Nova Dacia Logan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Golden

Post by Golden »

Icatenej, kupio si extra auto za razumne pare.
Nek te služi dobro i dugo.
džetro

Post by džetro »

Skoro sva oprema sa Clia/Thalia/Kangoo i sl. Renoa moze bez problema i lako da se ugradi i u Logana.

Kul end gruvi! Daj mi reci molim te na koji fazon ugraditi ove komande sa Kangooa i jel može da se nabavi kod ovlaštenog Reno prodavača ovaj dio za volan bez cd plejera?
icatenej

Post by icatenej »

džetro wrote:Skoro sva oprema sa Clia/Thalia/Kangoo i sl. Renoa moze bez problema i lako da se ugradi i u Logana.

Kul end gruvi! Daj mi reci molim te na koji fazon ugraditi ove komande sa Kangooa i jel može da se nabavi kod ovlaštenog Reno prodavača ovaj dio za volan bez cd plejera?
Taj deo moze da se posebno naruci, to sam siguran, jer sam ga vidjao i na nekim Internet shopovima. Znaci, Renoov diler u BIH sigurno to moze da poruci ako trenutno nema na lageru. Iskopacu semu kabliranja (mada nije nista komplikovano) pa cu poslati ovde.
džetro

Post by džetro »

icatenej wrote:
džetro wrote:Skoro sva oprema sa Clia/Thalia/Kangoo i sl. Renoa moze bez problema i lako da se ugradi i u Logana.

Taj deo moze da se posebno naruci, to sam siguran, jer sam ga vidjao i na nekim Internet shopovima. Znaci, Renoov diler u BIH sigurno to moze da poruci ako trenutno nema na lageru. Iskopacu semu kabliranja (mada nije nista komplikovano) pa cu poslati ovde.
Jako bih volio da to iskopaš negdje, jer sam navikao na Kangoo-ov CD plejer sa daljinskim komandama i bilo mi pravo žao kada sam vidio da to u daciji nema ni u popisu dodatne opreme. Hvala ti unaprijed!
džetro

Post by džetro »

STIŽE I DIZEL LOGAN

Od 11. mjeseca u prodaju na tržištima Hrvatske i BiH dolazi Logan DCi, dizelaš najmodernije koncepcije u najslabijoj verziji sa 65 KS i 160 Nm, Euro 3 norma, maksimalna brzina 155 km/h, ubrzanje 0-100 za 15,5 sec.
Ono najvažnije - potrošnja 4,5 - 4,8 litara na 100 km. Još važnije - cijena - od 8.500 eura, ovisno od verzije Top opremljen Logan imat će cijenu okruglo 20.000 na našem tržištu. Krajem iduće godine stiže i jači dizelaš sa 82 ks, a onda i Euro 4 verzija slabijeg motora sa 70KS, za zapadna tržišta.
Dizelaš je dodatno utišan pojačanom izolacijom i prema prvim testovima komfor vožnje je čak i bolji nego kod benzinca.
džetro

Post by džetro »

Evo čisto da ne padne topic o Loganu u zaborav. Prešao sam 10.000 u 9 mjeseci. Dooobar! Ništa nije otpalo, ništa ne klepeće, motorček se taman fino razradio, sve čvrsto stoji. Viva Romania! :o :-x :o :lol: :-D :D
Golden

Post by Golden »

Sretno i nastavi nas obavještavati.
:)
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

OPOZIV 3015 DACIA LOGANA
KLIMAVA VOZAČKA SJEDALA

Dacia je objavila opoziv 3015 Logana zbog mogućih problema s loše zavarenim vozačkim sjedalom. Problem se odnosi na vozila proizvedena od 5. do 19. rujna, a od 3015 opozvanih logana oko 2700 prometuje u Rumunjskoj.

Renault prolazi kroz teško razdoblje, bilježi slabije prodajne rezultate i primoran je prilagođavati svoje ciljeve trenutnoj situaciji. Koliko god kvar ove vrste bio bezopasan, svaki opoziv nosi loš publicitet. Renaultu će preživjeti - 'obranio' se i od ADAC-a - no ovo mu svakako nije trebalo.
Kimur

Post by Kimur »

Od ove teme se može napraviti prava encikopledija, helem dosta se i nauči :D
džetro

Post by džetro »

Kimur wrote:Od ove teme se može napraviti prava encikopledija, helem dosta se i nauči :D
To za sjedala je istina, ali je u pitanju jedna mala serija Logana, proizvedena u deset dana. Greška je otkrivena na vrijeme.
U mene su sjedala čvrsta za svaku pohvalu. Ipak, sa dolaskom ovih hladnih zimskih dana pojavio se jedan sitan problemčić - pri prebacivanju u drugu brzinu čuje se škripav zvuk, pretpostavljam da je u pitanju sajla mjenjača ili nešto drugo, ali zvuk nestane nakon desetak minuta vožnje, valjda kad se mjenjač "zagrije". Nikakvog utkjecaja to nema na preciznost promjene stupnja prijenosa, koja je stvarno za svaku pohvalu, ali ponekad zna malo živcirati. U servisu sam obavješten da svaki čini se Logan ima taj zvuk i da je to izgleda serijski slučaj. Ovaj problem nije izoliran Loganov slučaj - i sam Renault ima škriputave mjenjače ove serije. Imate li vi ovo iskustvo sa "škripanjem" mjenjača?

