Norveska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

InfraRedRidinghood wrote:Veće su šanse da će Misimović 2010. ovako: Image nego što će se ostvariti to o čemu ti pričaš, nažalost :(
E pa htjeli mi to priznati ili ne, bez takve podloge nema smjene ovima.

Otići će Jelić, doći će neki drugi destruktivac.

Itd.

Pored njih, kompletan sistem ne valja, a za mjenjanje sistema treba da se ujedine svi.
Majjah

Post by Majjah »

DaysleepeR wrote:Treba naći saveznike u RS-u.

Bez toga nema rješenja.

Možemo mi nekad i skinuti Pašalića i Ušanovića, ali Jelića nikad.

Njega moraju skinuti srbi.

Ista je stvar sa Dominikovićem, moramo nastupiti zajedno i to ljudi koji žive i u Sarajevu i u Mostaru i u Banja Luci.

A dosta vremena još treba proći dok se ne pojave ljudi u Mostaru i u BL koji žele zajedničke stvari.
Zasto bi njega iz RS-a iko hti smijeniti, on radi odlican posao sa njihove tacke gledista! :-) Ne jebe ni savez ni drzavu ni 5%, sina je poslao da igra za Srbiju, elem sve ide ko' podmazanao! :roll:
Krigla_Sa

Post by Krigla_Sa »

DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

valterbranisarajevo wrote:
InfraRedRidinghood wrote:A, pomoglo bi dosta i da imamo Zakon o sportu kao što ga nemamo :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

U kome bi bilo propisano da npr funkciju dirwktora fudbalskog saveza može obavljati osoba koja je npr odigrala najmanje 300 prvoligaških utakmica i 50 reprezentativnih - odnosno koja je bila vrhunski sportista a ne neki novinar sa dvije lijeve noge..
Samo upali dnevnik i pogledaj kakve face trebaju napisati i izglasati taj buduci zakon.
Sve haveri od Jelica, Dominikovica, Pasalica i Usanovica.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Majjah wrote:
DaysleepeR wrote:Treba naći saveznike u RS-u.

Bez toga nema rješenja.

Možemo mi nekad i skinuti Pašalića i Ušanovića, ali Jelića nikad.

Njega moraju skinuti srbi.

Ista je stvar sa Dominikovićem, moramo nastupiti zajedno i to ljudi koji žive i u Sarajevu i u Mostaru i u Banja Luci.

A dosta vremena još treba proći dok se ne pojave ljudi u Mostaru i u BL koji žele zajedničke stvari.
Zasto bi njega iz RS-a iko hti smijeniti, on radi odlican posao sa njihove tacke gledista! :-) Ne jebe ni savez ni drzavu ni 5%, sina je poslao da igra za Srbiju, elem sve ide ko' podmazanao! :roll:
Pa morace.
Nema sanse da mi trenutni navijaci to uradimo.
Automatski ce se pozvati na zastitu vitalnih nacionalnih interesa.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

InfraRedRidinghood wrote:
DaysleepeR wrote:
valterbranisarajevo wrote:
U kome bi bilo propisano da npr funkciju dirwktora fudbalskog saveza može obavljati osoba koja je npr odigrala najmanje 300 prvoligaških utakmica i 50 reprezentativnih - odnosno koja je bila vrhunski sportista a ne neki novinar sa dvije lijeve noge..
Samo upali dnevnik i pogledaj kakve face trebaju napisati i izglasati taj buduci zakon.
Sve haveri od Jelica, Dominikovica, Pasalica i Usanovica.
Znam Day, i previše gledam Dnevnik, Salko Obhođaš mi u san dolazi, a grozan je prizor moram ti priznati :-) :-) :-) :-)
Znam kako ti je, jer je i meni isto.

Hajmo naci nacin da budemo pametni pa da nadjemo saveznike u RS na osnovu minimuma zajednickih interesa.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

mozda je ljudima u rs-u minimalan interes da nemaju nista zajednicko s nama? :roll: :-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

IlijaLadin wrote:mozda je ljudima u rs-u minimalan interes da nemaju nista zajednicko s nama? :roll: :-)
Mislim da je minimalan interes Premijer liga i izlazak klubova u Evropu.

Sudjenje, namjestanja, itd.

Eto ti minimuma interesa.
Majjah

Post by Majjah »

Al fakat ovo mi je smijesno, Srbija im izgubila, Bosna pobjedila a meni ih opet nekako mrsko veceras zajebavat po njihovim forumima! :-) :D
cooly

Post by cooly »

Kratko i jasno:

Neki ljudi jednostavno nemisle na dug period, nego na kratak.
Znaci vide jednu pobijedu i odma su protiv fanaticosa i tako dalje, a da bi norveska danas pobijedila odma bi govorili "savez napolje bla bla"
!!!!

