Ima li sta o Kameruncima od Jovana Deretica?duh_sa_sjekirom wrote: ↑28/11/2022 15:35 Obistinilo se predviđanje Tarabića da će "u 21.veku, neki ljudi čudnog lica i čudnog imena i uz pomoć muslimanskih sudaca, zajebati Srbe u drugom kolu svjetskog prvenstva u fudbalu, u nekoj pustinjskoj islamskoj zemlji..."
Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SanskiBiser
#526 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
-
sukis
#527 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Ti poredis Klinsmana i Njemacku sa ovim limitiranim Kamerunom? O, cemu mi pricamo!?¤ jelena ¤ wrote: ↑28/11/2022 15:20Nevjerovatno je da Stojković ovo još uvijek nije naučio iz toliko silnih duela samo sa Švabama koje je prošao kao igrač, reprezentativac Jugoslavije.Piaty wrote: ↑28/11/2022 14:49 Reprezentacija Srbije je po mentalitu isti k.... kao reprezentacija BiH.
Jel krenulo dobro, odmah prorade emocije - srce brze kuca, trema, muda se lagano smanjuju, strahoviti pritisak od neizvjesnosti i slicno tome.
Dok npr. repr.Hrvatske nema apsolutno nijednu dodirnu tacku sa ovim reprezentacijama, u temelju je drugacija od njih i vise odgovara nekim sjevernjackim mentalitetima. Hocu reci, da je Slovenija malo veca, i sa ovim istim igrackim kadrom, i ona bi presisala ove balkanske seronje koji se svako malo useru od rezultata kada povedu.
Dakle, nedovoljno sazrele nacije ne mogu ocekivati vece rezultate, a Kamerun, stari znanac, je to danas iskoristio sa mnogo losijim igracima.
Brzo zaboravio Klinsmana i ekipu...
i potpuno iste slabe tačke koje je tadašnja reprezentacija imala tad, ispoljila je i ova reprezentacija kojoj je danas selektor.
Tada kao igrac vjerovatno, nije bio mnogo kriv, sada kao trener 100% snosi odgovornost za ovo, ni onaj zadnji vezni sto je dva puta u tri minute ostao i ljudi im slozili kontru, ni jedan drugi igrac iskljucivo je Piksi kriv. Ozbiljna elipa na ovom nivou ne smije sebi dozvoliti da pri vodjstvu od 3:1 da primi dva gola iz kontranapada, to i u nasoj prvoj ligi Federacije ako bi se desilo bilo bi cudno a ne na ovom nivou najvisem mogucem.
Posle Brazila je kukao kako su ostali bez snage u drugom poluvremenu i sada imas 3:1 i umjesto da stanes na loptu tebi zadnja linija na pola centra i naguzis se Kameruncima koji ti samo tako i mogu dati gol da ti zabiju dva, totalno lose vodjenje utakmice i nisu ga na rts danas posle utakmice bezveze napljuvali, postoje ocigledni razlozi za to i u pravu su.
- duh_sa_sjekirom
#528 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Deronja je više fokusiran na košarku i rukomet..SanskiBiser wrote: ↑28/11/2022 15:37Ima li sta o Kameruncima od Jovana Deretica?duh_sa_sjekirom wrote: ↑28/11/2022 15:35 Obistinilo se predviđanje Tarabića da će "u 21.veku, neki ljudi čudnog lica i čudnog imena i uz pomoć muslimanskih sudaca, zajebati Srbe u drugom kolu svjetskog prvenstva u fudbalu, u nekoj pustinjskoj islamskoj zemlji..."![]()
- ljevoruki
#529 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
1990. bivsa Yu U 1/8 finala je izbacila Spaniju.Isto tako, zadnja šansa Jugoslaviji da uradi nešto više sa (možda?) najačim sastavom ikada kojeg je imala te 1990 godine. I nije se proslavila najbolje (samo su grupu prošli, jel tako).
