Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
novalic
nemoj sada u aferu piramida ubacivati i hrvatsko porijeklo.. gospodje...
nego, care, izmedju onoga nesto pronadjeno i pronadjena piramida.. i tih 40tak metara koje treba prokopati.. da piramida ima.. nebi li se stvarno nasao neko da ih prokopa i rukama ako trebe, nego da se samo lijepo nada da bi to moglo biti istina (sto se i ja nadam, od pocetka, ali kako, opet po mojoj procjeni, znanju.. a i neznanju, kontam da je to nemoguce, i ne vjerujem)..
izmedju pronalaska ostataka kakvih gradjevina i piramide sunca.. ima.. nekoliko svjetlosnih godina...
ali eto, zivi bili pa vidjeli... taman ga i popusili.. na vrhu
nego, care, izmedju onoga nesto pronadjeno i pronadjena piramida.. i tih 40tak metara koje treba prokopati.. da piramida ima.. nebi li se stvarno nasao neko da ih prokopa i rukama ako trebe, nego da se samo lijepo nada da bi to moglo biti istina (sto se i ja nadam, od pocetka, ali kako, opet po mojoj procjeni, znanju.. a i neznanju, kontam da je to nemoguce, i ne vjerujem)..
izmedju pronalaska ostataka kakvih gradjevina i piramide sunca.. ima.. nekoliko svjetlosnih godina...
-
Stari
Mogla je ona, sto se mene tice, pricati i cazinskim akcentom (mom licnim favoritom) ...ali imajuci u vidu sadrzaj onoga sta je rekla ...prica joj ne bi bila manje prolazna u duelu sa osmanagicem preksinoc. Ili ti to hoces reci da je bitnije stati u odbranu toga sto zilka prica kako prica ...nego sto prica to sto prica. Nemam razloga da dovodim pod znak pitanja tvoje navode ...no ako je to bas tako kao sto ti tvrdis (a vise manje tvrdis da se BiH prva arheoloska liga reprezentatuje profesoricom Kujundzic (koja je osim toga hrvatica po nacionalnosti kako ti kazes ...ni to ne sporim) i ja ne sumnjam u to)...kako to da mi se nekako ucinila tanka u diskusiji preksinoc. U stvari nije mi se samo ucinila tanka ...nego ... bila je tanka.mačak u čizmama wrote:za osobu koja je hrvatske nacionalnosti, rodjenu u Hrvatskoj, ima upravoStari wrote:Medjutim ugledna valjda profesor-doktorica Z. Kujundzic je demonstrirala izgovor skoro jako blizu onog pravog zagrebackog (koji se govori izmedju Frankopanske - Vlaske i Ilice ) purgerskog naglasavanja treceg sloga .... ili tako vec nekako.
govor kakav i treba![]()
rodjena vjerovatno na potezu Frankopanska -vlaska - ilica ...pa sve do nadomak crnomerca...![]()
eh ..majko draga
![]()
![]()
dalje, rijec je o naucnoj radnici koja je citav svoj radni vijek posvetila upravo arheologiji Bosne i Hercegovine, koja se grcevito bori za rad i opstanak Zamaljskog muzeja i koja zaista zasluzuje mnogo vise respekta
-
Prenj
Cini mi se da je posao predsjednika vlade jedne drzave prvenstveno managerska funkcija.Stari wrote:Predsjednik vlade..geometar...
...predsjednik partije mu ...maticar (ako se ne varam ) ....pa dobro... jest im strucna sprema poprilicno tanka...
...mogli su ...ako nista drugo vanredno zavrsiti visu pedagosku u B.L ili visu komercijalnu u Bihacu ...tek da bi prenju bili po ukusu. Al opet nesto kontam
...ybm-liga...
pa bio je radovan i izetbegovic i biljana i kljujic....svi redom fakultetski obrazovane face .... pa im se to ne uzima, barem ne redovno, kao vrlina u njhovoj politickoj karijeri. Da ne govorim o zatvorski izucenim prevodiocima kapitala, manifesta kom. partije iz perioda 1929-1949 ...sve odreda visoko-skolski tipovi. Jel to politicari moraju biti diplomirani politolozi? Menscini da je odgovor ...ne.
Sta nas geometar ima od referenci da bi obavljao posao predsjednika BH vlade? Bio je sef katastra i ... sta jos?
A sto se ostalih likova iz galerije sto si naveo, sta mislis zasto nam je krenulo nagore?
Sto se tice zatvorske skupine, cini mi se da su stekli neke managerske reference od '41 do '45, ili sad ja grijesim?
A sta S. Osmanagic ima od referenci?
Na osnovu cega je uopste moguce vjerovati S.Osmanagicu?
