Kontaktne leće - Sve o njima

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
wildflower

#526 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by wildflower »

Ja narucila i platila 17og, jos nikakav mail nisam dobila, ni potvrdu narudzbe, nista, na account details pise da je pending, sad sam im pisala preko kontakt forme na stranici i dobila automatiziran odgovor, pise "Hi vendor hamerlik.com" i nista vise :-x
Nikad nisam prije imala problema, uvijek mi je stizalo najkasnije za 15 dana...
Sad narucila jos malo ranije ajde da mi stigne prije godisnjeg... al dabogda izgleda :-?
novi.dan.nova.nafaka

#527 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by novi.dan.nova.nafaka »

bumboo wrote:
Albin_ wrote:
wildflower wrote:Je li neko u skorije vrijeme naručivao sa Hamerlik.com? Promjenili su dizajn, potpuno je neorganizovano, bojim se da to više nije kao što je bilo?
Pa kako vidim dizajn je promijenjen ali još uvijek postoji opcija kupovine :) . Za cca. 1-2 mjeseca ce mi biti vrijeme da opet narucim pa cemo da vidimo :-D
Ja naručila leće s Hamerlika 27.06., dobila sam mail gdje piše status "preparation in progress" - to je bilo 02.07. Još mi nisu stigle. Kontala sam im pisati urgenciju ovih dana. U zaglavlju njihovog maila piše Emarket Hamerlik s adresom u Berlinu, Njemačka... a cijene u poljskim zlotama ... ne kontam jesu li se prebacili u Njemačku. Doduše, nebitno mi je to, ali čini mi se da opet predugo čekam, ovo mi se već jednom desilo s njima, ali naručila sam ponovo jer su ipak najpovoljniji.
I ja sam kupio sa hamerlik-a, trebalo je skoro mjesec dana da ih dostave, za razliku od prethodna dva puta kada su stizale u roku od 10-tak dana. Slao im jedan email, odgovorili sa prostom rečenicom, ja ponovo napisao žalbu i rekao da vjerovatno nikad neću kupiti od njih. Nisam dobio odgovor. Sve u svemu, ne sviđa mi se hamerlik-ovo poslovanje više, mada su daleko najpovoljniji...
wildflower

#528 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by wildflower »

Pa nije mi jasno sta se desilo sa onako simpaticnom firmicom, bili ljubazni, uvijek slali mailove, kad narucis, kad posalju, sve kako treba, a uz to i najpovoljniji...da sam znala ne bih narucila od njih ponovo bez obzira na cijenu, trebalo mi je biti jasno kad sam vidjela novu uzasnu stranicu...

EDIT: da sam barem prije citala malo, Hamerlik je postao jako nepouzdan kazu, masovno posiljke ne dolaze, ne odgovaraju na mailove...helem na jednom hrvatskom forumu nađem preporuku za drugu stranicu, soczewkikontaktowe.istore.pl (ne znam smijem li ovo ovako, ako ne izvinjavam se)
Kazu ljudi da stizu jako brzo, a cijene su odlicne. Sve je doduse na poljskom, i u zlotima, tako da vam treba google prevodilac i konverter valuta, ali nije komplikovano.
Uglavnom, po preporuci sam kupila tamo, jer mi lece trebaju i ne mogu da cekam predugo, a na paypalu sam otvorila dispute za prethodnu kupovinu odmah, za svaki slucaj, jer nisam ostvarila nikakvu komunikaciju sa hamerlikom. Pa ako dodju i jedne i druge, dobro je, ako ne, u roku od 45 dana cu traziti povrat novca.

