Sarajevski kafici nekad i sad...
- General_Jackson
#527 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
E da je bar tako druže moj ... moje raje pola više nema, a oni koji su živi, više niko nije ni u Evropi a kamoli u BiH.memx wrote:
To je sve do vas samih. Zatvorili ste se u kuće. Uvijek se može naći vremena da se malo prođira čaršijom, samo se treba nakanit. Otkriću vam jednu tajnu. Posljednjih par godina, kako odgojismo djecu,(Djeca su bila šokirana, al se navikli.![]()
), zadadosmo se ja i moj stari opet u skitnju po Sarajevu, bar jednom sedmično s nekom starom rajom, i nećete vjerovati koliko je naših vršnjaka, 40+ i 50+ poznatih iz nekadašnjih kafića sada po malo mirnijim restoranima. A vrijedi brate, malo se ispušeš i u ponedeljak opet u mašinu, a nekako ti lakše raditi.
Ako imamo 20tak godina više nismo umrli.
- cava
#528 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
U Bugatiju se skupljali straiji momci i cure pred udajuHAVANA wrote:*mima* wrote:Nije se moglo uc u ulicu...isto kao nemanjina ...Bugati a preko puta Piramida......nema sanse da ko prodje....
Mozda sam te kad i posluzio u piramidi...88-89g...
A sjeća li se ko Kolibe na Mejtašu, u domu izviđača, ako me sjećanje još uvijek služi
- HAVANA
#529 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Kako se necu sjecat...nesto me najvise na montena asocira...
- HAVANA
#530 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
memx wrote:
To je sve do vas samih. Zatvorili ste se u kuće. Uvijek se može naći vremena da se malo prođira čaršijom, samo se treba nakanit. Otkriću vam jednu tajnu. Posljednjih par godina, kako odgojismo djecu,(Djeca su bila šokirana, al se navikli.![]()
), zadadosmo se ja i moj stari opet u skitnju po Sarajevu, bar jednom sedmično s nekom starom rajom, i nećete vjerovati koliko je naših vršnjaka, 40+ i 50+ poznatih iz nekadašnjih kafića sada po malo mirnijim restoranima. A vrijedi brate, malo se ispušeš i u ponedeljak opet u mašinu, a nekako ti lakše raditi.
Ako imamo 20tak godina više nismo umrli.
Bogme ja i zena koristimo svaku priliku da izadjemo.Jest zajebano ali izvede se par puta mjesecno.Jedna babi,jedna nani i udri...Koncerti najvise a bude malo i mala basta,peppers,safija,havana...Jedino ljeti je malo teze...slomi dijaspora,nikad im dosta.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#531 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Meni moja kaže... "Zar se nisi nahodala, voljela bi i ja hodati, a ne čuvati tvoje dijete"HAVANA wrote:Bogme ja i zena koristimo svaku priliku da izadjemo.Jest zajebano ali izvede se par puta mjesecno.Jedna babi,jedna nani i udri...
- HAVANA
#532 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ih ,kod mene curice...milina

- USAblues
#533 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Borsalino, Stari sat, Bambus, charli

- tech10
#534 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Bene-pa poslije njega na cevape u Sport gdje te docekaju ljubazne Mina i crvenokosa Suma.
- KatarinaKosaca
#535 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Kad se spomenu Bene, opet sam zaboravila
Kad se uđe sa Sebilja u onu uličicu bio je jedan sa lijeve strane, sastavljen od dvije ili tri prostorije, a drugi malo niže sa desne strane, onako prostran i lijep kafić u sredini kifle, a šank desno. Radio je i neke 1992 u ratu. Koji je sad Bene od ta dva (jedan jest od ta dva) a koji je drugi?
Kad se uđe sa Sebilja u onu uličicu bio je jedan sa lijeve strane, sastavljen od dvije ili tri prostorije, a drugi malo niže sa desne strane, onako prostran i lijep kafić u sredini kifle, a šank desno. Radio je i neke 1992 u ratu. Koji je sad Bene od ta dva (jedan jest od ta dva) a koji je drugi?
- poznanik
#536 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Prvi je Dibek, drugi je "Modena", kod Beneta, koji je do sada pretrpio, čini mi se tri preuređenja interijera. Nekad davno šank je bio desno od ulaza, a u sredini su bile postavljene crvene plišane "kifle", ograđene nekim šupljim drvenim pregradama. Tada je bio u "top formi" s poslomKatarinaKosaca wrote:Kad se spomenu Bene, opet sam zaboravila![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#537 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
poznanik wrote:Prvi je Dibek, drugi je "Modena", kod Beneta, koji je do sada pretrpio, čini mi se tri preuređenja interijera. Nekad davno šank je bio desno od ulaza, a u sredini su bile postavljene crvene plišane "kifle", ograđene nekim šupljim drvenim pregradama. Tada je bio u "top formi" s poslom
- KatarinaKosaca
#538 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
A koji je bio "Kod Baneta"
Asociram na Dobrovoljačku ili tu negdje..
Ova zaboravnost već zabrinjava
- amrica
#539 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
KatarinaKosaca wrote:A koji je bio "Kod Baneta"Asociram na Dobrovoljačku ili tu negdje..
sada gong
nekad mazuranica, sad tabasnica
- KatarinaKosaca
#540 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Vidiš, znala sam ja da je tu negdje blizu srcaamrica wrote:sada gong![]()
nekad mazuranica, sad tabasnicaizmedju dobrovoljacke i obale maka dizdara, blizu trase
![]()
![]()
Jel se ulazilo niz stepenčice? Mislim da se sjećam...