Igrala 1/4 finale sa Argentinom i izgubila je tu utakmicu na penale. Stojkovic, Hadzibegic i Brnovic fululi penale. Ivkovic odbranio Maradoni penal. Saban iskljucen u prvom poluvremenu. Savicevic fulio veliku sansu.
-
sukis
#530 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
To je mozda po imenima i bila najbolja reprezentacija koju je Jugoslavija ikad imala.ljevoruki wrote: ↑28/11/2022 15:491990. bivsa Yu U 1/8 finala je izbacila Spaniju.Isto tako, zadnja šansa Jugoslaviji da uradi nešto više sa (možda?) najačim sastavom ikada kojeg je imala te 1990 godine. I nije se proslavila najbolje (samo su grupu prošli, jel tako).
Igrala 1/4 finale sa Argentinom i izgubila je tu utakmicu na penale. Stojkovic, Hadzibegic i Brnovic fululi penale. Ivkovic odbranio Maradoni penal. Saban iskljucen u prvom poluvremenu. Savicevic fulio veliku sansu.
- duh_sa_sjekirom
#531 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
https://www.youtube.com/watch?v=VxE7JJNi7AIljevoruki wrote: ↑28/11/2022 15:491990. bivsa Yu U 1/8 finala je izbacila Spaniju.Isto tako, zadnja šansa Jugoslaviji da uradi nešto više sa (možda?) najačim sastavom ikada kojeg je imala te 1990 godine. I nije se proslavila najbolje (samo su grupu prošli, jel tako).
- ¤ jelena ¤
#532 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Ne poredim Klinsmanovu Njemačku sa Kamerunom. Tu glupost čak ni ja, koja pišem samo po sjećanju, ne bih napisala!sukis wrote: ↑28/11/2022 15:37Ti poredis Klinsmana i Njemacku sa ovim limitiranim Kamerunom? O, cemu mi pricamo!?¤ jelena ¤ wrote: ↑28/11/2022 15:20
Nevjerovatno je da Stojković ovo još uvijek nije naučio iz toliko silnih duela samo sa Švabama koje je prošao kao igrač, reprezentativac Jugoslavije.
i potpuno iste slabe tačke koje je tadašnja reprezentacija imala tad, ispoljila je i ova reprezentacija kojoj je danas selektor.
Tada kao igrac vjerovatno, nije bio mnogo kriv, sada kao trener 100% snosi odgovornost za ovo, ni onaj zadnji vezni sto je dva puta u tri minute ostao i ljudi im slozili kontru, ni jedan drugi igrac iskljucivo je Piksi kriv. Ozbiljna elipa na ovom nivou ne smije sebi dozvoliti da pri vodjstvu od 3:1 da primi dva gola iz kontranapada, to i u nasoj prvoj ligi Federacije ako bi se desilo bilo bi cudno a ne na ovom nivou najvisem mogucem.
Posle Brazila je kukao kako su ostali bez snage u drugom poluvremenu i sada imas 3:1 i umjesto da stanes na loptu tebi zadnja linija na pola centra i naguzis se Kameruncima koji ti samo tako i mogu dati gol da ti zabiju dva, totalno lose vodjenje utakmice i nisu ga na rts danas posle utakmice bezveze napljuvali, postoje ocigledni razlozi za to i u pravu su.
Pišem da:
neko ko je imao prilike da igra protiv jednog Klinsmana i tadašnje Njemačke, sad sebi ne bi smio da dozvoli ovakav debakl u ulozi selektora, da mu igrači poslije 50 minuta igre šetaju po terenu komirani, fizički nespremni i potpuno opušteni jer imaju gol-dva prednosti. To je isključivo Piksijeva odgovornost. Istorija mu se ponavlja.
Ko pamti ovo o čemu govorim, jasno mu je šta sam napisala.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 28/11/2022 16:16, edited 1 time in total.
