Vojislav Šešelj

Post Reply
PM72

#526 Re: Vojislav Šešelj

Post by PM72 »

Samo u usranom haškom tribunalu neko za genocid dobije 20,25 ili 40 godina pa ga puste nakog odsluženja trećine ili polovine kazne radi "dobrog" ponašanja.Pa se isti vrati u sredinu u kojoj je napravio ratne zločine i postane zalužni građanin.Znači,na ove prostore se ne može primjeniti ta tvoja kako je "odslužio svoje".
Ni Hitler nije ubio nikog kao ni Ajhman,Pavelić,Draža...fini ljudi jer nisu svojim manipulatorskim ručicama nikog ubili?
Patriotska_Liga

#527 Re: Vojislav Šešelj

Post by Patriotska_Liga »

sinuhe wrote:Nisu Bosnjaci u poziciji da budu nezadovoljni radom haaskog suda.
Takvi poput tebe bi nam odredili i poziciju za vlastite osjećaje i pravo na mišljenje. Prošlo je to vrijeme, na tvoju veliku žalost :-D
KENJAC

#528 Re: Vojislav Šešelj

Post by KENJAC »

Haski sud ! Nesto sto ce naredna pokoljenja izucavati na visokim skolama u predmetu "Dje je Svijet pare baco" ! Krajnji politicki debilitet. Sve do jedne osude dirigovan iz trecerazrednih politickih krugova. Da je quotiran na kladionicama malo koja donesen presuda bi imala koeficient veci od 1,20. Mozemo se izvrnut ko rukavice al nikad necemo nac pravno objasnjenje sto je Milosevicu sudjeno u Hagu. Da su ga Srbi uhapsili i sudili u Beoogradu i na 140 godina osudili (smrtna kazna je ukinuta) imali bi puno pravo. Sudit Milosovecica u Hagu je cista politika i nista vise. Tacno je da su cekali da krepa da bi se tog beleja kutarisali jer nikakvu presudu nisu mogli donijet. Nikad ni jedne recenice na podstrekivanje za nasilje ili ubistva. Nepripremljenost tuzilaca je smijesna. Ko se sjeca onog cuvenog pitanja nekom od svjedoka "Jeste li vi licno poznavali Kulina Bana" ??? Ili ko se sjeca onog svjedoka iz Mostara sto ga je Seselj ispreskako da je to bilo sazaljujuce ? Na drugoj strani Vojo ih jebe u zdrav mozak 12 godina , psuje im sve i svasta , ko se sjeca onog "Mozete vi meni qurac da pus..." I .... nikom nista. Javno pozivao na klanja i mucenja. Javno propagirao etnicko ciscenje, i ... cist izadje , jos ce silnu lovu klepit. Sramota ! Bruka ! Ucinili su Seselju uslugu koju ni sam on njije ocekivao. Da ga barem nisu dirali do danas bi pao u zaborav. Ovako je danas najveci kandidat za predsjednika Srbije.
O'zone
Globalni moderator

#529 Re: Vojislav Šešelj

Post by O'zone »

Još uvijek piša po sudu, žrtvama....
Predsjednik SRS-a se danas pohvalio kako je "odbranio čast 1.000 dobrovoljaca četničkog pokreta koji su se borili na svim frontovima, kao i projekt Velike Srbije".
Drinski

#530 Re: Vojislav Šešelj

Post by Drinski »

Pa njega treba podrzati da bude predsjednik Srbije.
zenit dozic

#531 Re: Vojislav Šešelj

Post by zenit dozic »