- amrica
#541 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
KatarinaKosaca wrote:Vidiš, znala sam ja da je tu negdje blizu srcaamrica wrote:sada gong![]()
nekad mazuranica, sad tabasnicaizmedju dobrovoljacke i obale maka dizdara, blizu trase
![]()
![]()
![]()
Jel se ulazilo niz stepenčice? Mislim da se sjećam...
ma ja, nesto u podrumu, ali fino mjesto bilo nekad.
- muha_sa
#542 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
dok je neko od gostiju ne iznerviratech10 wrote:Bene-pa poslije njega na cevape u Sport gdje te docekaju ljubazne Mina i crvenokosa Suma.
- Filter
#543 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ja nekad zaboravim da treba da se zabrinem zbog zaboravnostiKatarinaKosaca wrote: Ova zaboravnost već zabrinjava
fakat krecana u mozgu
dobra tema. podsjeti me na mjesta pored kojih nisam prosao godima. a kamoli zavirio
zena i ja se tek sad vracamo na izlaske, koncerteKatarinaKosaca wrote:Meni moja kaže... "Zar se nisi nahodala, voljela bi i ja hodati, a ne čuvati tvoje dijete"HAVANA wrote:Bogme ja i zena koristimo svaku priliku da izadjemo.Jest zajebano ali izvede se par puta mjesecno.Jedna babi,jedna nani i udri...![]()
Dosuše ne bih ga ni ja čuvala da ga nisam rodila
Što se može demolirati, demolirano ostaje...
malo je neobicno nakon toliko vremena izaci uvece, ali se brzo navikavamo
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#544 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Uh dobro poznat osjećaj.HAVANA wrote:
Bogme ja i zena koristimo svaku priliku da izadjemo.Jest zajebano ali izvede se par puta mjesecno.Jedna babi,jedna nani i udri...Koncerti najvise a bude malo i mala basta,peppers,safija,havana...Jedino ljeti je malo teze...slomi dijaspora,nikad im dosta.![]()
Prije par godina došao prijatelj iz Kanade. Tamo imaju etno bend i pratila ih po Sarajevu Kanadska TV, snimali neki dokumentarac o njima.
Lumperaj bez prekida čitavih sedam dana i umalo nisam crk'o. Rekoh sebi, kad sam ovo preživio, ne može mi više nikad ništa bit'.
Evo jedan spot, mjesto radnje sarajevske ulice i kafane, pa možda ih neko prepozna.
-
memx
#545 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Teško ribu u vodu natjerat!Filter wrote:ja nekad zaboravim da treba da se zabrinem zbog zaboravnostiKatarinaKosaca wrote: Ova zaboravnost već zabrinjava![]()
![]()
![]()
![]()
fakat krecana u mozgu![]()
dobra tema. podsjeti me na mjesta pored kojih nisam prosao godima. a kamoli zavirio
zena i ja se tek sad vracamo na izlaske, koncerteKatarinaKosaca wrote:Meni moja kaže... "Zar se nisi nahodala, voljela bi i ja hodati, a ne čuvati tvoje dijete"HAVANA wrote:Bogme ja i zena koristimo svaku priliku da izadjemo.Jest zajebano ali izvede se par puta mjesecno.Jedna babi,jedna nani i udri...![]()
Dosuše ne bih ga ni ja čuvala da ga nisam rodila
Što se može demolirati, demolirano ostaje...
ebga. dok je malo dijete, treba to neko pricuvati, a ja babama nesto ne vjerujem. tako da je to bilo priiiilicno rijetko. sad je vec "velika" i polako je navikavamo na nase izlaske.
malo je neobicno nakon toliko vremena izaci uvece, ali se brzo navikavamo
Eto vidiš, ima nas ima, oni meni ne vjeruju, a jelde da je lijepo, milina jedna.
Nas sad djeca opominju da ne idemo na neka mjesta, nasikiramo ih pravo ponekad, i zivkaju oko 12 - 1 ujutro, kažu kasno je već, mislite li vi kući.
Al ja ne znam šta su ova Katarina i Havana radili do sad, čuj mala djeca za čuvanje
- poznanik
#546 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Je li neko spomenuo "Crvene korale" u Kovačićima? Danas je tu neki supermarket smješten.
- muha_sa
#547 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
enko 1964 wrote:Uh dobro poznat osjećaj.HAVANA wrote:
Bogme ja i zena koristimo svaku priliku da izadjemo.Jest zajebano ali izvede se par puta mjesecno.Jedna babi,jedna nani i udri...Koncerti najvise a bude malo i mala basta,peppers,safija,havana...Jedino ljeti je malo teze...slomi dijaspora,nikad im dosta.![]()
Prije par godina došao prijatelj iz Kanade. Tamo imaju etno bend i pratila ih po Sarajevu Kanadska TV, snimali neki dokumentarac o njima.
Lumperaj bez prekida čitavih sedam dana i umalo nisam crk'o. Rekoh sebi, kad sam ovo preživio, ne može mi više nikad ništa bit'.
Evo jedan spot, mjesto radnje sarajevske ulice i kafane, pa možda ih neko prepozna.
jebo te spot da bil te jebo
eeeeeeeeeeee
- tech10
#548 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Steleks-Ekonomija-Hotel u Hrasnici (jaran navalio, neko mu rekao u Hrasnici pun hotel koka, mi tamo -vec fajront, konobari nadigli stolice na stolove)- tuga jedna 
- muha_sa
#549 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ima li nam gdje Arsle živog
ahbaba par ekselans
sjecam se da mi je prico kako ga je stari vodio u Stare krovove
-Arslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
javider se jebo te patak 
sjecam se da mi je prico kako ga je stari vodio u Stare krovove
-Arslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
- KatarinaKosaca
#550 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
poznanik wrote:Je li neko spomenuo "Crvene korale" u Kovačićima? Danas je tu neki supermarket smješten.