Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote: ↑13/08/2020 17:40
Ko je zaveo vecinu planete u robovlasnicki sistem? O cemu bolan pricas?
50/50 Zapadna Evropa sa Otomanskim carstvom i Arapskim Kalifatima.
Honorable mention Rimsko carstvo, Mongolsko carstvo i naslednici
jeza u ledja wrote: ↑13/08/2020 17:40
BIjele zapadne drzave jesu najmanje rasisticke drzave ali unatoc, ne zahvaljujuci ljudima koji razmisljaju poput tebe. I sad ti, takav, zelis da se bunis jer ta, takva drustva, ne zele ista da imaju sa tvojim, takvim razmisljanjem, koje je slicnije razmisljanjima upravo tih ljudi u Aziji i Africi koje spominjes.
Naprotiv, mislim da me nisi razumeo, bele zapadne drzave su najmanje rasisticke i njihova drustva su bolja od vecine ostatka sveta (ukljucujuci i Balkanska) a originalni moj komentar je bio na lagano primanje na propagandu da su beli strejt muskarci olicenje zla i izvor svega loseg u istoriji ove planete.
Ne zaboravi stare grke i egipćane te asirijce i babilonce. Za sumerce ne znam ali čisto sumnjam da su bili woke.
Robovlasništvo je staro koliko i civilizacija, ako ne i starije. I načekali smo se da ljudska civilizacija postane dovoljno woke (rječ je lingvistička travestija ali hajde sad je popularna) da ukine robovlasništvo i načekaćemo se još puno toga.
Najbolji mi je ovaj nauĆnik.
Guze bi dao da se u ustav uvedu restriktivne norme i ograničenja osnovnih ljudskih prava - poput jednakosti pred zakonom - ali nema cojones da čak ni anonimo na forumu to jasno i glasno napiše.
Hannah Arendt je imala vrlo precizne opise za takvu vrstu karaktera.
Znaš li ti dobro engleski? posavaljas izvore koji nemaju veze sa tvojim tvrdnjama.
sigurno bolje od tebe cim me to pitas.
Čovjek objašnjava da ne postoji gay gen ali da to ništa ne znači i nikakv dokaz da je gay izmišljen ili nešto tako o tome se uopšte ne govori.
to znaci da je moguc medicniski tretman za socijalno indukovano ponasanje i psihicku devijaciju, ni manje ni vise. sad sto ovi nemaju muda da to kazu je treca stvar.
Čovjek objašnjava da ne postoji gay gen ali da to ništa ne znači i nikakv dokaz da je gay izmišljen ili nešto tako o tome se uopšte ne govori.
to znaci da je moguc medicniski tretman za socijalno indukovano ponasanje i psihicku devijaciju, ni manje ni vise. sad sto ovi nemaju muda da to kazu je treca stvar.
Kakav tretman, jesi li ti 13 vijeka vremeplovom došao? Bolje ti je da vrijeme utosis na prava žena u islamskim zemljama ili korupcija ili ropstvo koje se po sheria zakonu još uvijek održava. On je našao da razmišlja za stručnjake sta bi oni trebali da kažu i napada ljude koji mu ništa loše nisu učinili, tipični vjernik.
Kakav tretman, jesi li ti 13 vijeka vremeplovom došao? Bolje ti je da vrijeme utosis na prava žena u islamskim zemljama ili korupcija ili ropstvo koje se po sheria zakonu još uvijek održava. On je našao da razmišlja za stručnjake sta bi oni trebali da kažu i napada ljude koji mu ništa loše nisu učinili, tipični vjernik.
isti oni koji tjeraju roditelje da daju hormonsku terapiju djeci, tipicni lgbtaliban koji ignorise cinjenice.
The 51st State wrote: ↑14/08/2020 11:51
Bio bi moguc da je uvjetovano iskljucivo socijalnim faktorima, ali to nije slucaj. Homseksualnost prati ljude otkad postoje, kroz citavu evoluciju, kao i mnoge primate (npr. bonobo). Pored toga, seksualne manjine prisutne su u svim kulturama bez obzira na drustveno uredjenje, religioznost i norme, a njihova razina u populaciji s vremenom je prilicno stabilna.
