Željo i Sarajevo su osvajali prvenstva u jugi pa šta danas imaju od toga, zadnjih godina Roma je daleko bolja i uspješnija od Lazia...Point. wrote:Vidi ti internet wannabee Ultrasa sto se javlja direktno iz Rimafedayn-roma wrote:Pogledaj si samo facu hajvane jedan!!! Ti nemas blage veze o cemu pricas, a kad stavljas vec slike, stavi nesto aktuelno (to vazi i za Schepha...) inace nema izlaza diskusiji. Postecete pateticni....
Uglavnom javise kad budes znao bolje i istoriju svog seljackog kluba i istoriju vjecnog kluba...
u nedelju se ocekiva haos u Rimu, stotinjak traktora i prikolica se ocekuje u zoni curva nord...
a BURINI!!!!! A PECORARI!!!!![]()
TIFO E AMORE PER LA ROMA, L'INDIFFERENZA PER CHI NON LA ONORA!!!!. A i malo se talijanskih fraza naucilo, fino, fino
....Smiri malo dozivljaje, vjerovatno nisi vidio Rim osim na razglednicama google-u i zato nema razloga srdzbi i grubim rijecima.
![]()
Sta se ljutis, pa slika govori vise od hiljadu rijeci, kako kaze nas mudri narod![]()
Ja znam istoriju Lazija, a znam boga mi i kako je as rioma nastala i od koga i zasto i sve to.....tako da, ukoliko nemas neku novu alternativnu istoriju, nemoj da druge nazivas neznalicama.![]()
Jos ni 100 godina postojanja niste slavili a usudjujes se zvati asr vjecnim klubom.......27 godina nije mala stvar.
![]()
PS. Pitanja za tri kviska:
Koji je igrac izgubio najvise derbija`?
Koji rimski klub nije nikad osvojio nijedan evropski kup?
Koji je rimski klub izgubio sva cetiri derbija u jednoj sezoni? ( dva ligaska i dva kup derbija)
Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
The__Doctor
#526 Re: Serie A
-
brucos7
#527 Re: Serie A
Cuj tifoza Lazio sto su se okurazili. Ma Roma je u krizi, ali vidjecete da ce na kraju ipak biti ispred "nebesko plavi".
-
fedayn-roma
#528 Re: Serie A
Ako hoces mogu ti i odgovoriti direktno na talijanskom ili mozda direktno na rimskom dijalektu…. nema problema za mene. Pa cemo posle onda, ako ti se da, otvoriti temu oko Rima, koga je vidio i koga bolje poznaje…. (neboj se dacu ti vremena da malo proucis encicklopedije u intenetu, predlazem ti Wikipedia…)Point. wrote:Vidi ti internet wannabee Ultrasa sto se javlja direktno iz Rimafedayn-roma wrote:Pogledaj si samo facu hajvane jedan!!! Ti nemas blage veze o cemu pricas, a kad stavljas vec slike, stavi nesto aktuelno (to vazi i za Schepha...) inace nema izlaza diskusiji. Postecete pateticni....
Uglavnom javise kad budes znao bolje i istoriju svog seljackog kluba i istoriju vjecnog kluba...
u nedelju se ocekiva haos u Rimu, stotinjak traktora i prikolica se ocekuje u zoni curva nord...
a BURINI!!!!! A PECORARI!!!!![]()
TIFO E AMORE PER LA ROMA, L'INDIFFERENZA PER CHI NON LA ONORA!!!!. A i malo se talijanskih fraza naucilo, fino, fino
....Smiri malo dozivljaje, vjerovatno nisi vidio Rim osim na razglednicama google-u i zato nema razloga srdzbi i grubim rijecima.
![]()
Sta se ljutis, pa slika govori vise od hiljadu rijeci, kako kaze nas mudri narod![]()
Ja znam istoriju Lazija, a znam boga mi i kako je as rioma nastala i od koga i zasto i sve to.....tako da, ukoliko nemas neku novu alternativnu istoriju, nemoj da druge nazivas neznalicama.![]()
Jos ni 100 godina postojanja niste slavili a usudjujes se zvati asr vjecnim klubom.......27 godina nije mala stvar.
