Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veseoko_kukulamovic

#526 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

SEMKE, MAJSTORE, HOĆEMO NASTAVAK POLEMIKE! :mrgreen:

Sarajevo-X, hajmo, evo novih pitanja, prenesite IstraživaĆu! :mrgreen:
pitt

#527 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

samo jedno.........pa dokle vise :D :D :D
omar little

#528 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by omar little »

hebote patak, kad god vidim novi post na ovoj temi, ja poletim misleci :eno ga iskop'o nesto. :D kad ono sipak! daj, ba, osmanagicu jeboga zivot jel' ti radis il' se slikavas samo okolo? :D znas kako nas narod kaze, nema hljeba bez motike :D :D :D a ako ne pohitis sa iskopavanjem, sad se na ljeto otvara pravi indiana jones, ode tebi status u helac... :D :D :D
pitt

#529 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

omar little wrote:hebote patak, kad god vidim novi post na ovoj temi, ja poletim misleci :eno ga iskop'o nesto. :D kad ono sipak! daj, ba, osmanagicu jeboga zivot jel' ti radis il' se slikavas samo okolo? :D znas kako nas narod kaze, nema hljeba bez motike :D :D :D a ako ne pohitis sa iskopavanjem, sad se na ljeto otvara pravi indiana jones, ode tebi status u helac... :D :D :D
jasta ce.....crsytal skull naci :D :D :D
wels

#530 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

A sto se tice bloggera koji "samo sjede ispred kompjutera" (sto se tice anonimnosti: barem dva su se do sada vec potpisala), ne sjede, bili su i oni na licu mjesta: http://antibarbarorum.blogspot.com/2008 ... -2008.html , http://antibarbarorum.blogspot.com/2008 ... n.html%20. :D
Image

Svojom hrabroscu i pod okriljem noci ,izlazuci se zivotnoj opasnosti usli su u srediste neprijateljskog teritorija uspjevsi izvrsiti zadatak.
Parola je osvanula prkoseci zbunjenim dusmanima :mrgreen:
veseoko_kukulamovic

#531 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Wels, ja čuo da su to lokalni ljudi koji žive tu u podnožju "piramide" ostavili taj srdačan pozdrav Semketu. :mrgreen:
A čuo sam i drugih tračeva da nisu baš presretni kako ih veliki istraživaĆ levati. Ali to skupljam za svoju sekciju Kazivanja mještana. :mrgreen:
wels

#532 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

veseoko_kukulamovic wrote:Wels, ja čuo da su to lokalni ljudi koji žive tu u podnožju "piramide" ostavili taj srdačan pozdrav Semketu. :mrgreen:
A čuo sam i drugih tračeva da nisu baš presretni kako ih veliki istraživaĆ levati. Ali to skupljam za svoju sekciju Kazivanja mještana. :mrgreen:
Znaci ipak blogeri samo sjede ispred kompjutera. Nista novo ,a kako vidim posto si i kolekcionar.Bas me zivo interesuje i jedva cekam da pregledam tu tvoju trac-kolekciju. :D
callmethebreeeze

#533 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by callmethebreeeze »

wels wrote:
veseoko_kukulamovic wrote:Wels, ja čuo da su to lokalni ljudi koji žive tu u podnožju "piramide" ostavili taj srdačan pozdrav Semketu. :mrgreen:
Znaci ipak blogeri samo sjede ispred kompjutera. Nista novo ,a kako vidim posto si i kolekcionar.Bas me zivo interesuje i jedva cekam da pregledam tu tvoju trac-kolekciju. :D
jel' samo meni postaju smijesne optuzbe o naucnicima foteljasima i bolegerima koji sjede pred kompjuterima? sta trebaju raditi, naci kakav obliznji brezuljak pa ga prekopavati?
:-) :D
veseoko_kukulamovic

