja prijateljica je ulozila 50KM na nakit sa ebay-a, zaradila 120KM, ulozila to, preprodavala na ebay-y, sad zaradjuje oko 1000-1500KM na tom nakitu. 50KM ima svako ko pusi. razlika izmedju uspjesnog i neuspjesnog covjeka je sto uspjesan covjek prepreke vidi kao mogucnosti, sto se ne predaje, sto vidi svjetlo na kraju tunela. Neuspjesan se preda, posustane, i kuka.A najjednostavnije se predati, posustati. kazu da nije poenta izbjegavati kisne kapljice, vec nauciti se plesati u kisi. I tako je.
5. I kao zadnji komentar: sve da je tako da nista ne privlacis ( a ja sam prvi primjer da privlacis, ali misli sta zelis), sve da samo vise primjetis ono sto te vodi ka cilju bazirano na tome koja ti je dominantna misao, to opet znaci da trebas da pustis da ti dominantna misao bude pozitivna, kako bi ti mozak primjetio druge pozitivne stvari koje bi te na kraju dovele do cilja i ucinile da se osjecas bolje. Drugim rijecima, sve da ne vjerujes u zakon atrakcije, opet vjerujes da ti je mozak nastrojen da se programira u skladu sa tvojim dominantnim mislima , koje te zaokupiraju kako ti to kazes, sto znaci da je i u tom slucaju strasno neinteligentno prepustiti se negativnim mislima, jer bi to znacilo da mozak nalazi dokaze za negativne misli, i primjecuje sve negativne stvari od kojih moze biti samo gore... Ovo znaci da, nebitno od toga da li vjerujes u sam zakon ili ne, ako ne zelis da se osjecaj gore, treba da se usredocis na pozitivne misli.

Neki komentari u tvom postu su mi pokazali nedovoljnu upucenost, ali i zelju za shvatanjem. Pokusaj ovo jos ednom procitati otvorenog uma! FREE YOUR MIND! :D
Vijetnamac13

#535 Re: o zakonu atrakcije

Post by Vijetnamac13 »

iskreno, nije mi se dalo citati post
vec sam citao iste
procitah zadnju recenicu

uglavnom, procitaj sta mimo "prirucnika" zakonu atrakcije
potrebno je da shvatis da nije cijeli svijet glup i da postoji razlog za sve a on je realan i uzrocan dokazom a ne potaknut zeljom da se stvori atmosfera za nesto

placebo dugotrajno nije djelotvoran, ne znam za placebo koji lijeci rak
u konacnici nije nikako djelotvoran osim za hipohondre koji opet treba pravi tretman da se izlijece

reci to i muzu

ponavjam, pogledaj malo iz drugih uglova, obrazuj se o svemu i prihvati i druge
ili ne moras, sanjaj i dalje

al najjace mi je ono usputno potcjenjivanje koje primjenjujes u svom postu
zasto neko tako sretan je dovoljno zloban da potcjenjuje forumsku licnost o kojoj ne zna nista
da, imam par teorija o tome ;)
Emi_Nevermind

#536 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Vijetnamac13 wrote:iskreno, nije mi se dalo citati post
vec sam citao iste
procitah zadnju recenicu

uglavnom, procitaj sta mimo "prirucnika" zakonu atrakcije
potrebno je da shvatis da nije cijeli svijet glup i da postoji razlog za sve a on je realan i uzrocan dokazom a ne potaknut zeljom da se stvori atmosfera za nesto

placebo dugotrajno nije djelotvoran, ne znam za placebo koji lijeci rak
u konacnici nije nikako djelotvoran osim za hipohondre koji opet treba pravi tretman da se izlijece

reci to i muzu

ponavjam, pogledaj malo iz drugih uglova, obrazuj se o svemu i prihvati i druge
ili ne moras, sanjaj i dalje