NEMOZE TO TAKO

JA CU BITI DOK NEODE OVAJ SAVEZ PROTIV NJIH

STA ME BRIGA AKO JE POBIJEDILA BOSNA DANAS KAD ZNAM DA CE NAS MADJARI OPET JEBATI I TURCI I GRCI I NORVEZANI KOD KUCE

I OPET SVE IZ POCETKA pocinje.......

nekazem da su svi igraci losi ili da je trener los, nisu svi sada bas "Izdajce" .... eto neki ko fol (jebiga kad tako primitivno razmisljaju) misle "ma ja se borim za zemlju a ne za savez" DA JESTE ALI ZATO STO SE TI BORIS "za zemlju" JE I DALJE SAVEZ NA VLASTI

pobijedices jednu utakmicu, I ODMA SU VI HEROJI

a drugu? trecu? cetvrtu?

ONO STO JE BHF URADIO JE SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRR

KAPA DOLE MOMCIMA; STVARNO ME VISE OBRADOVALO NEGO IKAKAV GOL

he paaa ljudi vi koji govorite da su to primitivci....NISU BACALI BEZ RAZLOGA, SVE JE TO ORGANIZOVANO I SKONTANO BILO.....primitivni su oni koji bez razloga bacaju kamenja na protivnickog igraca.......i primitivni su oni koji vide jednu pobijedu i odma su protiv bhf sto su oni to uradili...
PA MISLITE MALO SAMI, nemojte ko ovce da vas varaju ljudi

A TO SA BORBOM: MI NA ZAPADU SMO SE NAVIKLI, I TAKO JE I NASTAO ZAPAD, DA NEMA DRUGE NEGO DA SE SAM BORIS ZA SVOJA PRAVA

momci vide kako moze biti zivot u jednoj organizovanoj zemlji kao svedskoj......STO NEBI KOD NAS
sto je kod njih organizovano?? sto je amerika takva jaka ekonomski?? PA NIJE ZATO STO SU KUKALi "joj nema nista od toga bla bla" NIJE NI CUDA STO VAS KRADU POLITICARI, VIDI SE OVDIJE I U PARISU CIM NESTO NE IDE ODMA SVI IDU NA ULICU I NEMA DRUGE

a ne kao kod nas, "nema nista od toga bla bla" i onda izdrzi dok ne prokipi I SVAKI 40 GODINA REVOLUCIJA ILI RAT BUDE

AKO SE NEBORIS ZA SVOJE PRAVA, NECE NIKO DRUGI ZA TEBE!

hoces ako te neko napadne navecer u gradu neka maskirana budala, da mu kazes "na fin nacin" da to nije uredu sto on tebe hoce da opljacka?
NE NEGO SAM SI KRIV AKO SE NEBRANIS

to je jednostavno tako!!!

SVE VELKE ZEMLJE SU IMALI KRVAVI POCETAK, jer se nemozes sa mafijasima i lopovima na "fin nacin" boriti

SAVEZ TREBA DA ODE I STO VISE BAKLJI I PREKIDA BACATI!!!!

a to sa trenerom i igracima, to kad bude novi savez dosao ce se promijenuti relacija "igrac koji bojkotuje" i "igrac koji ne bojkotuje" kad ode savez onda se moze oprositi misimovicu sto je pomogao da ostane savez jos nesto duze na pozicijama.....

trener nije kriv, a ni misimovic, sta ces oni su u dilemni

SAMO DALJE PROTIV SAVEZA!!!!!!!!!!!

A VI KOJI KO FOL VOLITE ZEMLJU I KOJIMA JE SVEDNO STA SE TICE SAVEZA I TAKO DALJE........MISLITE MALO, SAMO VAM TO MOGU RECI!!!!!!
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Majjah wrote:Al fakat ovo mi je smijesno, Srbija im izgubila, Bosna pobjedila a meni ih opet nekako mrsko veceras zajebavat po njihovim forumima! :-) :D
:D :D :D de, de, de...
nek ti ne bude mrsko :D

mah, ne znam više šta reć za RS-ovce. osjećaju se haman, kao da ih natjerujemo na nešto zajedničko pa se sve više opiru.

@cooly - pa niko ovdje nije na strani saveza. treba ove sklonit, samo je pitanje načina
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

IlijaLadin wrote:
Majjah wrote:Al fakat ovo mi je smijesno, Srbija im izgubila, Bosna pobjedila a meni ih opet nekako mrsko veceras zajebavat po njihovim forumima! :-) :D
:D :D :D de, de, de...
nek ti ne bude mrsko :D

mah, ne znam više šta reć za RS-ovce. osjećaju se haman, kao da ih natjerujemo na nešto zajedničko pa se sve više opiru.