![]()
PS. Pitanja za tri kviska:
Koji je igrac izgubio najvise derbija`?
Koji rimski klub nije nikad osvojio nijedan evropski kup?
Koji je rimski klub izgubio sva cetiri derbija u jednoj sezoni? ( dva ligaska i dva kup derbija)
Ja mislim da si ti onaj koji je vidio Rim samo na razglednicama google-u , jer znas kako je, meni ne treba razglednica da vidim grad, jer od 15 god na ovu stranu, dovoljno mi je izaci na balkon….
A sto se tice moje ljutnje na slike, pogotova ona “tifosa”, da ti imalo posnajes Rimsku navijacku scenu (a i italijansku generalno), samo gledajucu moj nick skonto bi koliko su moje ideje daleko od onoga sto vidimo na toj slici….bez obzira na obzir sto su navijaci Rome,
Ali sta ces, nije tvoja krivica ako nepoznajes neke stvari…
ASRomu zovem vjecnim klubom, jer jednostavno nosi ime vjecnog grada!!!!
A ti meni dragi kvisko odgovori, posto ste vi nastali 1900 (lire) , zasto niste uzeli ime “vaseg” grada…? Zasto? Zasto? Ah pa da…. Pa vi i niste iz Rima…. U tome je poenta…..
SS Valmontone…..
A imam i ja jedno pitanje za tebe….
Koji je klub (sto se nalazi u okolini Rima) bio 11 ( i ponavljam 11) godina u serie B ??????
-
fedayn-roma
#529 Re: Serie A
Posto je danas tacno godinu dana od smrti (tojest ubistva sa strane rambo policajca) navijaca Lacija Gabriele Sandri, dozvolitemi da samo napomenem.
PRAVOSUDJE ZA GABRIELE SANDRI
GIUSTIZIA PER GABBO
PRAVOSUDJE ZA GABRIELE SANDRI
GIUSTIZIA PER GABBO
- Point.
#530 Re: Serie A
fedayn-roma
Uh, ti neki, ko zajeban lik a?
Pravi Ultra, nema sta
Kao sto rekoh, slika govori vise od hiljadu/tisucu, kako hoces, rijeci. Sta ti mislis o tome, nebitno, bitna je masa, koja to podrzava i koja je to donijela na tribinu. Kontas? Svako stado ima svoje crne ovce.
Drugo, nisam znao da se mjesto nastanka Lazija, Piazza della Libertà , nalazi van Rima
Ti bi to, ko stari rimljanin, trebo znati.
Za tvoje pitanje, direktan odgovor....Citiracu Luigi Bigiarellija " Nemozemo nazvati nas klub Roma, jer je to ime zauzeo gimnasticarski klub. Nazvacemo ga nesto vece, nesto sto je Rim dio toga, a to je Lazio
Prvi rimski derbi je odigran izmedju Lazija i Società Sportiva Virtus, davne 1902 godine. Tek 1927 na scenu stupa jedan od vodja fasista Italo Foschi i predlaze spajanje svih rimskih klubova u jedan, kao odgovor na mocni sjever. Lazio odbija, a od ostalih klubova se stvara ruzno pace zvan as roma. Cisto nek se zna.
I kad oduzmes tih 11 godina u Serie B, opet smo vise godina od vas u Serie A. 27 godina, momak, tesko i duuuuugo je to kaskanje.
Ti mi ne odgovori na moja pitanja, sta je reci?
A fraze su ti najjace, prave su, za samopouzdanje dusu dale. Van Rima, burini i to. Jeben igrac nema sta.
Budi pozdravljen
Uh, ti neki, ko zajeban lik a?
Kao sto rekoh, slika govori vise od hiljadu/tisucu, kako hoces, rijeci. Sta ti mislis o tome, nebitno, bitna je masa, koja to podrzava i koja je to donijela na tribinu. Kontas? Svako stado ima svoje crne ovce.
