Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Citam Endymion, nakon sto sam procitao predhodna dva nastavka naj vece epske sage u historiji SF-a(Hyperion i Pad Hyperiona).Nakon Endymiona slijedi 4.nastavak - Uspon Endymiona
Autor je Dan Simmons, tako da ima onih koji vole SF, a nisu procitali ovo savrsenstvo od knjiga....morate procitati!!!
komi wrote:trenutno ništa
ali planiram ponovo pročitati
leva ruka tame
snježna kraljica
i nove knjige koje sam tek nabavio
gospodar svjetlosti
Otadžbina
Brave new world sam čitao dva puta
Leva ruka tame je nešto genijalno. Ima li kod nas još šta prevedeno od Ursule?
Glede teme,
posljednje tri su bile Igraj, igraj od Harukija Murakamija, pa Proces i Derviš i smrt, radi podsjećanja. Nisam ih čitao od srednje škole i uživanje je podsjetiti se.
Docepala sam se zadnje knjiga Alex Garlanda - THE COMA Isti tip je napisao The Beach (plazu) i scenarij za film 28 days later. I ova knjiga je u slicnom duhu "neobicnosti". Knjiga se pravo brzo cita ali nije "lagano" stivo, i svidjaju mi se ilustracije koje su doprinos alexovog oca (crnobijele slike koje su rezultat drvoreza koje je njegov otac uradio). Prica je jednostavna ali neobicna. Glavni lik prezivi brutalan napad tokom kasne voznje podzemnom zeljeznicom i pada u komu. Kada se probudi iz iste pocinju mu se desavati cudne i bizarne stvari, ne sjeca se pola stvari, ima crne rupe u sjecanju itd itd Interesantno stivo u svakom slucaju.
Doslovno, ovog jutra, na prvoj stranici Journey by Moonlight, Antala Szerba. Uz krevet mi se motaju, vec neko vrijeme, knjige Dubravke Ugresic. Na stolu: Evil and Human Agency - Understanding Collective Evildoing, A.J. Vetlesen. Pa tako, od kreveta do stola i natrag...
edu wrote:meni se u krevetu motaju..djevojcice.. ..kurve.. ..nema ratnih zlocinaca..
A da, to bude aluzija na onu novu knjigu, Imamovicevu, je li tako?
Uzgred, ja napisah 'uz krevet', obrati paznju na prijedloge, vrlo bitne rijeci, jerbo ono u krevetu ne ide pod temu 'sta citam'... mada, sve je do metodologije...
pripremam se za citanje vodica kroz galaksiju za autostopere ili vodica za autostopere kroz galaskiju .... film sam gledala i mnogo mi se sviđa jos da proshirim scenario sa knjigom pa da zaokruzim ljeto.... citacu je na plazi ukoliko stignem do nje ako stignem moza ponesem i koji kratki erotski
aferim na usponu i otkrovenju nego, jesi li imala planinarski stap(moze i onaj od skije ) za razmahivanje paprati i zmija ...sad je njihovo vrijeme .... i koliko ste tacno citali gore?
Prezadovoljna sam novim otkricem iz oblasti kanadske literature....ovo je prva knjiga Ami McKay ali iskreno se nadam da nece biti i zadnja....radnja je smjestena u seocetu Scots Bay na istoku Kanade, u ribarskoj provinciji Nova Scotia...prica o zivotu pocetkom proslog vijeka (1916-1917) i posebno zivotu zena u maloj, nepristupacnoj sredini. Glavna junakinja pise o svom odrastanju, o ljudima koji je okruzuju, otkriva ljubav, seks, otkriva sebe kroz svoje odrastanje, a otkriva i cari radjanja obavljajuci duznosti babice za svoje selo....kad se Ami McKay doselila u Nova Scotia-u, otkrila je da je kuca koju su kupili nekad bila "porodiliste" (the BIRTH HOUSE) pa je malo istrazivala o proslosti iste i tako pocela pisati knjigu
tigris wrote:pripremam se za citanje vodica kroz galaksiju za autostopere ili vodica za autostopere kroz galaskiju .... film sam gledala i mnogo mi se sviđa
knjiga je super, ismijala sam se ko idiot zadnji!!!
film i nije nešto, teško je pofatati neke stvari ako, prije toga, nisi knjigu pročitao.
trenutno čitam GOSPODARA PRSTENOVA - PRSTENOVA DRUŽINA po treći put!...utvrđujem gradivo
posto mi je biblioteka ko da je bomba pala,moram da him dodjem s naslovom knjige i autorom da bi nesta iznajmio pa ako imate preporuka......
i koja je najbolja knjiga od coelha i znate li neku od selingera dobru a da nije lovac u zitu i znate li neku iz polja teorijske fizike,astrofizike uglavnom,dostupniju sirim masama,citljivu,atresantnu
fala
tigris wrote:pripremam se za citanje vodica kroz galaksiju za autostopere ili vodica za autostopere kroz galaskiju .... film sam gledala i mnogo mi se sviđa
knjiga je super, ismijala sam se ko idiot zadnji!!!
film i nije nešto, teško je pofatati neke stvari ako, prije toga, nisi knjigu pročitao.
Moze i PUt za MArs - Eric IDle,
PReporucujem Cehova i Bulgakova za one koji nisu citali...