Ja sam produkt ovog i ovakvog društva !!?
- simonese
#526 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Jaci smo i od crne rupe ! 
- uvjek dobar gost
#527 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Nama crna rupa ništa ne može... ništa ne može...... ne može...simonese wrote:Jaci smo i od crne rupe !
- ljubav_aha
#528 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
uvjek dobar gost wrote:Prvo oko pjesme, ona nas je održala i njojzi fala...
Nisu pjesme ni izbliza dovoljne niti smiju biti jedini način probijanja svojevrsne medijske blokade koja je na sceni. Pjesme o životu i stvarnosti kakvi oni zaista jesu to pjeva Edo, pjeva i Dubioza,Defence, Zoster na neki svoj način, Laka isto tako, Frenki, Štuke... oni i mnogi drugi nama o svijetu koji nas okružuje objašnjavaju pjesmama, neki pak pišu o tome, palamude kao što ja sada to radim, neki slikaju stvarnost il je fotografišu.. glumci glume predstave i filmove o našim životima .. režiseri režiraju iste..., ali svo to vrijeme mi se lažemo da živimo život kakav smo "zaslužili". Kad budemo dovoljno hrabri i prestanemo bili licemjerni i prestanemo se lagati, kad i i na svoj način počnemo stvari zvati pravim imenima, kad zauzmemo stav i gard.... (tada nas možda bude više na protestima i u protestima).... ovaj sistem zasnovan na podobnim i nesposobnim će se srušiti... mi se tada trebamo stidjeti jer smo ih pustili i previše... Odavno smo trebali reagovati i spriječiti sve ovo... mada opet znajmo i priznajmo sebi da neki sve ovo i ne vide kuda sve ovo skupa nas sve skupa vodi.... , a nekim drugima itekako donosi šićar.. Umalo ne zaboravih... pod hitno neobrazovanost sujetu, ego-tripove,laž, licemjernost, sebičnost i maloumnost, samim tim i nacionalizam ostaviti po strani ,javno ih ismijati i osuditi....
Da ne peglam, znači pojedinac je najvažniji, svjestan, obrazovan i hrabar...!
P.S
Brko moj svakim novim danom mi svjetu bježimo svjetlosnu godinu... samo je problem što mi furamo na neku svoju stranu...... na samoj ivici ponora galaksije.
AFERIM
- simonese
#529 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Ma ja,mi smo majstori balansiranja somuna i kifle.
-
oktopus
#530 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Prijatelju, mi smo jadni, mali i pateticni.....................ZIVJELA AUSTROUGARSKA MONARHIJA i BiH kao pokrajina u njoj 
- uvjek dobar gost
#531 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
No neki to ne uspiju na vrijeme shvatiti jer nemaju za somuni i kifle te tako ne mogu da balansiraju. tek kad se negdje maknem istina je shvatim kako smo mali jadni neuki sirovi i patetični... i jeste šteta ovako llijepog geografskog područija kad smo ga mi zapali kao stanovnici....
- simonese
#532 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
jah,ti bi se zvao Hans a ja Fritz i sve BiH bilo u dureoktopus wrote:Prijatelju, mi smo jadni, mali i pateticni.....................ZIVJELA AUSTROUGARSKA MONARHIJA i BiH kao pokrajina u njoj
- fishtrija
#533 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Eh ovo je dobro... sve što još valja ovdje je priroda, jazuk je što je ne nastanjuju samo životinje, a ne i ljudi ovakvi kakvi jesu. Slušaš, gledaš, osmatraš, osluškuješ, isključiš se, zažmiriš, šutiš, pričaš... sve vazda isto. Ja ne znam odakle ja ovdje uopšte, ko su ovi ljudi oko mene i šta oni rade, gdje gone, šta ih čini sretnim, što sam ja nesretan među njima sretnima... Gdje je moja sreća ako je njihova ovdje a zovemo se isto, dokle će ovo ići i gdje su odgovori. Gdje da potonemo da bi isplivali, koliko da se ugušimo da bi prodisali... Ja bih najradije bio, ako sam već osuđen biti među ovakvim tokmacima i parmacima, neki mutant one trojice majmuna koji drže začepljene uši, pokrivena usta i oči... da ne slušam njihove primitivne krikove, ne osjećam njihove licemjerne poglede, i ne obraćam im se, jer me svakako ne slušaju niti razumiju...uvjek dobar gost wrote:No neki to ne uspiju na vrijeme shvatiti jer nemaju za somuni i kifle te tako ne mogu da balansiraju. tek kad se negdje maknem istina je shvatim kako smo mali jadni neuki sirovi i patetični... i jeste šteta ovako llijepog geografskog područija kad smo ga mi zapali kao stanovnici....