Inače, sve ostalo štima, posebno otkad sam montirao nove zimske gume Michelin Alpin na sva četiri točka, Logan je nezaustavljiv.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ja sam upravo svršio od silnih riječi hvale za ovog Logana. :lol: :-) :D
Dajte ljudi nek sa javi ovaj koji je kupio X3 pa da vidimo šta će tek onda biti!
Sirko

Post by Sirko »

izgleda da je ovaj ado najpametniji ovdje

a garant vozi golfa jedinicu (al napucanu sa 14-kama)
wanderer

Post by wanderer »

džetro wrote: Inače, sve ostalo štima, posebno otkad sam montirao nove zimske gume Michelin Alpin na sva četiri točka, Logan je nezaustavljiv.
Je li to bas pozitivno k'o sto zvuci? :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

džetro wrote:...U mene su sjedala čvrsta za svaku pohvalu...
A koliko rigorozno je bilo testiranje, kojem si ih podvrgnuo? :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Sirko wrote:izgleda da je ovaj ado najpametniji ovdje

I najpametniji i vozim Golfa I al sa 13-kama, nije napucan 8)

Eto skoro sve si pogodio. :sad:

Stvarno mi je smješno što se uzbuđujete toliko. Vozio sam se u puuno boljim autima (neki su bili i jeftiniji od Logana!) i nisam se toliko uzbudio. Komentari tipa: "Logan je nezaustavljiv", pa dajte ljudi uozbiljite se malo pa takvi komentari su primjenjeniji Toyota Land Cruiseru!
džetro

Post by džetro »

ado-šampion wrote:
Sirko wrote:izgleda da je ovaj ado najpametniji ovdje

I najpametniji i vozim Golfa I al sa 13-kama, nije napucan 8)

Eto skoro sve si pogodio. :sad:

Stvarno mi je smješno što se uzbuđujete toliko. Vozio sam se u puuno boljim autima (neki su bili i jeftiniji od Logana!) i nisam se toliko uzbudio. Komentari tipa: "Logan je nezaustavljiv", pa dajte ljudi uozbiljite se malo pa takvi komentari su primjenjeniji Toyota Land Cruiseru!
Jebaji ga sad, prijatelju. S obzirom na činjenicu kuda sam se sve vozio s Loganom moram ti reći da je nezaustavljiv. Čuo si vjerovatno za Blidinje i legendarni krupni makadam, tamo gore raja samo terence i voza (Land Cruisere, recimo, uz mnogo Mercedesa M klase i BMW-a X5), a ja sam prošao bez po frke svaki put kad sam išao tamo. Jedva čekam veći snijeg pa na skijanje s Loganom na Jahorinu. Ne lupa ti po bubrezima kad se voziš po lošem putu, kao kod ostalih auta ove klase, ne skače ti volan u rukama i nemaš osjećaj da ćeš sve sjebati dok stigneš gdje si naumio. Svaki dan ga vozim po našim rupčagama i opasnim lokvetinama - i ništa. kao da vozi po pamuku. I treba da se svršava na činjenicu da je to čvrst, kompaktan i robusan auto, a opet tako mekan i ugodan za vožnju - i što je najvažnije da je kupljen za sića lovu (u odnosu na jedan VW Polo ili Fabiju, recimo, nikako u odnosu na cjelokupan standard ljudi). ja sam rekao da sam kupio full opremljen auto i da sam mu dodao još presvlake original, tepihe i tako malo razumnije šminkerije, mult-t -lock i kasko i da me je na kraju sve izišlo oko 22.000 maraka, što mi je malo jače od 2/3 godišnjih primanja. Mogao sam ja kupiti i X3 (vozio sam ga probno u autosalonu Tomić), ali sam svjestan da bih utukao sve pare (minimum kompletnu trogodišnju plaću) za nešto što mi ne treba. Mogao sam kupiti bilo koji auto kompakt klase ili više - srednje klase. Imao sam u vidu i Focus i Mondeo, mazdu 3, Toyotu Corollu, čak i Alfu 156 (doduše polovnu). Ipak, nisam htio davati za auto više od 30.000 maraka (nisam htio ni bilo kakav kredit dizati, zavaljivat se bez potrebe), pa sam kupio Logana za keš, jer mi se automobil jednostavno svidio, a i ostalo mi para za ganc - novu kuhinju i spavaću sobu. Priznajem, kad sam kupovao Logana, nije bila u ponudi ova nova Opel Astra, ona mi se više sviđa od Logana i rado ću je kupiti ako mi bude trebao drugi auto u familiji, jer žena uskoro polaže vozački pa....

