Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1196
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1319

vesela

Post by vesela »

danas wrote:Image

jucer nadjoh ovu knjigu i pokazah kolegicama s posla...dvije su citale i odusevile se...pocinjem danas :-D
Progressive

Post by Progressive »

Citam Endymion, nakon sto sam procitao predhodna dva nastavka naj vece epske sage u historiji SF-a(Hyperion i Pad Hyperiona).Nakon Endymiona slijedi 4.nastavak - Uspon Endymiona

Autor je Dan Simmons, tako da ima onih koji vole SF, a nisu procitali ovo savrsenstvo od knjiga....morate procitati!!!
domi

Post by domi »

Francine Friedman: The Bosnian Muslims - Denial of a Nation
car-x

Post by car-x »

gabriel garcia marquez - sjecanja na moje tuzne kurve (ili kako god se to zove na nas)
hogshead

Post by hogshead »

komi wrote:trenutno ništa
ali planiram ponovo pročitati

leva ruka tame
snježna kraljica

i nove knjige koje sam tek nabavio
gospodar svjetlosti
Otadžbina

Brave new world sam čitao dva puta

:)
Leva ruka tame je nešto genijalno. Ima li kod nas još šta prevedeno od Ursule?

Glede teme,

posljednje tri su bile Igraj, igraj od Harukija Murakamija, pa Proces i Derviš i smrt, radi podsjećanja. Nisam ih čitao od srednje škole i uživanje je podsjetiti se.
davor.d

Post by davor.d »

Pavao Pavlicic - Koraljna vrata... simpaticna knjiga
anais_nin

Post by anais_nin »

Docepala sam se zadnje knjiga Alex Garlanda - THE COMA :D Isti tip je napisao The Beach (plazu) i scenarij za film 28 days later. I ova knjiga je u slicnom duhu "neobicnosti". Knjiga se pravo brzo cita ali nije "lagano" stivo, i svidjaju mi se ilustracije koje su doprinos alexovog oca (crnobijele slike koje su rezultat drvoreza koje je njegov otac uradio). Prica je jednostavna ali neobicna. Glavni lik prezivi brutalan napad tokom kasne voznje podzemnom zeljeznicom i pada u komu. Kada se probudi iz iste pocinju mu se desavati cudne i bizarne stvari, ne sjeca se pola stvari, ima crne rupe u sjecanju itd itd :D Interesantno stivo u svakom slucaju.
Mikula Mali

Post by Mikula Mali »

Doslovno, ovog jutra, na prvoj stranici Journey by Moonlight, Antala Szerba. Uz krevet mi se motaju, vec neko vrijeme, knjige Dubravke Ugresic. Na stolu: Evil and Human Agency - Understanding Collective Evildoing, A.J. Vetlesen. Pa tako, od kreveta do stola i natrag...
edu

Post by edu »

meni se u krevetu motaju..djevojcice.. :oops: :D ..kurve.. :oops: :D :D ..nema ratnih zlocinaca.. :D :D :D
Mikula Mali

Post by Mikula Mali »

edu wrote:meni se u krevetu motaju..djevojcice.. :oops: :D ..kurve.. :oops: :D :D ..nema ratnih zlocinaca.. :D :D :D
A da, to bude aluzija na onu novu knjigu, Imamovicevu, je li tako?

Uzgred, ja napisah 'uz krevet', obrati paznju na prijedloge, vrlo bitne rijeci, jerbo ono u krevetu ne ide pod temu 'sta citam'... mada, sve je do metodologije...
edu

Post by edu »

u..uz..na..pored..ispod..(kreveta..)..sve je moguce kad su u pitanju..djevojcice.. :oops: :D ..o kurvama da ne pricam.. :D :D :D
Mikula Mali

Post by Mikula Mali »

Ovo je 'beyond me'. Hormonalna terminologija, hocu reci. Izvinjenje ostalima na temi zbog ove devijacije.
edu

Post by edu »

i ja se izvinjavam.. :-) ..nece se ponoviti.. :oops: :D

haj da kazem sta citam..da ne budem bas supak.. :oops: :D ..citam novu knjigu harisa silajdzica..patriotizam na kuvajtski nacin.. :oops: :D :D
tigris

