Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
-
delightful
#526 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
dobro, drago mi je da si s nama podijelio tvoje omiljene odgojne metode, ali te molim da vise ne ispoljavas svoje nagone za nasiljem, niti da pozivas za naslilje. i sada vam najozbiljnije kazem da vise nece biti opomena, nego samo banovi. ako nemate nista konstruktivno da kazete, vrtite palcevima.
- Comrad
#527 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Pa jel taj lik u petici kocio ikako? Ako jeste, logicki ako je vozio manjom brzinom mogao je kocenjem jos vise smanjiti brzinu i time napraviti manju stetu. Kuzis.VR6 wrote:Ljudi o kakvih 150 km/h pricate ovdje?! Da je udario tom brzinom u tricu, nista ni od petice ne bi ostalo.
Inace i taj semafor tamo je malo cudan, jucer idem iz grada, upali se zeleno na semaforu, al iz pravca tamo gdje je isla trica, prolazi neki auto i za njim centrotrans autobus (to se desava neke 2-3 sekunde nakon paljenja zelenog autima koji idu iz grada). Vidim ovdje vecina ne razmislja realno, nego su vec malog okrivili 100% - ne kazem da i nije kriv. No zakon je jasan, mislim ako je trica prosla kroz crveno, da ce to ovdje igrati kljucnu ulogu. Vjerovatno da iskusan vozac ne bi napravio udes koji je napravio ovaj sa peticom, no to je sad druga prica.
No kako kaze ona pjesma "zar je vazno ko je kriv, kad se vec sve to desi". Steta zivota...
Ukoliko se mali utrkivao kako je objavljeno, onda ce to igrati kljucnu ulogu. Cisto sumnjam da se utrkivao puzeci 60km/h.
- Atrus
#528 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ja ne ocjenjujem. Ja vidim kockaste glave. Celave kockaste glave, bez vrata, sa jako mesnatim listovima na nozi i sirokim stopalima, koja ostavljaju udubljena u losijem asfaltu. Sa vrlo malo zuba u glavi (sto od genetike, sto kao poslijedica lose zavrsene igre sa medvjedima u prvobitnom zavicaju). Slicna bica se mogu naci u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Preparirana.A-R-N-I wrote:Moj se komentar ne odnosi na saobracajnu nesrecu od neku noc, da kako mogu utukao bih maljem maloljetnika i mamu mu, po meni najveci krivci za ovu nesrecu su policija i tuzilastvo i zakoni koji su nikakvi,, a sad komentar na atrusov post
Atrus wrote:Trenutno sam u vasem gradu. Ljudi sa kockastim glavama "upravljaju" automobilima ili bolje receno, kotrljaju se sa istima. Strah me je tih bica. Strah me mama Igbale. Znam da je majka budale uvijek trudna. Nadam se da cu se vratiti u novu domovinu u jednom komadu. Pricat cu price o mami Igbali koja se trka sa maloljetnim sinom za trofej Zlatna Dzamija Sarajeva.
Ko si ti da ocjenjujes ko je kockasta glava a ko nije???' zivis negdje daleko dodjes na par dana i ocjenjujes!!! To tamo gdje ti zivis nema kocki i saobracajnih nesreca, sto si ba dolazio ako te je strah, da se nisi osjetio ugrozen![]()
, vratit ces se ti u jednom komadu od dakle si i dosao, ne brini, al mojne majke ti nam ponovo dolaziti!!!!!
- jennisjoplin
#529 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ako odbijem i dodam na to tvoje slažem se , danas su takva dva na motorima prošišali titovom i to malo više gasa ako fol ručica na kvačilu, nažalost naša realnostA-R-N-I wrote:Kamo srece da je Gosp. Igbala sipku u mladosti koristila a babo mu kais, ne bi taj damir danas napravio sta je napravio...delightful wrote:arni:
ljudi dragi, cujete li se vi?!da kako mogu utukao bih maljem maloljetnika i mamu mu
ili, da postavim to pitanje na drugi nacin. zamislite tako, u nastupu ogorcenosti i potrebe za dijeljenjem instinktivne pravde ovakvo nesto izjavite pred svojim trogodisnjim, cetverogodisnjim, x-godisnjim djetetom, koje to negdje u podsvijesti pohrani i za deset, petnaest godina bude svjedokom nekog strasnog dogadjaja i nekoga ubije jer misli da je to normalno?
ubi me preteska rijec. bas.
