LBVIEW wrote:pustopoljina wrote:LBVIEW wrote:Jos kad bi forumski FGR licimuri bili ovako revnosni kad Srbi napadaju bosnjacke povratnike, gdje bi nam kraj bio .No, tada se, uglavnom, spominju voleji/voda na mlin Dodicku ili, optuzi zrtva jer provocira mirno sumsko pucanstvo drzavnim grbom.

koji si ti niskoudarac...
koliko povratnickih porodica znas?
sta si ti uradio? ono, fgr su ionako kaka...TI si taj koji pravo zbori.
Sta si uradio ti?
ponudi nesto.
ili da izbacimo ove nebosnjake i kazemo povratnicima- haj'te 'vamo...smrad tudjeg stada nece vas grijat' ko sto ovaj grije?
Cemu vriska?
Ko je sta uradio nije tema emisije - ovdje smo anonimno i stvarno nema potrebe za prozivanjem ili dokazivanjem.
Dakle, za ocjenu necijeg "virtuelnog" karaktera sasvim je dovoljno i relevantno ono sto ta osoba pise. A ovi sto sam ih prozvao licemjerima su taj epitet itekako zaradili svojim dosadasnjim piskaranjem po forumu - sto je lako provjeriti- i ja zadrzavam pravo na isto podsjetiti, svidjalo se to nekom ili ne. Sit sam i presit likova koji na srpski fasizam, ili sute, ili krenu s tipicnom salonskom relativizatorskom spikom, dok na najbenigniji znak nacionalizma u Bosnjaka vriste. Maloprije onaj Rumenige provali kako je gradjanska opcija u Banja Luci"mokri dan sarajevskih vlastodrzaca" dok istovremeno zagovara multikulturu u Sarajevu.

Ta i takva asimetrija u pravima nikad nije zazivjela nigdje.
kakva vriska?
ti pises da tebe u stvari samo nervira sto neko s tobom ne vristi na srpski i/ili hrvatski fasizam?
da svi vristimo...ne bi ga bilo?
prvi pominjes situaciju u kojoj se nalaze povratnici...al' ne mislis ti to zapravo ozbiljno...vise stilska figura? samo da ukazes...
pises nema potrebe za prozivanjem i dokazivanjem- a sam proziva (licemjere)s?
ko je sta uradio nije tema emisije? pa cekaj...ne kontam...
kako nije?
tema tvoje emisije je upravo kako fgr nije nista uradila, samo pljuje po svome i tisu-misu i servilnost prema anamo onima?
kako nije tema emisije?
toliko puta spominjes fgr da mislim da si SDA lik. to im je kratica decenije: fgr.
a ako jesi...koliko je u ovih 30 godina fgr imala moc u rukama, a koliko SDA?
i onda opet, i sam priznajes da prozivas...na temi koja- kazes- nije o prozivanju ko je sta uradio...
pa da se vratim na tebe- prozivanje je fgr da ne prozivaju anamo one s tobom skupa.
i opet pitam- jer da to rade, izbrisali bi se entiteti i povratnicima bi svanulo i nama i tako dalje...
je li ja umisljam ili se ti pod jedan- vrtis u krug, a pod dva- nista ne kazes?
da se ponovim i ja:
ti mozes kod anamo onih uraditi samo ono sto ti zakon dozvoljava. hoces ti sad s ove strane ograde pasti u nesvijest od vristanja ili neces...tvoja stvar. to nije do fgr. a prazne velike rijeci nisu nikad nikog spasile. bolje govori tiho i nosi psa sa sobom.
vise vrijedi jedna organizacija koja ce pratiti i tuziti i ganjati sve nepravilnosti ikad, nego svo tvoje ostrasceno, a zapravo prazno i jalovo, oplakivanje povratnika.
ko je imao i moc i pare pomoci povratnike? fgr? khm.
sad o "nasima"...zasto reagovati, zasto ne?
ok, ti biras da razumijes samru (iako bukvalno govori poluistinu: selektivno bira imena) i odbijas da vidis opasnost u tom...mozda je dobar izraz- popularizmu.
samra nicim ne pomaze povratniku, nicim ne proziva politiku RSa.
znaci- ni ona, ni fgr.
samra je u federaciji. to je njeno polje djelovanja.
taj- najmanji fasizam- tebi vrlo razumljiv...a meni eto-(sarcasm on) nije- jer ono...nisam ja odavLe (sarcsm off)...tako i pocinje. mali, simpaticni, malo bocne...haiku...
zavrsava tako sto tebe u federaciji zaboli glava kad krene eho raznih samri. i glava i ledja- ako me razumijes. prvo vlastimirova i verina ledja...pa tvoja.
i- ne mozes otici u rs, i postrojiti ih sve i omoguciti povratnicima sve ikad. mogu ja tebi napisati emociju koju imam dok to pisem. al' od toga nema kruha. Ali mozes se pobrinuti da u federaciji niko ne bude u situaciji povratnika u rs-u.
to stvarno mozes. A zasto bi to (u)radio?
pa to se na kraju svodi na to kakav si covjek.
moj rezon je onaj po kojem je drustvo onoliko jako, koliko je jak njegov najslabiji clan.
ne znam kakav je tvoj. mogu shvatiti i da je oko za oko, zub za zub...mogu shvatiti da samo zelis da oni tamo priznaju da su krivi...pokusavam shvatiti sta pises, ali ne uspijeva mi svesti na jednu jasnu recenicu kojom se vodis.
razumijem i frust zbog asimetrije u pravima, ali ne shvatam logiku po kojoj se ta asimetrija treba nivelirati prema rs-u. osim zbog priznanja poraza. nemoci. al' napisi onda tako.
napisi- mislim da smo propali, da je svako sebi jedina opcija i to je to.
ono sto meni smeta u toj opciji je to sto imam priliku vidjeti u mikrokosmosu- kantona- sa ogromnim jednonacionalnim sastavom...da to nije rjesenje.
kako bi ti to rijesio?