#534 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

callmethebreeeze wrote:jel' samo meni postaju smijesne optuzbe o naucnicima foteljasima i bolegerima koji sjede pred kompjuterima? sta trebaju raditi, naci kakav obliznji brezuljak pa ga prekopavati?
Jašta je nego smiješno, pogotovo kad blogeri koji samo sjede ispred kompjutera odu na "piramide" pa uslikaju kako "sjajni tim stručnjaka" struĆno bagera:

Image

Nego, Wels, ja sam tebe nešto bio pit'o, ima tome već nekoliko stranica teme, pa si se bio ušutario, a sad se javljaš kao da se ne sjećaš? :mrgreen:
uozo

#535 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

Nije to nikakav bager! To je bagercic. :D
A sto se tice natpisa na kamenu, on je ustvari jedini komentar kojim ce, i treba da se okarakterise ova farsa! Bilo to, iz fotelje, s nekog brda nesretno proglasenog piramudom, pardon piramidom, s kaucha, sa shtokrle, s'kruske ili iz mizde paterine! Svejedno!
Ja bi samo pit'o jedno.
Dje ta piramida? :?
Leonid Breznjev

#536 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Leonid Breznjev »

veseoko_kukulamovic wrote:
callmethebreeeze wrote:jel' samo meni postaju smijesne optuzbe o naucnicima foteljasima i bolegerima koji sjede pred kompjuterima? sta trebaju raditi, naci kakav obliznji brezuljak pa ga prekopavati?
Jašta je nego smiješno, pogotovo kad blogeri koji samo sjede ispred kompjutera odu na "piramide" pa uslikaju kako "sjajni tim stručnjaka" struĆno bagera:

Image

Nego, Wels, ja sam tebe nešto bio pit'o, ima tome već nekoliko stranica teme, pa si se bio ušutario, a sad se javljaš kao da se ne sjećaš? :mrgreen:
tipicno bosanski, 1 radi 10 ih gleda.. :D :D
wels

#537 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by wels »

Code: Select all

veseoko_kukulamovic 
Ma moze! Kako da ne.
I ljuto sta ,a kamoli kafu popit. :D
Last edited by wels on 31/05/2008 18:20, edited 1 time in total.
uozo

#538 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

Arslan wrote: tipicno bosanski, 1 radi 10 ih gleda.. :D :D
Jos tipicnije,
sve sto rade, ne vodi nicemu i obicna je budalastina! :zoka:
Leonid Breznjev

#539 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Leonid Breznjev »

uozo wrote:
Jos tipicnije,
:lol: :lol: :lol:
pitt

#540 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by pitt »

a pinka kapa :D :D :D
uozo

#541 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

pitt wrote:a pinka kapa :D :D :D
kapa, jasta neg kapa. A piramuda nig'dje! Pardon piramida!
Otkako su levati poceli da upotrebljuju rijec "oponenti", ona mi izgleda veoma kontaminirano. Cetnik mi dodje ko ciciban u usporedbi sa rijeci "oponent"!
Nego,
dje piramida? Haj'mo dokaze, pa da oponenti odu u tri mizde paterine! :run:
Haman ce se na kraju to sve zvati dolina bosanskih piram(u)(i)da.
callmethebreeeze

#542 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by callmethebreeeze »

uozo wrote:
Jos tipicnije,
vazda se mozemo vaditi na to da smo mi sanjari, romanticari. :D kome trebaju dobre ceste, stabilna vlada, i slicne stvari, kad se vrijeme moze trositi na raskopavanje brda oko jedne kasabe. bas me zanima koliko ce proci vremena proci prije no sto pukne film visocanima.
:D
omar little