-
mačak u čizmama
Stari, ti si taj koji prica o akcentu 
i bezveze ti je svoje ruganje stavljati unutar mojih rijeci
i bezveze ti je svoje ruganje stavljati unutar mojih rijeci
Last edited by mačak u čizmama on 07/11/2005 14:17, edited 1 time in total.
-
_galaksija
Evo ti citaj Prenj na osnovu cega treba tipu vjerovati...eto ti ponovljeno....car-x wrote:realnost i zdrav razum..novalic wrote:stari, nije u pitanju svidjam li se ja tebi ili ti meni (i to odavno), nego je u pitanju... zdrav razum..
i u pitanju je ovako zestoka diskusija. vrijedjanje.. pusenje kurca ove djece..... vidis li ti to.. na bazi nekakvih maglovitih argumenata.. i jarkoj zelji svih nas.. da sve to bude istina..
ali... realnost.. i zdrav razum nalaze..
da vidimo cinjenice:
ima brdo.. kod visokog.. u obliku piramide.. imaju neki tuneli okolo.. naletjelo se i na neko kamenje, veli covjek da je to prilazni put piramidi.. i kopace se dalje..
sta govori protiv:
neki lik tamo tvrdi nema tu ljudi nista..
svi kontamo, ma gdje ce se nama desit jedna tako velika stvar, da se u bosni nadje piramida stara toliko i toliko.. ono, ma dajte.. nismo mi te srece.. niko nije konkretno uzeo lopatu u ruke, prokopo tih nekih 40-50 metara i pokazo da osim zemlje i obicnog kamena tu nema nista..
samo nagadjanja skeptika i pesimista i pishanje u neciji rad i trud..
zato, ali ne samo zato, zelim mu da nadje piramidu, i kako neko prije mene rece, da se popne na vrh i da kaze, e sad mi svi popusite kurac..
Ako se sjecas Tita ni on nije bio skolovan,pa nam opet znade napraviti staru Jugu.
-
Stari
novalic wrote:nemoj sada u aferu piramida ubacivati i hrvatsko porijeklo.. gospodje...
A da se razumijemo odmah na pocetku, mislim prije nego se uvhatimo za vratove ...i moze biti... jos neke dijelove tijela...i pocnemo jedni druge vuci ...tamo-amo. Tvoja nacionalnost meni apsolutno ne smeta....dapace, maltene, cak-sta-vise....sve dok si takva kakva si.
- Alfons Kauders
fulamo temu ljudi
nisu bitne reference, niti diplome, ni politika
mogu se i ja sad latit motike, kopati oko vikendice i pricati da sam pronasao sveti gral ili atlantidu...
belaj je sto taj lik kopa po ostatcima srednjovjekovnog grada, nekropole ili ko zna cega jos...
e u cemu je fazon ? nije kriv ni on, vec oni koji su mu dali dozvole, tj. drzava...
ista ta drzava je kriva i za smece u travniku
a ljudi iz travnika, visokog i ostalig beha gradova su izabrali one koji vode tu drzavu (maticare, geometre i sl.)
dakle nasi gradjani su ti koji su, indirektno, dopustili da se kuca ive andrica pretvori u deponiju, i koji su dopustili osmanagicu da kopa ko po svojoj babovini...
nisu bitne reference, niti diplome, ni politika
mogu se i ja sad latit motike, kopati oko vikendice i pricati da sam pronasao sveti gral ili atlantidu...
belaj je sto taj lik kopa po ostatcima srednjovjekovnog grada, nekropole ili ko zna cega jos...
e u cemu je fazon ? nije kriv ni on, vec oni koji su mu dali dozvole, tj. drzava...
ista ta drzava je kriva i za smece u travniku
a ljudi iz travnika, visokog i ostalig beha gradova su izabrali one koji vode tu drzavu (maticare, geometre i sl.)
dakle nasi gradjani su ti koji su, indirektno, dopustili da se kuca ive andrica pretvori u deponiju, i koji su dopustili osmanagicu da kopa ko po svojoj babovini...
-
vratnik
Posto je ovo otislo predaleko duzni smo narodu saopciti sljedece: Brdo Visocica ne krije nikakvu piramidu, ne, to je samo bio uspjesan marketinski potez po narudzbi visockog buregdzije Kemala Bureka. Mi pozivamo sve zainteresovane, (a vidimo da ih mashala ima) da u maju 2006 godine dodju i sami se uvjere u kvalitet nase nove pite Piramiduse koja ce biti pecena pod sacem koji se krije ispod brda Visocice. Naime, opce je poznato da je brdo Visocica dobilo svoj karakteristicni oblik nakon sto su Jawa i raja sakrili prije 12000 godina prvi balkanski sac od hordi homo-sapiensa.
Bujrum!
Prof. Dr. Marc Etting
Bujrum!
