Vijetnamac13 wrote:Toliko pojednostavljeno da sam sa agdjenjem citao sve to, da ti priznam
Sve prosao, i ono mastanje navecer o lijepim stvarima. Mastam i zamisljam kako mi ide lakse ali ne da mi pada sa neba.
Kazem sebi kako cu se probuditi bas u 10 sati i probudim se bas tada. Sugestijom koju sam trazio i autosugestijom radio na sebi. Ali onda prevazisao ocigledno vas i shvatio da je placebo ipak placebo. Kako je uvjerenje jako ali ipak nije objektivno. sagledao realno stvari i zapitao se zasto moj mozak ismijava sam sebe kad pokusava pamtiti samo ono sto mu odgovara kad ima toliko stvari koje mu ne odgovaraju.
Ides na bazen.... lijepe misli su ti donijele tu priliku?
Izadji malo, pogledaj iz ugla nekog ko je izgubio sve pa mu pocni kakati o lijepim mislima. Jedi iz kontejnera budjav hljeb.
Mozak stedi energiju brzim zaboravljanjem i to je sasvim objasnjivo i realno. Pa ti tako svaki dan vidis upaljace, zvake, opuske, crne ptice, zute ptice, zelene klupe, velike bilborde, male itd ali posto ne mozes sve popamtiti onda pamtis ono sto te zaokupira a ostalo zaboravis jer mozak stedii energiju. Nista ne privlacis, sve je vec tu. Tako je i sa mislima, mozak je smetljiste i neovisno o tebi ili meni je to tako.
Uostalom vise sam ja prihvatio vase stajaliste i neke ideje i shvatio vas a vi cak ne mozete ni pojmiti da sam bio sposoban da se jako dobro upoznam sa zakonom atrakcije. To pokazuje nesto zar ne

hahaha pa ako ni tako pojednostavljeno nije bilo shvatljivo, hmm.
1. pa kad si vec uspio da postignes sve, potpuno je neshvatljivo zasto bi zelio da zivis zivot u kojem NE postizes sve

, upitaj se da li si tada bio sretniji, ili sada kad propagiras negativno razmisljanje i ne postizes to sto zelis tako lako??Ako si bio sretniji dok si koristio zakon atrakcije, onda je malo mazohisticno prelaziti na negativan pristup koji te cini manje ushicenim, manje sretnim. I upravu si, to jeste placebo jer:
2. Placebo ti je, mili moj, kad unatoc tome sto lijek koji dobijas ne funkcionise, um vjeruje da lijek radi i tijelo se ipak lijeci. Znaci placebo je snaga uma na djelu. Vjerujes da ces ozdraviti, i zato ozdravis = zakon atrakcije. Placebo je dokaz zakona atrakcije, pa je malo cudno kako zakon atrakcije nazivas placebo u negativnoj konotaciji, kad je to u sustini dokaz ove citave teorije.Moj muz se naglas nasmijao citajuci ovo, iako nije upucen kao ja, i prvo sto je rekao je "zar nije placebo prvi argument kad objasnjavas zakon atrakcije?". Ovo i najveci laik zna. To sto si citao Rhondu, znaci da si procitao knjigu koju je procitalo milijardu ljudi, ali ne samo da u srz nisi pronikao, nego nisi shvatio ni ono ocigledno.
3. Sta je objektivno i realno je nemoguce reci, jer nikad ne mozes vidjeti citavu sliku. Buba koja se zapetlja u cilim vidi cvorove u cilimu kao prepreke, ati ih odozgo vidis kao prelijepu mustru na cilimu. kada bi se buba uzdigla vidjela bi kako si ti cvorici neophodni da bi ta divna mustra postojala.
