Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sale987

#526 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sale987 »

Covjece mene nesto stid ovih postara vec mi je stiglo jedno 12 stvari u roku od 1 mjesec. Dva put sam do sad morao da castim postara :D Na Ebay-u vec imam +12 feedback, a najmeravam naruciti jos stvari ABD :D (Paypal Rocks)
kone

#527 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kone »

sale987 wrote:Covjece mene nesto stid ovih postara vec mi je stiglo jedno 12 stvari u roku od 1 mjesec. Dva put sam do sad morao da castim postara :D Na Ebay-u vec imam +12 feedback, a najmeravam naruciti jos stvari ABD :D (Paypal Rocks)
A meni zadnje dvije narudzbe sa kitbag i chelseamegastore nisu uopste dosle.Prva narudzba refundirana,a druga je u toku :x i naravno dva mjeseca cekanja i nadanja :twisted:
The Nightwatchman

#528 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by The Nightwatchman »

narucio sam neke stvari od jednog prodavaca na ebayu. ima feedback 97,7% positive (337 points u zadnjoj godini). platio sam nekih 100 maraka.

evo vec 5 dana nista. ni maila, ni obavijesti, ni zahvale, ni informacije... nista. ovo mi se do sad nije desavalo, znaci, kad god sam nesto narucio i platio, uvijek mi se prodavac isti dan (cak i isti sat) javio s mailom i zahvalio na brzom placanju i rekao kad moze poslati kupljeno, zamolio me za pozitivan feedback itd...

sad vec brinem. ne znam je li ovo znaci da mi uopste nije poslao to sto sam narucio, ili je moguce da je poslao, ali da me jednostavno nije obavijestio.

poslao sam mu vec par poruka da vidim sta se desava, medjutim on ne odgovara nikako.

sta mislite, sta ce biti iz ovoga? :roll:
latinalover

#529 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by latinalover »

The Nightwatchman wrote:narucio sam neke stvari od jednog prodavaca na ebayu. ima feedback 97,7% positive (337 points u zadnjoj godini). platio sam nekih 100 maraka.

evo vec 5 dana nista. ni maila, ni obavijesti, ni zahvale, ni informacije... nista. ovo mi se do sad nije desavalo, znaci, kad god sam nesto narucio i platio, uvijek mi se prodavac isti dan (cak i isti sat) javio s mailom i zahvalio na brzom placanju i rekao kad moze poslati kupljeno, zamolio me za pozitivan feedback itd...

sad vec brinem. ne znam je li ovo znaci da mi uopste nije poslao to sto sam narucio, ili je moguce da je poslao, ali da me jednostavno nije obavijestio.

poslao sam mu vec par poruka da vidim sta se desava, medjutim on ne odgovara nikako.

bice nesto..

meni je najgore sto sad kad sam kupio mp3 player iz engleske..i skinuse mi sa paypala 46KM, i plus su rezervisali 42 KM ,a nisu vratili, iako je proslo 7 dana od toga... :twisted: bas dugo drze taj novac rezervisan

uvijek skinu dupli iznos od oniog koji placas
The Nightwatchman

#530 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

The Nightwatchman wrote:narucio sam neke stvari od jednog prodavaca na ebayu. ima feedback 97,7% positive (337 points u zadnjoj godini). platio sam nekih 100 maraka.

bice nesto..

meni je najgore sto sad kad sam kupio mp3 player iz engleske..i skinuse mi sa paypala 46KM, i plus su rezervisali 42 KM ,a nisu vratili, iako je proslo 7 dana od toga... :twisted: bas dugo drze taj novac rezervisan

meni nikad ne skinu dupli iznos, uvijek mi skinu tacno onoliko koliko kosta. mozda je do banke......
whiplasher

#531 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by whiplasher »

Da, to je do banke. Paypal nema veze s tim. Ja sam u Unicredit, tamo mi uvijek skinu 2x iznos koja platim, pa posle 10-12 dana vrate jedan.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#532 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by corolla02 »

The Nightwatchman wrote:

bice nesto..

meni nikad ne skinu dupli iznos, uvijek mi skinu tacno onoliko koliko kosta. mozda je do banke......
Pa kontaktiraj ga, sta se mislis!?
fatality

#533 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by fatality »

jedno pitanjce , naime zelim poslati nekih 3000€ preko paypal u bosnu , i interesuje me zna li neko koliko bi me to kostalo provizije , i je li ispaltnije nego preko banke
shiljak

#534 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

jel ko probao dodati karticu na 2chackout, i kakva je procedura.. (koliko treba da se doda i kakva je verifikacija za aktivaciju)?
The Nightwatchman

#535 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

je li iko imao ovakvu situaciju? sta da radim? :roll:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#536 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by corolla02 »

The Nightwatchman wrote:

je li iko imao ovakvu situaciju? sta da radim? :roll:
Imao sam ja, i najbolje ti je da kontaktiras prodavaca, a ko ti se on ne odazove onda emailuj customer servisu na Ebayu, medjutim oni nista nece poduzimati prije isteka perioda dostave za tu tvoju robu, tako da trebas biti strpljiv.
latinalover

