Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fossil

#526 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Fossil »

Ako uzmemo u obzir blizina carsije...pravu mahalu...ostalo nema nekih prednosti. Sve je nabijeno, u betonu..i kao da su vecina kuca zaklonjene od sunca...nikakvog pogleda, gotovo da i nema parking prostora itd...ali zato je carsija tu...to jedino..kako kome...svako ima svoje ukuse i naviku...ali generalno da je najbolje naselje...ni blizu.[/quote]

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
jaca-maca

#527 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by jaca-maca »

U svakom kvartu ima seljacina tak da nema najboljeg :lol:
BHF_Manijak

#528 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Da mogu birati ko sto ne mogu( :mrgreen: ), jedino mjesto u S-u gdje bih mogao zivjeti jesu Kovaci, dok ostatak ni pod razno, prvo jer ne volim previse brdovito, a drugo da predjem malo i na drugu stranu Miljacke, jer smo jaaako dugo na memli strani, :mrgreen: A tamo Titova, Ferhadija, Skenderija, M Dvor itd ne bi one austrijske stanove da mi neko dzaba da majkemi moje, hem nikad mira hem oni stanovi odvratni samo tako!
Sto se naselja tice, moj glas ide Dobrinji iako ne zivim dole, ko hoce mir, tisinu i lijep plan gradnje Dobrinja je idealna(jest da je zadnjih godina "kriticno naselje zbog raznih Biticija, ovih onih :roll: ) lijepih stanova ima pravo, zelenila, setalista, ravnica, ma ne znam meni je jednostavno extra...Ali obzirom da smo mi jos uvjek mala sredina uzimajuci svjetske parametre onda ima i kompleksa na sve strane, kao papak je ko ne zivi u "strogom centru", a tih pola sto tako melju ne zna da dosta pravih Sarajlija upravo na Dobrinji stanove ima, a raznorazni dosljaci se razmilise po starim dijelovima grada...A najjaca mi je ona prica "gdje zivis?! Na (primjera radi)Al'pasinom, Dobrinji, Otoci, Aneksu, Cengic Vili" a automatski odgovor poslije ide "aaaa, vidi papka, pa nije ti to Sarajevo, nisu to stari dijelovi grada, samo Stari Grad bolan kakvi ostalo" :roll: Jest, odlicna logika, trebo se samo grad siriti na relaciji Vratnik-Bistrik-Skenderija-Marin dvor i kapak :zzzz: :oops: :roll:
bez_ideje

#529 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by bez_ideje »

Bolja ti carsijska gradnja od austrijskog stana ?
I mirnija?
:shock: :? :? :shock: :-) :roll: :roll: :lol: :lol:
:skoljka: :skoljka: :skoljka:
:run: :run: :run: :run:
valja,ako nadjes kakav gadan......slobodno ga meni proslijedi :mrgreen:
Last edited by bez_ideje on 08/05/2011 01:06, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#530 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

bez_ideje wrote:Bolja ti bistricka gradnja od austrijskog stana ? :shock: :? :? :shock: :-) :roll: :roll: :lol: :lol:
:skoljka: :skoljka: :skoljka:
:run: :run: :run: :run:
valja,ako nadjes kakav gadan......slobodno ga meni proslijedi :mrgreen:
Ako nadjem, rado cu ga prodati ne sekiraj se...Samo lovu pripremi :mrgreen: :skoljka: Ti stanovi su na cijeni iskljucivo zbog lokacije a ne svoje kvalitete i privlacnosti :roll: Plafon od 100 metara, ona vrata koja u sebi takodjr imaju 244342 metara, ogromna povrsina, ne znam, meni toliko hlado i odvratno djeluje da je to za neopisat :roll:

PS bistricku gradnju nisam men'scini ni spomenu kao usporedbu?! :mrgreen:
bez_ideje

#531 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by bez_ideje »

Editovala,mislila sam na kovace :oops:
Evo ja se ne slazem sa tobom,meni je ta gradnja primjer elegancije i estetike..........patim za visokim stropovima i dvokrilnim ulazima u predsoblja.....Ma ni poredit mi se ne mogu carsijske kuce sa takvim stanovima !Meni su one sve klaustofobicne,nabijene,izvitoperene u nemogucim smjerovima....bez ikakvog reda.....Mozes ti urediti svoju da izgleda ko iz casopisa,a na tebe se naslanja poluraspadajuca nastamba sa krajnje inovativnim zakrpama....ma bjaz,dje ti gleda prozor od wc-a :mrgreen: :lol: :roll:

Ja bi isto tako rekla da su na cijeni te kuce samo zbog lokacije (jos uvijek )

Al eto......moremo mi naglabat do prekosutra ( ja sebi nedavno porusila sve nenosece zidove,evo,jos malo pa ko austrijski.......) :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
BHF_Manijak