- van Basten
#533 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Zato sto je Osim zvao najbolje a nije gledao ko gdje igra kao do tada, pa si mogao trpati do sabaha u sarajevskim klubovima ili Velezu, opet bi prednost imao neki kloc koji sttira u zvezdi ili partizanu.
- mirota
#534 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
naaaj, kako sam 1971. dobro se sjecam svake tekme, a krenuli 1:4 protiv Njemacke...a onda sve redom gazili do proklete Argentine, herojski jedno 70 min igrali egal i bolji bili sa 10 igraca
- Point.
#535 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Jugoslavija je došla do četvrtfinala tad, ispala na penale od Gauchosa, u šesnaestini pobijedili Španiju zahvaljujući Piksiju.Piaty wrote: ↑28/11/2022 15:39¤ jelena ¤ wrote: ↑28/11/2022 15:20
Nevjerovatno je da Stojković ovo još uvijek nije naučio iz toliko silnih duela samo sa Švabama koje je prošao kao igrač, reprezentativac Jugoslavije.
i potpuno iste slabe tačke koje je tadašnja reprezentacija imala tad, ispoljila je i ova reprezentacija kojoj je danas selektor.![]()
Naša Jelena se sjeća mundijala u Italiji
Sajo, Piksi, Matthaus, Voller i ostali.
Ja sam bio malac ali kasnije sam to ispratio: ko, šta, kakav je ko bio i slično.
Njemačka je bila super sila, osvojila je SP i onda je slijedio pad 1994 godine pa još veći pad 1998 godine.
Isto tako, zadnja šansa Jugoslaviji da uradi nešto više sa (možda?) najačim sastavom ikada kojeg je imala te 1990 godine. I nije se proslavila najbolje (samo su grupu prošli, jel tako).
Ako se sjećaš, ni reprezentacija Jugoslavije iz 1998 godine nije imala loš sastav i čini mi se da su prošli osminu. Stojković, Savičević, Mijatović su bili zvijezde u svjetskim okvirima.
-
probook
#536 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Jebes me ako ste vi kolektivno normalni?
- mayab
- ¤ jelena ¤
#538 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Kroz maglu, guuustu maglu se sjećam.Piaty wrote: ↑28/11/2022 15:39¤ jelena ¤ wrote: ↑28/11/2022 15:20
i potpuno iste slabe tačke koje je tadašnja reprezentacija imala tad, ispoljila je i ova reprezentacija kojoj je danas selektor.![]()
Naša Jelena se sjeća mundijala u Italiji
Sajo, Piksi, Matthaus, Voller i ostali.
Ja sam bio malac ali kasnije sam to ispratio: ko, šta, kakav je ko bio i slično.
Njemačka je bila super sila, osvojila je SP i onda je slijedio pad 1994 godine pa još veći pad 1998 godine.
Isto tako, zadnja šansa Jugoslaviji da uradi nešto više sa (možda?) najačim sastavom ikada kojeg je imala te 1990 godine. I nije se proslavila najbolje (samo su grupu prošli, jel tako).
Ako se sjećaš, ni reprezentacija Jugoslavije iz 1998 godine nije imala loš sastav i čini mi se da su prošli osminu. Stojković, Savičević, Mijatović su bili zvijezde u svjetskim okvirima.
I ja sam tad bila dijete.
Ali potpuno isti komentari koje čitam sad, čula sam i tada.
Švabo igra 90 minuta, a ove naše usijane glave poslije prvog gola odu dođavola...i pocrkaju na terenu poslije prvog poluvremena.
Ista stvar. Mentalitet malih (što si ti, čini mi se, opisao) i fizička nespremnost.
- Rothmans
#539 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Na cemu cu gledat Brazil ???