#537 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by latinalover »

ja sam prije 10 dana narucio sa uk ebay-a ..i jos nije stiglo iako mi je rekao da ce u ovoj sedmci biti roba kod mene..ali nisam vjerovao..trebala bi tek od sutra pa u roku od sljedecih par dana da stigne..
ako ne stigne imamo isti problem...
igor-sarajevo

#538 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by igor-sarajevo »

Podzrav, zanima me da li ja mogu otvoriti racunu nekoj banci sa kojom bi dobio neku od kartica koju PP podrzava. Problem je posto nemam redovna primanja koja bi isla na racun, nego bi ja uplacivao sebi u svrhu online kupovine. Samo mi je to problem, da li banke daju te kartice ako nisu redovna primanja?
whiplasher

#539 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by whiplasher »

Naravno da daju.
igor-sarajevo

#540 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by igor-sarajevo »

Da li mozes biti konkretniji xD

Da li svaka banka daje, koju karticu da trazim i da li im moram napomenuti da mi treba za online kupovinu?
whiplasher

#541 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by whiplasher »

Treba ti bilo koja kartica koja ima 16-to sifreni broj i ona 3 sigurnosna broja na poledjini. Ja koristim Visa Electron od Uni credit banke.
Znaci, mozes koristiti i kreditnu i debitnu karticu. Nema potrebe da im ista naglasavas, samo ih pitaj da li karica ima 16 cifara naprijed i 3 sigurnosne na poledjini.
Ja_Ja

#542 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Ja_Ja »

Nije nista cudno ako te neko od koga si kupio nesto ne kontaktira. Imam nalog na ebayu od 2004 i u velikom broju slucajeva me niko nije kontaktira niti sam ja nekog kontaktirao kada prodajem osim ukoliko im ne dostavljam ili oni meni "tracking" informacije.

Ukoliko se ne osjecate ugodino sto nema komunikacije mozete i vi poslati email njima i zahtijevati neku potvrdu slanja.
zgembo_sa

#543 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zgembo_sa »

whiplasher wrote:Da, to je do banke. Paypal nema veze s tim. Ja sam u Unicredit, tamo mi uvijek skinu 2x iznos koja platim, pa posle 10-12 dana vrate jedan.
Meni na unicreditu nikad ne skinu duplo, sve regularno, tacno onoliko koliko treba. Koju si karticu registrovao? Kreditnu ili debitnu?
kenzo

#544 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kenzo »

zgembo_sa wrote:
whiplasher wrote:Da, to je do banke. Paypal nema veze s tim. Ja sam u Unicredit, tamo mi uvijek skinu 2x iznos koja platim, pa posle 10-12 dana vrate jedan.
Meni na unicreditu nikad ne skinu duplo, sve regularno, tacno onoliko koliko treba. Koju si karticu registrovao? Kreditnu ili debitnu?
ona obicna..kartica za tekuci racun..debitna valjda.
zgembo_sa

#545 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zgembo_sa »

E bas cudno fakat. I ja sam debitnu registrovao i eto sve ok. Da mozda nazoves banku pa pitas sto se to desava?
whiplasher

#546 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by whiplasher »

Pa zasto bi ih zvao? To je sve ok, to sto zaduzuju duplo. Posle deset dana rasksnjize i sve bude ok. Banka nema veze stim, to je do Vise, ne do banke (ispravljam se).
The Nightwatchman

#547 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

prodavac mi je sinoc refundirao cijeli iznos koji sam mu platio. ja sad ne kontam gdje se ta sredstva nalaze. kod mene na kartici ih nema, kad se logujem u paypal, tamo ima taj iznos koji mi je refundiran, ali je balance 0,00. ne kontam....
sale987

#548 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sale987 »

The Nightwatchman kao sto vecina kaze, vjerovatno ce ti se taj iznos vratiti za nekih 10 dana :P. Uglavnom ce doci ;). A u medjuvremenu ako žuriš onda ti u banku pa uplati jos novca ako zelis nesto odma da kupis :P.
zgembo_sa

#549 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zgembo_sa »

whiplasher wrote:Pa zasto bi ih zvao? To je sve ok, to sto zaduzuju duplo. Posle deset dana rasksnjize i sve bude ok. Banka nema veze stim, to je do Vise, ne do banke (ispravljam se).
Pa ako nas ima jos koji smo kod iste banke, koristimo istu karticu i nemamo takvih problema onda moze zatraziti objasnjenje od banke. Duplo zaduzivanje nema nikakve logike ni smisla i naravno da treba nazvati.
corolla02

#550 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by corolla02 »

The Nightwatchman wrote:prodavac mi je sinoc refundirao cijeli iznos koji sam mu platio. ja sad ne kontam gdje se ta sredstva nalaze. kod mene na kartici ih nema, kad se logujem u paypal, tamo ima taj iznos koji mi je refundiran, ali je balance 0,00. ne kontam....
Dva puta se radi balans mjesecno na PayPalu, Ebay, i Half.com, tj. ocekuj za nekih 15 dana da ti se saldo vrati na staro
Post Reply