Uploaded with ImageShack.us
Moderator: Chloe
izvolirapsodija wrote:moze li mi netko objasnit kako se slike postavljaju
bolje je bojom za betonhadzinica wrote:jupolom..ne zezam se..prvi sloj u jednom smjeru,nakon par sati,drugi sloj u drugom smjerubez_ideje wrote:Dobra ideja za krpice.....pitam upravo za taj premaz....Kupujem i ja gotova platna (premazana,zategnuta),pa mi je nesto poceo taj "industrijski smek" ici za zivce,narocito nakon sto sam radila na platnima koja je premazivao jedan stari ciko,imao je neku svoj "tajni recepat" i vidi se razlika u upijanju i odrzavanju boje ...
Dakle interesuje me,koja ulja,sta se mijesa,koliko stoji
hvala puno na podrsci...citao sam za g.Jackson Pollock-a....jako mi je drago da se neko javi sa malo opširnijim textom...hvala ti hadzinicehadzinica wrote:spomenuti rad zaista i jest najineresantnijiunasound wrote:bas ti hvala Zox...pokusacu,nekako mi se svidja ova tehnika mixmedia..mada od pojedinih poznanika sam dobio i male kritike,kao ne smatra se to za umjetnost...to je vise kao dekorativni rad,ali kako god bilo ,meni je ovo interesantno..Pozdrav posjetiocima takodje i umjetnicima ove teme.Zox wrote:unasaund, "OSTANI TAKO" ti je po meni najbolja, moj savjet je da istrazujes taj put.![]()
kako ti rece mixmedia tj kombinacija vise slikarskih tehnika i dalje ostaje u domenu umjetnosti iako mislis da izlazi iz okvira klasicnog slikarstva![]()
dekorativni rad?![]()
..to bi se onda zvalo primjenjena umjetnost..ovdje je ipak rijec o individualizmu i tvom stilu u kojem trazis i kombinujes tehnike koje ispunjavaju neki cilj kojem tezis
kombinuj..ne zaustavi se na ovome..probaj sa pjeskom,zacinima,dodavanjem metala,komadica textila..
Jackson Pollock
Takva slika živi svojim životom - tvrdio je te odlučio pokušati napraviti sliku na isti način. Po podu je počeo postavljati ogromna platna i po njima izlijevao i nanosio boje, ponekad ih miješajući s materijalima poput pijeska ili smrvljenog stakla. Za slikanje je, osim šake i zgloba, koristio cijelo svoje tijelo, uz samo jedno pravilo: kistove, palete i ostali slikarski alat izbacio je iz upotrebe te se počeo služiti štapovima, zidarskim žlicama i kuhinjskim noževima.
![]()

Na koga mislisGOLFER wrote:Eo imamo nekog sa akademije na temi ili se varam
pa na tebeshoneec wrote:Na koga mislisGOLFER wrote:Eo imamo nekog sa akademije na temi ili se varam
black wrote:pa na tebeshoneec wrote:Na koga mislisGOLFER wrote:Eo imamo nekog sa akademije na temi ili se varambtw dobri radovi