jes...ciganska posla...leet wrote:Ma kak'a pita, deblja.
Al' im je jogurt marku i po' čini mi se, prevaranti.Kemal Malovčić wrote:pita u saču na čaršiji je vr
Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- johntra
#526 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- S4mpion
#527 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ma sigurno si fulio buregdžinicu.Alive wrote:Poslusah vas danas u vezi ovog Makedonca i grdno se prevarih... Gori burek u zivotu nisam pojeo. Uzeo 400 grama, pojeo sam mozda 50 a ostalo bacio a hranu nikad ne odbijam niti ostavljamNikad vise! Duzni ste mi 4 KM
-
racionalista
#528 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
nesta nije uredu sa sirom kod makedonca. pretpostavljam da ga je imao na zalihama prije odlaska na kolektivni godisnji odmor, pa je isti zaleđen. Vjerovatno su sad odledili tu zalihu pa je troše ovih dana, ipak je ovo prva sedmica kako radi. Nadam se da će od iduće biti sve po starom. Što se tiče bureka kod njih meni je on ispod prosjeka.
Dok nepotroši zalihe zaleđenog sira jedite samo krompirušu, a poslije se vratite na staro
Dok nepotroši zalihe zaleđenog sira jedite samo krompirušu, a poslije se vratite na staro
-
iTo
#529 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
dajte molim vas tacnu adresu tog makedonca da vidis sta to falite toliko...
-
Melo15
#530 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Odes na pofalice, i izmedju slasticarne Stella i pekare Aspek ima buregdzinica bez naziva, to je taiTo wrote:dajte molim vas tacnu adresu tog makedonca da vidis sta to falite toliko...
-
Alive
#531 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Melo15 wrote:Odes na pofalice, i izmedju slasticarne Stella i pekare Aspek ima buregdzinica bez naziva, to je taiTo wrote:dajte molim vas tacnu adresu tog makedonca da vidis sta to falite toliko...
Upravo sam usao u ovu.
Unutra bijele plocice, tamo odmah pravo pult za kome rade dva momka, pored prozora par stolova. Te "plocice" su mi nekako ostale upecatljive, imao sam osjecaj da sam usao u mesaru.
I da...izmedju Stelle i Aspeka, gledao sam da ne pogrijesim.
Kako god, cuko je danas smazao sve, njemu se svidjelo
- johntra
#532 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja nikad ne jedem burek kod njega, a i ono što sekundu ugrabim od nekoga ko jede burek, uopšte nije tako loše kao što ti želiš predstaviti...izgleda, a sa tim će se složiti svi redovni posjetioci ovog objekta, da kad gazde nema, miševi kolo vode...
zezam se, nešto se ko malo pokvarilo, bar u sirnici, nije da je nejestivo, ali nije ni okus kao prije...tako nikad ranije nije bilo, a tamo jedem već duže vremena...neko je napisao da je ovo prva sedmica poslije godišnjeg...nije, jer sam ja bio prošle sedmice i gazde nije bilo...
po pitanju bijelih pločica, to je samo dokaz koliko je čovjek skroman i kako poštuje i pazi svoje mušterije, a i radnike...imaju mjesec dana kolektivnog odmora usred ljeta, vjerovatno su im plate dobre, a i radno vrijeme im je uvijek do pola pet, ni sekunde više...znači, čovjek ima, ne treba mu, nije gladan, kao većina ostalih sarajevskih buregdžija...
koliko sam puta ušao napucanu buregdžinicu, pa pojeo truba pitu...nije sve u mesingu...
zezam se, nešto se ko malo pokvarilo, bar u sirnici, nije da je nejestivo, ali nije ni okus kao prije...tako nikad ranije nije bilo, a tamo jedem već duže vremena...neko je napisao da je ovo prva sedmica poslije godišnjeg...nije, jer sam ja bio prošle sedmice i gazde nije bilo...
po pitanju bijelih pločica, to je samo dokaz koliko je čovjek skroman i kako poštuje i pazi svoje mušterije, a i radnike...imaju mjesec dana kolektivnog odmora usred ljeta, vjerovatno su im plate dobre, a i radno vrijeme im je uvijek do pola pet, ni sekunde više...znači, čovjek ima, ne treba mu, nije gladan, kao većina ostalih sarajevskih buregdžija...
koliko sam puta ušao napucanu buregdžinicu, pa pojeo truba pitu...nije sve u mesingu...
-
Alive
#533 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ne pokusavam ja ocrniti to mjesto. Jednostavno meni nije sjeo nikako burek koji sam jeo kod njega. Mogu pojesti Mashallh. Ne bacam niti ostavljam nikad a burek ohoo hoo pogotovo ali ovaj mi je bio nejestiv.
Jesam li ja dosao u neki los trenutak pojma nemam ali znam da mi se nije svidjelo. Jeli se mozda svima svidja osim meni isto pojma nemam. Ali ne pokusavam ocrniti objekat samo kazem da se meni nije svidjeo burek. Ostale pite nisam probao.
Momci koji rade tu su bili usluzni, bilo je sve cisto i pedantno sto se toga tice sve ok.
To je moje iskustvo...