Javim ako sve dobro prodje sa ovim novim poljacima.
bumboo

#529 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by bumboo »

Pisala sam Hamerliku, još nisu odgovorili. Sačekaću da prođe mjesec od transakcije i pokrećem dispute na paypalu ako ne stignu leće do tada.
@wildflower, obavezno nam javi kako si prošla s tim drugim Poljacima.
lostwings

#530 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by lostwings »

Ja sam zavrsio sa hamerlikom, za jedno ca 45 eura su mee zeznuli, poslali mi pogresne lece,, poslao brdo emailova i ne odgovaraju.. Jos sam ih upozorio da mi ne salju pogresnu dioptriju i oni su to poslali.. Sad narucujem sa jedne austrijske stranice , dodju za tri-cetri dana,, mojee su cilindricne a imaju stvarno velik izbor i dosta snizenja.. Mada ja studiram u austriji, pa ne vjerujem da salju u bosnu

Gesendet von meinem Nexus 7 mit Tapatalk 4 Beta
bumboo

#531 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by bumboo »

Meni juče stigle leće s Hamerlika! Baš sam se ugodno iznenadila, a koliko sam se bila prepala da neće doći. Znači, za oko 3 sedmice je stiglo. Sve je bilo OK s narudžbom, iznos je bio oko 70 KM a nisu me naši carinili :-D
wildflower

#532 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by wildflower »

Eh ako meni stignu i sa hamerlika i ove druge napravit cu lijepu zalihu :)
U ponedjeljak sam dobila mail od soczewkikontaktowe.istore.pl da je paketic poslan. B&L PureVision su me kod Hamerlika kostale 94 zlota, a kod ovih novih 76 zlota (sa dostavom). Vidim da u Hrvatsku stižu vrlo brzo, u roku od par dana, pa se nadam da će i mene prijatno iznenaditi.

@lostwing, ako si plaćao preko PayPala, pokreni dispute pa će oni kontaktirati Hamerlika. Ako ne uspijes dogovoriti onda će PayPal odlučivati o slučaju i vjerovatno ti vratiti novac (čitala sam da je dosta ljudi tko uradilo).
Animal

#533 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Animal »

Imam manju dioptriju, -0,75 na oba oka i htio bih uzeti sociva (nemam cilindre niti bilo kakav drugi problem).. Gledam na Hamerliku, pa vas molim iz vasih iskustava da mi preporucite neki brend ili konkretna sociva koja su 'dokazano dobra', a da je cijena pristupacna? Do sada sam nosio naocale pa nemam iskustva sa socivima, a siguran sam da bih jeftinije prosao kupujuci online.

Placao bih preko Paypala pa se ne sekiram za eventualne probleme sa dostavom..
wildflower

#534 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by wildflower »

Mislim da je dobra ideja ipak otići kod doktora koji će provjeriti stanje očiju i da li je situacija optimalna za nošenje sočiva (mjeri se mislim debljina rožnjače ili nešto tako, laik sam totalni ali znam da sam ja to prošla)

A što se tiče brandova, AirOptix ili B&L Soflens 59 su po meni dobar izbor pristojne cijene (ove druge su baš pristupačne), a B&L PureVision omogućavaju produženo nošenje do mjesec dana bez skidanja što je dosta praktično kome odgovara tako.

Na soczewkikontaktowe.istore.pl su cijene još niže nego na Hamerliku, a ljudi koji su već probali kažu da su pouzdani.
rudy81

#535 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by rudy81 »

tacno. obavezno prvo kod doktora prije eventualnog nosenja sociva, niposto na svoju ruku po prvi put narucivati/kupovati sociva.
mada, mene ako pitas za tu dioptriju ne bi ni trebao nositi sociva, al najbolje da ti doktor kaze sta ces.

pri odabiru brenda, potpisujem za B&L :thumbup:
Last edited by rudy81 on 28/07/2013 02:52, edited 1 time in total.
wildflower

#536 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by wildflower »

Jutros mi je poštar donio leće sa soczewkikontaktowe.istore.pl, naručene u petak a poslane u ponedjeljak. Pošiljka uredna, rok trajanja leća je do 2016-e. Znači, preporuka za ovu stranicu od mene.
Chuckie

#537 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Chuckie »

Ja u lokalnoj optici placam 3 para soflensa 45KM, jel online povoljnije?
wildflower

#538 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by wildflower »

Pa evo stavljali smo neke linkove, najbolje je otici i pogledati koliko bi to kostalo s postarinom. Meni su PureVision dosta povoljnije, sa postarinom su me kostale oko 35 maraka, (pakovanje od 6 komada), na hamerliku malo više, 40 i nešto. Pošto su one generalno skuplje od soflensa i kod nas i preko neta vjerujem da bi i tebi bilo povoljnije.
rudy81

