Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A SADA SPOJI SVE SA OVOGA LINKA SA LINKOM KOJEG SI PRIJE STAVIO I OD KOJEG JE SVE POCELO http://piramidazablude.blogger.ba/arhiva/2006/05/29
..tamo je napisano da su se nekakvi emailovi slali... ovo ono..bla blaaa cak i detaljan odgovor o Mesicevom misljenju...
E sad nemoj vishe linkova traziti..dovoljno si se prosuo davajuci dokaze o nekom diplomatskom emailu i odgovoru..
Bogami kao da sa Mesicem svaki dan kafu pijete pa ste tako slobodni cak i emaileve da mu pishete...
Meyra wrote:Ma sta ste zapeli za to , hoce li se nas uvazeni arheolog , istrazivac i pronalazac Piramide Sunca i ostalih piramida, Samir Osmanagic sresti sa Mesicem.
Naravno da hoce ako nadje vremena za taj susret.
Samir je nasao sto je nasao a nama je sad najlakse da od toga napravimo piramidu ili jos nesto bolje od piramide.
Zasto se jednostavno ne radujete da je Bosnu obogatio sa tim fenomenalnim otkricem i stavio je u fokus svih svjetskih medija. Pomozite da to dostojanstveno i mudro odradimao u nasu korist.
Neka to postane "piramida na bosanski nacin".
jopet demagogija
u pitanju je kedibilitet popularnog "stručnjaka" koji je postao sinonim&vođa za neke zaluđene...
A SADA SPOJI SVE SA OVOGA LINKA SA LINKOM KOJEG SI PRIJE STAVIO I OD KOJEG JE SVE POCELO http://piramidazablude.blogger.ba/arhiva/2006/05/29
..tamo je napisano da su se nekakvi emailovi slali... ovo ono..bla blaaa cak i detaljan odgovor o Mesicevom misljenju...
E sad nemoj vishe linkova traziti..dovoljno si se prosuo davajuci dokaze o nekom diplomatskom emailu i odgovoru..
Bogami kao da sa Mesicem svaki dan kafu pijete pa ste tako slobodni cak i emaileve da mu pishete...
Neki ovdje stvarno furaju na paranoju.
Bilo kako bilo, dobio Osmanagic nogu od Mesica, pa ti sada pjeni od muke koliko god hoces.
Neki ovdje stvarno furaju na paranoju.
Bilo kako bilo, dobio Osmanagic nogu od Mesica, pa ti sada pjeni od muke koliko god hoces.
Uglavnom ne prosipamo se kao ti????
Zasto bola ne otovorish novu temu " web kalendar gos. Mesica" pa se tamo rasiri i pishi do mile volje!
ALI PRVO NJEMU NAPISHI PRIJATELJSKI EMAIL PA GA PITAJ DA LI SMIJESH.. I MOLIM TE AKO SE TO NE OBJAVI NA WEBU NISTA OD TEBE.....
Larci wrote:
Zasto bola ne otovorish novu temu " web kalendar gos. Mesica" pa se tamo rasiri i pishi do mile volje!
ALI PRVO NJEMU NAPISHI PRIJATELJSKI EMAIL PA GA PITAJ DA LI SMIJESH.. I MOLIM TE AKO SE TO NE OBAJVI NA WEBU NISTA OD TEBE.....
Hehehe ... Semir dobio nogu od Mesica, pa umjesto da to komentiras, furas ovdje na polemiku najjeftinije sorte.
Larci wrote:
ALI PRVO NJEMU NAPISHI PRIJATELJSKI EMAIL PA GA PITAJ DA LI SMIJESH.. I MOLIM TE AKO SE TO NE OBAJVI NA WEBU NISTA OD TEBE.....
Hehehe ... Semir dobio nogu od Mesica, pa umjesto da to komentiras, furas ovdje na polemiku najjeftinije sorte.
Samo naprijed, bas me zabavljas....
