All about Milorad Dodik

Post Reply
muha_sa

#526 Re: All about Milorad Dodik

Post by muha_sa »

dulekrele wrote: 09/04/2025 20:48
banjaluka078 wrote: 07/04/2025 15:58
A sto ga izvoza. Svaka joj cast. :D Koja je ovo TV?

Minja Miletic :thumbup:

https://www.youtube.com/shorts/mEFJ-s8pO_0
problemnatravunu

#527 Re: All about Milorad Dodik

Post by problemnatravunu »

Ovo bi se reklo "kurcem u čelo" :izet: :lol: :lol:
DaysleepeR

#528 Re: All about Milorad Dodik

Post by DaysleepeR »

Danguba wrote: 02/10/2025 20:52
DaysleepeR wrote: 02/10/2025 13:41
Optimus09 wrote: 01/10/2025 22:42 Jel istina da je market Crvena jabuka povezan sa Dodikovom porodicom?
Otvara se jedan u Gracanici pa su rasprave aktuelne :D
Pored bingo,belamionix,etna sve jedan do drugog,ne znam ko ce ovdje ici.
Nema dokaza da su povezani sa Dodikom.
CJ je ponudom daleko iznad binga, belamionixa i etne zajedno.
Cuj ponudom iznad konkurencije.
Sta me briga za ponudu, meni(a i kupcima) su bitne cijene a sto nema u jednom nacu u drugom.
Nekom nije bitno šta jede, nekom drugom je bitno.

Neko voli kvalitetnu italijansku tjesteninu, dok je nekom drugom i neka najjeftinija iz Srbije odlična.

Ono što treba da imamo je raznolika i kvalitetna ponuda, a ne da mi se diktira samo najjeftinije.

Apsolutno ne mogu da vjerujem da si uopšte napisao ovo što si napisao, pogotovo ako živiš vani.
tramvajtrojka

#529 Re: All about Milorad Dodik

Post by tramvajtrojka »

DaysleepeR wrote: 03/10/2025 08:54

Sta me briga za ponudu, meni(a i kupcima) su bitne cijene a sto nema u jednom nacu u drugom.

Neko voli kvalitetnu italijansku tjesteninu, dok je nekom drugom i neka najjeftinija iz Srbije odlična.

Ono što treba da imamo je raznolika i kvalitetna ponuda, a ne da mi se diktira samo najjeftinije.

Apsolutno ne mogu da vjerujem da si uopšte napisao ovo što si napisao, pogotovo ako živiš vani.
Ma pusti lika ziv u drzavi koja ima skoro gdje samo pticijeg mlijeka nema u radnji kolika im je ponuda, i onda ti dodje ta ce ba to tebi u Bosni imas dvije vrste sira i jedi :mrgreen: :mrgreen: nikad nisam shvacao opterecenost nase dijaspore da nama bude gore i uzas nego sto treba biti
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#530 Re: All about Milorad Dodik

Post by Chmoljo »

Optimus09 wrote: 01/10/2025 22:42 Jel istina da je market Crvena jabuka povezan sa Dodikovom porodicom?
Otvara se jedan u Gracanici pa su rasprave aktuelne :D
Pored bingo,belamionix,etna sve jedan do drugog,ne znam ko ce ovdje ici.
zar ti nisi dijasporac?
Danguba

#531 Re: All about Milorad Dodik

Post by Danguba »

O Barila nisam te prepozn'o.
Kao i mnogo puta ne razumijes sustinu.
Ne trazim najjeftinije artikle nego iste artikle sa nizom cijenom.
Sta to CJ ima sto drugi nemaju?

p.s. medju prvim trgovimama CJ u federaciji je otvorena u Bihacu ima godina. Cesto prodjem i onako, kao i svaka druga trgovina.
DaysleepeR

#532 Re: All about Milorad Dodik

Post by DaysleepeR »

Danguba wrote: 03/10/2025 10:00

O Barila nisam te prepozn'o.
Kao i mnogo puta ne razumijes sustinu.
Ne trazim najjeftinije artikle nego iste artikle sa nizom cijenom.
Sta to CJ ima sto drugi nemaju?

p.s. medju prvim trgovimama CJ u federaciji je otvorena u Bihacu ima godina. Cesto prodjem i onako, kao i svaka druga trgovina.
Kakva ba Barilla haveru? To je nekvalitetna tjestenina.
Elem, vidim ja da si ti previše sirov za poentu.
Za svoje pare želim da imam pristup stvarima čija cijena nije za svačiji džep.
I nisam jedini. To što CJ ima nema niko drugi.
A ti brate kupuj najjeftinije, tvoje zdravlje, apsolutno me boli neka stvar.
video

