WildRedRose wrote: ↑21/11/2019 15:21
Ne mogu da vjerujem o cemu se ovdje raspravlja, po par stranica par forumasa se prepucava jel za ili protiv NS, Sabine itd ...
Halo, ljudi, DJECA , cekajte da opet napisem - DJECA se zlostavljaju...
Iskreno potresena objavljenim slikama (video nisam niti mogu pogledati), malo sam se raspitivala.
Upoznah lika koji ima clana porodice koji radi tamo kako odgajateljica preko 7 godina, ispitah ga neke stvari ( sve uzimam 50-50 )...
Novi direktor kaze dobar covjek, saznao slucajno da je zrtveno janje, zakopao se u papire, skontao sta su radili proteklih godina , sazvao sipu, inspekcije, da ih sve otkrije , kontaktirao firme koje su bile izvodjaci radova u Pazaricu i u PRIVATNIM kucama, pokupio izjave radnika itd itd.. Ok, uradio to i sebe da zastiti, "opere", al je do tada jedini koji je javno rekao sta se dole radi (bar koliko sam upoznata).
Jedino sta me potresa u svemu ovome je to da ta jadna djeca, nikome kriva se dole zlostavljaju. Zlostavljaju. Zlostavljaju.
Ma koliko mi neko pricao da nema drugog nacina, ujedaju sebe, ujedaju druge, vezanje i ostavljanje je z-l-o-s-t-a-v-lj-a-nj-e!!
Ja vjerujem da ima i finih odgajateljica dole, ne treba na sve paljbu , ali KO je vezao djecu ? KO ?? Kaze ovaj lik imaju bukvalno sve u dnevnicima.. ok, hajd neka direktor izvuce ko je djecu vezao.. ma ne mora ni on, neeema sanse da odgajatelji medju sobom ne znaju ko to radi djeci. Evo neka anonimno prijave te svoje "kolege" , monstume.
--------------27 ekonomista ?? Evo podatak (ako je vjerovati) - 7 djece je dole "nasilno". SEDAM!! SAMO SEDAM! Ne moze se tih 14 plata za ekonomiste preusmjeriti da se zaposli SAMO cetrnaest strucnih osoba koje ce da budu sa tom djecom 24/7 ( eto neka su u dvije smjene pa ih treba 14, realno) ??? Tada se djeca ne bi morala vezati..
--------------Kazu zabranili da se djeca (koja su kaze "skoro normalna", kako uzasan naziv) izvode jer su, nakon izleta i nakon sto su vidjeli "svijet", pocela da prave scene kada ih vrate u Pazaric, svidjelo im se da prosetaju, odu na sladoled, poigraju se u parku. Kako tu djecu nije stid sto zele da budu djeca ?!?!?!?!?!
-------------- Od kvara cuvene velike hladnjace, djeca su vise gladna nego sita... Halo, djeca su gladna !!!!
Jbe mi se za politiku, ali se trebaju poduzeti odredjene mjere da se odgovori kazne, da se rijese problemi redovnih obroka, da se daju otkazi nepotrebnim radnicima, da se zaposle adekvatni , obrazovani odgajatelji.. Sve to i jos vise, da bi toj djeci bolje bilo.
I nemojte mi price tako se veze po bolnicama, svugdje u svijetu. Otidji ti pa volontiraj dole i sl... DRZAVA je DUZNA da se te stvari rijese i da DJECA imaju adekvatnu NJEGU, BRIGU!!! Ima se para, samo se trebaju pravilno usmjeriti! Neka se te stvari posloze, a lahko je nama otici pa obici tu djecu kada mozemo i pruziti im koji minut paznje... Bitno je kako im je kada mi svi nismo tu.. To je nazalost njihov dom, njihov svijet, njihov zivot. Za drugi ne znaju.