Ni u jednom komentaru nista nisi pametno rekao... niti se ijedan veze za drugi...
CINICKI odogovarash jer neznas bolje... do ti je vjerovatno plafon umijeca... i zato se poklopi i pstttt!
Jebiga nismo isti nivo/SORTA pa nemamo sta vishe pricati...
drug_clan wrote:lazi lazi laze me, ti to radis najbolje.
Moje iskustvo sa ljudima koji vjeruju u piramide je da tu argumenti ne pomazu. Dzaba sva prica, dzaba cinjenice i sl, ljudi hoce da vjeruju i gotovo. I jos nesto interesantn, svi koriste iste argumente u odbrani piramida, te docice turisti, te kako je medjugorje moglo i sl. Sve je ovo u redu, ali je problem sto ovakva naivnost ne sluti dobro. Ako ljudi nisu u stanju da razluce sta je moguce a sta ne, u ovako jednostavnom slucaju, kako ce oduprijeti od politickih manipulacija gdje stvari uopte nisu tako jasne.
bravo. sazeo si u ovaj paragraf nekoliko velikih istina o tome kakvi su ljudi u bosni uopste. i kakva nam je buducnost s takima oko nas.
Udruženje demobilisanih boraca općine Srebrenik želi podržati projekt Semira Osmanagića. Naime, bivši borci odlučili su organizirati brigadu dobrovoljaca koji će biti angažirani na otkopavanju Bosanske piramide Sunca u Visokom.
- Dvaput smo posjetili impozantno radilište i na osnovu onoga što smo vidjeli stekli smo utisak da se radi o istinskom bosanskom projektu. Kako smo se 1992. godine znali organizirati u odbrani BiH, tako i sadatrebamo pomoći da lokalitet oko Visokog postane istinska dolina bosanskih piramida - ističe Bajro Imširović, predsjednik UDB-a Srebrenik.
Prenj wrote:Zna li ko kako je prosao Semirov susret sa Stjepanom Mesicem?
..Predsjednik Mesić ima suradnike koji prate zbivanja i u susjednim zemljama tako da je upoznat s reakcijama struke kako bosanskohercegovacke tako i medjunarodnih strucnjaka (Runnels, Harding..).
No, da Vam odgovorim na pitanje - Predsjednik Mesić nije se susreo s gospodinom Osmanagicem ".
drug_clan wrote:lazi lazi laze me, ti to radis najbolje.
Moje iskustvo sa ljudima koji vjeruju u piramide je da tu argumenti ne pomazu. Dzaba sva prica, dzaba cinjenice i sl, ljudi hoce da vjeruju i gotovo. I jos nesto interesantn, svi koriste iste argumente u odbrani piramida, te docice turisti, te kako je medjugorje moglo i sl. Sve je ovo u redu, ali je problem sto ovakva naivnost ne sluti dobro. Ako ljudi nisu u stanju da razluce sta je moguce a sta ne, u ovako jednostavnom slucaju, kako ce oduprijeti od politickih manipulacija gdje stvari uopte nisu tako jasne.
bravo. sazeo si u ovaj paragraf nekoliko velikih istina o tome kakvi su ljudi u bosni uopste. i kakva nam je buducnost s takima oko nas.
A koji to argument treba da prihvatimo o nepostojanju Piramide osim da je Semir zanesenjak i sarlatan...izvolite
Mahalac wrote:
A koji to argument treba da prihvatimo o nepostojanju Piramide osim da je Semir zanesenjak i sarlatan...izvolite
Teret dokazivanja da Visocica nije brdo je na Semu, iskljucivo.
Ali umjesto da zavrsi u odgovarajucoj Greatest Shits rubrici, kao njegove zapadne kolege, Sema je cokio Suljo ...
Na prvoj strani zvanicnog sitea Fondacije i dalje stoje sljedece gluposti, pardon, "dokazi" ...
Rekoh argument o nepostojanju a ne ismijavanje kontrargumenata
Mr. Prenj.