Drugo, nisam znao da se mjesto nastanka Lazija, Piazza della Libertà , nalazi van Rima
Za tvoje pitanje, direktan odgovor....Citiracu Luigi Bigiarellija " Nemozemo nazvati nas klub Roma, jer je to ime zauzeo gimnasticarski klub. Nazvacemo ga nesto vece, nesto sto je Rim dio toga, a to je Lazio
Prvi rimski derbi je odigran izmedju Lazija i Società Sportiva Virtus, davne 1902 godine. Tek 1927 na scenu stupa jedan od vodja fasista Italo Foschi i predlaze spajanje svih rimskih klubova u jedan, kao odgovor na mocni sjever. Lazio odbija, a od ostalih klubova se stvara ruzno pace zvan as roma. Cisto nek se zna.
I kad oduzmes tih 11 godina u Serie B, opet smo vise godina od vas u Serie A. 27 godina, momak, tesko i duuuuugo je to kaskanje.
Ti mi ne odgovori na moja pitanja, sta je reci?
A fraze su ti najjace, prave su, za samopouzdanje dusu dale. Van Rima, burini i to. Jeben igrac nema sta.
Budi pozdravljen
-
fedayn-roma
#531 Re: Serie A
Point.
svaki put kad pises ja se pravo ismijem, bez sale....
kad vec upotrebljavas bilo kakvu temu samo da pises o Romi (da ti nemas koje kakav kompleks....
), onda se barem informisi... ili procitaj te tvoje enciklopedije malo bolje...
jer prosto sumnjam da ti poznajes istoriju tog tvog kluba. Slusaj mene malo, ja imam dosta prijatelja koji su laziali i poznajem isto tako dosta ljudi na poslu koji su laziali, i vjeruj mi rijetko kad, bolje reci niko nikad ne vadi temu koje vise godina u serie A...
jel znas zasto?
odgovoricu ti ja, zato sto lanzie tek 1929 po prvi put igra u serie A...
zao mi je ali se nisi dobro informiso....
sto se tice navijaca "vi" ste zadnji sto treba ista da pricate, sjeti se Mihajlovica i Arkana.... BASTARDI!!!!!
a o tvojoj ljubomori prema Tottiju... sta trebam da ti kazem, kada ste vi imali slicnog igracinu.... nikada...Chinaglia=Mafia (nesmje ni da udje i Italiju), Nesta=posle one noci sa Montellom, jos se nije oporavio... gdje ono igra sad? dicanio=Juve/Napoli
daj poklopitese bogati!
PS: strasno komicne tvoje citacije....
bez imena, bez simbola, semplicemente....
LAZIO MERDA
svaki put kad pises ja se pravo ismijem, bez sale....
kad vec upotrebljavas bilo kakvu temu samo da pises o Romi (da ti nemas koje kakav kompleks....
jer prosto sumnjam da ti poznajes istoriju tog tvog kluba. Slusaj mene malo, ja imam dosta prijatelja koji su laziali i poznajem isto tako dosta ljudi na poslu koji su laziali, i vjeruj mi rijetko kad, bolje reci niko nikad ne vadi temu koje vise godina u serie A...
jel znas zasto?
odgovoricu ti ja, zato sto lanzie tek 1929 po prvi put igra u serie A...
sto se tice navijaca "vi" ste zadnji sto treba ista da pricate, sjeti se Mihajlovica i Arkana.... BASTARDI!!!!!
a o tvojoj ljubomori prema Tottiju... sta trebam da ti kazem, kada ste vi imali slicnog igracinu.... nikada...Chinaglia=Mafia (nesmje ni da udje i Italiju), Nesta=posle one noci sa Montellom, jos se nije oporavio... gdje ono igra sad? dicanio=Juve/Napoli
daj poklopitese bogati!
PS: strasno komicne tvoje citacije....
bez imena, bez simbola, semplicemente....