- uvjek dobar gost
#534 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
fishtrija wrote:Eh ovo je dobro... sve što još valja ovdje je priroda, jazuk je što je ne nastanjuju samo životinje, a ne i ljudi ovakvi kakvi jesu. Slušaš, gledaš, osmatraš, osluškuješ, isključiš se, zažmiriš, šutiš, pričaš... sve vazda isto. Ja ne znam odakle ja ovdje uopšte, ko su ovi ljudi oko mene i šta oni rade, gdje gone, šta ih čini sretnim, što sam ja nesretan među njima sretnima... Gdje je moja sreća ako je njihova ovdje a zovemo se isto, dokle će ovo ići i gdje su odgovori. Gdje da potonemo da bi isplivali, koliko da se ugušimo da bi prodisali... Ja bih najradije bio, ako sam već osuđen biti među ovakvim tokmacima i parmacima, neki mutant one trojice majmuna koji drže začepljene uši, pokrivena usta i oči... da ne slušam njihove primitivne krikove, ne osjećam njihove licemjerne poglede, i ne obraćam im se, jer me svakako ne slušaju niti razumiju...uvjek dobar gost wrote:No neki to ne uspiju na vrijeme shvatiti jer nemaju za somuni i kifle te tako ne mogu da balansiraju. tek kad se negdje maknem istina je shvatim kako smo mali jadni neuki sirovi i patetični... i jeste šteta ovako llijepog geografskog područija kad smo ga mi zapali kao stanovnici....
Nekad čak i kad se potrudim da nekom nešto objasnim, pokajem se.... naljutim se sam na sebe jer osjetim nekako da me osoba ni ne sluša, a kamoli shvata ozbiljno il prati moje misli i razmišljanja... kada bilo koga pitam kako vidi sebe il prostor u kojem živi za recimo deset godina.... vidim neku prazninu u pogledu i onaj blago teleći izraz lica....
I jeste istina je ako sam već osuđen na sve ovo.... bar želim sebi omogućiti neki ventil, kad ga ima pretis lonac... želim i ja imati ono što šišti... jer u suprotnom pod pritiskom (sredine) bih puknuo....
- kolega
#535 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
teško je biti siguran da u potpunosti razumijemo to nešto, mislim može se u odnosu na nekoga bolje poimati ali ...uvjek dobar gost wrote:Nekad čak i kad se potrudim da nekom nešto objasnim, pokajem se.... naljutim se sam na sebe jer osjetim nekako da me osoba ni ne sluša, a kamoli shvata ozbiljno il prati moje misli i razmišljanja...
- ljubav_aha
#536 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
kako je ovo tacnouvjek dobar gost wrote: Nekad čak i kad se potrudim da nekom nešto objasnim, pokajem se.... naljutim se sam na sebe jer osjetim nekako da me osoba ni ne sluša, a kamoli shvata ozbiljno il prati moje misli i razmišljanja... kada bilo koga pitam kako vidi sebe il prostor u kojem živi za recimo deset godina.... vidim neku prazninu u pogledu i onaj blago teleći izraz lica....