#532 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ma dobro, sad vec ulazimo u domen ukusa, ti ne volis taj stil i ok, meni je sasvim ok taj nas stari bosanski, tako da tu i nem neke rasprave jer je ponavljam stvar ukusa, udaljismo se mi od naselja... :mrgreen:
respo

#533 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by respo »

pa stil i jeste bit toga
jbg ne mozes na kovacima ocekivati zgradu kao na dobrinji ili obratno
tako uzmi i ostala naselja pa uporedjuj
titova vs buca potok vs malta vs bistrik vs nastavi niz
BHF_Manijak

#534 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

respo wrote:pa stil i jeste bit toga
jbg ne mozes na kovacima ocekivati zgradu kao na dobrinji ili obratno
tako uzmi i ostala naselja pa uporedjuj
titova vs buca potok vs malta vs bistrik vs nastavi niz
Ja nisam ni reko da na Kovacima ocekujem da nikna zgrada neka(sem reisove rezidencije :mrgreen: :skoljka: ), a samo sam se nadovezo koje je je po meni jedno od najljepsih naselja u gradu...Svidja mi se oboje uglavnom :)
Dr.medicine

#535 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Dr.medicine »

Svi se vi tjesite,al bi voljeli zivjeti u centru. Da fino pjehe dodjete za pet minuta do faxa, posla, ferhadije. Kazete za 15 min, ste u gradu, ali koliko cekate je.eni tramvaj, komercijalu, trolu. Neki dan sam cekao komercijalu pola sata (ne bi u onu guzvu raz.jebanog tramvaja kad bi pjehe do grada dosao) i zapitah se sta bi sve uradio za tih pola sata da sam u lijepom gradu. Grad je uvijek bio do Marin D. tako da.....,ma nema potrebe ici dole u taj smog.
Jedina negativna strana je buka na koju smo se navikli i problem sa parkiranjem upravo zbog Vas....

A ajd sad rafal po meni, jer se ovo nikome nece svidjeti
BHF_Manijak

#536 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Dr.medicine wrote:Svi se vi tjesite,al bi voljeli zivjeti u centru. Da fino pjehe dodjete za pet minuta do faxa, posla, ferhadije. Kazete za 15 min, ste u gradu, ali koliko cekate je.eni tramvaj, komercijalu, trolu. Neki dan sam cekao komercijalu pola sata (ne bi u onu guzvu raz.jebanog tramvaja kad bi pjehe do grada dosao) i zapitah se sta bi sve uradio za tih pola sata da sam u lijepom gradu. Grad je uvijek bio do Marin D. tako da.....,ma nema potrebe ici dole u taj smog.
Jedina negativna strana je buka na koju smo se navikli i problem sa parkiranjem upravo zbog Vas....

Ovi su mi najbolji... :roll: Sta ti sad kao nabadas ljudima njihovu ukus na nos?! Sta ti znas necije zelje i sta se kome svidja, zato nemoj se pravit pametan... :roll: A kad auto imas onda ti cak i sa Ilidje u normalnom saobracaju do grada treba 15min, a blize da ne govorim, ja sam za 5-10min na Carsiji tako da ti ta prica ne pije vode, a onu guzvu i frtutmu grada i titove ne bih nema para, ali opet ponavljam o ukusima se ne raspravlja :oops:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#537 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Ja samo da kazem iako sam mahalsko dijete, strasno volim austrijsku gradnju i te stanove, krvi bih dala za jedan takav, iako jedino sto me odbija jeste sto se vecinom svi nalaze u centru grada, a onu buku podnositi...ne hvala. :roll: :D
nosara

#538 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by nosara »

Dr.medicine wrote:Svi se vi tjesite,al bi voljeli zivjeti u centru. Da fino pjehe dodjete za pet minuta do faxa, posla, ferhadije. Kazete za 15 min, ste u gradu, ali koliko cekate je.eni tramvaj, komercijalu, trolu. Neki dan sam cekao komercijalu pola sata (ne bi u onu guzvu raz.jebanog tramvaja kad bi pjehe do grada dosao) i zapitah se sta bi sve uradio za tih pola sata da sam u lijepom gradu. Grad je uvijek bio do Marin D. tako da.....,ma nema potrebe ici dole u taj smog.

Grad je od M. Dvora do Otoke... Zapadnije su prigradska naselja, a istocnije haos neuslovan za zivot...

Inace, AU je Sarajevo bazdarila na maksimalno 120 hiljada stanovnika, ukljucujuci Ilidzu i sve ono izmedju... Pa vi kontajte...

Moj dio grada je NOvo SARAjevo... Blagoslovljeno od boga i Partije... Hoces urbano, hoces opanak... :D

Trenutno sam Komesarov komsija i sve vise gotivim ovo nase naselje... Samo da je zaustavit izgradnju na zelenim povrsinama i upristojit pijacu... U svakom slucaju ljudskije od Centra, gdje ljudi jedni drugima gaze po nogama...