- A-R-N-I
#530 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
[quote="Atrus
necu vise na ovu temu, al jedno pitanje: gdje se ti kreces ili ti vozas pa vidjas samo tikve? a vidim i prostudira si ih dobro----

Ja ne ocjenjujem. Ja vidim kockaste glave. Celave kockaste glave, bez vrata, sa jako mesnatim listovima na nozi i sirokim stopalima, koja ostavljaju udubljena u losijem asfaltu. Sa vrlo malo zuba u glavi (sto od genetike, sto kao poslijedica lose zavrsene igre sa medvjedima u prvobitnom zavicaju). Slicna bica se mogu naci u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Preparirana.
[/quote]
necu vise na ovu temu, al jedno pitanje: gdje se ti kreces ili ti vozas pa vidjas samo tikve? a vidim i prostudira si ih dobro----
- Atrus
#531 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Na semaforima po Sarajevu. Nesto mislim, da su zivili u Sa, Pink Floyd su mogli nazvati album "Igbala Golf Mother", The Beatles su mogli napisati "Hey Igbala", a U2 "Igbala Bloody Igbala". Zivopisno ime sa religijskim misticizmom. I ko zna ko ga je stavio malo Igbali i da li je boljelo i da li je Damir bio samo neuspjesni abortus, koji se razvio u ljudsko bice, samo kapitalnom greskom ginekologa?A-R-N-I wrote:
necu vise na ovu temu, al jedno pitanje: gdje se ti kreces ili ti vozas pa vidjas samo tikve? a vidim i prostudira si ih dobro----![]()
![]()
-
vasa66
#532 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
- jennisjoplin
#533 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
jah, možda na marsu gdje vlada logika, ali vođeka u sarajevu vlada ju plemenski zakoni: ja tebi ti meni, žiškuvasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
-
vasa66
#534 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ma zhimku. Valjda...jennisjoplin wrote:jah, možda na marsu gdje vlada logika, ali vođeka u sarajevu vlada ju plemenski zakoni: ja tebi ti meni, žiškuvasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
Samo me uhvati bijes kada saznam ovako nesto i shvatim (po ko zna koji put) na kakve smo niske grane pali.
- madner
#535 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Kakva je to logika?vasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
To sto je imao ili nije imao vozacku je totalno nebitno za uzrok nesrece.
Ja imam vozacku i spucam lika i on kriv zato sto nema vozacku?
-
vasa66
#536 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Tako bi trebalo da bude.madner wrote:Kakva je to logika?vasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
Razmisli malo, on samim tim sto je na cesti je pocinio prekrsaj. Da ga nije bilo ne bi ga ni mogao udariti, kontas?
- madner
#537 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Upravo tako, pocinio je prekrsaj, nije prouzrokovao nesrecu.vasa66 wrote:Tako bi trebalo da bude.madner wrote:Kakva je to logika?vasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
Razmisli malo, on samim tim sto je na cesti je pocinio prekrsaj. Da ga nije bilo ne bi ga ni mogao udariti, kontas?
Kad bi primjenjivali takav sistem trebali bi strijeljat roditelje ratnih zlocinaca, jer da se nisu seksali nikad se zlocini ne bi desili.
-
vasa66
#538 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Poredjenje je totalno neprimjereno, ali nema veze.
Zakon ce reci svoje, kakav je - takav je. Ne pitamo se ni ja, a vjerovatno ni ti.
Radi se o tome da bez njegovog prekrsaja nebi bilo ni nesrece.
Zakon ce reci svoje, kakav je - takav je. Ne pitamo se ni ja, a vjerovatno ni ti.
Radi se o tome da bez njegovog prekrsaja nebi bilo ni nesrece.
- amrica
#539 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
vasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
Mali nije sjeo sam za volan, tacnije nije sam zaradio G5, nego su mu ga dali roditelji, ili samo majka, ne znam te detalje, ali cinjenica je, svako od nas, da je imao priliku i lude roditelje, sa 17 godina bi vozao auto.