I jeste istina je ako sam već osuđen na sve ovo.... bar želim sebi omogućiti neki ventil, kad ga ima pretis lonac... želim i ja imati ono što šišti... jer u suprotnom pod pritiskom (sredine) bih puknuo....
kolega,zasto je tako tesko razumjeti
- kolega
#537 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
tesko mi je razumjeti kada neko pokusava ozivjeti mrtva srca, ..., Isa a.s. (Isus) je ozivljavao mrtve ljude ali nije uspijevao mrtva srca 
- uvjek dobar gost
#538 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Treba ljude nagnati barem da se zapitaju... to je prvi korak....
-
popajic
#539 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Postao/la uvjek dobar gost dana 21/05/2008 17:42
Treba ljude nagnati barem da se zapitaju... to je prvi korak....
- kolega
#540 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
sve će to narod pozlatit ...
- uvjek dobar gost
#541 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Danas je nekolicina prošla sa "pozlaćenim" leđima.....
- kolega
#542 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
... i jesi li vidio nekog od istaknutih drustveno politickih radnika? 
- uvjek dobar gost
#543 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Pravo pitanje... hvala.
Neee , ali sada ću ih vidjeti i čuti, čitati ću njihove komentare po novinama i magazinima... sa propisne udaljenosti i najčešće, iz udobnosti neke fotelje i uz apeitiv, kolač, mezu il lokum oni će tada populaciji objašnjavati situaciju, govoriti o posljedicama, teorijama, reperkusijama, ponekad o samom uzroku, ali nikako ne o mogućim rješenjima il načinima adekvatnije borbe populacije koja ovih zadnjih par mjeseci protestvuje na ulicama Sarajeva, u početku povod je bio monstruozan čin, a zadnjih dana povod je upriličeni cirkus u režiji nogometnog saveza. Iz dubokog poštovanja prema Denisu koji je izgubio život u sarajevskom tramvaju ne želim ulaziti u elaboraciju povezanosti tih događaja.
No svako su povezani tajo i mama sa tajama grada Sarajeva sa čikama, tetkama, dajdžama, strikama tajama, mamama i ujkama u savezu, svi oni su igraći ovog režima ili ovih režima koji nas handre od kraja agresije il su počeli u sred iste, pa sve do danas...
Pitanje i jeste zašto akademski građani ili istaknuti društveno politički radnici ne siđu sa mindera, ne izađu iz udobnosti kancelarija ili soba svojih i ne pridruže se populaciji koja protestvuje il demonstrira... zar se ide do te mjere da se ne želite zamjeriti sistemu na čijoj ste "sisi", jeste Vi i jeste budžetski korisnici, ovisni ste o ovom nakaradnom sistemu koji nas sve skupa vodi u ponor zasnovan na nacionalnoj podobnosti, porodično-vjerskoj osnovi i pukoj običnoj ličnoj koristi.
Ukoliko i jeste odabrali taj put, molim Vas sljedeće samo prestanite ,kroz svoje medije il medijske istupe, filovati populaciju demagogijom, nemojte ju ubjeđivati da se ništa ne može promijeniti, nemojte to više činiti zbog generacija koje dolaze. Promijeniti se sve može ako se to dovoljno želi, stoga Vas molim prestanite o ovom stanju u društvu pričati kao o nečemu zadatom i nepromjenjivom.
Pridružite se na konstruktivan način ovim društvenim procesima , savjetima, korisnim kritikama, spustite se na zemlju Bosnu i Hercegovinu, izađite na ulice i siđite među obične ljude... zar su i ti vaši minderi toliko visoko ?
Opet da ti kažem nigdje niti jednog istaknutog osim Brace iz Vrbanjuše... njega sam vidio.. možda je neko vidio još nekog ja nisam... još par snimatelja i fotografa koji i jesu stalno na liniji prvoj.... ostalo sve policija.....
Neee , ali sada ću ih vidjeti i čuti, čitati ću njihove komentare po novinama i magazinima... sa propisne udaljenosti i najčešće, iz udobnosti neke fotelje i uz apeitiv, kolač, mezu il lokum oni će tada populaciji objašnjavati situaciju, govoriti o posljedicama, teorijama, reperkusijama, ponekad o samom uzroku, ali nikako ne o mogućim rješenjima il načinima adekvatnije borbe populacije koja ovih zadnjih par mjeseci protestvuje na ulicama Sarajeva, u početku povod je bio monstruozan čin, a zadnjih dana povod je upriličeni cirkus u režiji nogometnog saveza. Iz dubokog poštovanja prema Denisu koji je izgubio život u sarajevskom tramvaju ne želim ulaziti u elaboraciju povezanosti tih događaja.
