Polaganje vozačkog u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
SARAJKA

#526 Re: AS "Bosna"

Post by SARAJKA »

ado-šampion wrote:
sigicalo wrote:Ja sam polagala u AS "Bosna", a instruktor mi je bio Zahid Causevic...Fantastican covjek i inzvanredan instruktor...Mene je zaista naucio voziti i sad bez problema evo 2 mjeseca upravljam svojom limenom kantom...I ono najbitnije...Uvijek spremni za dogovor oko termina i nacina placanja...nauce te da vozis a ne samo da polozis...svaku eventualno izgubljenu minutu regularno nadoknade...Ljubaznost na nivou i nema onih papanskih izliva bijesa, galame, vikanja, vrijedjanja, psovki kao sto sam vidjela u AS ABBA...ono su krkani pravi i uzivaju da vrijedjaju kandidate...Jos jedna stvar...Polaganjem vozackog ispita se ne zavrsava njihova spremnost da ti sve nejasnoce u toku samostalne voznje objasne, pomognu, pa ako treba i dodju i licno pokazu. Ukoliko neko bude zainteresovan poslacu broj mob. Ja sam zaista bila prezadovoljna i zahvalna sam im do kraja zivota sto su mi voznju ucinili zadovoljstvom a ne svakodnevnom stresnom situacijom.
Pozz
I mene je fakat naučio voziti. Kao što već rekoh, najiskrenije preporuke.
Hemera

#527 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by Hemera »

naučili te voziti? :lol: :lol: :lol: :lol: fakat? :lol:

autoškole-instruktori debilicari najveci(gori i od taxista) masovno poput maxlajna,hes as(mislim da se tako zove),selme redovito kad kiša padne/snijeg podržavaju da im kandidati pljuskaju pješake...niti su to kakvi kandidati niti kakvi instruktori...a tesotvi se znamo uce napamet samo da se prodje a ne da u glavi nesto ostane...a prskanje je kaznjivo...
selma 83

#528 Re: AS "Bosna"

Post by selma 83 »

SARAJKA wrote:
ado-šampion wrote:
sigicalo wrote:Ja sam polagala u AS "Bosna", a instruktor mi je bio Zahid Causevic...Fantastican covjek i inzvanredan instruktor...Mene je zaista naucio voziti i sad bez problema evo 2 mjeseca upravljam svojom limenom kantom...I ono najbitnije...Uvijek spremni za dogovor oko termina i nacina placanja...nauce te da vozis a ne samo da polozis...svaku eventualno izgubljenu minutu regularno nadoknade...Ljubaznost na nivou i nema onih papanskih izliva bijesa, galame, vikanja, vrijedjanja, psovki kao sto sam vidjela u AS ABBA...ono su krkani pravi i uzivaju da vrijedjaju kandidate...Jos jedna stvar...Polaganjem vozackog ispita se ne zavrsava njihova spremnost da ti sve nejasnoce u toku samostalne voznje objasne, pomognu, pa ako treba i dodju i licno pokazu. Ukoliko neko bude zainteresovan poslacu broj mob. Ja sam zaista bila prezadovoljna i zahvalna sam im do kraja zivota sto su mi voznju ucinili zadovoljstvom a ne svakodnevnom stresnom situacijom.
Pozz
I mene je fakat naučio voziti. Kao što već rekoh, najiskrenije preporuke.
Ljubaznost na nivou i nema onih papanskih izliva bijesa, galame, vikanja, vrijedjanja, psovki kao sto sam vidjela u AS ABBA.škola ne postoji već 3 godine ,ne znam otkud ti... :-)
dream16

#529 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by dream16 »

Nedavno sam pocela sa voznjama, izvadila ljekarsko i polozila teoriju. Sad prije polaganja vozackog moram zavrsiti prvu pomoc. Eh posto sam iz centra, a govori se da ima neki ispitivac koji redovno obara na prvoj pomoci ovdje, interesuje me postoji li mogucnost da zavrsim prvu pomoc u nekoj drugoj opstini?
zLatk0

#530 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by zLatk0 »

Jedino da promjenis mjesto prebivališta u dr. općinu.. Ako ti naucis, ne može te oboriti, a i veće znanje o prvoj pomoći ti nikada neće odmoci..
insomnia78