E, ovako, mnogima naoko "neugledan" Logan parkiran na ulici, pali, ide, koči bez problema i ispunjava sve moje zahtjeve. A vjeruj mi, moraš ga pohvaliti kad znaš da si već nakon devet, deset mjeseci već zaboravio one pare što si za njega dao.

Za test sjedala - imam 102 kila, 191 cm - jel' dovoljno kad ti kažem da su sjedala OK i da u autu ima prostora toliko da ga mogu u šeširu voziti (da nosim šešir) i kad vozim da mogu staviti lakat na ivicu prozora, a da prozor ne otvaram.

Nisam ovdje da reklamiram Rumunja, ali moram ti reći da sam jebeno oduševljen ovim autom. Vozio sam kao vlastite automobile - Stojadina '79 (nov), Una'86 (nov), Corollu '91 (nova, stradala u ratu), Opel Rekorda'85 (polovan), Golfa II TD '88 (polovan), Audija A4'98(polovan) i vjeruj mi da znam šta pričam. Logan jer mješavina Golfa II (po robusnosti) i Fiat Una (po cijeni i održavanju, te po kojoj "sitnoj mušici"). Kad mu je BiH žiri prošle godine dodijelio titulu "best - buy" automobila, nisu se zezali. Auto je stvarno best buy.
Blen_TO

#542 DAcia Dizel

Post by Blen_TO »

Da li je neko imao priliku da provoya Daciju dizel? Kakve su cijene sada poslije PDV? Ima li Dacia stranicu za BiH
Eto samo da se ne zaboravi ova tema o Loganu

Pozdrav :?
RPM

Post by RPM »

ado-šampion wrote: Stvarno mi je smješno što se uzbuđujete toliko. Vozio sam se u puuno boljim autima (neki su bili i jeftiniji od Logana!) i nisam se toliko uzbudio. Komentari tipa: "Logan je nezaustavljiv", pa dajte ljudi uozbiljite se malo pa takvi komentari su primjenjeniji Toyota Land Cruiseru!
ni meni stvarno nije jasno cemu toliko odusevljenje poslje par mjeseci voznje, hajde da je poslje 4 ili 5 godina ... :? ... vozio sam ga (doduse malo) i nema sansi da bi za Daciu benzinca dao 22 hiljade sa svim nabrojanim, btw cijena sigurno nebi smjela preci 18 k ... zasto? pa zto sto im je cijena bas kao da su osvojili trziste, bas kao da su dokazali kvalitet, bas skupa, sjetimo se Skode kada je dolazila, cijena takvih vozila je bila maksimalno 17 k (benzin naravno).

e da, i ona konstatacija "provjerena tehnologija", koja provjerena tehnologija? ... jel ona koja se vec ne proizvodi pa ce ti upravo zato nabit cijenu kao sto je slucaj sa racunarskom memorijom DIMM skupolji od DDRa a stara tehnologija ... :-?
Anell

Post by Anell »

Image
Anell

Post by Anell »

Image
Anell

Post by Anell »

Dobra je Dacia Logan. Hoce se nekad prevrnuti, al nista strasno!
Haaa
Anell

Post by Anell »

Image
Anell

Post by Anell »

Evo jedna slika tunirane Dacie Logan, neka firma Elia je iz 1.6 16V motora izvukla 136KS! Nista specijalno, al ove je dokaz da se svako auto da napucati.
džetro

#549 Re: DAcia Dizel

Post by džetro »

Blen_TO wrote:Da li je neko imao priliku da provoya Daciju dizel? Kakve su cijene sada poslije PDV? Ima li Dacia stranicu za BiH
Eto samo da se ne zaboravi ova tema o Loganu

Pozdrav :?
17. 01. ide Logan na prvi redovni servis na 10.000 KM. Primjedbi nemam, sve štima, kao što sam, i govorio u ranijim postovima.
U gradu vidim sve više Logana i stanem pričati s ljudima kad god je to moguće, svi su redom iznenađeni solidnošću, prostorom i udobnošću. Nisu očekivali da će dobiti baš toliko automobila za te pare.
Benzinac Logan je sada nešto jeftiniji zbog PDV-a koji je 17 posto (prije porez bio 20 posto). S ful opremom dođe oko 19.300 KM sa PDV-om.
Dizel Logan navodno ima, ali kažem navodno, nekih problema sa carinskom stopom,koja je kao i za ostala strana auta (znači nije samo 1 posto) posto je kao motor u njemu uvoz iz Francuske, dakle nije 100 posto Rumunjski, ali to garant neka smicalica jal' uvoznika, jal' konkurencije (Ne bi me čudilo da se takvim potezom "čuvaju leđa" 100 posto domaćem proizvodu Škodi Fabiji).
U susjednoj Hrvatskoj se smatra "best - buy" vozilom, vrlo dobro je ocijenjen na testovima kao auto za ljude kojima treba velik, udoban i ekonomičan auto za prijevoz od točke A do točke B, a zanimljivo kako se tamo Logan može kupiti po 7 posto manjoj cijeni za model iz 2005.a kod nas niko ništa. Koji su lihvari ovi naši trgovci, jebote!
Image
džetro

Post by džetro »

Image
Post Reply