No svako su povezani tajo i mama sa tajama grada Sarajeva sa čikama, tetkama, dajdžama, strikama tajama, mamama i ujkama u savezu, svi oni su igraći ovog režima ili ovih režima koji nas handre od kraja agresije il su počeli u sred iste, pa sve do danas...
Pitanje i jeste zašto akademski građani ili istaknuti društveno politički radnici ne siđu sa mindera, ne izađu iz udobnosti kancelarija ili soba svojih i ne pridruže se populaciji koja protestvuje il demonstrira... zar se ide do te mjere da se ne želite zamjeriti sistemu na čijoj ste "sisi", jeste Vi i jeste budžetski korisnici, ovisni ste o ovom nakaradnom sistemu koji nas sve skupa vodi u ponor zasnovan na nacionalnoj podobnosti, porodično-vjerskoj osnovi i pukoj običnoj ličnoj koristi.
Ukoliko i jeste odabrali taj put, molim Vas sljedeće samo prestanite ,kroz svoje medije il medijske istupe, filovati populaciju demagogijom, nemojte ju ubjeđivati da se ništa ne može promijeniti, nemojte to više činiti zbog generacija koje dolaze. Promijeniti se sve može ako se to dovoljno želi, stoga Vas molim prestanite o ovom stanju u društvu pričati kao o nečemu zadatom i nepromjenjivom.
Pridružite se na konstruktivan način ovim društvenim procesima , savjetima, korisnim kritikama, spustite se na zemlju Bosnu i Hercegovinu, izađite na ulice i siđite među obične ljude... zar su i ti vaši minderi toliko visoko ?
Opet da ti kažem nigdje niti jednog istaknutog osim Brace iz Vrbanjuše... njega sam vidio.. možda je neko vidio još nekog ja nisam... još par snimatelja i fotografa koji i jesu stalno na liniji prvoj.... ostalo sve policija.....
- uvjek dobar gost
#544 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
.... Nekako imam osjećaj da se sistem počeo sam urušavati, da su nezajažljivi lopovi i kriminalci, mešetari i varalice dostigli maksimum. Jednostavno toliko su nezajažljivi i beskrupulozni da to normalno nije, oni nemaju granica i upravo to će biti finalni udarac ovom mafijaško-jaransko-vjerskom sistemu koji su stvorili uz pomoć međunarodne zajednice i uz naše prešutno odobravanje.
Ovo sam posmislio jer u zadnje vrijeme vidim da na svim poljima situacija eskalira, sociolozi il psiholozi bi možda mogli naći bolje objašnjenje za sve to, ali na pameti imam čitav niz događaja koji se recimo u nekim normalnim zemljama dese za nekih pedeset godina... stotinu čak.(ili nikad).., kod nas se sve stislo u nekih petnestak il malo više godina. U zadnje vrijeme ,recimo godinu dana došlo je do eskalacije u svakom pogledu. Trebam li spominjati presudu za agresiju, robne rezerve, poskupljenja, štrajkove, svirepa ubistva, revizorske izvještaje, demonstracije, šatorska naselja..... tragične događaje.... sve nekako (možda se varam) zbiva se izuzetno brzo.... i kao da upravo ta brzina događaja vodi (donekle) osvještenju i buđenju populacije.. jer jedino ta brzina zbivanja nas izgleda može da šokira...!!!