#531 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Ja kad sam polago, nisam se ni pojavio samo dao instruktoru pare, on sve zavrsio:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

s' moje sokocalo
daxon

#532 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by daxon »

dream16 wrote: interesuje me postoji li mogucnost da zavrsim prvu pomoc u nekoj drugoj opstini?
Da, moguće je da prvu pomoć polažete u opštinskom crvenom krstu/križu bilo koje sarajevske opštine.
Uostalom, evo brojevi telefona pa se sami informišite:
CK Stari Grad; 033/532 - 137.
CK Centar; 033/220 - 168.
CK Novo Sarajevo; 033/610- 807.
CK Novi Grad; 033/545 - 598.
CK Ilidža; 033/638 - 022.
zLatk0

#533 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by zLatk0 »

Zar je to moguće? Mislio sam da kojoj općini pripadamo - tu polažemo..
selma 83

#534 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by selma 83 »

zLatk0 wrote:Zar je to moguće? Mislio sam da kojoj općini pripadamo - tu polažemo..
to bi bilo izvrsno ,dobro da prenesem dalje.
sLLayer

#535 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by sLLayer »

Zasto sad kad se polaze B kategorija ne dobije se kategorija da mozes voziti auto sa prikolicom? prije se to dobivalo, je li se sad mora naknadno polagati ili kako to ide?
thekupus

#536 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by thekupus »

licna mi stize za 2 sedmice, mogu li vec sad poceti sa casovima?
daxon

#537 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by daxon »

sLLayer wrote:Zasto sad kad se polaze B kategorija ne dobije se kategorija da mozes voziti auto sa prikolicom? prije se to dobivalo, je li se sad mora naknadno polagati ili kako to ide?
Nekada se to upisivalo, sada više ne. Bilo je riječi da će biti vraćeno na staro, ali još ništa od toga, ukoliko imaš "B" kategoriju, a želiš "BE", tada moraš uzeti 5 časova i izaći na polaganje.
thekupus wrote:licna mi stize za 2 sedmice, mogu li vec sad poceti sa casovima?
Da, možeš početi sa časovima, mogao si to i ranije, niko ti ne brani, međutim, minimalna dob za upis u autoškolu je napunjenih 18 godina, ljekarsko uvjerenje za polaganje vozačkog ne možeš izvaditi bez lične karte, samim time se ne možeš ni zvanično upisati u autoškolu. Kada se upišeš u autoškolu, mora proći najmanje 10 dana, obično je to nekih 14 dana do prijave za polaganje, naime, po zakonu si dužan odslušati 28 časova teoretske nastave, sa tim da je moguće raditi samo 3 časa dnevno, tako da zavisi od škole do škole koliko puta u toku radne sedmice imaju predavanja jer o tome zavisi kada će moći kandidatu izdati potvrdu o odslušanih 28 časova teoretske nastave. Da bi se kandidat pripremio za polaganje testova, dovoljno je 10 - 15 dana, naravno, ukoliko kandidat želi raditi, ukoliko ne želi, onda mu ni mjesec dana neće biti dovoljan.
thekupus

#538 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by thekupus »

daxon wrote:
sLLayer wrote:Zasto sad kad se polaze B kategorija ne dobije se kategorija da mozes voziti auto sa prikolicom? prije se to dobivalo, je li se sad mora naknadno polagati ili kako to ide?
Nekada se to upisivalo, sada više ne. Bilo je riječi da će biti vraćeno na staro, ali još ništa od toga, ukoliko imaš "B" kategoriju, a želiš "BE", tada moraš uzeti 5 časova i izaći na polaganje.
thekupus wrote:licna mi stize za 2 sedmice, mogu li vec sad poceti sa casovima?
Da, možeš početi sa časovima, mogao si to i ranije, niko ti ne brani, međutim, minimalna dob za upis u autoškolu je napunjenih 18 godina, ljekarsko uvjerenje za polaganje vozačkog ne možeš izvaditi bez lične karte, samim time se ne možeš ni zvanično upisati u autoškolu. Kada se upišeš u autoškolu, mora proći najmanje 10 dana, obično je to nekih 14 dana do prijave za polaganje, naime, po zakonu si dužan odslušati 28 časova teoretske nastave, sa tim da je moguće raditi samo 3 časa dnevno, tako da zavisi od škole do škole koliko puta u toku radne sedmice imaju predavanja jer o tome zavisi kada će moći kandidatu izdati potvrdu o odslušanih 28 časova teoretske nastave. Da bi se kandidat pripremio za polaganje testova, dovoljno je 10 - 15 dana, naravno, ukoliko kandidat želi raditi, ukoliko ne želi, onda mu ni mjesec dana neće biti dovoljan.