#533 Re: All about Milorad Dodik

Post by video »

hebo vas off!
Danguba

#534 Re: All about Milorad Dodik

Post by Danguba »

Izvini, nema svako za tartufe i kaviar, komade argentinske govedine...
Sad se malo i proseravamo.
Kupuj gdje hoces jarane za svoje pare zbole me cuna. :run:
banjaluka078
Moderator

#535 Re: All about Milorad Dodik

Post by banjaluka078 »

Milorad Dodik je izjavio je da su predstavnici Republike Srpske na nivou BiH spriječili isporuku proizvoda odbrambene industrije BiH Ukrajini najmanje četiri puta, ali nije isključio mogućnost tajnih isporuka.

Imali smo pokušaje. Muslimani su četiri puta pokušali da sumnjivo pošalju oružje iz svojih odbrambenih fabrika, koje je moglo da završi u zoni sukoba u Ukrajini. Mi, koristeći pozicije koje imamo na nivou BiH, to smo spriječili...Ne možemo garantovati da nije bilo nekih tajnih pošiljki, ali ono što znamo jeste da nećemo dozvoliti nikakve pošiljke ove vrste - rekao je Dodik novinarima nakon 22. godišnjeg sastanka Međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj" u Sočiju, prenose ruski mediji.

Dodik se u četvrtak sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju.
mishic

#536 Re: All about Milorad Dodik

Post by mishic »

Intervju koji bi sve i jedan i elektronski i printani medij u BiH trebao prenijeti janosti jer su argumenti i činjenice tako snažni da ne postoji ni jedna laž koja ih može uzdrmati i ovaj intervju učiniti upitnim.

https://www.youtube.com/watch?v=8_XVSqugoW4
Danguba

#538 Re: All about Milorad Dodik

Post by Danguba »

Hebo ga Senad koji mu je ustupio prostor.
To treba na ignore.
Sve radi na stetu drzave BiH.
Vrlo jednostavno da OHR i VP odu a to je 5+2.
Zna se ko sve radi da se ti uslovi ne ispune.
Sve radi da je tu OHR dok krade drzavu i entitet.
zilog

#539 Re: All about Milorad Dodik

Post by zilog »

DonieBrasco wrote: 04/10/2025 18:07 https://avaz.ba/vijesti/bih/999388/rusk ... sjednik-rs

Hajde da i ovo vidimo. :mrgreen:
Sta da vidimo?

Ovi negatori genocida, jedino mogu dobiti zatjerivanje u MP3, kao i ovaj udbas sto ih prikazuje...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#540 Re: All about Milorad Dodik

Post by Chmoljo »

Da li trošim javna sredstva Kabitena Republike Srpske? Ne trošim. Nisam glup, da me opet nađu i da mi sude muslimani i da me zatvore u zatvor", rekao je Dodik.
Covjek prekuco igricu, drzava se sakriva od njega, mastermind, trojka nas unisti, nikad manje drzave.
zilog

#541 Re: All about Milorad Dodik

Post by zilog »

Koliko se okrece, ovaj Karan, kao da se guzici obraca, a ne narodu...

:pisnuo:

banjaluka078
Moderator

#542 Re: All about Milorad Dodik

Post by banjaluka078 »

Zamišljam scenu, on sjedi u fotelji u Bakincima, oni svi u redu jedan za drugim, Denis, Alen, Sanja, Siniša...prilaze, saginju se, ljube ruku s prestenom...samo što on nije Brando i to što se dešava, nažalost, nije snimanje Kuma.

problemnatravunu

#543 Re: All about Milorad Dodik

Post by problemnatravunu »

zilog wrote: 06/10/2025 17:04 Koliko se okrece, ovaj Karan, kao da se guzici obraca, a ne narodu...

bijedni Krkanov plaćenik 🤮
zilog

#544 Re: All about Milorad Dodik

Post by zilog »

banjaluka078 wrote: 06/10/2025 21:00 Zamišljam scenu, on sjedi u fotelji u Bakincima, oni svi u redu jedan za drugim, Denis, Alen, Sanja, Siniša...prilaze, saginju se, ljube ruku s prestenom...samo što on nije Brando i to što se dešava, nažalost, nije snimanje Kuma.
Spoiler
Show
Mozda mjesec, dva...

