MarshalDodik wrote:Daj Haze, zakacio si se na tri posta, a nista konkretno nisi rekao niti odgovorio. Totalno neozbiljno, s tim da si kazao nesto poslovicno o fgr-u
Takodjer, bilo je i padobranski s tvoje strane jer se apsolviralo kako je u pitanju cudan, uvrnut, za mnoge i bolestan smisao za humor odnosno satira/ironija (nazovi to kako hoces).
Zasto ne zelite prihvatiti da se zayebava ( ima jos mnogo screenshotova, a ja sam postavio dva takva par postova iznad koja potpuno nedvosmisleno upucuju na tako sto)? Jednostavno interne zayebancije od kojih su se neke naknadno, ali ciljano izvadile iz konteksta. Namjerno necu reci kako ne mozete dokuciti ovakave tipove sale (intelgentniji ste vi od vasih upisa), jer namjerno ne zelite. Tako da druze, anti-fgrovski, doticna osoba je kokardom i postom o poturicama zayebavala cetnike, njihove mitove, ...
Za ljude koji su raspolozeni za ovakav humor logicno je da im izvor bude "dobro znano" srpsko junastvo i historija..., hrvatska kultura i europejizam.., bosanski merhametluk.... i sta sve ne. Nece zar da se zezaju na racun ugrozenosti crnacke populacije u Americi i tamosnjoj historiji robovlasnistva kada ovdje imaju neiscprnih tema.
Drugo, o fgr-u i kako su drugi nanjusili fgr- filozofiju

Kako su smjeli prije tebe ccc.
S tim da si ipak djelimicno odgovorio na moje postavljeno pitanje o definiciji i objasnjenju tog pojma, ali skroz povrsno i poslovicno kako je to jugo skola ( nikad i niko precizno ili barem dovoljno okvirno obrazlozenje da dadne o tom pojmu).
Malo zarezete o fgr-u a nikako da ga uoblicite i zaokruzite , svjesno ostavljajuci prostora da u taj FGR natrpate onoliko ljudi i one ljude sa cijim svjetonazorom se ne slazete u zavisnosti od situacije do situacije

Nimalo glupo
Opet ne mogu mnogo diskutovati dok se ne iskristalizira taj famozni FGR ( koji kao takav znakove zivota daje iskljucivo na forumu, a eto ispade da nam koci drzavu i odvodi nas u propast

Zvucio pomalo nacional- vjerski pu pu )
Ali opet ako se odredimo na dio tvoje definicije kako je to jugo skola onda ne znam kako to moze ici u prilog prici o doticnoj osobi.
Taman kad se trebala posvetiti jugo odrastanju i odgoju mogla se samo naslusati granata, metaka, i eventualno rijeci vlah, cetnik,bivsi komso, ..., a poslije u novoj drzavi, uz nove udzbenike, sa novim nastavnicima i prijateljima takodjer nije se mogla bog zna indoktrinirati jugo kremama i drugim tretmanima.
Sad jos samo nevezano za doticnu osobu, a vezano za tvoje izjednacavanje jugo=fgr, morat cu te razocarati kad ti kazem da jos dugo ( kako je krenulo nikad) nece izceznuti neki od oblika pojma JUGO dokle god postoji ovakva BiH ( dok nam je BiH zajednicka i nedovoljno podjeljena).
Prvo jer smo najnuznije upuceni jedni na druge u svakom smislu, pa ce se javljati nostalgija sve dok ne profunkcionisemo kvalitetnije nego sto smo ikada u Jugi.
Drugo, jer ce i dalje iznova postojati odredjena masa mladih koja ce vlastitim rasudjivanjem i istrazivanjem njegovati neku vrstu jugo-duha, bez da ce ih u tome moci smesti demokratski "rezimi" i religijski autoriteti.