KENJAC wrote:Haski sud ! Nesto sto ce naredna pokoljenja izucavati na visokim skolama u predmetu "Dje je Svijet pare baco" ! Krajnji politicki debilitet. Sve do jedne osude dirigovan iz trecerazrednih politickih krugova. Da je quotiran na kladionicama malo koja donesen presuda bi imala koeficient veci od 1,20. Mozemo se izvrnut ko rukavice al nikad necemo nac pravno objasnjenje sto je Milosevicu sudjeno u Hagu. Da su ga Srbi uhapsili i sudili u Beoogradu i na 140 godina osudili (smrtna kazna je ukinuta) imali bi puno pravo. Sudit Milosovecica u Hagu je cista politika i nista vise. Tacno je da su cekali da krepa da bi se tog beleja kutarisali jer nikakvu presudu nisu mogli donijet. Nikad ni jedne recenice na podstrekivanje za nasilje ili ubistva. Nepripremljenost tuzilaca je smijesna. Ko se sjeca onog cuvenog pitanja nekom od svjedoka "Jeste li vi licno poznavali Kulina Bana" ??? Ili ko se sjeca onog svjedoka iz Mostara sto ga je Seselj ispreskako da je to bilo sazaljujuce ? Na drugoj strani Vojo ih jebe u zdrav mozak 12 godina , psuje im sve i svasta , ko se sjeca onog "Mozete vi meni qurac da pus..." I .... nikom nista. Javno pozivao na klanja i mucenja. Javno propagirao etnicko ciscenje, i ... cist izadje , jos ce silnu lovu klepit. Sramota ! Bruka ! Ucinili su Seselju uslugu koju ni sam on njije ocekivao. Da ga barem nisu dirali do danas bi pao u zaborav. Ovako je danas najveci kandidat za predsjednika Srbije.
Držim fige :thumbup:
Patriotska_Liga

#532 Re: Vojislav Šešelj

I ja sam vjerni fan.
sinuhe

#533 Re: Vojislav Šešelj

Post by sinuhe »

Drinski wrote:Pa njega treba podrzati da bude predsjednik Srbije.
Znaci eto ga u Srebrenicu.
Drinski

#534 Re: Vojislav Šešelj

Post by Drinski »

sinuhe wrote:
Pa ne moraju vlasti BIH svakome dozvoliti ulazak a ako i dozvole uvijek ga mogu exportovati u Zagreb. Prika, bezze me pokusavas isprovocirati.
Patriotska_Liga

#535 Re: Vojislav Šešelj

na prvu wrote:Srebrenica danas!

Kaže Ćamil tamo vlada suživot i tolerancija, političari kaže huškaju a narod fin :oops:
sinuhe wrote:
Ne smije, rizikuje da se provede k'o učenik mu :D
oridjidji

#536 Re: Vojislav Šešelj

Post by oridjidji »

Idriz wrote:
oridjidji wrote:
Idriz wrote:A ljudi... covjek nije kriv i sta sad? Sto se niste isto pitali kako je Naser Oric oslobođen? E svasta...
Naser nije oslobodjen po svim tackama optuznice, on je proveo u zatvoru dvije ili tri godine, a bio je kriv po jednoj tacki optuznice za koju je dobio jednak broj godina onome koliko je proveo u zatvoru, pa je stoga pusten. Ovdje to nije bio slucaj.
znaci naser je ratni zlocinac a seselj nevin sjedio 12 godina u zatvoru.
Nazalost po Hagu to tako ispadne.

Evo sad Zenit rece da je po apelacionom postupku Naser oslobođen po svim tačkama optužnice.
Last edited by oridjidji on 31/03/2016 20:51, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#537 Re: Vojislav Šešelj

Post by hrasno38 »

Patriotska_Liga wrote:
Skijaš wrote:
Patriotska_Liga wrote:Ovo što ti pričaš trebaju raditi viđeniji ljudi od mene.
Pa da, kad treba nešto konkretno, neka to rade Kiki i Riki, a kad treba neobavezno srati po forumu i širiti šovinizam, e to može.
Ovo je već bezobrazluk s tvoje strane. Ne znači da ja to ne bih radio da sam neki visoki funkcioner nego znači da očito nisam dovoljno umješan da izbijem na neku važnu poziciju gdje bih mogao odlučivati o ovakvim stvarima.