@cooly - pa niko ovdje nije na strani saveza. treba ove sklonit, samo je pitanje načina
Kad smo kod RS-ovaca, i u Srbiji se mijenjaju stvari, tekst koji nervira na pocetku zavrsava ekstra:
Sportisti RS: Srce kuca samo za Srbiju!
Cetvrtak, 22. mart 2007. 14:51

Za većinu sportista iz Republike Srpske nikada nije postojala dilema za koju reprezentaciju će igrati otkako se početkom devedesetih godina raspala Jugoslavija, jer, kako su istakli, njihovo srce kuca samo za Srbiju!

Nekada je boje RS branio Bijeljinac Savo Milošević, koji je bio kapiten fudbalske reprezentacije Jugoslavije i državne zajednice Srbije i Crne Gore, a danas levu stranu Drine predstavljaju Mladen Krstajić, Ognjen Koroman i Zdravko Kuzmanović.

Njih trojica nastupaju za, kako mediji u Federaciji BiH vole da kažu, ekipu "naših istočnih suseda" iako vuku korene iz Bosne i Hercegovine.

Krstajić, koji brani boje nemačkog Šalkea, rodjen je u Zenici ali nikada nije poželeo da obuče dres BiH.

"Za koga? Za Srbiju. Uvek za Srbiju! To je moja zemlja, to je moj narod! Igram za onoga koga volim. Ja volim Srbiju. Iznad svega. Kakve ima veze što sam rodjen u Zenici? Ima i Nemaca rodjenih u Americi, pa ipak, igraju za Nemačku. Jasna stvar. Ljudi, Srbin sam, šta bih tražio u BiH? Poštovanje svima, ali... Samo za Srbe i Srbiju", rekao je Krstajić beogradskom "Sportu", dodavši da je Republika Srpska registrovana kao država, sigurno bi uzeo njen dres.

Slično razmišlja i Paljanin Ognjen Koroman, koji je svoj stav jasno izrazio plativši svojim sunarodnicima ulaznice za meč SCG - BiH u Beogradu u prošlom ciklusu kvalifikacija.

"Srbin sam i tim se dičim, ne moram to da ponavljam. Ne želim ni da se mnogo priča o tome. Svako nosi u srcu ono što najviše voli, ono što su mu koreni. Krv nije voda, a kada je tako - sve je jasno. Republika Srpska i Srbija su na evropskoj mapi, a ja poštujem i sve ostale nacionalnosti i države. Ne vredjam druge, ako volim svoje", rekao je Koroman.

Poslednji Srbin iz RS koji je doleteo u jato srpskih "orlova" je rodjeni Švajcarac Zdravko Kuzmanović, čije je poreklo iz okoline Modriče...

"Hvala Švajcarskoj za sve što je uradila za mene i moju porodicu, ali, morao sam da poslušam svoje najmilije, prijatelje, sebe, svoje srce. A ono mi je reklo samo Srbija!", rekao je Kuzmanović, koji čeka odobrenje Svetske fudbalske federacije da i zvanično obuče dres Srbije.

Da ostali sportovi ne zaostaju za "najvažnijom sporednom stvari na svetu" pokazuju brojni primeri sportista iz RS, koji nisu želeli da nastupaju za BiH, već brane ili su branili boje Srbije.

Medju njima su rukometaš Mladen Bojinović i Nebojša Golić iz Banjaluke, kao i legendarni as Borca Aleksandar Knežević ili Danijel Šarić, koji je rodjen u Doboju.

Medjutim, nisu se svi Srbi oglušili o pozive raznih selekcija BiH. Ima ih, i to mnogo. Ima ih i na selektorskim pozicijama, a njih u Federaciji BiH dočekuju sa oduševljenjem. Za njih se kaže da su pravi Bosanci i Hercegovci i istinske patriote, i sa velikim oduševljenjem za njih se sa tribina Koševa ili Bilinog Polja (Zetre, Skenderije, svejedno), navija gromoglasno i jednoglasno.