al najjace mi je ono usputno potcjenjivanje koje primjenjujes u svom postu
zasto neko tako sretan je dovoljno zloban da potcjenjuje forumsku licnost o kojoj ne zna nista
da, imam par teorija o tome ;)
Ne potcenjujem nikog, iznosim stav, koji ocigledno nisi dovoljno hrabar da procitas, jer opet, po drugi put, nemas niti jednog argumenta protiv icega sto pisem. Ti ako mislis da ti je ljepse kad kroz zivot prolazis sa predominantno negativnim mislima, kad ne trazis rjesenja vec pricas o "realnosti" (a.k.a. kukas :lol: ), zivis u samosazaljenju i zaljenju drugih, go ahead. Occigledno nismo na istoj vibraciji i mislim da ne postoji vise nista sto bih ti mogla niti htjela reci.. Zelim ti srecu :)

Emi_Nevermind

#537 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

MirtolaDas wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ima li ovdje neko da je probao tehniku Ho'oponopono i kakva su iskustva. Ja sam tek nasla nesto literature koju iscitavam pa zanima nesto iz prve ruke, ako je ima :D
Ljuska,

hvala najljepsa, super forum, knjiga djeluje pravo interesantna!
cartman

#538 Re: o zakonu atrakcije

Post by cartman »

MirtolaDas wrote:
Ljuska,

galaksija je nekad bila pravi forum, ovo sad je cisti new age, odem tamo da se nasmijem il nanerviram od gluposti. mada ne kazem da nema normala tema za procitat
Vijetnamac13

#539 Re: o zakonu atrakcije

Post by Vijetnamac13 »

nista, pokusacu skupiti hrabrost da ga procitam :lol:

a da, beskucnik prica kako nema nista iako je prije rata imao
ma majku mu, samo kuka :run:

ja kukam, sazaljevam il to ono mudro "ti" koje je generalno? ah sto volim ove sto znaju odmah procijeniti :D

unsubscribe od jednoumlja
Goldyna

#540 Re: o zakonu atrakcije

Post by Goldyna »

Pogledala sam film The secret i procitala sve sto ste do sad pisali na temu. Nakon svega toga mogu reci da vjerujem u zakon, dosta se stvari podudara kao i kod ostalih zakona univerzuma. Ali sam onda razmisljala kako je to kod mene do sad funkcionisalo. Nisam se nesto pretjerano trudila da mislim pozitivno ali kad bi se desilo i kada bi rekla sebi e to cu uraditi i to ce biti tako i tako, kada bi se toliko nafurala na nesto na kraju bude suprotno. Kad o necem mastam i zamisljam u glavi kako bi moglo da bude nikad mi ne bude tako, nego nesto deseto na sta nisam ni pomislila. Mozda je to do moje podsvijesti, ne znam ni sama, probat cu malo vise da kontrolisem misli i posvetim se tome pa cu vidjeti hoce li se ista promijeniti. I ako moze neko da mi posalje knjige koje ste spominjali, bila bih zahvalna :)
Emi_Nevermind

#541 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Vijetnamac13 wrote:nista, pokusacu skupiti hrabrost da ga procitam :lol:

a da, beskucnik prica kako nema nista iako je prije rata imao
ma majku mu, samo kuka :run:

ja kukam, sazaljevam il to ono mudro "ti" koje je generalno? ah sto volim ove sto znaju odmah procijeniti :D

unsubscribe od jednoumlja

Kova: Beskucnik koji poslije rata izgubi sve ima dvije opcije:

1. da kaze: sve sam izgubio, gotovo je, sve sam imao, sad nemam nista, nikad nista necu imati, prekasno je, gotovo je, kakav sam ja jadnik, koji peh, ovo je najgore sto se ikome moze desiti (ovo ti je po naski -kukanje drug moj) i pricajuci tu pricu povazdan, znaci na taj nacin provesti ostatak zivota.