imam 18 godina vec 7 mjeseci. Znaci ne mogu se upisati u skolu i poceti casove teorije bez ljekarskog pregleda, za koji mi treba licna. Moze li ljekarski sa nekim drugim dokumentom, da Vam nije mozda poznato?
jakaSA

#539 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by jakaSA »

....ako moze neko da napise kolike su cijene polaganje vozackog ispita???
zLatk0

#540 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by zLatk0 »

Oko 1100 te negdje izadje sa svim iz prvog puta ako sve položiš.
thekupus

#541 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by thekupus »

Gdje vadim ljekarsko uvjerenje za upis u auto-skolu?
zLatk0

#542 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by zLatk0 »

Poliklinike ili MUP-ova ambulanta (kod Centralne banke)
leddena

#543 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by leddena »

Najjeftinije ljekarsko uvjerenje mozes dobiti u Mimomedical. Tako su mi rekli iz auto/skole i ja sam ga tamo izvadila, kosta 40KM.
ragaka88

#544 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by ragaka88 »

Da li neko zna kakva je auto škola maxline na grbavici Vaša iskustva tamo i instrukture koji su najbolji jer imam namjeru
da se upise a oni mi se cine najpovoljniji uz svoje bonove ili kupone kako vec a moze i na rate sam vidio

Il ima neko za preporuku bolju auto skolo :sad: POMOZITE :D
Logovan

#545 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by Logovan »

ragaka88 wrote:Da li neko zna kakva je auto škola maxline na grbavici Vaša iskustva tamo i instrukture koji su najbolji jer imam namjeru
da se upise a oni mi se cine najpovoljniji uz svoje bonove ili kupone kako vec a moze i na rate sam vidio

Ja sam išao u tu školu i bilo je dobro. Instruktor mi je bio stariji čovjek, mislim da je otišao u penziju ali čovjek je me je stvarno dobro naučio. :thumbup: Od ovih ostalih instruktora, ima dobrih, lijepo ti sve pokažu kako, šta.
ragaka88

#546 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by ragaka88 »

_terminaš_ wrote:
ragaka88 wrote:Da li neko zna kakva je auto škola maxline na grbavici Vaša iskustva tamo i instrukture koji su najbolji jer imam namjeru

Ja sam išao u tu školu i bilo je dobro. Instruktor mi je bio stariji čovjek, mislim da je otišao u penziju ali čovjek je me je stvarno dobro naučio. :thumbup: Od ovih ostalih instruktora, ima dobrih, lijepo ti sve pokažu kako, šta.
I ja sam sve cuo pozitivno o njima da su dobri ,a dali znas neko konkretno ime za instruktora koji je dobar il ne 8-)
Logovan

#547 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by Logovan »

ragaka88 wrote: I ja sam sve cuo pozitivno o njima da su dobri ,a dali znas neko konkretno ime za instruktora koji je dobar il ne 8-)
Meni je bio gospodin Nasuf Panjeta, sad da li još radi ili ne, ja ne znam. Imena ostalih ne znam ali vjerujem da nisu ništa gori od ovog što je meni bio instruktor.
zLatk0

#548 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by zLatk0 »

Sve zavisi, ja imam 2 prijatelja koji su išli u Max Line i nisu zadovoljni.. Ja sam isao u Art i prezadovoljan sam instruktorom Seadom, sto obukom, sto odnosom prema meni. isto se možeš dogovoriti na rate. Ako hoćeš kontakt, javi se na PM
ragaka88

#549 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by ragaka88 »

ja nisam cuo pozitivne dojmove iz art-a al et vidjecu jos a znas li koliko kosta u artu obuka i sve jbg ako jos neko ima iskustva molio bi da se javi
nidokralj

#550 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu

Post by nidokralj »

Ja samo mogu reci da su mene Mustafa i Muamer Divjan iz AS Selector prije nepune godine obucavali i beskrajno sam im zahvalan. Sve profesionalno, potpuno, smireno, strucno i prijateljski.Na polaganju Mustafa opali neku suplju sa komisijom,ja vamo vozim bez imalo srkleta. Polozio rutinski naravno iz prve :mrgreen: kao i uostalom dva moja jarana kod njega. Sve se dogovoris oko termina,sve cake ti objasne. Samo ih mogu svima toplo preporuciti. evo i broj telefona : 061 135 133
Post Reply