Prof. Dr. Marc Etting
- Alfons Kauders
plaho im velik sac bio... vjerovatno je i stariji od 12000 godina... meni se cini da su pod njim spremali dinosauruse... dakle par miliona godina...vratnik wrote:Posto je ovo otislo predaleko duzni smo narodu saopciti sljedece: Brdo Visocica ne krije nikakvu piramidu, ne, to je samo bio uspjesan marketinski potez po narudzbi visockog buregdzije Kemala Bureka. Mi pozivamo sve zainteresovane, (a vidimo da ih mashala ima) da u maju 2006 godine dodju i sami se uvjere u kvalitet nase nove pite Piramiduse koja ce biti pecena pod sacem koji se krije ispod brda Visocice. Naime, opce je poznato da je brdo Visocica dobilo svoj karakteristicni oblik nakon sto su Jawa i raja sakrili prije 12000 godina prvi balkanski sac od hordi homo-sapiensa.
Bujrum!
Prof. Dr. Marc Etting
-
Stari
E vidite ...ovaj alfonsov text me natjerao da se dobro zamislim. To ja zovem argumentom. Dakle situacija se razvija na slijedeci nacin: osmanagic kopa ...urusava je srednjevjekovni grad...s vremenom dolazi do njegove devastacije...to hitro iskoristava extremna desnica stacionirana u Visokom...te uklanja i posljednje ostatke srednjevjekovnog grada ...i uspostavlja teoriju o izvornom serijatski-orijentisanom mjestu Visoko...koje je takvo bilo od njegovog uspostavljanja tamo 1400 i neke.
- Alfons Kauders
jedan, za nase prilike, sasvim moguc rasplet dogadjaja...Stari wrote:E vidite ...ovaj alfonsov text me natjerao da se dobro zamislim. To ja zovem argumentom. Dakle situacija se razvija na slijedeci nacin: osmanagic kopa ...urusava je srednjevjekovni grad...s vremenom dolazi do njegove devastacije...to hitro iskoristava extremna desnica stacionirana u Visokom...te uklanja i posljednje ostatke srednjevjekovnog grada ...i uspostavlja teoriju o izvornom serijatski-orijentisanom mjestu Visoko...koje je takvo bilo od njegovog uspostavljanja tamo 1400 i neke.
-
znanje
O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)
Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naučnom radu i pretpostavio".
Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naučnom radu i pretpostavio".
-
Stari
Ne diram ja niciju piramidu...samo definisem jedan moguc pogled na alfonzov raniji text. A volio bih i ja da iskopaju nesto ...evo nemako se sa ove stolice...bi svega mi. Pa zamisli tog rahatluka.... krenem i ja jednom na taj godisnji... i krecuci se modernom autocestom svratim na historijske znamenitosti tipa ... piramida u Visokom...pravoslavna crkva na bascarsiji, stadion na grbavici & kosevu, stari most u Mostaru, Grad Pocitelj, ....i s tobom se nadjem na kraju puta ...na Peljescu.
-
mačak u čizmama
znanje wrote:O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)
- Alfons Kauders
ha, jedno je ono, sto kazu ameri, whishful thinking, a cinjenice su drugo... kamo srece da makar nadje ostatke kakvog starog grada (i da ih, po mogucnosti, pri tom ne unisti)Stari wrote:Ne diram ja niciju piramidu...samo definisem jedan moguc pogled na alfonzov raniji text. A volio bih i ja da iskopaju nesto ...evo nemako se sa ove stolice...bi svega mi. Pa zamisli tog rahatluka.... krenem i ja jednom na taj godisnji... i krecuci se modernom autocestom svratim na historijske znamenitosti tipa ... piramida u Visokom...pravoslavna crkva na bascarsiji, stadion na grbavici & kosevu, stari most u Mostaru, Grad Pocitelj, ....i s tobom se nadjem na kraju puta ...na Peljescu.
pa onda ne peljesac, u stonu uzemes malo kamenica, u ponikvama par boca stagnuma i lagano
znas stari da su zidine u stonu 2. najduze na svijetu, poslije kineskog zida ? 4400 metara...
