Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BIONA

#526 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by BIONA »

Nisrin wrote:
Angel_of... wrote:Frizerski salon Touch u Alti ili En Style na Grbavici??:) Kakva su vasa iskustva? Htjela bih na sisanje i farbanje, pa se jos uvijek dvoumim gdje od ova dva??:D

U En Style-u koriste JOICO farbe bez amonijaka, dugotrajne su i kvalitetne boje! Ako ces se farbati trazi da ti radi gazdarica, iako i djevojke dobro rade!
Ko god je otisao tamo, vraca se redovno!
Joj Nisrin smijesna si vise, i lud bi skont'o da si iz En-style :D , to sam i prije rekla nekad...
Angel_of...

#527 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Angel_of... »

Pa evo i LaCici su u Touch-u farbali Joico farbama,pa joj neke sijede nisu ni prekrivene,a jos gore sto izadje sarena.. :?
Omg,sta mi vise sve trebamo uraditi da udjemo u normalan salon,kazemo hocu tu i tu boju,ofarbaj me kako treba,necu da budem sarena i svi sretni :lol: Nemoguce izgleda.. :zzzz:
kredenac-ac

#528 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by kredenac-ac »

Ja sam imala jako pozitivno iskustvo sa gazdaricom En style-a prije par godina i isla sam nekih godinu dana redovno dok nije pocela divljati s cijenama... Onda je otisla na trudnicko i "preuzela" me druga djevojka koja je bila ok, ali vise tamo ne radi i igubila sam joj trag.. ajd kontam mozda one malo primire sa cijenama jer sad gazdarice nema, ali jok isto, cak nekad i vise naplate... Zadnji put sam otisla tamo i zamolila djevojku neku trecu jer nije ni te "moje nove" bilo da mi uradi standardne pramenove kao gazdarica (a znala me je dobro i znala je sta eto vec godinu dana radim i sta volim i opet sam pojasnila da ne bude zablude- pramenove mi je radila samo farbom 2 nijanse svjetlije i 2 nijanse tamnije od moje prirodne i poenta je bila da to sve skupa izgleda jako prirodno i kao da gotovo nista nisam radila s kosom). Izasla sam sa crno bijelim pramenovima po kosi, plakala sedmicu dana, i zaklela se da me vise nikada nece vidjeti...
Ne blatim inace, ali vidim da ste se raspisali o njima... Inace, moram reci da su sve bile uvijek jako ljubazne, nasmijane, pozitivne i da su radile sa kvalitetnim proizvodima... da ne grijesim dusu i ne budem pravi :evil:
Nisrin

#529 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

BIONA wrote:
Nisrin wrote:
Angel_of... wrote:Frizerski salon Touch u Alti ili En Style na Grbavici??:) Kakva su vasa iskustva? Htjela bih na sisanje i farbanje, pa se jos uvijek dvoumim gdje od ova dva??:D

U En Style-u koriste JOICO farbe bez amonijaka, dugotrajne su i kvalitetne boje! Ako ces se farbati trazi da ti radi gazdarica, iako i djevojke dobro rade!
Ko god je otisao tamo, vraca se redovno!
Joj Nisrin smijesna si vise, i lud bi skont'o da si iz En-style :D , to sam i prije rekla nekad...

Ja se tamo friziram, a nisam ja frizerka, nema to zanimanje veze sa mojim poslom! Samo iznosim subjektivno misljenje,ali i objektivno, jer naravno najbolji dokaz je moja kosa ili kosa drugih musterija!

A da su cijene visoke- nisu, iste su kao i negdje drugo...cisti prosjek, meni je kosa do pola ledja, sisanje i feniranje 25 KM!!! I nije sve do farbe- nego do rukovanjam tom istom farbom...