- konoplja
#540 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Na osnovu jednog natjecanja ne moze se mnogo toga zakljuciti. Treba pogledati siru sliku kroz vise natjecanja. Kad to uradimo onda mozemo jednostavno zakljuciti da je fudbal u Srbiji u kurcu i da ovo busanje u prsa i zazivanje velikih rezultata nema nikakvog uporista.
Pa ajdemo onda pogledati nastupe reprezentacije Srbije na veliki natjecanjima i rezultate.
Svjetska prvenstva
1998. - prosli su grupu i odmah potom ispali. Ajd' to nije los uspjeh. Medu 16 najbolji na svijetu su.
2002. - nisu se kvalifikovali
2006. - ispali u grupi. Teska grupa sa Holandijom, Argentinom i Obalom Slonovace. Izgubili svaku utakmicu i osramotili se protiv Argentine izgubivsi 6:0
2010. - ispali u grupi. Mogli su je proci i trebali su proci da su imali "muda". Izgubili prvo kolo od Gane 1:0, da bi potom pobjedili Njemacku 1:0, i u finalnoj utakmici koja je sve odlucivala izgubili od Australije 2:1
2014. - nisu se kvalifikovali
2018. - ispali u grupi. Da su toliko dobri koliko se prica, ovo je grupa koju su morali proci. Dobili prvu utakmicu 1:0 protiv Kostarike, izgubili potom prvo od Svicarske 2:1, pa na kraju od Brazila 2:0
2022. - jos cemo da vidimo. Prema do sada pokazanom i s obzirom na trend ne izgleda dobro. Tesko da ce pobjediti Svicarsku i proci dalje. Nek im je sa srecom.
Europska prvenstva
Nema se mnogo toga pisati ovdje s obzirom da su igrali samo jedno 2000. godine.
2000. - cetvrtfinale tj. prosli su grupu (Spanija poraz 4:3, x sa Slovenijom 3:3, pobjeda protiv Norveske 1:0) da bi potom na prvom koraku knock out faze izgubili od Holandije 6:1.
2004. - nisu nastupili
2008. - nisu nastupili
2012. - nisu nastupili
2016. - nisu nastupili
2020. - nisu nastupili
Eto ga. To je to.
Za usporedbu evo Hrvatska.
Svjetska prvenstva
1998. - trece mjesto
2002. - ispali u grupi
2006. - ispali u grupi
2010. - nisu nastupili
2014. - ispali u grupi
2018. - drugo mjesto
2022. - za sada solidno igraju. Maroko se pokazao kao jaka ekipa pobjedom protiv Belgije tako da rezultat 0:0 iz prve utakmice nije los. Rutinska pobjeda od 4:1 protiv Kanade. Posljednja utakmica je protiv Belgije. Pobjeda i remi znace siguran prolazak. Moguce je i proci uz poraz ali onda ovise o rezultatu Maroka i Kanade.
Europska prvenstva
1996. - cetvrtfinale. U grupi pobjedili Tursku 1:0 i Dansku 3:0. Izgubili od Portugala 3:0. U knock out fazi izgubili od Njemacke 2:1
2000. - nisu nastupili
2004. - ispali u grupi
2008. - cetvrtfinale. Ispali od Turske na penale.
2012. - ispali u grupi
2016. - osmina finala. Izgubili od Portugala (osvajaca prvenstva) 1:0 u produzetku.
2020. - osmina finala. Izgubili od Spanije 5:3 u produzetku.
Smjesno je usporedivati Hrvatsku i Srbiju u fudbalu. Jedni su sila sa konstantnim rezultatima i ucescima. Drugi imaju konstantu u ne nastupanju na velikim takmicenjima.
A sto se tice kosarke i Srbije, u padu su. Ako pogledate rezultate na posljednjih par velikih takmicenja vidjet cete da su razocaravajuci. Na iducem moraju ostvariti zapazen rezultate ako se jos uvijek zele smatrati nekom silom.
Pa ajdemo onda pogledati nastupe reprezentacije Srbije na veliki natjecanjima i rezultate.