LAZIO MERDA
-
fedayn-roma
#532 Re: Serie A
Veceras Juventus-Genoa (zbog rugby prijateljske utakmice Italija - Argentina u subotu u Torinu)
Del Piero vs. Milito.
pomeni cist X ko suza!!!!
Del Piero vs. Milito.
pomeni cist X ko suza!!!!
-
elSaik
#533 Re: Serie A
Jao, jao, sve laziali, romisti, a niko Rima očima vidio nije... 
-
fedayn-roma
#534 Re: Serie A
jes ti to bas siguran???elSaik wrote:Jao, jao, sve laziali, romisti, a niko Rima očima vidio nije...
-
elSaik
#535 Re: Serie A
Naravno da nisam...fedayn-roma wrote:jes ti to bas siguran???elSaik wrote:Jao, jao, sve laziali, romisti, a niko Rima očima vidio nije...
- Point.
#536 Re: Serie A
nemam vremena puno pa cu samo na brzinu neke stvari da komentarisem
Drugo, ti si pomenuo Lazio i serie b 11 godina, tako da je jasno ko se vadi ko je gdje duze igrao.
( sad sam pravi internet ultras, poput tebe)
.....Di Canio? Sta je reci, onaj go i slavljenje gola prema curva sud je uslo u legendu...
Al nije to prvi put.
Jao lika, ti si meni kralj svega mi
Objasnio sam ti gdje, sta, kako, kad o nastanku Lazija. Sta cu ti ja kad ne prihvatas cinjenice i istoriju.fedayn-roma wrote:
kad vec upotrebljavas bilo kakvu temu samo da pises o Romi (da ti nemas koje kakav kompleks....), onda se barem informisi... ili procitaj te tvoje enciklopedije malo bolje...
Koliko znam, vi ste mihu doveli u Italiju i Serie A i prvi tim u Italiji mu je bila roma i ratne godine je proveo uu romi. Sta mislis, jel se tad nije poznavao sa Hrakanom?.......Tisina! Kako ono, bastardifedayn-roma wrote: sto se tice navijaca "vi" ste zadnji sto treba ista da pricate, sjeti se Mihajlovica i Arkana.... BASTARDI!!!!!
Kakvu ljubomoru o tittiju ti spominjes? Samo sam poslao sliku gdje se ponasa sportski, nista "kazao" nisam...fedayn-roma wrote: a o tvojoj ljubomori prema Tottiju... sta trebam da ti kazem, kada ste vi imali slicnog igracinu.... nikada...Chinaglia=Mafia (nesmje ni da udje i Italiju), Nesta=posle one noci sa Montellom, jos se nije oporavio... gdje ono igra sad? dicanio=Juve/Napoli![]()
![]()
![]()
Ove pravopisne greske ti se cesto desavaju, nauci da odvajas rijeci, o romanistafedayn-roma wrote: daj poklopitese bogati!
Jao lika, ti si meni kralj svega mi
-
fedayn-roma
#537 Re: Serie A
Point. (dei miei cojoni)....
necu vise s tobom da diskutujem (jel stalno se ponavljas..) o temama koje nemaju blage veze sa naslovom teme koja je "Serie A"... Ako ti se pise o Romi, a pise ti se cesto, imas temu "ASR 1927".
ali nesto cu te napomenuti... nema veze koje doveo tvog jarana Mihu u Italiju (malo pogledaj bolje koliko je igrao za Romu), vazno koje dizao neke transparente... koje necu navoditi jer ih svi vrlo dobro poznajemo
Profesore izvini na moje greske, moracu naci nekoga koce mi dati lekcije bosanskog (mogao bi ti), znas kako je, proslo je samo 16god od zadnje lekcije sh jezika, znas neke greske su normalne, pogotovo nepazeci, forum ih je pun.... a ti profesore, sa tvojim malim mozgom, ne kontas.... ili bolje recimo provociras.....
Pametuj malo manje bogati...
ah profesore, posto se blizi derby (koji ces ti najvjerovatnije gledati iz tvoje komotne fotelje), imam jednu pjesmicu za tebe/vas lanziali.... (da nisam na poslu stavio bi ti i link direktno sa curva sud), la conosci vero....