Primjer ... da mi je neko rekao prije dvadeset dana da će se navijačke grupe ujediniti... ja bi mu rekao da laže... da mi je neko rekao da će u Goraždu raja gađati zgradu kantona... da će navijači i građani kamenjati fudbalski savez... da će intenzivno raja protestvovati u Sarajevu tri mjeseca... da će stranački ljudi bjesomučnim krađama početi sami sebi rezati granu na kojoj sjede... nekako... imam osjećaj da situacija eskalira... istina pri toj eskalaciji dolazi i do tragičnih događaja.... ovaj u Lipnici je jedan od njih.... ja se iskreno nadam da takvih tragičnih događaja više neće biti, a nadam se da će ovaj nakaradni sistem ubrzo pojesti sam sebe... da mi ćemo shvatiti za sva vremena da nacionalne podjele nisu dobre, da nacionalizam nije dobar, da su bojlji sposobni od podobnih, da ćemo zajedno doći do jedne istine i pravog modusa zajedničkog života...
Možda nam i jeste trebalo dugo da skontamo..., ali bolje ikad nego nikad....
P.S
Čuo sam da su mnoge javne firme, ministarstva mnoga... i određeni ljudi u dubiozama..... da se nisu navikli na bilo kakvu kontrolu tokova novca... i nešto slično... zašto konačno i kod nas policija il ko već ne pohapsi ovu mafiju koja sebi osigurala je beneficije krijući se iza tobože borbe za neke kvazi nacionalne interese--....
Koji su Vaši interesi ???
Ovo sam posmislio jer u zadnje vrijeme vidim da na svim poljima situacija eskalira, sociolozi il psiholozi bi možda mogli naći bolje objašnjenje za sve to, ali na pameti imam čitav niz događaja koji se recimo u nekim normalnim zemljama dese za nekih pedeset godina... stotinu čak.(ili nikad).., kod nas se sve stislo u nekih petnestak il malo više godina. U zadnje vrijeme ,recimo godinu dana došlo je do eskalacije u svakom pogledu. Trebam li spominjati presudu za agresiju, robne rezerve, poskupljenja, štrajkove, svirepa ubistva, revizorske izvještaje, demonstracije, šatorska naselja..... tragične događaje.... sve nekako (možda se varam) zbiva se izuzetno brzo.... i kao da upravo ta brzina događaja vodi (donekle) osvještenju i buđenju populacije.. jer jedino ta brzina zbivanja nas izgleda može da šokira...!!!
Primjer ... da mi je neko rekao prije dvadeset dana da će se navijačke grupe ujediniti... ja bi mu rekao da laže... da mi je neko rekao da će u Goraždu raja gađati zgradu kantona... da će navijači i građani kamenjati fudbalski savez... da će intenzivno raja protestvovati u Sarajevu tri mjeseca... da će stranački ljudi bjesomučnim krađama početi sami sebi rezati granu na kojoj sjede... nekako... imam osjećaj da situacija eskalira... istina pri toj eskalaciji dolazi i do tragičnih događaja.... ovaj u Lipnici je jedan od njih.... ja se iskreno nadam da takvih tragičnih događaja više neće biti, a nadam se da će ovaj nakaradni sistem ubrzo pojesti sam sebe... da mi ćemo shvatiti za sva vremena da nacionalne podjele nisu dobre, da nacionalizam nije dobar, da su bojlji sposobni od podobnih, da ćemo zajedno doći do jedne istine i pravog modusa zajedničkog života...
Možda nam i jeste trebalo dugo da skontamo..., ali bolje ikad nego nikad....
P.S
Čuo sam da su mnoge javne firme, ministarstva mnoga... i određeni ljudi u dubiozama..... da se nisu navikli na bilo kakvu kontrolu tokova novca... i nešto slično... zašto konačno i kod nas policija il ko već ne pohapsi ovu mafiju koja sebi osigurala je beneficije krijući se iza tobože borbe za neke kvazi nacionalne interese--....
Koji su Vaši interesi ???
- uvjek dobar gost
#545 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
.. Sinoć gledah film "Život je lijep" italijanski onaj film... komedija koja prikazuje na jedinstven način.. zbivanja u drugom svjetskom ratu... film sam gledao i ranije bar dva il tri puta, ali sinoć mi je legao kao mlijeko...