4. ovo podebljano je najpateticnija recenica koju sam ikad procitala i upravo ona pokazuje koliko malo znas o zakonu atrakcije, kao i drugim zakonima univerzuma. Ni jednu stvar koju sam napisala nisi mogao poreci, vec ces mi kao nabiti da sam los covjek jer idem na bazen dok ima ljudi koji gladuju. Hmmm, da, ako ja ne iskoristim svoj odmor, onda ce ti koji kopaju po kontejnerima imati vise da jedu. To je isto kao da kazes da ako se ti razbolis, bit ce vise zdravlja za ostale. Da si malo vise nacitan, znao bi da korijen siromastva potice od ideje da nema dovoljno za nas sviju. Druga stvar, popricaj malo sa bogatim ljudima, pa ces vidjeti da to sto im je zajednicko je da se ne predaju i ne bacaju u crnjak cim naidje prvi problem. Dosta bogatih ljudi dolazi iz nicega, ali su svojim trudom, pozitivom i samopouzdanjem postigi sve. Meni neces govoriti sta ja treba da radim kako bih shvatila ljude koji nemaju i kojima je tesko. Prije dvije godine sam saznala da imam bolest koju necu prezivjeti, bila sam trudna, ostala bez posla, a muz je morao da napusti posao kako bi bio sa mnom. Ostali smo na kraju i bez stana. Posudjivali da prezivimo. Ni u jednom trenutku nisam pomislila da smo siromasni, vec da je ovo privremeno i da ce biti bolje. Ni jednom nisam povjerovala da cu umrijeti. Nisam kukala, niti sam se predala. Umjesto da legnem i umirem i kukam, trazila sam posao preko interneta, pisala clanke za pare, muz je prestao pusiti. Nismo imali ni za lijekove, pa sam se prepustila prirodnim preparatima, ali se na kraju pokazalo da su mi oni spasili zivot, zajedno sa mojim pozitivnim razmisljanjem i voljom za zivot. Sve je bilo onako ako je trebalo da bude. Jos jednom, NECES mi ti govoriti kako je tesko drugima, i kako ja treba da imam losu savjest sto sada mogu da lezim pored bazena.Nikad necu imati losu savjest, zahvalna sam na svemu sto imam, i ako smo mogli mi iz nicega, moze svako. Sama sam izgradila taj put do bazena, ko ga nije izgradio je zato sto sam ne vjeruje da moze, sve je samo u nama. Znam najmanje 30 ljudi koji svakodnevno kukaju kako nemaju, a puse dvije kutije na dan. I najbolja je recenica (a zvuci malo kao nesto sto bi ti rekao) je OD CEGA CU..Moja prijateljica je ulozila 50KM na nakit sa ebay-a, zaradila 120KM, ulozila to, preprodavala na ebay-y, sad zaradjuje oko 1000-1500KM na tom nakitu. 50KM ima svako ko pusi. razlika izmedju uspjesnog i neuspjesnog covjeka je sto uspjesan covjek prepreke vidi kao mogucnosti, sto se ne predaje, sto vidi svjetlo na kraju tunela. Neuspjesan se preda, posustane, i kuka.A najjednostavnije se predati, posustati. kazu da nije poenta izbjegavati kisne kapljice, vec nauciti se plesati u kisi. I tako je.
5. I kao zadnji komentar: sve da je tako da nista ne privlacis ( a ja sam prvi primjer da privlacis, ali misli sta zelis), sve da samo vise primjetis ono sto te vodi ka cilju bazirano na tome koja ti je dominantna misao, to opet znaci da trebas da pustis da ti dominantna misao bude pozitivna, kako bi ti mozak primjetio druge pozitivne stvari koje bi te na kraju dovele do cilja i ucinile da se osjecas bolje. Drugim rijecima, sve da ne vjerujes u zakon atrakcije, opet vjerujes da ti je mozak nastrojen da se programira u skladu sa tvojim dominantnim mislima , koje te zaokupiraju kako ti to kazes, sto znaci da je i u tom slucaju strasno neinteligentno prepustiti se negativnim mislima, jer bi to znacilo da mozak nalazi dokaze za negativne misli, i primjecuje sve negativne stvari od kojih moze biti samo gore... Ovo znaci da, nebitno od toga da li vjerujes u sam zakon ili ne, ako ne zelis da se osjecaj gore, treba da se usredocis na pozitivne misli.
Neki komentari u tvom postu su mi pokazali nedovoljnu upucenost, ali i zelju za shvatanjem. Pokusaj ovo jos ednom procitati otvorenog uma! FREE YOUR MIND!