A širenje onoga što ti zoveš šovinizam, a ja zovem srbofobija, je nešto što bi trebali raditi svi od predsjednika do portira. Ne zato što je to nešto bajkovito i krasno nego zato što je to Bošnjacima neophodno s obzirom na neizgrađenu kolektivnu svijest. To je moja procjena, u nju vjerujem, zbog nje se tako ponašam i ni ti niti bilo ko drugi neće to promijeniti.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ovo indijanac nisu bili ni Patriotska Liga ni Svrakiceve Zelene Beretke.....ovo su istinski i pravi heroji ovog grada i ove zemlje...a vidi slucajnosti mada mi gorcina kada mora to reci jer ne djelim tako ljude...Srbi!!!!!
Last edited by hrasno38 on 31/03/2016 20:45, edited 2 times in total.
Patriotska_Liga

#538 Re: Vojislav Šešelj

To su etnički, ne politički Srbi. Džaba postavljaš slike, suština se ne mijenja.
uglavnomja

#539 Re: Vojislav Šešelj

Post by uglavnomja »

PM72 wrote:Samo u usranom haškom tribunalu neko za genocid dobije 20,25 ili 40 godina pa ga puste nakog odsluženja trećine ili polovine kazne radi "dobrog" ponašanja.Pa se isti vrati u sredinu u kojoj je napravio ratne zločine i postane zalužni građanin.Znači,na ove prostore se ne može primjeniti ta tvoja kako je "odslužio svoje".
Ni Hitler nije ubio nikog kao ni Ajhman,Pavelić,Draža...fini ljudi jer nisu svojim manipulatorskim ručicama nikog ubili?
nisi me shvatio. sto se mene tice trebali su svi na prvu banderu ...

ali prema ZAKONU oni su slobodni i cisti :| vise im se ne moze suditi za isto djelo. niti provoditi ikakve zakonske sankcije.

a ovaj drugi dio se odnosi na ljudsku psihu. licnu osvetu. ako je osoba A ucinila osobi B neko zlo, B ce htjeti da se osveti prvenstveno osobi A licno, a ne nekom tamo ko nije bio na licu mjesta.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#540 Re: Vojislav Šešelj

Post by mali_milojica »

hrasno38 wrote:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ovo indijanac nisu bili ni Patriotska Liga ni Svrakiceve Zelene Beretke.....ovo su istinski i pravi heroji ovog grada i ove zemlje...a vidi slucajnosti mada mi gorcina kada mora to reci jer ne djelim tako ljude...Srbi!!!!!
Vjecna im slava i hvala.
hrasno38

#541 Re: Vojislav Šešelj

Post by hrasno38 »

Patriotska_Liga wrote:To su etnički, ne politički Srbi. Džaba postavljaš slike, suština se ne mijenja.
To su oni ciji danas roditelji, braca, sestre, zene i djeca nemaju skoro nikakva prava u ovom vilajetu Bakira Izetbegovica i mjesto gdje bi Zelene Beretke i Patriotska Liga odredjivali ko ce gdje pjevati. Davno sam ti rekao da si se okitio nickom o kome nemas pojma niti blage veze samo da bi te neko kao shvatio ozbiljno.
oridjidji

#542 Re: Vojislav Šešelj

Post by oridjidji »

zenit dozic wrote:
Idriz wrote:
oridjidji wrote:
Naser nije oslobodjen po svim tackama optuznice, on je proveo u zatvoru dvije ili tri godine, a bio je kriv po jednoj tacki optuznice za koju je dobio jednak broj godina onome koliko je proveo u zatvoru, pa je stoga pusten. Ovdje to nije bio slucaj.
znaci naser je ratni zlocinac a seselj nevin sjedio 12 godina u zatvoru.
niste informisani, Naser je u žalbenom postupku oslobođen po svim tačkama.
Moguce. Time jos bolje.
Patriotska_Liga