2. Ili on pak moze reci - kakav sam ja sreckovic- PREZIVIO SAM RAT!!! Ziv sam, zdrav sam, nemam kuce, ali imam zivot, znaci da imam novu sansku da sve izgradim, i ko zna mozda uspijem izgraditi i vise nego sto sam imao.. Kad sam toliko jak i zilav da sam i rat prezivio, sta onda tek sad mogu napraviti....

Sta ti mislis koji je nacin bolji ? :)
Vijetnamac13

#542 Re: o zakonu atrakcije

Post by Vijetnamac13 »

jel prizvao rat? da krenemo od toga mozda :roll:

mogu li znati mjesto tvog boravka
vaca

#543 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

Emira ja se pitam šta bi sa tobom :-D

Kako se završila situacija sa stanom?
Emi_Nevermind

#544 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Goldyna wrote:Pogledala sam film The secret i procitala sve sto ste do sad pisali na temu. Nakon svega toga mogu reci da vjerujem u zakon, dosta se stvari podudara kao i kod ostalih zakona univerzuma. Ali sam onda razmisljala kako je to kod mene do sad funkcionisalo. Nisam se nesto pretjerano trudila da mislim pozitivno ali kad bi se desilo i kada bi rekla sebi e to cu uraditi i to ce biti tako i tako, kada bi se toliko nafurala na nesto na kraju bude suprotno. Kad o necem mastam i zamisljam u glavi kako bi moglo da bude nikad mi ne bude tako, nego nesto deseto na sta nisam ni pomislila. Mozda je to do moje podsvijesti, ne znam ni sama, probat cu malo vise da kontrolisem misli i posvetim se tome pa cu vidjeti hoce li se ista promijeniti. I ako moze neko da mi posalje knjige koje ste spominjali, bila bih zahvalna :)
Jooj , sad sam ti ogroman odgovor napisala, ali je g.Vijetnamac napisao nesto u medjuvremenu i slucajno kliknem, i izgubi se sve sto sam napisala. Ali skraceno- shvatam te, i sama sam dugo trazila odgovor na to pitanje. Na kraju sam shvatila da se citav univerzum uskladi kako bi se nase zelje ostvarile. To je mnogo razlicitih komponenata, sto znaci da e nemoguce da se sve desi bas onako kako zamislimo, ili nije nemoguce, ali e tesko pogotovo s obzirom na to da se cesto prepustimo i negativnim mislima, koje nas ometu. U tome i jeste ljepota svega, na kraju dobijemo ono sto zelimo, ali na najkomplikovanije nacine i kroz najcudnije moguce oolnosti.

Nase nije da razmisljamo kako, vec da vjerujemo DA cemo dobiti, a univerzumu trebamo prepustiti kako. Ako nesto NE dobijemo, to je obicno zato sto smo svjesni da je to TESKO dobiti, razmisljamo kako e tesko, kako ne znamo da li cemo dobiti, pocnemo se pitati GDJE je to, KADA cemo dobiti, pocinjemo se pitati DA LI cemo dobiti, a kada sumnja dodje, onda se udaljavamo od nase zelje, jer vise nismo na istoj vibracii kao ona. Kad nesto zazelimo, univerzum automatski stvara uvjete kako bismo to dobili. Nakon toga mi treba da PRIMIMO, a to radimo tako sto potpuno vjerujemo da ce doci i ne brojimo minute, to radimo tako sto se dovedemo u vibracioni sklad sa nasom zeljom. Ne manifestujemo sve sto mislimo, ali sve sto osjecamo.