Tradicija, od Karadjordja, preko Karadzica, Poplasena... do Sarovica, kaze - kad izgubis uzde vlasti, niko te ne hebe ni 3%... :mrgreen:
banjaluka078
Moderator

#545 Re: All about Milorad Dodik

Post by banjaluka078 »

problemnatravunu wrote: 06/10/2025 21:43
bijedni Krkanov plaćenik 🤮

banjaluka078
Moderator

#546 Re: All about Milorad Dodik

Post by banjaluka078 »

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske krije po kojem osnovu i na osnovu kojeg konkretno akta obezbjeđuju sada već bivšeg predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Na pitanje CAPITAL-a po kojem osnovu MUP RS daje obezbjeđenje Miloradu Dodiku nakon što mu je CIK oduzeo mandat predsjednika Republike Srpske iz MUP-a su poslali uopšten odgovor.

„Obavještavamo vas da Ministarstvo unutrašnjih poslova u skladu sa Uredbom o određivanju ličnosti i objekata koji se posebno obezbjeđuju i na osnovu rješenja ministra koje je u skladu sa ovom Uredbom i izvršenom bezbjednosnom procjenom, preduzima mjere posebnog obezbjeđenja“, navodi se u odgovoru.

To je jedini odgovor koji smo dobili i na pitanja da li bivši predsjednici Republike Srpske Mirko Šarović, Dragan Čavić i Rajko Kuzmanović imaju obezbjeđenje MUP-a i ako nemaju, zašto nemaju.

Navedena Uredba o određivanju ličnosti i objekata koji se posebno obezbjeđuju kaže da se posebno obezbjeđenje na mjestima rada, stanovanja i u pokretu preduzima prema predsjedniku i potpredsjednicima Republike, članu Predsjedništva BiH iz RS, predsjedniku Narodne skupštine, predsjedniku Vlade RS, ministru unutrašnjih poslova i direktoru policije Republike Srpske, a na mjestu rada na teritoriji RS i prema predsjedavajućem Savjeta ministara BiH.

Pored toga, uredba kaže da se „mjere posebnog obezbjeđenja mogu preduzimati i prema drugim ličnostima i objektima kada bezbjednosne okolnosti to zahtijevaju“, te da rješenje o tim mjerama donosi ministar i o tome obavještava Vladu RS.

Međutim, iz MUP-a RS nisu odgovorili na naša pitanja kada je ministar donio rješenje o preduzimanju mjera posebnog obezbjeđenja prema sada već bivšem predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, niti kada je o donošenju tog rješenja obaviještena Vlada Republike Srpske.

Nema sumnje da Milorad Dodik kao bivši predsjednik Srpske u skladu sa bezbjednosnom procjenom ima pravo na posebno obezbjeđenje, ali nije jasno zašto MUP izbjegava da kaže kada je doneseno rješenje o tome, odnosno da li se Dodik i dalje tretira kao predsjednik ili kao „druga ličnost“ prema kojoj se preduzimaju mjere posebnog obezbjeđenja zato što bezbjednosne okolnosti to zahtijevaju.
Capital
Altsa

#547 Re: All about Milorad Dodik

Post by Altsa »

Image
dječak sa šibicama

#548 Re: All about Milorad Dodik

Post by dječak sa šibicama »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... a-1080964/

U odgovoru za Oslobođenje iz Suda BiH su otklonili sve ove dileme.

- Sud prije svega ističe da Miloradu Dodiku presudom nije izrečena mjera zabrane političkog djelovanja, nego mjera sigurnosti zabrane vršenja dužnosti predsjednika Republike Srpske.

dakle, sve druge funkcije moze obavljati, clan predsjednistva ili predsjednik Vlade RS
zilog

#549 Re: All about Milorad Dodik

Post by zilog »

NE MOZE!!!
Nije presudom ogranicen, nego automatizmom zakona...
dječak sa šibicama

#550 Re: All about Milorad Dodik

Post by dječak sa šibicama »

U skladu sa ovom činjenicom proizilazi izgleda da se već na narednim izborima Dodik može kandidovati za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, Narodnu skupštinu RS-a, da može biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH (mada je ovo teško izvodivo, jer prema "ključu" u narednom mandatnom periodu mjesto predsjedavajućeg VMBiH "pripada Bošnjaku"), premijera RS-a...
Post Reply