@kredenac Zao mi je zbog tvog loseg iskustva, ja jos nisam cula da je neko nezadovoljan uslugama iz tog salona! Vjerovatno da su toliko lose gazdarica ne bi otvarala i drugi salon niti bi tu dolazile stalne musterije i dosta javnih licnosti...nadam se da ces naci bolje rjesenje!
Tina SA

#530 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Tina SA »

Nisrin wrote:U En Style-u samo tokom decembra brazilsko feniranje 50% snizeno- sa 300 KM na 150 KM

Pozurite! :D

I to je preskupo ,cuj 300 KM u drzavi u kojoj je to pola necije plate.
Nego vidim da falite frizere ,ja ovo vise shvacam kao reklamu jer u Sarajevu najvise ima ufuranih frizera koji imaju visoko misljenje o sebi,Tako mi je neki dan rekao Direktor jedne skole.
Cijena frizure nije znak da je frizer dobar niti da je dovoljno educiran za svoj rad.
Za mene je najbolji frizer -ka onaj-na,koja je pored rada nacitana ,bavi se svojim klijentom ,zna da odredi frizuru prema osobi i njenom stilu oblacenja i nije papanka koja te prvo mjeri od cipela pa zavrsi tek na glavi a frizer te pocne grliti ,pipkati a najmanje zna frizirati.
Frizerska struka je u kolapsu a pogoovo ovi priuceni ratni frizeri koji misle cijenom sebi dici cijenu .
Malo sutra,bez kvalitetnog obrazovanja u skoli nema dobrih frizera a znamo gdje je obrazovanje -na nuli.
Tako da su vecina priuceni ,ja cesto imam priliku cuti od muskih -ja idem tamo ,frizerka je "dobra"ili od zena jao divan je kako divno masira.Pa frizura valjda treba da me ucini sretnom i da mi pase i da mi sacuva kvalitet kose a ne da mi unisti kosu i da mu jos platim.Pola frizera nezna sta je kosa niti razlikuje kvalitet dlake ,to je mahalska struka nazalost.Pogledajte frizere u Zagrebu koji su uvjek bili na nivou zadatka a ovdje su zakazali ,nije dovoljno biti ufuran -treba znati raditi :D
niko_niko_kao_ja

#531 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by niko_niko_kao_ja »

Angel_of... wrote:Pa evo i LaCici su u Touch-u farbali Joico farbama,pa joj neke sijede nisu ni prekrivene,a jos gore sto izadje sarena.. :?
Omg,sta mi vise sve trebamo uraditi da udjemo u normalan salon,kazemo hocu tu i tu boju,ofarbaj me kako treba,necu da budem sarena i svi sretni :lol: Nemoguce izgleda.. :zzzz:
nista farbu u ruke i sama se farbaj :D
LaCici

#532 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Ma u ovom gradu zaista jos nisam naisla na kvalitetnog frizera, ili sam ja stvarno peh. A trazim samo klasicnu smedju boju i da me rijese narandzastog odsjaja. Ali ocigledno niko nema pojma, probala sam u vise salona i nikako da me neko uradi kako treba, a uzmu ogromnu lovu. Generalno, po meni su frizerske usluge preskupe u Sarajevu, s obzirom kakav (ne)kvalitet dobijes. I jos mi je najgore kada me pocnu uvjeravati da je boja divna i kako ce biti nakon 2 pranja fantasticna a iz aviona se vidi da sam sarena. :x
Angel_of...

#533 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Angel_of... »

niko_niko_kao_ja wrote:
Angel_of... wrote:Pa evo i LaCici su u Touch-u farbali Joico farbama,pa joj neke sijede nisu ni prekrivene,a jos gore sto izadje sarena.. :?
Vjeruj mi da sam na to i presla sada,pa polako,stici cu do boje koju zelim:D Polako,ali sigurno :lol:
Jos da se superhvaljene Joico farbe mogu kupiti u slobodnoj prodaji,ihhh gdje bi mi kraj bio :P
Nisrin

#534 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

Tina SA wrote:
Nisrin wrote:U En Style-u samo tokom decembra brazilsko feniranje 50% snizeno- sa 300 KM na 150 KM

