Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Gile Šampion
#526 Re: Raskid veze
Vječito pitanje...što li je Šeherzada,pobjegla od sultana...pitanje je sad???
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#527 Re: Raskid veze
Mozda drugi put da se srusi.....A znam da necu nigdje stici nastavim li biti tako slababurek_in_space wrote:Ako ti se svako malo rushi svijet, necesh nigdje stici ni za 100 godina.Šeherzada wrote: A koliko ce mi trebati vremena da krenem dalje nakon sto mi se srusi svijet?
- TiDamJa
#528 Re: Raskid veze
nisi slaba. meni je kompletan zivot nestao dva puta, otada se ruse samo mali svjetovi, pitanje je koliko ti je vremena potrebno da se nekako pomiris sa sobom, da sama sebi budes najbolji prijatelj.Šeherzada wrote:Mozda drugi put da se srusi.....A znam da necu nigdje stici nastavim li biti tako slababurek_in_space wrote:Ako ti se svako malo rushi svijet, necesh nigdje stici ni za 100 godina.Šeherzada wrote: A koliko ce mi trebati vremena da krenem dalje nakon sto mi se srusi svijet?
pola zivota sam provela u popravci i oporavku sebe, u pospremanju, i na kraju mozda, vracam se na pocetak. sa svim sto naucih. postoje pravi i pogresni ljudi. nijedni za potcijeniti. a ni za precijeniti. jedni su tu da budu i ostanu bitan dio zivota tvog, a drugi samo kao epizodni likovi, brutalna lekcija, mozda da nas podsjete ko smo i kakvi smo sami.
pospremanje. ego tu nimalo ne pomaze. bol se podrazumijeva. al ima ona dobra stara, ono sto te ne ubije, osakati te
- Šeherzada
#529 Re: Raskid veze
TiDamJa,mozda bi me trebala posavjetovati kako se sto prije izlijeciti?
- Ljuska_u_BaklaFi
#530 Re: Raskid veze
Ovo je najbolje sto sam procitala, i sa cime se potpuno slazem, bilo shta dodati bilo bi suvisnoGhost_Rider_XXX wrote:Vjeruj mi nije grozno. Na pocetku budes povrijedjen, skrsen, sav ti se svijet srusi. Ovo govorim iz licnog iskustva. Ali covjek digne glavu i krene dalje, pustis neke nove ljude u zivot, promijenis neke navike, promijenis se ustvari sav. Ma koliko bilo negativno ima tu i puno pozitivnih stvari. Iz svega toga se izvuce neka pouka, pa covjek ne pravi greske koje je pravio u prosloj vezi.Gospoda Ministarka wrote:Bojim se same pomisli na raskid... diviim se ljudima koji okoncaju dugu vezu i zapocnu neki novi zivot, u dugoj vezi postanes dio te druge osobe, ona postane dio tebe i pretpostavljam da jako boli krenuti dalje i nastaviti zivot, neke nove navike, neki novi ljudi.... grozno
-
kosir
#531 Re: Raskid veze
Ne! Najprije sagradiš novi i potom srušiš stari. valjda jedna Šeherzada ima mašte.Šeherzada wrote:A koliko ce mi trebati vremena da krenem dalje nakon sto mi se srusi svijet?Ghost_Rider_XXX wrote: Vjeruj mi nije grozno. Na pocetku budes povrijedjen, skrsen, sav ti se svijet srusi. Ovo govorim iz licnog iskustva. Ali covjek digne glavu i krene dalje, pustis neke nove ljude u zivot, promijenis neke navike, promijenis se ustvari sav. Ma koliko bilo negativno ima tu i puno pozitivnih stvari. Iz svega toga se izvuce neka pouka, pa covjek ne pravi greske koje je pravio u prosloj vezi.
- Šeherzada
#532 Re: Raskid veze
Jos kako ima ali 1001 noc me iscrpilakosir wrote:
Ne! Najprije sagradiš novi i potom srušiš stari. valjda jedna Šeherzada ima mašte.
