Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prozor wrote:Zelim samo reci, tip je kreten ocigledno, ali pesak sama odlucuje, dakle njeno djelo - njena odgovornost, njegova krivicnost ne abolira nju A pricu o tome kako mu zena "nije vlasnik" granici sa pateticnim egoistickim samo-ubjedjivanjem, izvini pesak...
oprosti, ali prema kome je pesak zgrijesila? prema NJEGOVOJ zeni? ona toj zeni NISTA nije obecala, niti ima ikakvu odgovornost prema njoj... ta odgovornost lezi iskljucivo na njenom muzu...
Da, prema njegovoj zeni. Ne mora ona njoj nista obecavati, valjda se podrazumjeva da ne spavas sa tudjim muzevima, a on je kriv koliko i ona, jer mu ona omugucuje toliko zeljenu ne-vjeru... Fakat bi se trebalo zakonom ovo regulisati, ali fakat...
A sad odoh spavat, da i ja od zene ne dobijem problema...
kome se podrazumijeva?
nekim ljudima se podrazumijeva da nemaju seks prije braka nikako; nekima se podrazumijeva da imaju 4 zene; nekima se podrazumijeva da imaju otvoren brak; nekima se podrazumijeva da spavaju sa osobama istog spola; nekima se podrazumijeva grupni seks a opet nekima se podrazumijeva da je sve osim 'missionary position' grijeh... pa eto -- valjda se podrazumijeva da ozenjen covjek ne spava sa zenama sa kojima nije ozenjen, a slobodna osoba ima valjda neki choice ma kako poor that choice may be
nekim ljudima (poput mene) moral se najmanje mjeri necijim seksualnim aktivnostima... problem je ovdje u covjeku koji (ako je vjerovati prici od pesak) ima neki jadan brak, laze i ne voli svoju zenu -- a kada, gdje i kako ce on umociti sa strane je najmanje bitno od svega toga... a da li je u pitanju pesak ili neko drugi, je sasvim nebitno... kao sto rekoh, pesak nije ta koja se obavezala i obecala ista toj supruzi, te mi zaista nije jasno kakva je njena moralna odgovornost ovdje... sad ona treba da postuje taj brak VISE od onoga ko je u njemu???
PS @bumbar:
kako je 'njegovoj zeni' je zapravo sasvim nebitna odrednica u ovom slucaju... ali evo -- kako bi bilo meni da me muza vara? da mi se to desi, zadnja osoba koja bi mi za to bila kriva bi bila 'suucesnica u grijehu'
ma ovdje sve puno jadnih nesretnih muskarca koji toliko vole i postuju svoje zene i djevojke, da ih prva kurvica navrati na belaj jadni oni, treba ih razumijeti a sa tim kuravama, zna se -- po kratkom postupku
pesak wrote:Mislim da je stvar gotova. Ona energija je sve manja. Sad samo treba da pustim da iskijam svu tu energiju i to je to. Mislim da je dobro kako je inace moglo biti.
To ti je zakon atrakcije- on je odasiljao tu energiju, ja je nakupila, i sad moram da isijavam neko vreme, dok ne prodje...
danas wrote:[
PS @bumbar:
kako je 'njegovoj zeni' je zapravo sasvim nebitna odrednica u ovom slucaju... ali evo -- kako bi bilo meni da me muza vara? da mi se to desi, zadnja osoba koja bi mi za to bila kriva bi bila 'suucesnica u grijehu'
i meni bi ona bila najmanje kriva...njemu bi stvar otfikarila...ali problem je u stavu koji kaze da smo mi slobodni...ako smo ozenjeni/udati nismo zaboga u zatvoru i etc.
danas wrote:
PS @bumbar:
i meni bi ona bila najmanje kriva...njemu bi stvar otfikarila...ali problem je u stavu koji kaze da smo mi slobodni...ako smo ozenjeni/udati nismo zaboga u zatvoru i etc.
ima ljudi koji su u otvorenom braku...
a ako delegat koji je ozenjen smatra da je ok da asikuje okolo, pa ko sam ja (ili pesak) da mu 'cuvam' brak?
PS govorim generalno... u ovom specificnom slucaju, mislim da zapravo ovo nije situacija dapace, mislim da ovaj lik i nema pojma da pesak postoji to sto ona misli da se zaljubio u nju jer joj je nesto dobacio u prolazu i tako neke gluposti, ma nidje veze
pesak wrote:A stvarno izvredjase me ljudi, a nije lepo. Ja nikog nisam vredjala.
Sto se tice vlasnistva, zaista mislim da niko nikom nije vlasnistvo . Zbog tog razloga sam raskinula sa svojom najduzom vezom. Trazio je od mene sex zato sto sam mu devojka !!! I ja mu rekla da mu nisam pisaci sto ako sam mu devojka i raskinula.
Mrzim kad neko polaze bilo kakvo pravo na tebe.
Ako je ljubav umrla, treba to raskantati. Kako mu se mu se moze bilo ko svidjati i jos da pravi aktivne korake , da joj prilazi, dobacuje prica svom prijatelju, zali se i td...ako voli svoju zenu ??? Kakva je to ljubav ? To nije ljubav.
Tacno je da bi se to ponovilo, i bilo bi jako jako ruzno, ali sta ces, takav je zivot...nista nije konacno. A veliko je pitanje dokle cemo ziveti....tako da mislim da to treba uciniti...kad bi stalno mislio o nekakvom "moralu", ne bi "ni ziveo. Nije moralno ziveti sa nekim koga ne volis. To nije moralno.Mozda su osecanja uzajamna u njihovom braku...ko zna...prevladala dosada.
Ovdje te niko nije htio vrijeđati, ali koliko sam skontala iz ovih raznih mudrih postova, sve se jbg svodi na to da li imaš poštovanja prije svega prema sebi, jer si spremna da budeš br. 2, a onda i poštovanja prema tom braku. Kakav god da je, mislim da se u krajnjoj liniji uopće ne trebaš upuštati u analiziranje tog braka, jer to nije tvoja stvar, bez obzira što se taj glupavi mu*onja vrti oko tebe.
Lično za mene bi lik bio antiprivlačan kad bi znala da je oženjen, a zaljubiti se ne bi mogla tek tako, jer preko te "male prepreke" ne bi mogla preći.
Nisi ni ti kriva za tu situaciju (još uvijek), već isključivo on...
Jah i da te pitam još, zar ti ne bi bila sebi malo fufasta poslije? Mislim, ne trebam ni pominjati kakva bi bila u tuđim očima ...
U svojim postupcima me pravo zabole sta ce neki malogradjanin -seljak misliti o meni.Sto se tice fufizma, davno sam ga apsolvirala.
Jedni razlog zasto ne bih bila s njim je bol koju bih mozda nanela njegovoj zeni i opsta komplikacija.
Evo ti jedan link da se malo obrazujes. Mozda ima i u Sarajevu.Pa, pohadjaj . Ima se sta nauciti. Ne valja etiketirati ljude.
hajd boga ti jadno musko. Njemu kad na um padne on mora ne moze to trpit, nego odmah sa strane trazi Jos ako mu se kakva nudi, ma to se ne moze kontrolisat. Muskarcima brze krv kola, pa kad to udari u mozak, neJma samokontrole