Jesam li ja dosao u neki los trenutak pojma nemam ali znam da mi se nije svidjelo. Jeli se mozda svima svidja osim meni isto pojma nemam. Ali ne pokusavam ocrniti objekat samo kazem da se meni nije svidjeo burek. Ostale pite nisam probao.
Momci koji rade tu su bili usluzni, bilo je sve cisto i pedantno sto se toga tice sve ok.
To je moje iskustvo...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#534 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
MM Malta. Najbolja krompiruša u gradu.
- BHF_Manijak
#535 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Jest, al' kad god dodjes neke pite nema i bice je za 15 minuta...
Pa jarane ako vidis da ti ide pos'o, skontas kad ti je najveca navala (vecinom poslije posla tj. oko 5) i onda tad samo stancas pite, nema sanse da se baci ili da ostane. Vec jok, uvije "bice za 15-20 minuta"... 
- manekenka u penziji
#536 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Možda su ukusi različiti, ne odgovara svima isto. Ja sam jučer jela burek a prekjucer sirnicu i nemam zamjerke. Super pita, enterijer cist,momci uslužni,sve pohvale!Alive wrote:Ne pokusavam ja ocrniti to mjesto. Jednostavno meni nije sjeo nikako burek koji sam jeo kod njega. Mogu pojesti Mashallh. Ne bacam niti ostavljam nikad a burek ohoo hoo pogotovo ali ovaj mi je bio nejestiv.
To je moje iskustvo...
- manekenka u penziji
#537 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
To za MM potpisujem! Zbog toga im vise od godinu nisam usla u radnju, ali sam zahvaljujući tome nabasala na MakedoncaBHF_Manijak wrote:Jest, al' kad god dodjes neke pite nema i bice je za 15 minuta...Pa jarane ako vidis da ti ide pos'o, skontas kad ti je najveca navala (vecinom poslije posla tj. oko 5) i onda tad samo stancas pite, nema sanse da se baci ili da ostane. Vec jok, uvije "bice za 15-20 minuta"...
- moranadruga
#538 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
gdje je makedonac? da i ja nabasam 
- manekenka u penziji
#539 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Izmedju naplatnog centra rad i pekare aspek na pofalicima. Poznat ćeš ih po tome sto nemaju nikakvog nazivamoranadruga wrote:gdje je makedonac? da i ja nabasam
- amidzazeher
#540 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Spomenu li iko na Visnjiku preko puta DP-a buregdzinicu? Ne znam kako se zove ali fantasticne pite, nisu masne i veoma cisto.
Jeo sam sirnicu, burek, zeljanicu krompirusu i nikada nisam nasao zamjerku!
Jeo sam sirnicu, burek, zeljanicu krompirusu i nikada nisam nasao zamjerku!
- JThomas
#541 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ja se još nikad nisam razočarao. burek jeste relativno lošiji od ostalih pita, al' i on je dobar.
- amidzazeher
#542 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja jeo one zvrkove meni nisu losi! Ma vidi se na zeni da je cista majkemi, odmah znam da ni pita ne moze biti losa. Nisam probao kljukusu, moram jednom i nju ali bojim se da nije masna puno a nisam bas za masnocom lud!JThomas wrote:ja se još nikad nisam razočarao. burek jeste relativno lošiji od ostalih pita, al' i on je dobar.
- JThomas
#543 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ja sam na makedonca mislio, nije mi te pokazalo u osvrtu... 
- alkalna_baterija
#544 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Sarajka, iza BBI centra. Skromno uređena, ali je pita zato 
-
Bolonjac
#545 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja kod makedonca vazda zeljanicu jedem burek mu nije cemu.
Sto se sira tice i ja sam primijetio pretprosli put kad sam jeo ali vec prosli je bio stari
Mislim da su nesto eksperimentisali ali nije uspjelo
Sto se sira tice i ja sam primijetio pretprosli put kad sam jeo ali vec prosli je bio stari
Mislim da su nesto eksperimentisali ali nije uspjelo
- amidzazeher
#546 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
JThomas wrote:ja sam na makedonca mislio, nije mi te pokazalo u osvrtu...
Ma nema veze to je tu negdje u pet deka
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#547 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ja sam na Višnjiku kupila par puta i uvijek je bila hladana pita.. 
-
racionalista
#548 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
kod makedonca je specifična mješavina sira koji stavlja u sirnicu i zeljanicu. To sam primjetio
Kremast je a nije voden u isto vrijeme, isto tako masa nema onaj karakteristični izgled kao kada se dodaju jaja u sir.
Znači tajna je kako napraviti sirnicu ili zeljanicu sa kremastim sirom
Kremast je a nije voden u isto vrijeme, isto tako masa nema onaj karakteristični izgled kao kada se dodaju jaja u sir.
-
Melo15
#549 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
I kako napraviti pitu da sir(zelje, meso...) jedes zajedno s jufkom, a ne ko u MM-u, malo jufke pa malo sira, pa malo jufke pa malo sira, umori se covjek dok sakupi po tanjiru, sva se pita raspadneracionalista wrote:kod makedonca je specifična mješavina sira koji stavlja u sirnicu i zeljanicu. To sam primjetio![]()
- branimir stulic
#550 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
A jeste li sigurni da Makedonac stavlja sir?