The 51st State wrote: ↑14/08/2020 11:51
Bio bi moguc da je uvjetovano iskljucivo socijalnim faktorima, ali to nije slucaj. Homseksualnost prati ljude otkad postoje, kroz citavu evoluciju, kao i mnoge primate (npr. bonobo). Pored toga, seksualne manjine prisutne su u svim kulturama bez obzira na drustveno uredjenje, religioznost i norme, a njihova razina u populaciji s vremenom je prilicno stabilna.
ja posto clanak koje kaze drugacije. dakle, ko ima vise resursa i pr, progura svoju "istinu". zbog svok ekstremizma i konstanto pomjeranja granica sam pokret ce se urusiti jer ce prije ili kasnije doci do reakcije drustva. dobar clanak na tu temu
isti oni koji tjeraju roditelje da daju hormonsku terapiju djeci, tipicni lgbtaliban koji ignorise cinjenice.
jeza u ledja wrote: ↑13/08/2020 18:05
O cemu bolan pricas? Bijele zapadne zemlje su te koje su porobile ostale zemlje. Jedine su one i mogle da ga ukinu.
Jos ostaje nejasno na koji nacin si ti ugrozen svom ovom pricom?
PS: Nisam nasao to o cemu pricas na 17-oj stranici, da su bijeli strejt muskarci izvor svog zla u historiji?
Ukinule su ga kada su bile na vrhuncu. Niti jedna imperija pre njih nije ni pomislila.
Nisam ugrozen (za sada) samo komentarisem. No misljenje neke osobe mozes zanemariti zbog pola i boje koze.....
jeza u ledja wrote: ↑13/08/2020 18:17
Ne tjera te niko da ga pocnes primat u dupe samo da budes tolerantan.
Ne tera za sada (salim se) no svako pa i najmanje pitanje oko ispravnosti ludila nazvanog trans djeca se vise ne tolerise. Da ne govorimo o sportu.
broj dva wrote: ↑13/08/2020 21:35
Ne zaboravi stare grke i egipćane te asirijce i babilonce. Za sumerce ne znam ali čisto sumnjam da su bili woke.
Robovlasništvo je staro koliko i civilizacija, ako ne i starije. I načekali smo se da ljudska civilizacija postane dovoljno woke (rječ je lingvistička travestija ali hajde sad je popularna) da ukine robovlasništvo i načekaćemo se još puno toga.
Trebali bi na podforumu Istorija otvorit temu o kolonijalizmu i robovlasnistvu.
Ovo je baš 'karte na stol' trenutak, lijepo za vidjeti. LGBT 'ludilo', liječenje devijanata, nema šta - fino je vidjeti kako se otkriva pravo lice sugovornika. Znam da znaš, ali vrijedno je spomenuti da smo kao društvo već imali režime koji su došli do sličnih zaključaka i masovno 'liječili' LGBT ljude. No brzo su uvidjeli da to iz nekog razloga ide sporo, pacijenti su i dalje bili 'devijantni', pa su taj program i energiju preusmjerili na vježbanje masovne likvidacije. Kasnije su vrijedna znanja iz tih ranih eksperimenata krajem tridesetih primjenili da eliminiraju većinu Židova u Europi. Samo kažem, niz tu cestu smo već išli i na kraju tog puta, kao i na kraju svakog puta isključivosti i straha od drugačijeg - leži Treblinka.
The 51st State wrote: ↑14/08/2020 12:32
ja posto clanak koje kaze drugacije. dakle, ko ima vise resursa i pr, progura svoju "istinu". zbog svok ekstremizma i konstanto pomjeranja granica sam pokret ce se urusiti jer ce prije ili kasnije doci do reakcije drustva. dobar clanak na tu temu
Dobro, kako objasnjavas da je prisutna u svim kulturama i otkad postoji covjek.
I da li smatras da pojedinci mogu svjesno mijenjati svoje genitalno uzbuđenje?
ne objasnjavam nista, to sto radis je zamjena teza, nije poenta u samoj homoseksualnosti i prisutnosti iste, nego NAMETANJE njihovih nekonzistentnih stavova siroj zajednici. clanak fino ilustruje dokle ide to ludilo, prosto nema kraja, uvijek nesto nezadovoljni i mijenjali bi ostatak drustva.
ocigledno mogu pod odredjenim hemijskim supstancama.
Last edited by The 51st State on 14/08/2020 12:59, edited 1 time in total.