-
kosir
#533 Re: Raskid veze
Iscrpila te 1001 noć s tvojim kalifomŠeherzada wrote:Jos kako ima ali 1001 noc me iscrpilakosir wrote:
Ne! Najprije sagradiš novi i potom srušiš stari. valjda jedna Šeherzada ima mašte.
Bolje i to neg da si završila kao one predhodne.
- Šeherzada
#534 Re: Raskid veze
Znam,to me i tjesi i daje snagu da nastavim..........kosir wrote: Iscrpila te 1001 noć s tvojim kalifomBolje i to neg da si završila kao one predhodne.
![]()
![]()
-
kosir
#535 Re: Raskid veze
Čujem da je kalif nešto ostario a ti tako mlada žestoka. Il je to samo na riječimaŠeherzada wrote:Znam,to me i tjesi i daje snagu da nastavim..........kosir wrote: Iscrpila te 1001 noć s tvojim kalifomBolje i to neg da si završila kao one predhodne.
![]()
![]()
- Šeherzada
#536 Re: Raskid veze
Ja sam ti tako samo na rijecimakosir wrote: Čujem da je kalif nešto ostario a ti tako mlada žestoka. Il je to samo na riječima
-
kosir
#537 Re: Raskid veze
Kad ćeš s riječi na djelaŠeherzada wrote:Ja sam ti tako samo na rijecimakosir wrote: Čujem da je kalif nešto ostario a ti tako mlada žestoka. Il je to samo na riječima
- Šeherzada
#538 Re: Raskid veze
Iduce godine 
-
kosir
#539 Re: Raskid veze
iguća godina traje 365 danaŠeherzada wrote:Iduce godine
- Šeherzada
#540 Re: Raskid veze
Jedan od tih dana prelazim na djela 
-
kosir
#541 Re: Raskid veze
Jasam li ja prvi kojem si to povjerilaŠeherzada wrote:Jedan od tih dana prelazim na djela
-
kosir
#542 Re: Raskid veze
Imam osjećaj da si večeras prešla s riječi na djela.kosir wrote:Jasam li ja prvi kojem si to povjerilaŠeherzada wrote:Jedan od tih dana prelazim na djela
- Šeherzada
#543 Re: Raskid veze
Jesi samo psttttttkosir wrote:Jasam li ja prvi kojem si to povjerilaŠeherzada wrote:Jedan od tih dana prelazim na djela
- Šeherzada
#544 Re: Raskid veze
E prevario te osjecaj.Nikakva djela,nista sinoc nebi sem suzakosir wrote: Imam osjećaj da si večeras prešla s riječi na djela.![]()
![]()
-
kosir
#545 Re: Raskid veze
Budi bez brige! Imaj povjerenje u mene. I kad se to dopgodi neke ne zna niko nego ti i ja i Nebo visokoŠeherzada wrote:Jesi samo psttttttkosir wrote:Jasam li ja prvi kojem si to povjerilaŠeherzada wrote:Jedan od tih dana prelazim na djela
- Šeherzada
#546 Re: Raskid veze
Ma svakakokosir wrote: Budi bez brige! Imaj povjerenje u mene. I kad se to dopgodi neke ne zna niko nego ti i ja i Nebo visoko![]()
![]()
-
kosir
#547 Re: Raskid veze
Ništa od tebe. Ti si neko bojažljivo stvorenje. Sad samŠeherzada wrote:Ma svakakokosir wrote: Budi bez brige! Imaj povjerenje u mene. I kad se to dopgodi neke ne zna niko nego ti i ja i Nebo visoko![]()
![]()
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#548 Re: Raskid veze
Ja sam imala 2 znacajnija raskida u zivotu
S prvim slucajem sam bila 5 godina i 6 mjeseci skupa, srednjoskolska ljubav...bar se mislilo da je ljubav, ali se sve to pretvorilo u neku naviku, nije tu bilo neke strasti. Ja sam bila neizivljena, htjela probati nesto novo, nekog novog. Nasa veza se svodila na izlaske 3x sedmicno po dva sata u kojima smo se ubijali od dosade. Jednog dana je dosao s prijedlogom za vjencanje, ja prihvatim, ali nakon dobrog razmisljanja i par mjeseci, raskinem. Jednostavno nije islo. On je bio podlozan uticajima majke, cijom voljom me je i zaprosio. A ja...ja nisam imala snage da raskinem, nakon toliko godina.