Neko je recimo ranije spominjao nepostojanje alatki ili orudja, posudja kao trag onih koji su gradili to sto je ocigledno dijelo ljudskih ruku i tako nas ubijedjivali o nepostojanju necega sto mi ocima vidimo eto zato sto nepostoje navedeni ostaci alatki...
Bas nako dobri argumenti nesto i kao vodjenje strucnih rasprava vrijedjajuci Semirovu licnost i to od strane obrazovanih ljudi iz struke koji su valjda pozvani tu da naucno argumentovano nesto dokazu/opozovu ...al eto
Prenj wrote:Zna li ko kako je prosao Semirov susret sa Stjepanom Mesicem?
..Predsjednik Mesić ima suradnike koji prate zbivanja i u susjednim zemljama tako da je upoznat s reakcijama struke kako bosanskohercegovacke tako i medjunarodnih strucnjaka (Runnels, Harding..).
No, da Vam odgovorim na pitanje - Predsjednik Mesić nije se susreo s gospodinom Osmanagicem ".
s postovanjem
Maja Razovic Kocijan,
savjetnica za kulturu
Prenj,Piramidos,g.Macola jeste li možda saznali dali je i drugi prot. nad BiH(Koštunica) otkačio Osmanagića.Ako je i to tačno ,odmah da se zabrane bilo kakva kopanja.I to treba da važi i za bašte i saksije i strnjišća .Odnosno sve što sadrži zemlju a ima nagib veči od 0 ,bilo koje mjerice.A ako se primjeti bilo koja koka da počme ćaprkati ,istu monumentalno osuditi prijekim sudom.
Senadeeee!!!!! Angažuj što prije bilo koga ,ali nemoj Govedaricu ?Ovi ,brez tvoje pomoći ,odoše u palitiku.
Mahalac wrote:Rekoh argument o nepostojanju a ne ismijavanje kontrargumenata
Mr. Prenj.
(...)
Argumente o nepostojanju ne moraju dati oni koji opovrgavaju Osmanagica.
Valjane argumente treba predociti Semir i njegova ekipa...
Affirmanti incumbit probatio.... (Ko nešto tvrdi, mora i dokazati.)
Slažem se što se tiče argumenata i dokazivanja.
Argumenti koji bi definitivno potvrdili eventualne piramide se ne mogu dobiti bez otkopavanja. A za početak otkopavanja ne moraju postojati čvrsti argumenti nego i naznake za nešto što je potrbno dalje istražiti, a tih naznaka ima više nego dovoljno.
Druga je stvar što neki očekuju sliku piramide da bi odobrili otkopavanje.
Mahalac wrote:
Teret dokazivanja da Visocica nije brdo je na Semu, iskljucivo.
Ali umjesto da zavrsi u odgovarajucoj Greatest Shits rubrici, kao njegove zapadne kolege, Sema je cokio Suljo ...
Na prvoj strani zvanicnog sitea Fondacije i dalje stoje sljedece gluposti, pardon, "dokazi" ...
Imamo brojne dokaze hipotezi da je brdo Visocica kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika, i to zbog:
- vizuelne pravilne geometrije;
- precizne orijentisanosti prema stranama svijeta;
- geološko-sedimentološkog sklopa dokaza sa terena;
- analize satelitskih snimaka;
- analize radarske penetracije koja pokazuje postojanje pravolinijskih prolaza unutar piramide;
- analize satelitskih termalnih snimaka koji potvrđuju osobine vještačke građevine;
- kazivanja mještana o pravilnim kamenim blokovima breče, obrađenim pločama pješčara, zatrpanim "rupama" odnosno sekcijama tunela;
- kompleksa podzemnih tunela: Ravne-Visočica-Plješevica-Krstac;
- fluvijalne geomorfologije piramide; - karakterističnog "odzvanjanja" Visočice prilikom granatiranja tokom zadnjeg rata; - pravilnih "terasa" na geodetskoj mapi visoke rezolucije.