A pogled prema Zuci i Humu...? :wink:
ultima_palabra

#539 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Fol je što ne mogu svi biti u centru, taj luksuz se plaća... skupljim i neudobnijim stanovima, bukom, gužvom, nedostatkom ili skupoćom parkinga. A u relativno malom gradu kao što je Sarajevo pitanje transporta ne bi uopšte trebalo biti problem... ako se jednog lijepog dana uredi gradski saobraćaj i ceste kako treba, trebalo bi sa svakog mjesta u gradu da možeš biti u Titovoj za 20 minuta.
Lakat Jebić

#540 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Lakat Jebić »

moja mahala najbolja :D
sorei

#541 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by sorei »

Lakat Jebić wrote:moja mahala najbolja :D
e nije, moja mahala je najbolja :x :lol: :lol:
jaca-maca

#542 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by jaca-maca »

nosara wrote: Moj dio grada je NOvo SARAjevo...
Koja naselja su u Novom Sarajevu, nisam to jos skontala :-)

Dobrinja, Alipasino..?
mimsy

#543 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by mimsy »

jaca-maca wrote:

Dobrinja, Alipasino..?
ne ,to je Novi Grad...
sve od Otoke pa do Grbavice mescini
Lakat Jebić

#544 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Lakat Jebić »

jaca-maca wrote:

Dobrinja, Alipasino..?
to je novi grad

ne znam tacno koji kvartovi, al znam da je to grbavica i hrasno...
jaca-maca

#545 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by jaca-maca »

Ma vise sam se izgubila, sve nesto Novo :lol:
Dr.medicine

#546 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Dr.medicine »

BHF_Manijak wrote:

Ovi su mi najbolji... :roll: Sta ti sad kao nabadas ljudima njihovu ukus na nos?! Sta ti znas necije zelje i sta se kome svidja, zato nemoj se pravit pametan... :roll: A kad auto imas onda ti cak i sa Ilidje u normalnom saobracaju do grada treba 15min, a blize da ne govorim, ja sam za 5-10min na Carsiji tako da ti ta prica ne pije vode, a onu guzvu i frtutmu grada i titove ne bih nema para, ali opet ponavljam o ukusima se ne raspravlja :oops:
Da al kreni kuci oko 16h treba ti sat. A vjerujem da je tako i ujutro u spici. Ti volis svoju Ilidzu, ja svoju Titovu simple:) I sve sto mi treba je u krugu kilometra

p.s. austrugarski stanovi su ti beze, raspored im je los u totalu. i plafini od 3,5m su po meni visak. ok kubikaža zraka je ok, soba je veca itd, al kad dodje zima skontas negativne odlike
nosara

#547 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by nosara »

Dr.medicine wrote:
BHF_Manijak wrote:

Da al kreni kuci oko 16h treba ti sat. A vjerujem da je tako i ujutro u spici. Ti volis svoju Ilidzu, ja svoju Titovu simple:) I sve sto mi treba je u krugu kilometra

p.s. austrugarski stanovi su ti beze, raspored im je los u totalu. i plafini od 3,5m su po meni visak. ok kubikaža zraka je ok, soba je veca itd, al kad dodje zima skontas negativne odlike
Koliko vas ima koji i zivite i radite u Centru...?
Dr.medicine

#548 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Dr.medicine »

nosara wrote:

Grad je od M. Dvora do Otoke... Zapadnije su prigradska naselja, a istocnije haos neuslovan za zivot...

Inace, AU je Sarajevo bazdarila na maksimalno 120 hiljada stanovnika, ukljucujuci Ilidzu i sve ono izmedju... Pa vi kontajte...

Moj dio grada je NOvo SARAjevo... Blagoslovljeno od boga i Partije... Hoces urbano, hoces opanak... :D

Trenutno sam Komesarov komsija i sve vise gotivim ovo nase naselje... Samo da je zaustavit izgradnju na zelenim povrsinama i upristojit pijacu... U svakom slucaju ljudskije od Centra, gdje ljudi jedni drugima gaze po nogama...

Sta imas na tom potezu??? Zgradu vlade, Holidej, Altu i Importane:) Aj oki to je sad INN. Gdje izlazis u Titu? Taj dio mi je bash trazit Centra i Dobrinje, al eto gdje vi gledate? Alpe?
Dr.medicine

#549 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Dr.medicine »

nosara wrote:

Sta imas na tom potezu??? Zgradu vlade, Holidej, Altu i Importane:) Aj oki to je sad INN. Gdje izlazis u Titu? Taj dio mi je bash trazit Centra i Dobrinje, al eto gdje vi gledate? Alpe?
Mr. Brightside

#550 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by Mr. Brightside »

jaca-maca wrote:Ma vise sam se izgubila, sve nesto Novo :lol:
novo sarajevo ti je od cengic vile 1 do marijin dvora s jedne strane,i od hrasnog pa do skenderije s druge :D
Post Reply