-
radeljas
bas tako znanje kako si rekao. da ponovim jos jednom i da se slozim jos jednom sa prenjom. radi se o arheologu i geologu amateru, inace po profesiji ekonomisti, koji sam kaze da nikakva nauka se nikad nije bavila time cime se on bavi. elem on je pionir u tome tj. u otkrivanju piramida. znaci svi koji pricaju pricu o naucno-istrazivackom radu, ne da zanemaruju elementarne cinjenice i ono sto sam samozvani arheolog, sam osmanagich, govori. on samo koristi cinjenicu da arheologija u bih nikad nije bila jaka, pa nema tri arheologa sve skupa, a fakultet ne postoji. zasto, on kao covjek koji dolazi sada poslije 13 gdina provedenih u americi, nije doveo niti jedno relevantnog stranog arheologa. pogotovu, ako sve sam finansira, kako neki tvrde. svi koji znaju semira, a ja ga znam, znaju da je to samo jos jedna od ubleha kojima se u zivotu bavio. do sada je ove ranije dobro prodavao, a izgleda da ce i ova otici ko halva. barem slusajuci neke komentare ovdje. i da ponovim ono sto je prenj rekao sve dok je geometar predsjednik vlade i dok su na sva bitna mjesta postavili stranacke, nekvalifikovane i neobrazovane ljude, dotle sigurno i semir moze izigravati naucnika - arheologa i istoricara.znanje wrote:O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)
bosna je odlicna zemlja za prodaju ubleha svih vrsta. a ova je jedna od boljih. dobra da se zaobravi sve drugo i da recimo pljacka energopetrola i dr. pljacke prodju glatko.
-
cernica
Ja bas nisam ubjedjen da postoji piramida ali podrzavam covjeka u njegovom istrazivackom radu, odnosno...kopanju. S druge strane, ima onih koji takodjer nisu ubjedjeni ili naprosto nevjeruju u postojanje piramide i ne podrzavaju coveka. E hajde ti sad znadni jesu li oni naucno ili nacionalno orjentisani za to "protiv".
Vec se u ovim predigrama pred glavno finale sljedece godine moze ono malo vidjeti koliko ima patriota, rodoljuba ili prijatelja, a koliko ono "onih drugih", npr.ljubomornih.
Ona koza iz Zemaljskog muzeja i njen "kolega" koji nas godinama ubjedjuje vec zastarjelom tezom da smo slavenskog porijekla, ocito nisu u interesu Bosne. Pa u cijem su onda? Svom licnom? To je vjerujte lako reci. Mene je strah da nije nesto drugo posrijedi. Cim neka frka u nekoj sportskoj, kulturnoj, ekonomskoj oblasti... ono imas sta vidjet!!! Sve neki misevi iz mekinja na najvisim polozajima institucija (npr. predsjednik fudbalskog saveza BiH, direktor Federalne televizije...Jakub Finci, Srdjan Dizdarevic... ma kamara ih covjece! Ko ih takve nadzidza gore, i ko zna gdje ih sve jos ima. Rasprodase, bolan, cijelu Bosnu. Takvi, eto bas takvi stezu omcu oko vrata Bosne... dok je ne uguse.
Ne bi me cudilo da covjeku zakonski zabrane daljnja istrazivanja. I sta onda bi s Bosnom. Nista, nastavi plivat u tisini u govnima ko i dosad. Pojeo vuk kenjca.
Vidjet cete ljudi da cu mu zabranit.
Vec se u ovim predigrama pred glavno finale sljedece godine moze ono malo vidjeti koliko ima patriota, rodoljuba ili prijatelja, a koliko ono "onih drugih", npr.ljubomornih.
Ona koza iz Zemaljskog muzeja i njen "kolega" koji nas godinama ubjedjuje vec zastarjelom tezom da smo slavenskog porijekla, ocito nisu u interesu Bosne. Pa u cijem su onda? Svom licnom? To je vjerujte lako reci. Mene je strah da nije nesto drugo posrijedi. Cim neka frka u nekoj sportskoj, kulturnoj, ekonomskoj oblasti... ono imas sta vidjet!!! Sve neki misevi iz mekinja na najvisim polozajima institucija (npr. predsjednik fudbalskog saveza BiH, direktor Federalne televizije...Jakub Finci, Srdjan Dizdarevic... ma kamara ih covjece! Ko ih takve nadzidza gore, i ko zna gdje ih sve jos ima. Rasprodase, bolan, cijelu Bosnu. Takvi, eto bas takvi stezu omcu oko vrata Bosne... dok je ne uguse.
Ne bi me cudilo da covjeku zakonski zabrane daljnja istrazivanja. I sta onda bi s Bosnom. Nista, nastavi plivat u tisini u govnima ko i dosad. Pojeo vuk kenjca.
Vidjet cete ljudi da cu mu zabranit.
-
radeljas
malo si zaboravila sda kadrove u ovom svom nabrajanju imena. recimo osman topchagic, po profesiji matematicar, sef za evropske integracije. i dr. slicni sda kadrovi. a o stranci za bih i tom chemeru i jadu da ne govorim.cernica wrote:Sve neki misevi iz mekinja na najvisim polozajima institucija (npr. predsjednik fudbalskog saveza BiH, direktor Federalne televizije...Jakub Finci, Srdjan Dizdarevic... ma kamara ih covjece! Ko ih takve nadzidza gore, i ko zna gdje ih sve jos ima. Rasprodase, bolan, cijelu Bosnu. Takvi, eto bas takvi stezu omcu oko vrata Bosne... dok je ne uguse.
.