Da nije RK BOsna onako briljantno pobijedila poslijepodne, i da ja tu pobjedu nisam odmah krenuo zalijevati ne bih ni gledao tekme... ovako me prevariše u pripitom stanju
Akcija na početku utakmice - svaka čast... nije tu samo bakljada, i one parole kad se dim razišao dio su akcije, ustvari, one su bile i poenta akcije... izvedba sama izgleda vulgarna, primitivna... al izgleda da tako treba.
Svi veličaju sada večerašnju pobjedu... i ja čestitam momcima na borbenosti, i na tri boda, iako samo se branili kao Žepa. Ali, jedna lasta ne čini proljeće, pa ni jedna pobjeda ne donosi procvat. Ovdje niko ne pljuje po momcima kao momcima nego po savezu kojeg oni predstavljaju... i predstavnicima istog. najveća pobjeda će biti kada ta bagra ode i za taj "rat" može se žrtvovati i pokoja bitka... uostalom, baš ta bagra je žrtvovala ove kvalifikacije zbog svojih sitnoćaršijskih interesa... kvalifikacije u kojima smo imali istorijsku šansu da nešto uradimo... oni su odlučili da se kockaju s tim i već na startu nas izbace iz trke za EP... i sad se ja trebam radovati pobjedi protiv Norveške (smješna ekipa btw) koja ima samo revijalni karakter?
Da imamo normalan savez, normalne ljude na čelu do sada bismo sa Turcima betonirali prva dvjesta ( Moldavija, Malta, Norveška gosti; Mađarska, Grčka kući - prosječna ekipa sa ovim rasporedom bi imala bar 13 bodova) i večeras bismo slavili jednu veliku pobjedu.
Ovako, ćorava koka našla zrno, neka slavi ko želi, ja nešto ne mogu, al ne dam nikome od vas pardona da je veći patriota od mene zato što slavi ovu pobjedu.
P.S. U temi sam se držao samo ove tekme i reprezentacije kod analize saveza, a svi koji to žele znaju da je to samo površina belaja u F/NSBIH