Ja bih ipak obratio paznju na ono za STA oni imaju "dokaze"...
Koliko znam, Sem je masu puta TVRDIO da je se radi o piramidi i nije govorio o tamo nekoj hipotezi
Jesu li ovo poceci strateskog povlacenja?
Prvo je TVRDNJA, a onda se pocela dokazivati, pazi "hipoteza da je brdo Visocica kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika"
Tu hipotezu ne treba nikome dokazivati jer piramidalni oblik brda, koliko znam, niko nije osporio...
Dakle, Semire brate, jedino sto se od tebe trazi jesu dokazi da je "kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika" ljudskom rukom napravljena i da je stara 12 000 godina!
Vodenjak wrote:Ja bih ipak obratio paznju na ono za STA oni imaju "dokaze"...
Koliko znam, Sem je masu puta TVRDIO da je se radi o piramidi i nije govorio o tamo nekoj hipotezi
Jesu li ovo poceci strateskog povlacenja?
Prvo je TVRDNJA, a onda se pocela dokazivati, pazi "hipoteza da je brdo Visocica kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika"
Tu hipotezu ne treba nikome dokazivati jer piramidalni oblik brda, koliko znam, niko nije osporio...
Dakle, Semire brate, jedino sto se od tebe trazi jesu dokazi da je "kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika" ljudskom rukom napravljena i da je stara 12 000 godina!
Sve ostalo mozemo mi i bez tebe...
Ja koliko znam postojanje piramide je hipoteza, sve ostalo je samo dokazivanje...
P. S.
Drugo je to sto je Semir intimno siguran da to jeste piramida. To ga, medjutim, ne sprijecava da trazi znanstvene dokaze za to. U znanstvenom smislu, piramida je (jos uvijek) hipoteza.
vodenjak wrote:Tu hipotezu ne treba nikome dokazivati jer piramidalni oblik brda, koliko znam, niko nije osporio...
Neda mi se sad tražiti ali je bilo nekih koji su to osporavali, te erodirana, te nije pravilna,....... ali dobro je da smo sad saglasni da je Visočica piramidalnog oblika.
vodenjak wrote:Dakle, Semire brate, jedino sto se od tebe trazi jesu dokazi da je "kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika" ljudskom rukom napravljena i da je stara 12 000 godina!
Sasvim je u redu tražiti dokaze od onoga ko iznosi tvrdnju, ali onda možete osporavati samo te dokaze. Ako kažete da ta tvrdnja nije tačna, istinita, onda ste i vi iznijeli tvrdnju koju treba dokazati.
vodenjak wrote:Tu hipotezu ne treba nikome dokazivati jer piramidalni oblik brda, koliko znam, niko nije osporio...
Neda mi se sad tražiti ali je bilo nekih koji su to osporavali, te erodirana, te nije pravilna,....... ali dobro je da smo sad saglasni da je Visočica piramidalnog oblika.
vodenjak wrote:Dakle, Semire brate, jedino sto se od tebe trazi jesu dokazi da je "kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika" ljudskom rukom napravljena i da je stara 12 000 godina!
Sasvim je u redu tražiti dokaze od onoga ko iznosi tvrdnju, ali onda možete osporavati samo te dokaze. Ako kažete da ta tvrdnja nije tačna, istinita, onda ste i vi iznijeli tvrdnju koju treba dokazati.
Sta predlazes, da malo granatiramo Visocicu, pa da tako provjerimo da li odzvanja, kao sto to jedan od "dokaza" tvrdi?
Larci wrote:
Samo naprijed, bas me zabavljas....
Ko je Mesic na kraju krajeva???????
Neki poznati strucnjak i arheolog....? Pa nam je to kao toliko vazno da on podrzi ovaj projekat ili ne..........?!!!!!
Gosp. Mesic je jedan jako pozitivan lik, ali ne vidim apsolutno nikakvu vezu sa piramidama.