Drugi slucaj dolazi ubrzo nakon prvog, tako sam ga i prebolila. Bilo je bajno prvih mjesec dana. Drugi mjesec, on je postao uzasno ljubomoran. Treci mjesec nisam smjela nigdje od njega maknuti. Ali me volio, voljela sam ga. Osjetila sam nesto sto nisam sa 'prvim slucajem'. Kasnije se ispostavilo da su to samo leptirici koji nakon duge veze nestaju. Tokom 3-ceg mjeseca saznam njegovu uzasnu tajnu, odlucim da ostanem uz njega bez obzira na sve. Ljubav je bila bezuslovna. Kasnije su dosli problemi, ljubomora, vrijedanje i psovanje s njegove strane,padale su teske rijeci. Nije se vise moglo podnjeti. Raskid je bio bolan.
Sad kad sam slobodna, kada vidim kroz sta sam sve prosla, znam da nismo bili jedno za drugo i da mi je bolje samoj nego da me neko maltretira. Nije ni jedna ljubav vrijedna samopostovanja i ponizavanja.
S prvim slucajem sam bila 5 godina i 6 mjeseci skupa, srednjoskolska ljubav...bar se mislilo da je ljubav, ali se sve to pretvorilo u neku naviku, nije tu bilo neke strasti. Ja sam bila neizivljena, htjela probati nesto novo, nekog novog. Nasa veza se svodila na izlaske 3x sedmicno po dva sata u kojima smo se ubijali od dosade. Jednog dana je dosao s prijedlogom za vjencanje, ja prihvatim, ali nakon dobrog razmisljanja i par mjeseci, raskinem. Jednostavno nije islo. On je bio podlozan uticajima majke, cijom voljom me je i zaprosio. A ja...ja nisam imala snage da raskinem, nakon toliko godina.
Drugi slucaj dolazi ubrzo nakon prvog, tako sam ga i prebolila. Bilo je bajno prvih mjesec dana. Drugi mjesec, on je postao uzasno ljubomoran. Treci mjesec nisam smjela nigdje od njega maknuti. Ali me volio, voljela sam ga. Osjetila sam nesto sto nisam sa 'prvim slucajem'. Kasnije se ispostavilo da su to samo leptirici koji nakon duge veze nestaju. Tokom 3-ceg mjeseca saznam njegovu uzasnu tajnu, odlucim da ostanem uz njega bez obzira na sve. Ljubav je bila bezuslovna. Kasnije su dosli problemi, ljubomora, vrijedanje i psovanje s njegove strane,padale su teske rijeci. Nije se vise moglo podnjeti. Raskid je bio bolan.
Sad kad sam slobodna, kada vidim kroz sta sam sve prosla, znam da nismo bili jedno za drugo i da mi je bolje samoj nego da me neko maltretira. Nije ni jedna ljubav vrijedna samopostovanja i ponizavanja.
-
kosir
#549 Re: Raskid veze
Eh moja mala!ALexis wrote:Ja sam imala 2 znacajnija raskida u zivotu
Ako čovjek 99 puta padne isto toliko puta treba ustati. Zato narijed!
- Šeherzada
#550 Re: Raskid veze
A sta sam sad uradila?kosir wrote: Ništa od tebe. Ti si neko bojažljivo stvorenje. Sad sam![]()
![]()