Svjetska prvenstva
1998. - prosli su grupu i odmah potom ispali. Ajd' to nije los uspjeh. Medu 16 najbolji na svijetu su.
2002. - nisu se kvalifikovali
2006. - ispali u grupi. Teska grupa sa Holandijom, Argentinom i Obalom Slonovace. Izgubili svaku utakmicu i osramotili se protiv Argentine izgubivsi 6:0
2010. - ispali u grupi. Mogli su je proci i trebali su proci da su imali "muda". Izgubili prvo kolo od Gane 1:0, da bi potom pobjedili Njemacku 1:0, i u finalnoj utakmici koja je sve odlucivala izgubili od Australije 2:1
2014. - nisu se kvalifikovali
2018. - ispali u grupi. Da su toliko dobri koliko se prica, ovo je grupa koju su morali proci. Dobili prvu utakmicu 1:0 protiv Kostarike, izgubili potom prvo od Svicarske 2:1, pa na kraju od Brazila 2:0
2022. - jos cemo da vidimo. Prema do sada pokazanom i s obzirom na trend ne izgleda dobro. Tesko da ce pobjediti Svicarsku i proci dalje. Nek im je sa srecom.
Europska prvenstva
Nema se mnogo toga pisati ovdje s obzirom da su igrali samo jedno 2000. godine.
2000. - cetvrtfinale tj. prosli su grupu (Spanija poraz 4:3, x sa Slovenijom 3:3, pobjeda protiv Norveske 1:0) da bi potom na prvom koraku knock out faze izgubili od Holandije 6:1.
2004. - nisu nastupili
2008. - nisu nastupili
2012. - nisu nastupili
2016. - nisu nastupili
2020. - nisu nastupili
Eto ga. To je to.
Za usporedbu evo Hrvatska.
Svjetska prvenstva
1998. - trece mjesto
2002. - ispali u grupi
2006. - ispali u grupi
2010. - nisu nastupili
2014. - ispali u grupi
2018. - drugo mjesto
2022. - za sada solidno igraju. Maroko se pokazao kao jaka ekipa pobjedom protiv Belgije tako da rezultat 0:0 iz prve utakmice nije los. Rutinska pobjeda od 4:1 protiv Kanade. Posljednja utakmica je protiv Belgije. Pobjeda i remi znace siguran prolazak. Moguce je i proci uz poraz ali onda ovise o rezultatu Maroka i Kanade.
Europska prvenstva
1996. - cetvrtfinale. U grupi pobjedili Tursku 1:0 i Dansku 3:0. Izgubili od Portugala 3:0. U knock out fazi izgubili od Njemacke 2:1
2000. - nisu nastupili
2004. - ispali u grupi
2008. - cetvrtfinale. Ispali od Turske na penale.
2012. - ispali u grupi
2016. - osmina finala. Izgubili od Portugala (osvajaca prvenstva) 1:0 u produzetku.
2020. - osmina finala. Izgubili od Spanije 5:3 u produzetku.
Smjesno je usporedivati Hrvatsku i Srbiju u fudbalu. Jedni su sila sa konstantnim rezultatima i ucescima. Drugi imaju konstantu u ne nastupanju na velikim takmicenjima.
A sto se tice kosarke i Srbije, u padu su. Ako pogledate rezultate na posljednjih par velikih takmicenja vidjet cete da su razocaravajuci. Na iducem moraju ostvariti zapazen rezultate ako se jos uvijek zele smatrati nekom silom.
-
Osmi Socrates
#541 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Nisi spomenuo EURO 2000, kad su sa Slovencima odigrali 3:3, izgubili od Španaca 4:3, pa su kukali i tu na sudije.
Prošli grupu, i Holandija ih demontirala 6:1.
Ne znam ko ozbiljan može porediti Hrvatsku i Srbiju. Hrvatskoj je trebao jedan napadač da proradi. Proradio, izgleda, Kramarić.