(MONDO)
Majjah

Post by Majjah »

InfraRedRidinghood wrote:Znam samo da gađanje Adnana Guše nije način :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Ma daj molim te, da je ko htio povrijediti igrace kamenjem bi ih gadjali! Ko je to tako precizan da bakljom pogodi nekoga na 20 metara?? Ono se jednostavno desilo! Da je ono bilo namjerno, sve bi baklje poletjele prema njemu, a ne ona jedna!!!
cooly

Post by cooly »

ma ja bolan, kad je sve u dimu a i u tremi si kad drzis u ruci tako nesto vruce opste nema sanse da ciljas sad ko fol, to je slucajno bilo
Majjah

Post by Majjah »

Majjah wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Znam samo da gađanje Adnana Guše nije način :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Ma daj molim te, da je ko htio povrijediti igrace kamenjem bi ih gadjali! Ko je to tako precizan da bakljom pogodi nekoga na 20 metara?? Ono se jednostavno desilo! Da je ono bilo namjerno, sve bi baklje poletjele prema njemu, a ne ona jedna!!!
Cijeli prvi plotun je doletio u njegov šesnaesterac, A TO NIJE FINO!!! :x
Ameri to nazivaju mescini ,, Collateral Damage '' :D
van Basten

Post by van Basten »

Da nije RK BOsna onako briljantno pobijedila poslijepodne, i da ja tu pobjedu nisam odmah krenuo zalijevati ne bih ni gledao tekme... ovako me prevariše u pripitom stanju :D
Akcija na početku utakmice - svaka čast... nije tu samo bakljada, i one parole kad se dim razišao dio su akcije, ustvari, one su bile i poenta akcije... izvedba sama izgleda vulgarna, primitivna... al izgleda da tako treba.
Svi veličaju sada večerašnju pobjedu... i ja čestitam momcima na borbenosti, i na tri boda, iako samo se branili kao Žepa. Ali, jedna lasta ne čini proljeće, pa ni jedna pobjeda ne donosi procvat. Ovdje niko ne pljuje po momcima kao momcima nego po savezu kojeg oni predstavljaju... i predstavnicima istog. najveća pobjeda će biti kada ta bagra ode i za taj "rat" može se žrtvovati i pokoja bitka... uostalom, baš ta bagra je žrtvovala ove kvalifikacije zbog svojih sitnoćaršijskih interesa... kvalifikacije u kojima smo imali istorijsku šansu da nešto uradimo... oni su odlučili da se kockaju s tim i već na startu nas izbace iz trke za EP... i sad se ja trebam radovati pobjedi protiv Norveške (smješna ekipa btw) koja ima samo revijalni karakter?
Da imamo normalan savez, normalne ljude na čelu do sada bismo sa Turcima betonirali prva dvjesta ( Moldavija, Malta, Norveška gosti; Mađarska, Grčka kući - prosječna ekipa sa ovim rasporedom bi imala bar 13 bodova) i večeras bismo slavili jednu veliku pobjedu.
Ovako, ćorava koka našla zrno, neka slavi ko želi, ja nešto ne mogu, al ne dam nikome od vas pardona da je veći patriota od mene zato što slavi ovu pobjedu.
P.S. U temi sam se držao samo ove tekme i reprezentacije kod analize saveza, a svi koji to žele znaju da je to samo površina belaja u F/NSBIH
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

InfraRedRidinghood wrote:Znam samo da gađanje Adnana Guše nije način
Bogme nije.
Preagresivno i nepromišljeno.
Kada sam napisao prvi post na ovu temu bio sam pod utiskom tog poteza navijača pa sam možda i pretjerao reagovao nazivajući BHF-ovce đilkošima.

Drago mi je da su momci na terenu pobijedili, da su osvjetlali obraz, da su priredili iznenađenje o kojem će se pričati. A, opet, ne bi valjalo da sva ona zbrka spočetka utakmice prođe nezapaženo! Onda džaba sve.
pirmin

Post by pirmin »

Ogromni respekt sa moje strane za svaku bacenu baklju i svaki metar onih transparenata na kojima je cijela poenta stojala.

Nikad necu prezaliti to sto se utakmica nije prekinula i objavila definitivnim rezultatom 3:0 za Norvesku.
Tek tad bi,uz ogromne kazne krenuli sa dna a ovako nam ostaje lagano tonjenje - letargija i agonija u paketu,tipicno za tamni vilajet.
Majjah

Post by Majjah »