Znaci, ti moras osjecati da je to vec tvoje, znati da je tvoje, osjecati kako je to drzati u ruci, kako e raditi to sto zelis. Sve to sto zelimo,je na istoj vibraciji kao i samopouzdanje, sreca, ushicenost. I uvijek dobijemo ono sto ocekujemo, ne ono sto smo pozeljeli. Obicno imamo odpor prema stvarima koje jako zelimo, recimo ako pomislis "odkad nisam srela, recimo, Mirelu, bas odavno nismo pricale" Univerzum ne diskriminira, vec to gleda kao zelju, i obicno sretnes Mirelu, onako nenadano. To se desava jer ne dovodis u pitanje , nisi opsjednuta tim mislima, nema otpor, i zato univerzum odmah stvori uvjete da ti se "zelja"ostvari a ti je primis relativno brzo. Sto vise otpora, to duze treba da primis svoju zelju, sto vise razmisljas o tome, a pocnes se pitati zasto, kako, sto nema i sl., to ce vise trajati. Drugim rijecima, vec si zazeljela, univerzum vec zna, vec si stvorila specificnu sliku, i sad pusti. jedini tvoj posao je da se osjecas dobro, i da uzivas u osjecaju kako je IMATI to sto zelis. Vizualiziranje je super dok se osjecas dobro, i to je alat koji treba da ti pravi dobar osjecaj.

Ako pocnes vizualizirati u cilju da nesto postignes, i pocnes dovoditi u pitanje, onda se udaljavas. Poenta je, budi sretna, znaj da ces dobiti, i ako ti je tesko (meni je nemoguce) kontrolisati misli, bar ih usmjeri u pravom pravcu kako bi mogla kontrolisati osjecaje. Ja to radim tako sto napisem na cemu sam sve zahvalna u zivotu i zasto, to uradim cim se probudim. Poslije toga mi dani teku na najbolji moguci nacin, i kad se nesto "negativno" desi, ovaj proces mi pomaze da to sagledam sa pozitivnije strane. Nekad se pokaze da su one najteze stvari u zivotu dovele do onih najljepsih. I uvijek znaj da si UPRAVO gdje treba da budes, moc je uvijek u SADA. Znaci ako odlucis da od SADA krenes prema svom cilju, da se dovedes u vibraciju na kojoj su sve tvoje zelje :) Nadam se da sam uspjela da malo pomognem, knjiga ti imam stotine, samo reci-imam Bob Proctora, Deepak Chopru, ali ti najvise preporucujem Abraham Hicks-a Trazi i dobit ces. Nju imas kupiti u Titovoj kod onog cike sto drzi stand s knjigama, a ja je imam u pdf-formatu na engleskom. Ako hoces, poslat cu ti je, samo mi na pp , posalji mail. Poslat cu ti i meditacije koje mozes raditi (audio format) Eto, sretno :)
underwater

#545 Re: o zakonu atrakcije

Post by underwater »

A jebemti.
Ove newager-i vole sve, i energije i letece tanjire i planete i piramide i titraje universuma ...
Da se ne peglaju s njima dodali su im jos tih bogova.
Pa sad imaju bogova hejbet, kamen dignes, a bog ispod...
Emi_Nevermind

#546 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Heeeej Vaca :-D Otisli smo iz stana, prvo se dugo dvoumili, i onda jedno jutro dijasporci koji zive preko puta (tj. dolaze u posjetu ponekad) se "vratili" i poceli lupati i bacati djecija kolica (nasa, naravno :D ). Kad ih je muz zamolio da prestanu su poceli prijetiti, a kad sam ja izasla da vidim sta se desava i pitala cemu necivilizovano ponasanje, zena me pocela fizicki napadati. Onda se pozivala na svoju rodicu, vlasnicu zgrade :D Eh, tu ti mi skontamo da ne zelimo zivjeti medju takvim papcima i brdjanima, i ostavimo i ugovor i depozit i odselimo sutradan :-D Kljuceve im ostavimo u sanducetu :lol: Najbolja odluka ikad donesena! U onom stanu ni Dalai Lama ne bi uspio vibraciju popraviti :D kako tebe slusa zakon atrakcije, privlacil´se sta da valja :D ? Kakva je bila radionica? (da ne idem u detalje, mislim da znas na koju mislim :) )
Emi_Nevermind

#547 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Vijetnamac13 wrote:jel prizvao rat? da krenemo od toga mozda :roll:

mogu li znati mjesto tvog boravka
Jel KO prizvao rat?