Pozurite! :D

I to je preskupo ,cuj 300 KM u drzavi u kojoj je to pola necije plate.
Nego vidim da falite frizere ,ja ovo vise shvacam kao reklamu jer u Sarajevu najvise ima ufuranih frizera koji imaju visoko misljenje o sebi,Tako mi je neki dan rekao Direktor jedne skole.
Cijena frizure nije znak da je frizer dobar niti da je dovoljno educiran za svoj rad.
Za mene je najbolji frizer -ka onaj-na,koja je pored rada nacitana ,bavi se svojim klijentom ,zna da odredi frizuru prema osobi i njenom stilu oblacenja i nije papanka koja te prvo mjeri od cipela pa zavrsi tek na glavi a frizer te pocne grliti ,pipkati a najmanje zna frizirati.
Frizerska struka je u kolapsu a pogoovo ovi priuceni ratni frizeri koji misle cijenom sebi dici cijenu .
Malo sutra,bez kvalitetnog obrazovanja u skoli nema dobrih frizera a znamo gdje je obrazovanje -na nuli.
Tako da su vecina priuceni ,ja cesto imam priliku cuti od muskih -ja idem tamo ,frizerka je "dobra"ili od zena jao divan je kako divno masira.Pa frizura valjda treba da me ucini sretnom i da mi pase i da mi sacuva kvalitet kose a ne da mi unisti kosu i da mu jos platim.Pola frizera nezna sta je kosa niti razlikuje kvalitet dlake ,to je mahalska struka nazalost.Pogledajte frizere u Zagrebu koji su uvjek bili na nivou zadatka a ovdje su zakazali ,nije dovoljno biti ufuran -treba znati raditi :D

Ako je preskupo - nemoj raditi! Svaka roba ima svog kupca, meni je ponekad preskupo dati i za pramenove, pa kad nemam i ne dam!
Nego, zaista treba ici frizeru koji se dodatno edukuje i poslije skole- koji prati seminare, akademije, ide na usavrsavanja itd. A hvala Bogu ima i takvih!
Iako svaki frizerk-ka jos dok su u skoli one 3 godine u 90% slucajeva idu svaki dan na praksu te tu steknu potrebno iskustvo- ustele se pa znaju svoj posao!
Srecom, nasla sam frizerku koja tacno zna sta meni odgovara i zna kakav je moj ne/kvalitet kose, pa cesto kad ja nesto i hocu uvjeri me sta jeza mene najbolje!

Htjela sam pramenove preko cijele kose, a ona je insistirala da budu povrsinski jer mi je kosa prirodno tanka i mekana...tek kad sam oprala kosu sama vidjela sam koliko se petlja zbog toga i jedva sam je cesljala, koji bi bleaj bio da sam cijelu kosu uradila- a da ne govorim da je to i skuplja varijanta!
Tina SA

#535 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Tina SA »

Naravno ,svaka roba ima svoga kupca ali ja nisam toliko bogata da placam jeftine stvari i nesto sto nevrijedi.
Ako je neko najbolji ,on mora to da dokaze svojim djelima a djela su na javnim licnostima .
Oni su primjer koji se uzima kao mostra.
Znas li ti nekoga koga mozes uzeti za primjer.
Pogledaj ljude u Parlamentu.
Pa oni sebi mogu priustiti i skupo i dobro ali su smjesni sa svojim siskicama .
Gdje su ti najbolji frizerski saloni da kreiraju modu za jesen ,zimu ,ljeto.
Nemaju savjete za kosu napisane kako treba.
Evo Brazilsko feniranje,utrosak materijala je 40 KM plus sisanje plus feniranje plus peglanje.
Sta je tu 300 KM?
Ime salona ,frizera ili klijent placa neciju ufuranost.
Ljudi placaju uslugu i ti najbolji to moraju da rade najbolje da nepricam o prljavim peskirima koje suse ispred salona i po radijatorima gdje postoji mogucnost zaraze.
Ko je taj najbolji koji nudi najbolje .
Stedicu par mjeseci pa da dozivim to zadovoljstvo ali hocu tretman za moj novac .
Covjece ,gledala sam kako na tacni donose makaze ,tu nadmenost i strah od gazde ,koja je tu ljepota friziranja osim uzasnog komplexa vece vrijednosti.Raspitaj se malo ko uci frizere ,koliko majstora ima u skoli i kakve traume djeca dozivljavaju od najboljih .
Frizeri bi zaista trebali biti odgovorni za izgled gradjana a dovoljno je proci ulicom i vidjeti kakve su kose ili pogledati talente na Hajatu i Elviru Rahic i Coloniu -sve ti se samo kaze :D
niko_niko_kao_ja