Kakve film ima veze sa ovom temom, mojim postom... il ovim forumom..., mislim da ima i te kakve veze.... i sa svima nama i sa situacijom u kojoj se nalazimo... i sa vremenom u kojem životarimo... samo je problem što mi os stabla ne vidimo šumu, od blještavila novog mobitela ne vidimo problem, a ni od dobrih silikona ne vidimo ništa drugo...
Iskoristih film kao uvod neki, a u stvari sam htio svojim postom obilježiti dvije sedmice od demonstracija pred savezom. Dvije sedmice medijskih laži, laži sistema, laži policije (milicije), laži saveza... i dvije sedmice sveukupnog zaborava...
Šta se desilo pa da niko te proteste nije objasnio na pravi način (kao i mnoge prethodne) ,šta se to sa nama zbiva kada nam je sve, ama baš sve, predmet zaborava... šta smo to sebi umislili kada tako olako prelazimo preko stvari koje u stvari život znače.... zar ne jer mnogi kažu da život čine male stvari..... šta danas čini naše živote... jeli to laž, obmana, korupcija, zaborav, lopovluk, zadrtost, strah, mržnja..... jesu li to samo neke od malih stvari koje nama dana život čine interesantnim...?
Laži o ovim protestima mogli ste čuti od komesara i portparola policije (stranačke milicije), mogli ste čuti u medijima il pročitati... čak ni Start, Dani il Bosna... nisu ispunili moja očekivanja.... da sada ne spominjem režimske televizije, novine... stranačke televizije i novinare....
Svi oni koji su tog dana bili pred savezom znaju o čemu ja govorim......
Jučer pak sa ljudima pričah nešto i diskutovah jer nema mi gdje više stati ... i dođosmo svi do istog zaključka... da se sutra ponovi 92. mi bi prošli 1000 puta gore (ako može gore)... ovakvi kakvi smo postali.. samo bi okretali glavu od belaja.. i uživali bi u pogledu na drugu stranu hvaleći pri tome svoje najnovije sunčane đozluke...
Da sada ne povezujem ovu situaciju sa opštim konceptom zaborava i opšteprihvaćenim stranačkim modelom ponašanja... madaa onome ko do danas nije vidio i skontao šta se radi od nas... džaba ja i kuckam i pišem, samo sebe sjebajem razmišljajući...
Za sve je kriv film "Život je lijep"... volio bih da neki filmski radnik nešto slično napavi za ovaj logor u kojem svi skupa se pravimo da smo moderni, a da ne znamo gdje smo više šuplji....
P.S
fale mi protesti pa i demonstracije, fale mi ti ljudi na ulicama sarajeva... kad sam sa njima znam da nisam sam i usamljen i tek sa njima i pored njih osjećam da sam živ,..... a ne da samo životarim i naprđujem iz dana u dan...
Kakve film ima veze sa ovom temom, mojim postom... il ovim forumom..., mislim da ima i te kakve veze.... i sa svima nama i sa situacijom u kojoj se nalazimo... i sa vremenom u kojem životarimo... samo je problem što mi os stabla ne vidimo šumu, od blještavila novog mobitela ne vidimo problem, a ni od dobrih silikona ne vidimo ništa drugo...
Iskoristih film kao uvod neki, a u stvari sam htio svojim postom obilježiti dvije sedmice od demonstracija pred savezom. Dvije sedmice medijskih laži, laži sistema, laži policije (milicije), laži saveza... i dvije sedmice sveukupnog zaborava...
Šta se desilo pa da niko te proteste nije objasnio na pravi način (kao i mnoge prethodne) ,šta se to sa nama zbiva kada nam je sve, ama baš sve, predmet zaborava... šta smo to sebi umislili kada tako olako prelazimo preko stvari koje u stvari život znače.... zar ne jer mnogi kažu da život čine male stvari..... šta danas čini naše živote... jeli to laž, obmana, korupcija, zaborav, lopovluk, zadrtost, strah, mržnja..... jesu li to samo neke od malih stvari koje nama dana život čine interesantnim...?
