nexo wrote:
Nisam nikada gledao, niti slusao pomenuti bend, ali sam od ljudi cuo da ljudi sviraju jako dobro. E sada, sto oni nisu zvucali u cinemi dobro, to je sasvim drugo izdanje. Licno sam nekada prosleg ljeta gledao Cubismo u toj cinemi i znam da covjek koji je radio bend jako dobro poznaje svoj posao, ali u onoj situaciji...Tesko da se nesto ozbiljno moze uraditi!...? Instalacija u cinemi, znam cije je dijelo, se prkosi svim osnovnim zakonima fizike, tako da je suvisno pricati o komplexnosti i citavoj nauci koja se dotice dizajniranja zvucnih sistema. Ne treba bend prosudjivati kroz jedno slusanje u cinemi!
Nema to veze s ozvučenjem u Slogi, jednostavno kad su svirali Hush, bas linija se ne razumije, kao da bezveze lupa po basu (a u toj pjesmi je bas linija jako razumljiva i jednostavna), gitarista je tip "vidi koliko mogu odsvirati za minut", bez ikakvog osjećaja svira, pjevač doduše nije loš, skinuo je Coverdale-a, ali ni Lennona, a posebno McCartneya nije uspio.
Isto zavisi šta je za nekoga "jako dobro". Ja sam gledao podosta svirki u Slogi nisam zadovoljan ni jednom, za mene je "jako dobro", samo sviranje na koncert DP u Zetri, mada sam (ne vizuelno) čuo mnogo boljih.