#536 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by niko_niko_kao_ja »

Angel_of... wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:
Vjeruj mi da sam na to i presla sada,pa polako,stici cu do boje koju zelim:D Polako,ali sigurno :lol:
Jos da se superhvaljene Joico farbe mogu kupiti u slobodnoj prodaji,ihhh gdje bi mi kraj bio :P
pa mozda se i mogu kupiti te farbe u salonima u kojima ih koriste, odes kod njih i pitas :)
Nisrin

#537 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

Tina SA wrote:Naravno ,svaka roba ima svoga kupca ali ja nisam toliko bogata da placam jeftine stvari i nesto sto nevrijedi.
Ako je neko najbolji ,on mora to da dokaze svojim djelima a djela su na javnim licnostima .
Oni su primjer koji se uzima kao mostra.
Znas li ti nekoga koga mozes uzeti za primjer.
Pogledaj ljude u Parlamentu.
Pa oni sebi mogu priustiti i skupo i dobro ali su smjesni sa svojim siskicama .
Gdje su ti najbolji frizerski saloni da kreiraju modu za jesen ,zimu ,ljeto.
Nemaju savjete za kosu napisane kako treba.
Evo Brazilsko feniranje,utrosak materijala je 40 KM plus sisanje plus feniranje plus peglanje.
Sta je tu 300 KM?
Ime salona ,frizera ili klijent placa neciju ufuranost.
Ljudi placaju uslugu i ti najbolji to moraju da rade najbolje da nepricam o prljavim peskirima koje suse ispred salona i po radijatorima gdje postoji mogucnost zaraze.
Ko je taj najbolji koji nudi najbolje .
Stedicu par mjeseci pa da dozivim to zadovoljstvo ali hocu tretman za moj novac .
Covjece ,gledala sam kako na tacni donose makaze ,tu nadmenost i strah od gazde ,koja je tu ljepota friziranja osim uzasnog komplexa vece vrijednosti.Raspitaj se malo ko uci frizere ,koliko majstora ima u skoli i kakve traume djeca dozivljavaju od najboljih .
Frizeri bi zaista trebali biti odgovorni za izgled gradjana a dovoljno je proci ulicom i vidjeti kakve su kose ili pogledati talente na Hajatu i Elviru Rahic i Coloniu -sve ti se samo kaze :D

Sve je subjektivno, i sama sam imala problema dok nisam nasla nekoga ko meni odgovara! Meni je najbitnije da sam ja zadovoljna kosom, frizurom, a i komolimenti koje dobijem od drugih dovoljno govore...Mogu ti PPom poslati posljednju sliku pa da vidis o cemu govorim!

U skoli ne vjerujem da ih mogu nauciti nista vise nego sto nas nauce naprimjer na fakultetima, ali zato iodu na praksu od prvog dana skole!!! I ja sam moje zanimanje naucila kroz praksu...

Normalno da svako za svoj novac ocekuje najbolje i normalno da imas puno pravo da trazis povrat novca ili ispravku u najgorem slucaju, ukoliko nisi zadovoljna!
Pa ja sam isla u salon gdje me covjek sisao tako da moram USTATI kako bi poravnao kosu...i jeste puno jeftiniji bio, ali to vise nikad ne bih sebi priustila :S
Kazem, raspitajte se o frizerima koji stalno prate seminare, idu na obuke, akademije itd. Od njih svasta novo mozete ocekivati...