#543 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by omar little »

callmethebreeeze wrote:
uozo wrote:
Jos tipicnije,
vazda se mozemo vaditi na to da smo mi sanjari, romanticari. :D kome trebaju dobre ceste, stabilna vlada, i slicne stvari, kad se vrijeme moze trositi na raskopavanje brda oko jedne kasabe. bas me zanima koliko ce proci vremena proci prije no sto pukne film visocanima.
:D
ma moj @povjetarac, da ti visocani imaju razvijenu ekonomiju, visoku zaposlenost, standard, bolio bi njih djon (da ne velim nesto drugo) za osmanagica i njegove mamalaze i "izvlacipare". ovako, jadni ljudi se nadaju nekakvom razvitku, zaradi, pa vjeruju, sta ce drugo...kad im niko drugi ne zeli pomoci...ma, strahota jedna od situacije...
Bosanac sa dna kace

#544 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Bosanac sa dna kace »

nu ja konto na arheološkim nalazišitima se sve titra polahko s velikom pažnjom ko po međunožju, sve se gladi i četkicom mazi...kad ono nu bager doveli, gluho bilo ja mislio oni ozbiljni arheolozi :oops:
omar little

#545 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by omar little »

Bosanac sa dna kace wrote:nu ja konto na arheološkim nalazišitima se sve titra polahko s velikom pažnjom ko po međunožju, sve se gladi i četkicom mazi...kad ono nu bager doveli, gluho bilo ja mislio oni ozbiljni arheolozi :oops:
ma jasta su, to su ti sad nove metode, moRe bit da na tome Semke doktorir'o :D sta egipcani znaju o otkopavanju piramida, treba im 20 godina da nesto naprave piljkajuci sa cetkicama i specijalnim instrumentima...Semke ne moze cekati toliko :D :D
uozo

#546 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

Bosanac sa dna kace wrote:nu ja konto na arheološkim nalazišitima se sve titra polahko s velikom pažnjom ko po međunožju, sve se gladi i četkicom mazi...kad ono nu bager doveli, gluho bilo ja mislio oni ozbiljni arheolozi :oops:
Ko ba arheolog? :roll:
Guru je arheolog isto ko i ti ili ja. Jedina referenca mu je sto je mozda vise hod'o po svijetu.
Nijedan ozbiljni arheolog nece svoje ime staviti u vezu sa ovom, da izvinu ljudi' lakrdijom i budalestinom. Dovodjenje u vezu s ovim predstavlja profesionalno samoubistvo!
Neregistrirani

#547 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

uozo wrote: Guru je arheolog isto ko i ti ili ja. Jedina referenca mu je sto je mozda vise hod'o po svijetu.
Nijedan ozbiljni arheolog nece svoje ime staviti u vezu sa ovom, da izvinu ljudi' lakrdijom i budalestinom. Dovodjenje u vezu s ovim predstavlja profesionalno samoubistvo!
U pravu si. Osmanagic nije ni arheolog, niti patriota kako sam sebe naziva.
Neregistrirani

#548 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

omar little wrote: ma moj @povjetarac, da ti visocani imaju razvijenu ekonomiju, visoku zaposlenost, standard, bolio bi njih djon (da ne velim nesto drugo) za osmanagica i njegove mamalaze i "izvlacipare". ovako, jadni ljudi se nadaju nekakvom razvitku, zaradi, pa vjeruju, sta ce drugo...kad im niko drugi ne zeli pomoci...ma, strahota jedna od situacije...

Cini se da je samo u ovoj zemlji OK da u jednom gradu nema razvijene ekonomije, zaposlenosti, standarda, da se ljudi vec tri godine uzalud nadaju zaradi, dok prvi covjek tog grada daje izjavu za medije da "Visoko nije nista zaradilo od piramida", iako je grad otkinuo od svojih ljudi 150 hiljada maraka da bi ih dao Osmanagicevoj fondaciji! :x
Bosanac sa dna kace

#549 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Bosanac sa dna kace »

uozo wrote:
Ko ba arheolog? :roll:
Guru je arheolog isto ko i ti ili ja. Jedina referenca mu je sto je mozda vise hod'o po svijetu.
ooops lapsus linguae :skoljka:
JahijaJilic

#550 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by JahijaJilic »

Bice piramida puno. Kakva je dosadasnja ekonomska korist, ucinak :oops: od "pronadjenih"?
Locked