#543 Re: Vojislav Šešelj

hrasno38 wrote:
Patriotska_Liga wrote:To su etnički, ne politički Srbi. Džaba postavljaš slike, suština se ne mijenja.
To su oni ciji danas roditelji, braca, sestre, zene i djeca nemaju skoro nikakva prava u ovom vilajetu Bakira Izetbegovica i mjesto gdje bi Zelene Beretke i Patriotska Liga odredjivali ko ce gdje pjevati. Davno sam ti rekao da si se okitio nickom o kome nemas pojma niti blage veze samo da bi te neko kao shvatio ozbiljno.
U Bakirovom vilajetu niko nema prava osim ljudi okupljenih oko SDA i Bakira. To što ti pričaš pričaju i na RTRS-u. Tvoja mržnja prema Bošnjacima pomutila ti je razum.
Edin H.

#544 Re: Vojislav Šešelj

Post by Edin H. »

PeppermintSA wrote:Vojislav Šešelj je sadista, sociopata, psihopata i teški nacionalista, da ne kažem fašista koji je sijao mržnju devedesetih. Međutim, ko je god pratio njegovo suđenje, a ja sam ga intenzivno pratio, mogao je da shvati da će presuda biti oslobađajuća. Kao prvo, moraju se uzeti u obzir datosti optužnice i datosti stanja koje je indirektno legitimisano optužnicom.

Šeki je, pored svega što sam naveo, ujedno i vrsan pravnik. Ko je god pratio suđenje, ponavljam, to je mogao da shvati. Čovjek čak i pomisli da je on sve svoje radnje u ratu pripremao u odnosnu na neke hipotetičke optužnice, jer je čovjek na apsolutno sve u sudnici imao odgovor, svakog se datuma sjećao, svakog imena se sjećao, svakog detalja se sjećao. Ona priča, ''razbiću haški sud'', nažalost se ispostavila tačna. On je doslovno, pravnički rečeno, razbio haški sud.

Iz tog razloga se ne trebaju kriviti sudije, već isključivo tužilaštvo. Ja sa nedavno pričao s jednom našom pravnicom koja se bavi međunarodnim krivičnim pravom u inostranstvu. Ja je pitah, onako kafanski, šta misli da će biti sa Šešeljem jer je i ona pratila suđenje. K'o iz topa je rekla da ga ona prva ne bi osudila, a Bošnjakinja koja je cijeli rat provela u SA. Zašto? Zato što se uspješno odbranio. Tužilaštvo zapravo nije dokazalo to s čim ga je teretilo.

E sad, neko pita zašto se on nije osudio ako se osuđuju borci na stranim ratištima na bliskom istoku. Kao prvo, to ne spada pod nadležnosti haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju. Kao drugo, zakoni o zabrani ratovanja na stranim ratištima su relativno novi zakon. Ne možeš nekog osuditi za nešto što nije postojalo kao pravna kategorija u vremenu počinjenja djela. To je jedino urađeno u Nuremburgu, kad su Nacisti osuđeni za genocid iako genocid kao pravna kategorija nije postojao u trenutku činjenja istog. To je bilo, u legalističkom smislu, lakrdija iako je u svakom moralnom smislu opravdano.

Dalje, vidim da neki ljudi kod nas misle da će ovaj presuda osloboditi Srbiju od odgovornosti. To nije tačno, jer ni osuđujuća presuda ne bi napravila neku razliku. Šešelj je bio u opozciji, konstantno je bio po prdekanama za Miloševićevog vakta, on i da je osuđen ne bi bio izjednačen sa zvaničnom politikom iz Beograda. Hoću reći, ova presuda ne nosi neku značajniju političku konotaciju.