Ne postoje dzaba zakoni o maljoljetnim osobama, i ogranicenja za mladje od 18 godina, da ne mogu polagati vozacki, da ne mogu glasati na izborima, da ne bi smjeli kupovati cigare i alkohol, sami putovati preko granice.... Prema gotovo svim medjunarodnim pravilima ta granica je 18 godina, koja bi trebala predstavljati period kad osoba postaje svjesna svojih postupaka, odgovornosti, obaveza i da zna da ce snositi posljedice za svoje odluke i postupke. Do tog trenutka, maloljetna osoba se smatra neodgovornom jer nije zrela, ni fizicki, ni psihicki, ni emocionalno... da bi donosila racionalne odluke. Samim tim nije sama kriva i ne snosi sama posljedice, podjednako, cak i vise su krivi oni koji su joj omugucili da uradi nesto sto je zakonom zabranjeno..... Mada je 17 godina dovoljno da shvati sta je uradio,
Postoje klinci koji su sa 15-16 zreliji od vecine odraslih, ali njih je zivot naucio da se bore za sebe i za svoj opstanak, dok ovakavi poput ovog klinca nisu prstom mrdnuli u zivotu i ni sa 35 godina nece biti zreli.
Ako su rodiltelji "zaludjeni" pamecu i sposobnostima svog djeteta, sud i tuzioci nikako ne bi smjeli biti, a u ovom slucaju sud je propustio da kazni i klinca i roditelje, I TO 3 PUTA!!!!!
Ovdje postoje 3 krivca, prvo roditelji, pa sud i tuzilastvo, pa tek onda klinac.
Ne branim klinca, necu ban ili brisanje posta sta bih zeljela da se desi njemu i slicnim, ali mislim da su ovdje krivlji i roditelji i sistem od njega.
-
vasa66
#540 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@amrice apsolutno si u pravu.
Hvala sto si potrosila malo vremena da ovo detaljnije i realnije analiziras.
Problem je naravno mnogo slozenije prirode, ali ja sam se, zbog svoje lijenosti da pisem, odlucio da idem kraticom.
I pomalo zbog toga sto me spopadne bijes kada vidim ovako nesto, pa postanem brzoplet.
Pozdrav.
Hvala sto si potrosila malo vremena da ovo detaljnije i realnije analiziras.
Problem je naravno mnogo slozenije prirode, ali ja sam se, zbog svoje lijenosti da pisem, odlucio da idem kraticom.
I pomalo zbog toga sto me spopadne bijes kada vidim ovako nesto, pa postanem brzoplet.
Pozdrav.
- VR6
#541 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Jaran vozio pijan, izletio mu taksista i opali ga ovaj. Taksista kriv jer mu je oduzeo prednost, ovaj samo platio kaznu za voznju u pijanom stanju, ali nije proglasen krivim za nesrecu jer to i nije bio. Tako vjerujem da se isti sistem primjenjuje i na ovaj slucaj...vasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
- VR6
#542 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
To ce tesko dokazati a i ne znam da u zakonu ima stavka u kojoj pise da je zabranjeno trkanje po cesti. Il se varam?!Comrad wrote:Ukoliko se mali utrkivao kako je objavljeno, onda ce to igrati kljucnu ulogu. Cisto sumnjam da se utrkivao puzeci 60km/h.
- amrica
#543 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
moze se dokaziti koliko je brzo je vozio, i da li je iz trake za skretanje "pretekao" one koji su cekali na semaforu. Bar tako pise u novinama.
- homo_sapiens
#544 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ali, mladi 17-godisnji pocinilac nesrece je iz krajnje desne, izlazne trake, ponovo presao u lijevu, u kojoj je, potom, napravio kontakt sa drugim vozilom. Znaci, i on je prosao kroz crveno, zar ne?VR6 wrote:Jaran vozio pijan, izletio mu taksista i opali ga ovaj. Taksista kriv jer mu je oduzeo prednost, ovaj samo platio kaznu za voznju u pijanom stanju, ali nije proglasen krivim za nesrecu jer to i nije bio. Tako vjerujem da se isti sistem primjenjuje i na ovaj slucaj...vasa66 wrote:Ne razumijem zasto se postavlja pitanje ko je kriv za ovu nesrecu. Ovaj mali bez vozacke dozvole nije trebao da bude za volanom, ili da budem jasniji, on je kriv onog trenutka kada upali i pokrene auto. Nisam pravnik, samo razmisljam logicno. On je mogao da vozi poput najopreznijeg i najpazljivijeg vozaca u gradu, ali sve i da njega neko udari, on je uvijek kriv jer je bespravan ucesnik u saobracaju.