...LA MAMMA DER laziale,
JE PIACE ER SESSO ORALE,
MA SE JE METTI ER DITO,
RAJA COME UN MULO....
JE PIACE PIJARLO 'N CULO....!!!!
Cuj profesora....

necu vise s tobom da diskutujem (jel stalno se ponavljas..) o temama koje nemaju blage veze sa naslovom teme koja je "Serie A"... Ako ti se pise o Romi, a pise ti se cesto, imas temu "ASR 1927".
ali nesto cu te napomenuti... nema veze koje doveo tvog jarana Mihu u Italiju (malo pogledaj bolje koliko je igrao za Romu), vazno koje dizao neke transparente... koje necu navoditi jer ih svi vrlo dobro poznajemo
Profesore izvini na moje greske, moracu naci nekoga koce mi dati lekcije bosanskog (mogao bi ti), znas kako je, proslo je samo 16god od zadnje lekcije sh jezika, znas neke greske su normalne, pogotovo nepazeci, forum ih je pun.... a ti profesore, sa tvojim malim mozgom, ne kontas.... ili bolje recimo provociras.....
Pametuj malo manje bogati...
ah profesore, posto se blizi derby (koji ces ti najvjerovatnije gledati iz tvoje komotne fotelje), imam jednu pjesmicu za tebe/vas lanziali.... (da nisam na poslu stavio bi ti i link direktno sa curva sud), la conosci vero....
...LA MAMMA DER laziale,
JE PIACE ER SESSO ORALE,
MA SE JE METTI ER DITO,
RAJA COME UN MULO....
JE PIACE PIJARLO 'N CULO....!!!!
Cuj profesora....
-
fedayn-roma
#538 Re: Serie A
iglavnom moja poenta je bila koje bio vise u serie B, ponovo grijesis profesore...
(a ti prekontrolisi imali gramaticki gresaka)
E comunque la stima è reciproca caro il mio professore!!!!!
(a ti prekontrolisi imali gramaticki gresaka)
E comunque la stima è reciproca caro il mio professore!!!!!
- Point.
#539 Re: Serie A
Zaboga, povlacis se iz diskusije Fedayn
...Tipicno za romaniste, ubijes ih argumentima a oni odgovaraju pjesmicama sa tribine i na kraju podvuku rep ko prave vucice....odnio vrag salu, sta li
Ja pricam o derbiju ne samo o romi (gluho bilo), a koliko znam i Lazio i roma (bar jos ovu sezonu
) igraju u Serie A tako da ti prica ne pije vode. Ili samo da pricamo o Milanu ili Interu?
Ja sam ti malo iznio istorijskih cinjenica o dva rimska kluba, sta si ti konkretno iznio? Jedno veliko NISTA, bez argumenata bez icega osim jadnih pjesmica sto ih furaju na Curva Sud jer se tako osjecaju jaki, cool.
Poslije ide standardno licno vrijedjanje, kad se nema sta pametno reci, kako imam malo mozga
, koliko je tebi godina svega ti?
Ja te nisam kritikovo sto neznas da razdvajas rijeci, nego sam ti samo dao koristan savjet da pripazis malo na to.
Kad smo vec kod talijanskih frazica o amore mio, madre di dio, delicato, roberto baggio, collina, mozzarella, frutti di mare i tako to, evo jedna i klasicna:
S.S. Lazio 1900, la prima squadra della capitale

Ja pricam o derbiju ne samo o romi (gluho bilo), a koliko znam i Lazio i roma (bar jos ovu sezonu
Ja sam ti malo iznio istorijskih cinjenica o dva rimska kluba, sta si ti konkretno iznio? Jedno veliko NISTA, bez argumenata bez icega osim jadnih pjesmica sto ih furaju na Curva Sud jer se tako osjecaju jaki, cool.
Ja te nisam kritikovo sto neznas da razdvajas rijeci, nego sam ti samo dao koristan savjet da pripazis malo na to.