#539 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by rudy81 »

Chuckie wrote:Ja u lokalnoj optici placam 3 para soflensa 45KM, jel online povoljnije?
Mjesecne, tromjesecne, godisnje.....?
AmirBaa

#540 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by AmirBaa »

Vidim da ima nekih cijena, ali od prije 3 godine :D Zanima me frequency koliko kostaju ? ja sam prije pola godine oko 75 platio u hrasnom u nekoj optici, zanima me ima li gdje jeftinije, cudno mi nekako, citam ljudi za 45 km kupuju :D
novi.dan.nova.nafaka

#541 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Chuckie wrote:Ja u lokalnoj optici placam 3 para soflensa 45KM, jel online povoljnije?
Sinko dragi, sočiva koja koristim kod nas koštaju 120 KM (B&L). Preko hamerlika sam ih dobio za 120 zl (28€) sa poštarinom. A preko ove druge stranice se izgleda može i jeftinije dobiti.
Chuckie

#542 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Chuckie »

Koja su B&L? Purevision?

Koliko tačno na tom sajtu košta Soflens 59, sa poštom. Da vidim kolko su povoljniji.
novi.dan.nova.nafaka

#543 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Chuckie wrote:Koja su B&L? Purevision?
Koliko tačno na tom sajtu košta Soflens 59, sa poštom. Da vidim kolko su povoljniji.
Pa brate dragi, odeš na obje stranice i pogledaj:
http://www.hamerlik.com/en/bausch-lomb/ ... -59-detail
http://soczewkikontaktowe.istore.pl/pl, ... 6,szt.html
AmirBaa

#544 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by AmirBaa »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Izvini sto peglam, ali ovaj prvi link, ovo dodje ustvari oko 12 eura jel ? I za koliko dodje u bih ? Stvarno nisam narucivao nikad, i citao sam sta pisu na ovoj temi, ali ima tome podosta, zanimaju me novije informacije :D
rudy81

#545 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by rudy81 »

AmirBaa wrote:
Izvini sto peglam, ali ovaj prvi link, ovo dodje ustvari oko 12 eura jel ? I za koliko dodje u bih ? Stvarno nisam narucivao nikad, i citao sam sta pisu na ovoj temi, ali ima tome podosta, zanimaju me novije informacije :D

imas vec na prethodnoj stranici o hamerliku, prije je dostava bila 'ekspresna', al su nesto mijenjali pa su sad malo i sporiji...al svejedno stigne
wildflower

#546 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by wildflower »

AmirBaa wrote:
Na prethodnoj stranici se u nekoliko postova nalaze nove informacije o Hamerliku i o novoj stranici za naručivanje sočiva.
Na toj novoj je malo komplikovanije izačunati dostavu jer se računa odvojeno, i sve je u zlotima, ali se može snaći uz pomoć google translate i konvertora valuta.
wildflower

#547 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by wildflower »

Stigla i sočiva sa Hamerlika u subotu.
Na carini otvarali, pa mi naplatili 3,5 marke, majku im.
Znaci vjerovatno bi stigla i prije da nisu zadrzali oni kod sebe.
Sad imam zalihu :D Za manje od 80 KM, dva pakovanja PureVisiona! Volim poljake :D
Luigi

#548 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by Luigi »

Ova druga poljska stranica je ustvari http://myworld.ebay.com/contactlensespro/, isti vlasnik je u pitanju pa eto, možda je nekome lakše tako, mislim da je razlika u par maraka.
AmirBaa

#549 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by AmirBaa »

Narucio sa soczewkikontaktowe.istore.pl stigle za 7 dana, nisu otvarali na carini :D odmah narucio jos jedne, bausch & lombe za 3 mjeseca me izasle 26 km :-D

Dosle i ove, jos brze nego prosle :D
pesimist

#550 Re: Kontaktne leće - Sve o njima

Post by pesimist »

jel neko ima iskustva sa sauflon comfort vue TAKO MI PISE NA KUTIJI a pojma nemam jel to naziv,tek sam uzeo i stvarno sam veliki laik NEK MI USPUT NEKO I POMOGNE KAKO SE NAJLAKSE SKIDAJU koji metod koristite ?
Post Reply