- VR6
#545 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Pa isao je pravo, mislim da onda to ne spada pod crveno, no nesto drugo jeste prekrsio. Ne znam kako se sad to rjesava i koje stvari u ovom slucaju imaju prioritet. To ce znati valjda ovi koji budu utvrdjivali krivicu. amrice ako su kamere sve snimile, moze se to utvrditi. U suprotnom, kao dokaz za prestrojavanje iz trake za skretanje posluzit ce svjedoci, a brzinu utvrde po tragovima kocenja...homo_sapiens wrote:Ali, mladi 17-godisnji pocinilac nesrece je iz krajnje desne, izlazne trake, ponovo presao u lijevu, u kojoj je, potom, napravio kontakt sa drugim vozilom. Znaci, i on je prosao kroz crveno, zar ne?
- amrica
#546 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ima li kamera tamo?
- amrica
#547 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
svjedoci kazu da je iz krajnje desne trake, predvidjene za skretanje desno, skrenuo ili se vratio u neku od traka za pravo prema Ilidzi... i to je prekrsaj, i da nije maloljetan, i da nije prebrzo vozio....
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#548 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Malo mi je smijesno, da ne kazem glupo, da covjek koji ne posjeduje vozacku dozvolu u saobracaju ima identicna prava prema onima koji imaju dozvolu. I da se u slucaju saobracajne nesrece taj dio previdi i dobije identican tretman posjedovao neku vozacku dozvolu ili ne.
Kao sto neko navede, lik bez dozvole ili ako je u pijanom odnosno neuracunljivom stanju koji upravlja motornim vozilom i ucestvuje u saobracajnoj nesreci samim tim sto je takav sjeo za upravljac kriv je za mnogo toga. Jer, onaj koji nema vozacku dozvolu obicno ima i neki dobar razlog sto je nema. Posebno ako je maloljetnik koji je nema pravo ni imati jer nije stekao uslove za polaganje vozackog ispita. Ili ako je nekom dozvola privremeno oduzeta zbog nekog prekrsaja ali on opet vozi jer ko njemu to moze zabraniti. Da ne spominjem nadrogirane ili pijane koji sjednu za volan.
Cuo sam nedavno (ako su mi slagali i ja dalje prenosim neistinu) da je neki lik s autom oborio lika koji je bio na motoru. Lik u autu je imao vozacku i svoje registovano vozilo... lik na motoru je bio pijan, bez vozacke dozvole, na ukradenom motoru. Ali, advokat lika iz automobila je savjetovao ovom da prizna krivicu jer su mu inace mogli suditi za ugrozavanje zivota. Platio je debelu kaznu i dobio zabranu voznje a sve zbog lika koji u sustini i nije imao nikakvo pravo biti na cesti za upravljacem motornog vozila.
Glava me zaboli kad cujem dnevne statistike koje daje policija. Skoro svaki dan desetine vozaca i motornih vozila su iskljuceni iz saobracaja jer nemaju potrebne dozvole za ucestvovanje u istom. Pitam se samo koliki li je onda stvarni broj ljudi koji voze a nemaju iskustva u tome. I koliko se to "iskljucenje iz saobracaja" uopste postuje.
Fakat strasno !
Po meni jedini nacin da se to dovede redu su velike kazne i zakon jednak za sve. Ali ocito je da oni koji bi trebali da brinu o donosenju i postovanju zakona su isti oni koji i ove postojece krse tako da neko moze voziti bez vozacke i ne snositi posljedice dok drugima ti isti predstavljaju smrtnu prijetnju. Vjerovatno ce ovako biti dok ne nastrada neko iz neke "gospodske" familije pa ce biti kuku lele... ovo 'vako vise ne ide. Nazalost.