Kad smo vec kod talijanskih frazica o amore mio, madre di dio, delicato, roberto baggio, collina, mozzarella, frutti di mare i tako to, evo jedna i klasicna:
S.S. Lazio 1900, la prima squadra della capitale
-
fedayn-roma
#540 Re: Serie A
Dragi moj profesore, ja se ne povlacim (=nepovlacim... kako je ono pravo...) iz nikakve diskusije. Ako mislis da si me ubio svojim argomentima, onda stvarno nisi nista skonto.... jel onda ti mislis da je meni prvi put da "upadam" u takve diskusije...Ti najvjerovatnije prvi put, nego samo, dosadilo mi i nista vise.... uvjek pucas na jednu stranu... ali ako hoces.... dacuti je... ti si pobjedio, bravo.
Ja stvarno nisam nista konkretno iznio..... ama bas NISTA... tako ti je to, samo neke pjesmice....
Znas kod "nas" i u citavom Rimu ti je tako pred i poslije derbija... i padaju jedan poslije drugog takozvani "sfottò" (ti znas sta su profesore....? naravno da znas....)
U pravu si da ovu tematiku (to jest o derbiju) mozemo diskutovati ovdje jer jos obadvje igraju u Serie A (zasad... u pravu si...
), ali onda pocni malo pricati o tom derbiju.... posto poznajes vrlo dobro istoriju, znaces i onu o derbiju...
mozda sam previse emotivan za neke argomente.....
S.S. LAZIO, 1900 (lire)....
PS. sorry ako sam te licno uvrijedio, nije bilo namjerno... barem ne ovdje na forumu!
daje roma daje
Ja stvarno nisam nista konkretno iznio..... ama bas NISTA... tako ti je to, samo neke pjesmice....
Znas kod "nas" i u citavom Rimu ti je tako pred i poslije derbija... i padaju jedan poslije drugog takozvani "sfottò" (ti znas sta su profesore....? naravno da znas....)
U pravu si da ovu tematiku (to jest o derbiju) mozemo diskutovati ovdje jer jos obadvje igraju u Serie A (zasad... u pravu si...
mozda sam previse emotivan za neke argomente.....
S.S. LAZIO, 1900 (lire)....
PS. sorry ako sam te licno uvrijedio, nije bilo namjerno... barem ne ovdje na forumu!
daje roma daje
- Point.
#541 Re: Serie A
Vidim sarkazam te opalio ovako dva dana pred tekmu....
A i kroz sarkazam se nekad spozna istina, sta ces, tako ti je to.
A istorija o derbiju pocinje 1902 kada su se u prvom rimskom derbiju sastali Lazio i Virtus...................................................................
A ovaj sadasnji, kao sto znamo, je dosao tek mnogo poslije.
A istorija o derbiju pocinje 1902 kada su se u prvom rimskom derbiju sastali Lazio i Virtus...................................................................
A ovaj sadasnji, kao sto znamo, je dosao tek mnogo poslije.
-
fedayn-roma
#542 Re: Serie A
joj profesore jesi genijalac.... Aj dobro ova ce proci....
da si ti u mojoj sitvaciji i ti bi bio sarkastican....
XXI Aprile 753 a.C.
il nostro simbolo, la nostra storia
- Point.
#543 Re: Serie A
Nista, samo da ponovim rijeci onog glavonje Ede Maajke
Ziv bio drugar.
I ponovio je fraze za samopouzdanje
Ziv bio drugar.
-
fedayn-roma
#544 Re: Serie A
trebace mi puno samopouzdanja... ovaj put puno...Point. wrote:Nista, samo da ponovim rijeci onog glavonje Ede Maajke
I ponovio je fraze za samopouzdanje![]()
Ziv bio drugar.
vozdra laziale i cujemo na ovim prostorima...
- rado_vidjen
#545 Re: Serie A
fedayin roma - haj mi posalji šal rome. nije da se namecem , ali eto..
- scheph
- bato99
#547 Re: Serie A
FORZA LAZIO

- bato99