Ja ne znam koliko tacno kosta materijal za brazilsko feniranje, ali 40 KM nije sigurno- niko ne bi uzimao 250KM ciste zarade- jednostavno ne bi opstao u tom poslu! Znam da postoji vise vrsta brazilskog feniranja. jeftiniji je onaj koji u sastavu materijala ima formaldehid koji je kancerogen, a bez toga postoje firme ciji su proizvodi skuplji, brazilsko se radi nekoliko sati (radila moja kolegica) i 7 mjeseci nije se morala fenirati, opere kosu , osusi je.ona ravna! U tih 8 mjeseci nije isla frizeru, ne farba se svakako, pa vidi isplati li se dati 300 KM za 7-8 mjeseci!
*mima*

#538 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

LaCici wrote:I u Touchu su Joico farbe i stvarno su dobre. Ono sto se meni najvise svidja je sto nema ispiranja boje prilikom pranja, voda bude skroz cista i bas je postojana. Ali fazon je samo naci dobrog frizera koji ce znati kako treba kombinovati boje i nanijeti farbu kako treba.

Joico koristi i salon Ken s......Kenan...odlican frizer
semmy

#539 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by semmy »

*mima* wrote:
LaCici wrote:I u Touchu su Joico farbe i stvarno su dobre. Ono sto se meni najvise svidja je sto nema ispiranja boje prilikom pranja, voda bude skroz cista i bas je postojana. Ali fazon je samo naci dobrog frizera koji ce znati kako treba kombinovati boje i nanijeti farbu kako treba.

@ mima nekoristi vise, radi sa matrix bojama duze od 6 mjeseci :D

@La Cici ako oni u touchu neznaju raditi sa bojama koje uvoze i za koje su distributeri onda ti i drugi frizeri koji imaju joico boje nece bas znati pomijesati boje i uraditi ono sto zelis..
nedavno sam cula da joico boje bas i nepokrivaju sijede 100%
Last edited by semmy on 19/02/2012 13:45, edited 1 time in total.
semmy

#540 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by semmy »

..................
Nisrin

#541 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

semmy wrote:
*mima* wrote:

@ mima nekoristi vise, radi sa matrix bojama duze od 6 mjeseci :D

@La Cici ako oni u touchu neznaju raditi sa bojama koje uvoze i za koje su distributeri onda ti i drugi frizeri koji imaju joico boje nece bas znati pomijesati boje i uraditi ono sto zelis..
nedavno sam cula da joico boje bas i nepokrivaju sijede 100%

Postoje frizeri koji su poceli raditi sa Joicom prije Toucha iz Alte! A postije i frizerke koje idu na Joicovu akademiju u Holandiji, tamo predaju i uce od svjetskih frizera!
*mima*

#542 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

Ne znadoh semmy...... :-D
semmy

#543 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by semmy »

Nisrin wrote:

Postoje frizeri koji su poceli raditi sa Joicom prije Toucha iz Alte! A postije i frizerke koje idu na Joicovu akademiju u Holandiji, tamo predaju i uce od svjetskih frizera!
da ali koliko sam ja upoznata frizerskim svijetom, a jesam jako dobro jer s njima poslujem vec 10 godina, distributer je taj koji bi trebao biti najobuceniji, znaci trebao bi najbolje poznavati materiju proizvoda koje prodaje da bi to znanje prenio na frizere...koliko god da frizeri idu na obuke, bilo to maticna zemlje boje i preparata ili zemlja u kojoj se radi distibucija, trebao bi i sam distributer sa svojim kompletnim timom biti prisutan i nauciti i vise detalja o radu i djelovanju od svakog frizera koji je dosao na edukaciju... tako da to nema veze s tim ko je kad poceo raditi
Nisrin