Kao sto neko navede, lik bez dozvole ili ako je u pijanom odnosno neuracunljivom stanju koji upravlja motornim vozilom i ucestvuje u saobracajnoj nesreci samim tim sto je takav sjeo za upravljac kriv je za mnogo toga. Jer, onaj koji nema vozacku dozvolu obicno ima i neki dobar razlog sto je nema. Posebno ako je maloljetnik koji je nema pravo ni imati jer nije stekao uslove za polaganje vozackog ispita. Ili ako je nekom dozvola privremeno oduzeta zbog nekog prekrsaja ali on opet vozi jer ko njemu to moze zabraniti. Da ne spominjem nadrogirane ili pijane koji sjednu za volan.
Cuo sam nedavno (ako su mi slagali i ja dalje prenosim neistinu) da je neki lik s autom oborio lika koji je bio na motoru. Lik u autu je imao vozacku i svoje registovano vozilo... lik na motoru je bio pijan, bez vozacke dozvole, na ukradenom motoru. Ali, advokat lika iz automobila je savjetovao ovom da prizna krivicu jer su mu inace mogli suditi za ugrozavanje zivota. Platio je debelu kaznu i dobio zabranu voznje a sve zbog lika koji u sustini i nije imao nikakvo pravo biti na cesti za upravljacem motornog vozila.
Glava me zaboli kad cujem dnevne statistike koje daje policija. Skoro svaki dan desetine vozaca i motornih vozila su iskljuceni iz saobracaja jer nemaju potrebne dozvole za ucestvovanje u istom. Pitam se samo koliki li je onda stvarni broj ljudi koji voze a nemaju iskustva u tome. I koliko se to "iskljucenje iz saobracaja" uopste postuje.
Fakat strasno !
Po meni jedini nacin da se to dovede redu su velike kazne i zakon jednak za sve. Ali ocito je da oni koji bi trebali da brinu o donosenju i postovanju zakona su isti oni koji i ove postojece krse tako da neko moze voziti bez vozacke i ne snositi posljedice dok drugima ti isti predstavljaju smrtnu prijetnju. Vjerovatno ce ovako biti dok ne nastrada neko iz neke "gospodske" familije pa ce biti kuku lele... ovo 'vako vise ne ide. Nazalost.
- madner
#549 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ne sistem je dobar.
Ako nisi kriv za nesrecu ne trebas ni odgovarat. Vozis sa 0.8 promila 60 u svojoj traci i neko te udari, zasto bi bio kriv?
Sa druge strane, to sto si bio pjan moze znaciti da si previdio znak i onda se to utvri i kriv si.
Ako nisi kriv za nesrecu ne trebas ni odgovarat. Vozis sa 0.8 promila 60 u svojoj traci i neko te udari, zasto bi bio kriv?
Sa druge strane, to sto si bio pjan moze znaciti da si previdio znak i onda se to utvri i kriv si.
- atko
#550 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@big boy dijelim tvoje misljenje i sve sto imam i ja da kazme je "STRASNO!" fakat
Ali takav su zakoni demokratije
ti ili ja ili bilo ko naprimjer radi i ako se desi bilo kakav problem oko uplate doprinosa ti nemozes ovjeriti knjizicu i dobiti paracetamol za obicnu prehladu ... a kriminalac u zatvoru znas on ima osnovno ljudsko pravo na zdravstvenu zastitu i njemu odmah dodje doktor ...itd itd
To je princip demokratije da glas pametnog i budale isto vrijedi... pa tako i covjek koji je prosao kroz crveno i balavac koji ga je sustigo ogromnom brzinom (bez vozacke) je takodje mora proci kroz crveno, ne da su isti nego ce mamica Igbala podmazati malo da na kraju svab bude kriv
znaci kako je jedan drski svabo mogao proci kroz crveno i naci se na putanji maloljetnom idiotu koji se utrkivo ... i ta tramvajska stanica i cura na njoj su krivi... da nisu bli tu nebi mali s golfom na njih naletio ... znas sve je relativno ... ako postavimo peticu u ishodiste koordinatnog sistema onda je kriva i cesta koja se zapravo kretala ispod golfa... ma prestrasnooo
Ali takav su zakoni demokratije
To je princip demokratije da glas pametnog i budale isto vrijedi... pa tako i covjek koji je prosao kroz crveno i balavac koji ga je sustigo ogromnom brzinom (bez vozacke) je takodje mora proci kroz crveno, ne da su isti nego ce mamica Igbala podmazati malo da na kraju svab bude kriv