InfraRedRidinghood wrote:Jah... Neće na fakultet svakako :D :D :D
:D

Pogotovo poslije onog lakta kojeg je primio! :D
Al salu na stranu, ne podrzavam fizicke napade na igrace. Osim dvojice-trojice koji i imaju kvalitet, ali jos nisu skontali gdje su dosli, ostalo je hrpa jadnika koji zele da hape svoj komad i da sebi dignu rejting igrajuci za neku repku koja gle cuda, cak nekog moze i pobjediti! Oni su paraziti, hrane se ovim pacijentom na izdisaju koji boluje od tumora! Kada odstranimo tumor jednog dana, ovi paraziti ce sami otici, ostace oni koji imaju kvalitet i mjesto medju prvih 11 ce zasluziti dobrim (konstantnim) igrama a ne kovertama koje predaju Usanovicu i ostaloj bagri! 8)
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

ovi fanatikosi su postali dosadni sa tim savezom. cuj imena fanaticos, pretpostavljam da je to spanski, tj. uhljubski jezik fuj. neki stalno spominju zasto u savezu nema nasih bivsih aseva? zato sto njih to interesuje. pa sta su oni do sad uradili za fudbal u bih? a mogli bi dosta toga da urade.
sl@ven

Post by sl@ven »

na eurosportu su rekli da su se bacale baklje u znak protesta protiv vodecih ljudi "koje oni (navijaci) zovu mafija" - toliko o neprimjecivanju......

BHF jos vise ULTRAS.......... respect Oslo.........
Majjah

Post by Majjah »

Majjah wrote:
InfraRedRidinghood wrote:Jah... Neće na fakultet svakako :D :D :D
:D

Pogotovo poslije onog lakta kojeg je primio! :D
Al salu na stranu, ne podrzavam fizicke napade na igrace. Osim dvojice-trojice koji i imaju kvalitet, ali jos nisu skontali gdje su dosli, ostalo je hrpa jadnika koji zele da hape svoj komad i da sebi dignu rejting igrajuci za neku repku koja gle cuda, cak nekog moze i pobjediti! Oni su paraziti, hrane se ovim pacijentom na izdisaju koji boluje od tumora! Kada odstranimo tumor jednog dana, ovi paraziti ce sami otici, ostace oni koji imaju kvalitet i mjesto medju prvih 11 ce zasluziti dobrim (konstantnim) igrama a ne kovertama koje predaju Usanovicu i ostaloj bagri! 8)
Ako ćemo pravo, nije ova večerašnja postava ništa tako katastrofalno zajebala, a da se onima prije nje nije već dešavalo :-) :-) :-) Priznat ćeš da nam je repka vazda patila od izleta u diletantizam, čak i kad su igrali najbolji koje imamo :-) :-) :-) :-) :-)
Pa veceras nije, ali ce sigurno vec u nekoj slijedecoj ,,zajebati''! Ovi igraci sem Misimovica, Muslimovica i mozda jos dvojice koji se jos trebaju dokazati jednostavno nemaju kvalitet ze konstantne dobre igre. Svakome se nekada moze desiti da dobro odigra, da ga sreca posluzi, ali tako se ne ide na prvenstvo! Uostalom, kada se u drustvu Bajramovica, Beslije, Salihamidzica, Papca, Spahica (koji je otisao iz istih razloga kao i ovi) neki Kerkez ili Damjanovic izbore za prvu postavu, ja nemam nista protiv da oni i zaigraju! Ali nemoj molim te da se preko ledja onih koji su svojim kvalitetom izborili svoje mjesto po najboljim evropskim ligama prodaju nekakvi poluamateri koji rade u tal sa ovom mafijom! :x
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ne podrzavam onaj nacin kojim je pocela utakmica. Zbilja je bilo neugodno
onakvo nesto gledati. Ako vec imamo problema s reprezentacijom i savezom
onda smo to trebali kod kuce rjesiti, a ne blatiti i sebe i druge u stranoj zemlji.
Vec ako smatramo sebe kao drzavljane ove zemlje i one koji vole ovu zemlju,
mogli smo svojim izlaskom na ulicu smjeniti sto saveza a ne samo ovaj.
Sto se tice utakmice nasi igraci su bili odlicni, sudija je paksu kao i Norvezani
koji su udarali i marisali gdje su god i koga su mogli.
Majjah

Post by Majjah »

karabaja-x wrote:ovi fanatikosi su postali dosadni sa tim savezom. cuj imena fanaticos, pretpostavljam da je to spanski, tj. uhljubski jezik fuj. neki stalno spominju zasto u savezu nema nasih bivsih aseva? zato sto njih to interesuje. pa sta su oni do sad uradili za fudbal u bih? a mogli bi dosta toga da urade.
Ti il se razumijes u fudbal ko' Mara u kriv qurac il' ti je Munib amidza? :D
Hantraga

Post by Hantraga »

Sta su to BHF uradili da se mi stidimo...

Niko nije povrijedjen, nista nije osteceno...Nisu se tukli sa policijom, nije bilo nereda...

Protest, protest i protest...Upravo onako i treba, svaku utakmicu protestovat, sve dok se oni supci iz saveza tolko ne iskaznjavaju da sami odu...
Locked