Post by tigris »

pripremam se :oops: za citanje vodica kroz galaksiju za autostopere ili vodica za autostopere kroz galaskiju :-).... film sam gledala i mnogo mi se sviđa :D jos da proshirim scenario sa knjigom 8-) pa da zaokruzim ljeto.... citacu je na plazi 8-) :oops: ukoliko stignem do nje :roll: :D :D :D ako stignem moza ponesem i koji kratki erotski :zzzz: :D :D
tigris

Post by tigris »

zar kameni spavac nije lektira? :D ili ono bjese nosac :roll: ..kako ti to jes se to popela :? kakv je pogled ... :( :(
alek

Post by alek »

bijelo crveno, dorota maslowska i biram ligistul :? na balkonu
tigris

Post by tigris »

aferim :D na usponu i otkrovenju :D :D nego, jesi li imala planinarski stap(moze i onaj od skije :D ) za razmahivanje paprati i zmija ...sad je njihovo vrijeme .... :D :D i koliko ste tacno citali gore? :oops: :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Ami McKay - THE BIRTH HOUSE

Image

Prezadovoljna sam novim otkricem iz oblasti kanadske literature....ovo je prva knjiga Ami McKay ali iskreno se nadam da nece biti i zadnja....radnja je smjestena u seocetu Scots Bay na istoku Kanade, u ribarskoj provinciji Nova Scotia...prica o zivotu pocetkom proslog vijeka (1916-1917) i posebno zivotu zena u maloj, nepristupacnoj sredini. Glavna junakinja pise o svom odrastanju, o ljudima koji je okruzuju, otkriva ljubav, seks, otkriva sebe kroz svoje odrastanje, a otkriva i cari radjanja obavljajuci duznosti babice za svoje selo....kad se Ami McKay doselila u Nova Scotia-u, otkrila je da je kuca koju su kupili nekad bila "porodiliste" (the BIRTH HOUSE) pa je malo istrazivala o proslosti iste i tako pocela pisati knjigu :D
car-x

Post by car-x »

trenutno:
nepodnosljiva lakoca postojanja - milan kundera..

kunderu nisam cito do neki dan, a evo vec sam mu se trece knjige dofatio.. i zadovoljan sam..
Galadriela

Post by Galadriela »

tigris wrote:pripremam se :oops: za citanje vodica kroz galaksiju za autostopere ili vodica za autostopere kroz galaskiju :-).... film sam gledala i mnogo mi se sviđa :D
knjiga je super, ismijala sam se ko idiot zadnji!!! :lol:
film i nije nešto, teško je pofatati neke stvari ako, prije toga, nisi knjigu pročitao.

trenutno čitam GOSPODARA PRSTENOVA - PRSTENOVA DRUŽINA po treći put!...utvrđujem gradivo :lol:
Qler

Post by Qler »

vodic kroz galaksiju :) mi je trenutan preokupacija :) nije losa knjiga :D
mala-i

Post by mala-i »

shopaholic ties a knot

naravno na engleskom...

čitajući chicklit najbolje obnavljam fond riječi.a i čujem za ponekog novog dizajnera.

nemam trenutno snage ni za što što bi opteretilo moje majušne moždane vijuge :)
Kimur

Post by Kimur »

"Kulturna istorija Bosne i Hercegovine" iz 1955 :D
lampard

Post by lampard »

posto mi je biblioteka ko da je bomba pala,moram da him dodjem s naslovom knjige i autorom da bi nesta iznajmio pa ako imate preporuka......
i koja je najbolja knjiga od coelha i znate li neku od selingera dobru a da nije lovac u zitu i znate li neku iz polja teorijske fizike,astrofizike uglavnom,dostupniju sirim masama,citljivu,atresantnu :D :D :D
fala
Gny. Sgt. Hartman

Post by Gny. Sgt. Hartman »

Galadriela wrote:
tigris wrote:pripremam se :oops: za citanje vodica kroz galaksiju za autostopere ili vodica za autostopere kroz galaskiju :-).... film sam gledala i mnogo mi se sviđa :D
knjiga je super, ismijala sam se ko idiot zadnji!!! :lol:
film i nije nešto, teško je pofatati neke stvari ako, prije toga, nisi knjigu pročitao.

Moze i PUt za MArs - Eric IDle,
PReporucujem Cehova i Bulgakova za one koji nisu citali...
Post Reply