Šešelj je jedna budaletina, sadista, psihopata i šovinista, koji je ujedno i nevjerovatno inteligentan i nevjerovatno dobar pravnik. Dalje, Šešelj je neko ko je sijao mržnju tokom devedesetih i čije su jedinice - iako se nije uspjelo dokazati - sigurno činile zlodjela. Međutim, ova presuda po nas u BiH, a bome i po Srbiju nije bitna. Od nje se napravila velika stvar isključivo zato što je Šeki strašno namteljiv lik. Jebat ga.
Teko nekako i ja razmisljam, ali nemoj zaboraviti da je Seselj osudjen zbog pritiska na relavantne svedok, objavljivanja imena i prijetnji sudu.

Pored toga sto su svjedoci bili lose pripremljeni za unakrsna ispitivanja, npr. ne zna da li se radi o Arkanovcima ili cetnicima (sve su to njemu cetnici :-) ), a mnogi jednostavno odbijaju da svjedoce, kaze izgubice dnevnicu, dobice otkaz s posla i slicno.
Skijaš

#545 Re: Vojislav Šešelj

Post by Skijaš »

Suština je da si ti šovinista.
O'zone
Globalni moderator

#546 Re: Vojislav Šešelj

Post by O'zone »

Patriotska_Liga wrote:
hrasno38 wrote:
U Bakirovom vilajetu niko nema prava osim ljudi okupljenih oko SDA i Bakira. To što ti pričaš pričaju i na RTRS-u. Tvoja mržnja prema Bošnjacima pomutila ti je razum.
Samo da postavim članak
Boyle: Dejton je baziran na genocidu, Bosni treba novi Ustav
Mar 30, 2016

Francis Boyle, profesor međunarodnog prava na američkom Univerzitetu Illinois i nekadašnji agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u razgovoru za televiziju N1 je kazao da bh. tužbu protiv Srbije nikada nisu smatrali ozbiljnom, barem otkako je on izgubio mjesto advokata u januaru 1994. godine.

O najavi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića kako je moguća revizija tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid, Boyle je kazao:

“Trebali su početi raditi na ovoj reviziji dan nakon što je svjetski sud presudio u martu 2007. Trebalo je skupljati dokumente, oformiti tim, početi i dovršiti istraživanja i imati spreman nacrt aplikacije već danas. A, kako je Bakir priznao, ništa od toga u posljednjih devet godina nisu uradili. Ništa. To samo pokazuje da bh. vlasti ovu tužbu nikada nisu smatrali ozbiljnom, barem otkako sam ja izgubio mjesto advokata u januaru 1994. godine.”

Boyle kaže kako želi pomoći Bosni i Hercegovini, ali da u isto vrijeme ne želi saradnju Bakira Izetbegovića i njegovih advokata…

Kao što smo vidjeli ovog ljeta u Srebrenici, Bakir je tamo pozvao Vučića. Ne samo da je u Srebrenicu pozvao Vučića koji je, usput rečeno, radio za Šešelja, koji je bio neka vrsta Miloševićevog Himmlera, već su pred njim srebreničke žene dale nagradu Srebrenice Vučiću, a onda je čestitao i stisnuo Vučićevu ruku. To je sramota. To je neviđeno i neprihvatljivo. To bi bilo kao da Jevreji pozovu Himmlera u Aušvic da prvom čovjeku SS-a uruče nagradu za sav rad koji je napravio u Aušvicu. I naravno, ako Bakir uradi tako nešto, onda mu se ne može vjerovati. U suštini desilo se to da je Bakir postao ono što mi pravnici zovemo ‘pomagač u činjenju djela genocida’, što je, naravno zabranjeno i kriminalno u članu 3. paragraf E Konvencije o genocidu, koji tretira saučesništvo u genocidu. Tako da je jasno da je Bakir radi skupa sa Vučićem i Srbijom. I naravno da bi to bio gubitak mog vremena da sarađujem sa Bakirom i Softićem. Softić je zapravo potpuno sabotirao moju tužbu. Tu tužbu sam ja dobio 1993. i to dva puta, a onda je preuzeo Softić i šta se desilo? Nismo imali ni suđenje u svjetskom sudu do 2006. tek trinaest godina kasnije. Ta je tužba sabotirana u potpunosti. Morao sam se vratiti u BiH više puta samo kako je ne bi skroz uništili i to je bila sabotaža. I sada, u posljednjih nekoliko dana saznajemo da Bakir i Softić nisu uradili apsolutno ništa, ni istraživanje, ni istragu kako bi se za ovih devet godina pripremila aplikacija da se ponovno uzme u obzir tužba.”