Da, drug moj, mozak je, a um pogotovo JESTE odgovoran da bi se rat desio, ljudski um mora da razmislja o njemu, da ga smisli, da zeli da ga pokrene, da ga vodi. Postoje umovi koji su zeljeli ova rat, mislila sam da je to opste poznata stvar :lol: Nije rat vremenska nepogoda, nije cunami, pa da te "strefi" :D . Da bi se rat desio, nekolicina ljudskih umova je morala da razmislja o njemu, da ga zeli, a nekolicina da ga se boji, da o njemu razmislja. 91´-e sam skupljala potpise i pravila peticije za mir, i reci cu ti jednu stvar - SVI su tad razmisljali o ratu.

Stvarno je za ovo bilo potrebno objasnjene?
Emi_Nevermind

#548 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

I da, mjesto boravka :D Sarajevo, sto mozes vidjeti u ostalim postovima...Pretpostavljam da si se nafur´o kako sam sigurno iz dijaspore gdje sve pada s neba, i da si se naoruzao kako bi mi rekao kako je meni lako pricati... Ja nisam pozitivna sto me zivot mazio, vec sto sam se uvjerila da unatoc svim okolnostima, mogu postici sve sto zamislim. Mozes i ti, imas veliki potencijal, i tu energiju koju trosis da prekrstis hodzu, mozes uloziti u stvari koje te cine sretnim :) Zivot je prekratak,radi ono sto ce ti staviti osmijeh na lice! :)
Vijetnamac13

#549 Re: o zakonu atrakcije

Post by Vijetnamac13 »

Aha, rat se desio jer ga neko osmislio a onda se desio jer kad je vec na vrata zakucao svi su mislili o njemu.
Dosta sam cuo :D

Sarajevo je dijaspora za neke gradove, kad bi vukao mak na konac.
Emi_Nevermind

#550 Re: o zakonu atrakcije

Post by Emi_Nevermind »

Vijetnamac13 wrote:Aha, rat se desio jer ga neko osmislio a onda se desio jer kad je vec na vrata zakucao svi su mislili o njemu.
Dosta sam cuo :D

Sarajevo je dijaspora za neke gradove, kad bi vukao mak na konac.
Dobro, upravu si, rat ne treba niko osmisliti da bi se desio :-) :-) :-) :-) :-) :-) Ne mogu da vjerujem. Nicim nisi porekao nista sto sam rekla, samo ironija, pokusaji nekog napuhanog prepucavana i niski komentari. Ja nisam cula dosta, nisam cula nista, ali apsolutno nista sto dokazuje ista, kada citam tvoje komentare mi je tako drago sto sam ja ja, i kroz tvoje postove mogu videti sta je pogresno s nasim negativnim drustvom. Hvala sto me si me potsjetio zasto treba da ostanem ovakva kakva jesam :) najiskrenije :) Zadni komentar :? Svako zna da je Sarajvo puno dosljaka,ako hoces da me "uvrijedis" time sto ces me nazvati dosljakom, neces uspjeti, jer a) to nisam b) ne patim od malogradjanskih kompleksa i ne vrijedjam ljude koji su dosli iz drugih sredina. Ne znam odakle si ti, ali kad smatras da je Sarajevo dijaspora, mjesto kud svi bjeze i gdje je svima lako zivjeti, onda cu te obavjestiti da je zivot svugde isti- pozitivni i snalazljivi se snadju, obogate, uzivaju, dok negativci kukaju, nemaju "nista" i uvijek im je ljepse s one strane Plive, tako reci... Ako ti nista ne valja u tvom gradu, vjeruj da ti nista nece bolje biti ni u Sarajevu ako vac nisi tu. Ovo je jako jadno, zato promjeni temu, jer kako ti rekoh : ne mozes hodzu prekrstiti.

I za ostale na forumu, izvinjavam se za ove besmislene postove.. hajmo opet pozitiva :-D
Post Reply