Mogu oni veoma daleko opet.
Prošli grupu, i Holandija ih demontirala 6:1.
Ne znam ko ozbiljan može porediti Hrvatsku i Srbiju. Hrvatskoj je trebao jedan napadač da proradi. Proradio, izgleda, Kramarić.
Mogu oni veoma daleko opet.
- Edin H.
#542 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Što mi reče jedan Englez zašto Osim nije zamijenio Šabana na Maradoni poslije prvog žutog?ljevoruki wrote: ↑28/11/2022 15:491990. bivsa Yu U 1/8 finala je izbacila Spaniju.Isto tako, zadnja šansa Jugoslaviji da uradi nešto više sa (možda?) najačim sastavom ikada kojeg je imala te 1990 godine. I nije se proslavila najbolje (samo su grupu prošli, jel tako).
-
Osmi Socrates
#543 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
A spomenuo si. Sorry.
Sad ste me uhvatili da ne čitam sve sa pažnjom.
Sad ste me uhvatili da ne čitam sve sa pažnjom.
-
Osmi Socrates
#544 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Sve u svemu, dvije odlične utakmice da zatvore drugi krug.
Prava poslastica.
I onda je pola prvenstva završeno.
Prava poslastica.
I onda je pola prvenstva završeno.
- konoplja
#545 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Osmi Socrates wrote: ↑28/11/2022 16:37 A spomenuo si. Sorry.
Sad ste me uhvatili da ne čitam sve sa pažnjom.![]()
Ako Srbi mogu pobjediti nek pobjede. Meni ne smeta. Kazem samo da nemaju nikakvo pokrice za ovo kovanje medu zvijezde.
A sto se Hrvatske tice, mogu ali prvo neka pobjede Belgiju. Ovo prvenstvo se krizaju sa nezgodnom grupom. Ako pobjede Belgiju ja ocekujem da idu na Njemacku, a tu se moze svasta desiti.
-
Osmi Socrates
#546 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Naravno da se može svašta desiti. Niko ne može ništa 100% predvidjeti.
Hrvatima najmanje odgovaraju Španija, Brazil, recimo. Sa Nijemcima, ja ih gledam kao favorita. Sa Francuzima? Ne može se reći da su favoriti zbog Mbappea, ali kad gledam samo srednji red, još uvijek tvrdim da je Rabiot tanak, mada me čovjek demantira već dvije utakmice.
Hrvatima najmanje odgovaraju Španija, Brazil, recimo. Sa Nijemcima, ja ih gledam kao favorita. Sa Francuzima? Ne može se reći da su favoriti zbog Mbappea, ali kad gledam samo srednji red, još uvijek tvrdim da je Rabiot tanak, mada me čovjek demantira već dvije utakmice.
Last edited by Osmi Socrates on 28/11/2022 16:59, edited 1 time in total.
-
l33t
- jednonogi_Jack
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#549 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Jel za crvene navijamo? 
-
sukis
#550 Re: Grupa G (Brazil, Srbija, Švicarska, Kamerun)
Hrvati od nabrojanih mogu samo sa Njemackom igrari i proci, ostalo tesko, sa Francuxima sigurno ne mogu, mozda jos Spanija da mogu nesto.Osmi Socrates wrote: ↑28/11/2022 16:54 Naravno da se može svašta desiti. Niko ne može ništa 100% predvidjeti.
Hrvatima najmanje odgovaraju Španija, Brazil, recimo. Sa Nijemcima, ja ih gledam kao favorita. Sa Francuzima? Ne može se reći da su favoriti zbog Mbappea, ali kad gledam samo srednji red, još uvijek tvrdim da je Rabiot tanak, mada me čovjek demantira već dvije utakmice.![]()
Srbi ce ispasti i ako Brazil pobijedi veceras Svicarsku oni u zadnjem kolu nece pobijediti.