#544 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

semmy wrote:
Nisrin wrote:

da ali koliko sam ja upoznata frizerskim svijetom, a jesam jako dobro jer s njima poslujem vec 10 godina, distributer je taj koji bi trebao biti najobuceniji, znaci trebao bi najbolje poznavati materiju proizvoda koje prodaje da bi to znanje prenio na frizere...koliko god da frizeri idu na obuke, bilo to maticna zemlje boje i preparata ili zemlja u kojoj se radi distibucija, trebao bi i sam distributer sa svojim kompletnim timom biti prisutan i nauciti i vise detalja o radu i djelovanju od svakog frizera koji je dosao na edukaciju... tako da to nema veze s tim ko je kad poceo raditi
Jesi upravu ali ako je Touch distributer to ne znaci da drugi saloni u gradu od njega kupuju Joico proizvode...ja znam 2 salona koja veze nemaju s Touchom kao distributerom i dok je frizerka isla na Akademiju Joico u Holandiji i pozvali su je da predaje tamo, niko iz Toucha tu nije bio prisutan, a eto oni su navodno distributeri!
semmy

#545 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by semmy »

*mima* wrote:Ne znadoh semmy...... :-D
znas da ja znam kako disu :D
Da Hood

#546 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Da Hood »

Rijad i Adis na Dobrinji :dance:
Tina SA

#547 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Tina SA »

Kazem, raspitajte se o frizerima koji stalno prate seminare, idu na obuke, akademije itd. Od njih svasta novo mozete ocekivati...

Ja ne znam koliko tacno kosta materijal za brazilsko feniranje, ali 40 KM nije sigurno- niko ne bi uzimao 250KM ciste zarade- jednostavno ne bi opstao u tom poslu! Znam da postoji vise vrsta brazilskog feniranja. jeftiniji je onaj koji u sastavu materijala ima formaldehid koji je kancerogen, a bez toga postoje firme ciji su proizvodi skuplji, brazilsko se radi nekoliko sati (radila moja kolegica) i 7 mjeseci nije se morala fenirati, opere kosu , osusi je.ona ravna! U tih 8 mjeseci nije isla frizeru, ne farba se svakako, pa vidi isplati li se dati 300 KM za 7-8 mjeseci!

Ja veoma postujem ako neko koristi mogucnosti edukacije i ako to primjeni u svome pozivu.
Ali smatram da je to sasvim normalno ako zelis biti u toku svjetskih desavanja.
Mislila sam 40 KM otprilike kosta materijal za jedan tretman brazilskog i namjenjen je iskljucivo kosama koje su ostecene ,suhe ,porozne jer jedino tad ima smisla nanositi keratin na kosu.
Kod kose koja je zdrava ,nije farbana ,nije loknasta koji je smisao raditi tretman.
Kosa koja je ravna ,ravna je i bez keratina i zahtjeva njegu i nakon tog tretmana .
O zdravoj kosi je suvisno pricati jer kod takve kose keratin nije unisten .
To je isto kao da zdrav covjek pije lijekove.Nigdje veze.
Upravo tu se vidi ko najbolje radi jer pravi frizer nikada nece lagati svoje klijente nego ce dati adekvatan savjet i raditi ono sto je u interesu klijenta a ne gledati licni interes.Tako se stvara povjerenje.
A ne 300 KM -NIGDJE VEZE-HVALA.
Ahh da ,original preparat kosta 240 E -litar ali to je za mnoge frizere skupo ali vole zaraditi deset puta vise.
*mima*

#548 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

A kojem ti Tina ides frizeru?
Nisrin

#549 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nisrin »

Tina SA wrote:

Ja veoma postujem ako neko koristi mogucnosti edukacije i ako to primjeni u svome pozivu.
Ali smatram da je to sasvim normalno ako zelis biti u toku svjetskih desavanja.
Mislila sam 40 KM otprilike kosta materijal za jedan tretman brazilskog i namjenjen je iskljucivo kosama koje su ostecene ,suhe ,porozne jer jedino tad ima smisla nanositi keratin na kosu.
Kod kose koja je zdrava ,nije farbana ,nije loknasta koji je smisao raditi tretman.
Kosa koja je ravna ,ravna je i bez keratina i zahtjeva njegu i nakon tog tretmana .
O zdravoj kosi je suvisno pricati jer kod takve kose keratin nije unisten .
To je isto kao da zdrav covjek pije lijekove.Nigdje veze.
Upravo tu se vidi ko najbolje radi jer pravi frizer nikada nece lagati svoje klijente nego ce dati adekvatan savjet i raditi ono sto je u interesu klijenta a ne gledati licni interes.Tako se stvara povjerenje.
A ne 300 KM -NIGDJE VEZE-HVALA.
Ahh da ,original preparat kosta 240 E -litar ali to je za mnoge frizere skupo ali vole zaraditi deset puta vise.
Naravno da brazilsko rade oni sa ostecenom kosom- kosa se ne osteti samo farbom i pramenovima, nego i peglanjem, onda neko ima prirodno nekvalitetnu, neravno kosu i to brazilsko feniranje mu super dodje!
Moja drugarica je kosu totalno unistila rowentinom peglom i poslije brazilskog kosa je dosla sebi...

Ja sam rijetko nailazila na frizere koji ce nesto slagati zbog zarade, jer takav im postupak donosi PRIVREMENU zaradu, a svakome je cilj zadrzati klijenta!

300 KM je nekom puno, nekom nije- i meni je 500-600 KM za nadogradnju i previse, ali zene masovno rade...Jednom prilikom sam i ja htjela nadogradnju, frizerka mi nije dala jer imam tanku i mekanu kosu i kaze da mi ni na sta ne bi licila nakon 2-3 pranja i nisam uradila, cekala sam da moja naraste!

Na nekoga pljuvati jer ste JEDNOM bili nezadovoljni nije uredu- jer ti ljudi zive od toga, od toga zaradjuju hljeb!
Njihov rad ovisi o praksi, talentu, neko ko ima 2 i vise salona ne vjerujem da ne radi dobro, jer ne bi mu se isplatilo da otvara salone ako toliko lose rad, jer los rad donosi manje musterija!
Meni se desilo da odem u jedan salon u kojem su me uradili 20x dobro i jednom nisu, ali mi ne pada napamet da pljujem po bilo kome! Zato imam STALNU frizerku u koju imam povjerenja...
Tina SA

#550 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Tina SA »

Na nekoga pljuvati jer ste JEDNOM bili nezadovoljni nije uredu- jer ti ljudi zive od toga, od toga zaradjuju hljeb!
Njihov rad ovisi o praksi, talentu, neko ko ima 2 i vise salona ne vjerujem da ne radi dobro, jer ne bi mu se isplatilo da otvara salone ako toliko lose rad, jer los rad donosi manje musterija!
Meni se desilo da odem u jedan salon u kojem su me uradili 20x dobro i jednom nisu, ali mi ne pada napamet da pljujem po bilo kome! Zato imam STALNU frizerku u koju imam povjerenja...

Neznam kako si shvatila to kao pljuvanje.
Ja samo pitam da li je neko najbolji sto dobro masira,samo sisa ,naplacuje od musterija svoje obrazovanje i edukaciju ili je najbolji sto prati sva tehnoloska desavanja na trzistu i to primjenjuje na kosi.
Naravno da zive od svoga rada ali da bi duze zivjeli i radili moraju da vode racuna o svojim klijentima i nacinu na koji pruzaju uslugu .Za sada su mnogi ispod nivoa ,osim ufuranosti nenude nista a sta imam ja od toga.Ja ocekujem od najboljeg kulturu dijaloga ,bez ovaj onaj,kreativnost i poznavanje najnovijih tehnoloskih dostignuca a ne koja pjevacica je ostala trudna.Naravno da svako ima pravo da se opredjeli ovo je samo uputa na one koji suse peskire ispred salona da to nije higijenski.Imati vise salona neznaci biti najbolji nego vise manipulisanje radnom snagom jer uvjek se nadje neki neprijavljen .Provjereno.Pogotovo gdje su vlasnici muskarci -te cure su u nemilosti sto ih posebno cini najboljim jer su macho gazde :D
Post Reply