Laži o ovim protestima mogli ste čuti od komesara i portparola policije (stranačke milicije), mogli ste čuti u medijima il pročitati... čak ni Start, Dani il Bosna... nisu ispunili moja očekivanja.... da sada ne spominjem režimske televizije, novine... stranačke televizije i novinare....
Svi oni koji su tog dana bili pred savezom znaju o čemu ja govorim......
Jučer pak sa ljudima pričah nešto i diskutovah jer nema mi gdje više stati ... i dođosmo svi do istog zaključka... da se sutra ponovi 92. mi bi prošli 1000 puta gore (ako može gore)... ovakvi kakvi smo postali.. samo bi okretali glavu od belaja.. i uživali bi u pogledu na drugu stranu hvaleći pri tome svoje najnovije sunčane đozluke...
Da sada ne povezujem ovu situaciju sa opštim konceptom zaborava i opšteprihvaćenim stranačkim modelom ponašanja... madaa onome ko do danas nije vidio i skontao šta se radi od nas... džaba ja i kuckam i pišem, samo sebe sjebajem razmišljajući...
Za sve je kriv film "Život je lijep"... volio bih da neki filmski radnik nešto slično napavi za ovaj logor u kojem svi skupa se pravimo da smo moderni, a da ne znamo gdje smo više šuplji....
P.S
fale mi protesti pa i demonstracije, fale mi ti ljudi na ulicama sarajeva... kad sam sa njima znam da nisam sam i usamljen i tek sa njima i pored njih osjećam da sam živ,..... a ne da samo životarim i naprđujem iz dana u dan...
-
guest916
#546 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Mislim, jarane, da bi ti trebao u inostranstvo, da se od svega toga odmoris...
- kolega
#547 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
moj dostu, pogledaj ti film: Kako sam sistematski uništen od strane idiota (iz 1983.)
- uvjek dobar gost
#548 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
.. Ma pisah godišnji od 24. sada i sva je prilika da se ispaljujem za London... malo da dahnem dušom i opušćam se..
Ma mogu se ja i isključiti nije to najveći problem, ali sukob sa realom ovmom bez šminke ,plastike i blještavila me svaki put dočeka kao šaka u glavu...
Mada po tumačenjima raznih filozofa.. bolje je biti u konekciji sa stvarnošću nego biti nekako u paradimenziji i lagati sam sebe... malo zbog čakri , a malo zbog karme.....
Ma mogu se ja i isključiti nije to najveći problem, ali sukob sa realom ovmom bez šminke ,plastike i blještavila me svaki put dočeka kao šaka u glavu...
Mada po tumačenjima raznih filozofa.. bolje je biti u konekciji sa stvarnošću nego biti nekako u paradimenziji i lagati sam sebe... malo zbog čakri , a malo zbog karme.....
- kolega
#549 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
opa, sve se nema a ono u London se ide za godišnji, a vi fukare ko biva idite u šarm-al-šeik, valjal' to tako!? 
samo pazi, doživjećeš razočarenje kad vidiš da Engleska (i Amerika) nije zemlja proleterska.
samo pazi, doživjećeš razočarenje kad vidiš da Engleska (i Amerika) nije zemlja proleterska.
-
budhist
#550 Re: Ja sam produkt ovog društva !!!!
Potpuno se slažem sa tvojim mišljenjem,i ja se osjećam kao stranac u ovoj zemlji ali nikako da skupim hrabrosti na neki radikalan potez,ne mogu da shvatim kakvi su ovo ljudi postali u našoj zemlji,kao da neko režira sve ovo a ja glavni glumac u drami,najlakše je pobjeć,okrenuti leđa svemu ali nije to odgovor,u inostranstvu se osjećam još mizernije kad vidim koliko je našim ljudima koji bi mogli da djeluju izvan,jer ipak je drugačije stalo do ove naše "paranormalne"situacije,boli ih ona stvar,samo nek se ima šta hapit i nek ne puca,a niko nije na višem nivou svijesti,za naciju koja ode u pičku materinu ili je već otišla niko ne haje