Na pitanje može li presuda Karadžiću imati uticaja na ustavno uređenje BiH, Boyle je kazao:

“U teoriji, to je moguće jer je cijeli Dejtonski sporazum, a analizirao sam, i smatram da je za tadašnju vlast i Parlament BiH cijeli Dejtonski sporazum baziran na genocidu. A sada nakon presude Karadžiću vidjeli smo da je bilo genocida, etničkog čišćenja, zločina protiv čovječnosti itd. Mislim da je jasno da je Republika Srpska zasnovana na svim tim zločinima, i to svi znaju. Ono što nam treba je novi Ustav. To je samo aneks 5 Dejtonskog sporazuma.”
uglavnomja

#547 Re: Vojislav Šešelj

Post by uglavnomja »

Patriotska_Liga wrote:
A širenje onoga što ti zoveš šovinizam, a ja zovem srbofobija, je nešto što bi trebali raditi svi od predsjednika do portira. Ne zato što je to nešto bajkovito i krasno nego zato što je to Bošnjacima neophodno s obzirom na neizgrađenu kolektivnu svijest. To je moja procjena, u nju vjerujem, zbog nje se tako ponašam i ni ti niti bilo ko drugi neće to promijeniti.
znaci kolektivna svijest se svodi na mrznju prema jednom citavom narodu ili narodima?
uz istovremenu ljubav prema nekom drugom narodu?

halo ba ... :roll:

ljubav prema naciji, zemlji se izrazava nekim drugim stvarima. tacnije djelima.

ali ocito u bosni (i na balkanu generalno) patriotizam se izrazava decenijskim izborom istih lopova koja iz oka kradu, ali su najglasniji u "sirenju kolektivne svijesti" i branjenju nacionalnih interesa.

ista glasacka skupina kao trumpova.

hrasno :thumbup:
samo mislim da je dzaba. neki likovi su toliko zaslijepljeni mrznjom i borbom za jedinstvo bosnjaka da ne zele vidjeti ocito.
zenit dozic

#548 Re: Vojislav Šešelj

Post by zenit dozic »

:thumbup:
hrasno38 wrote:To su oni ciji danas roditelji, braca, sestre, zene i djeca nemaju skoro nikakva prava u ovom vilajetu Bakira Izetbegovica i mjesto gdje bi Zelene Beretke i Patriotska Liga odredjivali ko ce gdje pjevati. Davno sam ti rekao da si se okitio nickom o kome nemas pojma niti blage veze samo da bi te neko kao shvatio ozbiljno.
A koji to bošnjo ko nije član zelenih, i ko nije ratni profiter ima neka prava, bez veze ti je priča, uvijek poistovjećuješ sve Bošnje sa ovim boldanim, a na drugoj strani radiš obrnuto :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#549 Re: Vojislav Šešelj

Post by JoseMujica »

Šešelj na skupu u Pančevu zatražio oružje od Rusije "da brani Srbiju od Hrvatske"
haj jebo i sudove i presude ali ovo je opasno što ima dovoljan broj debila koji se lože na ovakve gluposti :roll:
hrasno38

#550 Re: Vojislav Šešelj

Post by hrasno38 »

Patriotska_Liga wrote:
hrasno38 wrote:
Ti si decko ogranicen kako mogu mrziti Bosnjake kad mi pola porodice cine Bosnjaci ali pazi Bosnjaci a ne papci!!!!
Post Reply