BiH - Armenija, BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Crvena Tifoza

#526 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Crvena Tifoza »

AmiĐa_Idriz wrote:Pa mi nakon SP smo prestali igrati taj neki napadački i oku ugodni fudbal, postepeno smo ostajali bez stare okosnice a ovi momci nažalost nisu taj level.

Protiv Grčke je pobjeda pod must jer ti to ostavlja dosta mogućih kalkulacija za dalji tok kvalifikacija.

Nažalost to je tako. Većina reprezentacija i saveza iskoristi neko veliko takmičenje da promovišu svoj fudbal, domaću ligu itd. Kod nas to nije slučaj. Iz saveza su najavljivali nekakve skaute po našim stadionima iz stranih liga, međutim od tog nije bilo ništa. Kao što su obećavali da će unaprijediti infrastrukturu stadiona po BiH, pa je i ta ideja izlapila. Umjesto da smo poslije svjetskog izbacili na tržište dva, tri igrača za lige petice, mi nismo nijednog. Sramotno i žalosno.
Bosanski_kralj

#527 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Bosanski_kralj »

Realno uz ovakav igrački kadar ogroman uspjeh bi bio da odemo na EP. Zahvaljujući Džeki i Pjaniću tek nešto malo smo iznad prosjeka, bez njih postajemo goli prosjek, pa čak i ispod toga.
l33t

#528 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by l33t »

Ako grcku ne pobijedimo, praticu jos mozda mec protiv italije i bye bye repka
Point.

#529 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Point. »

Jesu neki baš zahtjevni. Prošlo je vrijeme nabijanja selekcija sa po 6 golova. Jest da je izlizan fol al danas fakat svi igraju fudbal. Ne igra bi Barca danas kako je igrala pod Pepom. Nama se potrefila generacija, sad smo nešto slabiji igrački al dok se bodovi pišu who gives a fuck. Daj da odemo na EP a hoćemo li otići sa plus 61 gol razlike ili sve dobiti sa minimalcem je sasvim svejedno.
AmiĐa_Idriz

#530 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

Naravno, previše i mi lebdimo za jednu repku koja je okruglo jednom vidjela veliko takmičenje :mrgreen:
Crvena Tifoza wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Pa mi nakon SP smo prestali igrati taj neki napadački i oku ugodni fudbal, postepeno smo ostajali bez stare okosnice a ovi momci nažalost nisu taj level.

Protiv Grčke je pobjeda pod must jer ti to ostavlja dosta mogućih kalkulacija za dalji tok kvalifikacija.

Nažalost to je tako. Većina reprezentacija i saveza iskoristi neko veliko takmičenje da promovišu svoj fudbal, domaću ligu itd. Kod nas to nije slučaj. Iz saveza su najavljivali nekakve skaute po našim stadionima iz stranih liga, međutim od tog nije bilo ništa. Kao što su obećavali da će unaprijediti infrastrukturu stadiona po BiH, pa je i ta ideja izlapila. Umjesto da smo poslije svjetskog izbacili na tržište dva, tri igrača za lige petice, mi nismo nijednog. Sramotno i žalosno.
Mi smo čuda mogli tada napraviti, prije početka tog Mundijala smo bili zanimljiva priča kao jedini debitant, miks nacija, reportaže stranih medija, bla bla...neki pametni ljudi bi svašta napravili ali ono, znamo kakav nam je savez, dobro se ikako lopta kod nas šuta.
poostar

#531 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by poostar »

3 boda na početku kvalifikacija , bez velikog napora i bez povreda...puna šaka brade sto se kaze.
Sad treba otresti ove grčke kozojebe. Ova utakmica protiv njih je malo finale (za njih više nego za nas) jer oni poslije nas dočekuju Italiju. Poraz protiv nas i talijana i oni su praktično završili kvalifikacije.
Ja znam da su Grci zajeban protivnik,ali ljudi moji.. Ova reprezentacija Prčke je u ligi nacija izgubila i u Mađarskoj i Finskoj sto ne bih i u Bosni?
Nismo mi neka fudbalska velesila ali smo trenutno kvalitetniji od hebenih Grka i Finaca i ova grupa je pickin dim.
Vitoo

#532 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Vitoo »

Stari wrote:
Laertes wrote:
Vitoo wrote: Samo se bojim banene, nije iskljuceno 0 bodova u prva dva kola :(
:mrgreen:
:D :D
Sinoc se vidjelo koliko smo tanki...sreca sudija nije svirao penal za ono povlacenje.
Igra nam za k. branimo se kuci protiv Jermenije :-) :oops:
manijak1

#533 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by manijak1 »

Hebeš ga , šteta što nisi selektor :D kontam bio bih presiguran protiv ko desetkovane Grčke .
Vitoo

#534 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Vitoo »

manijak1 wrote:Hebeš ga , šteta što nisi selektor :D kontam bio bih presiguran protiv ko desetkovane Grčke .
Steta je.
Puno stvari bi izmjenio helem pocevsi od kloceva od igraca do ovih uhljeba na klupi..
Grcku bi oderali ko crnac bjelu ribu, ako me kontas.
manijak1

#535 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by manijak1 »

Ma ja , filetirali bi skuše za pet minuti :D i tunjevinu od sto kila za 90 minuta razložili u konzerve. :D
Haj ....ja nemam ništa protiv.
Vitoo

#536 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Vitoo »

manijak1 wrote:Ma ja , filetirali bi skuše za pet minuti :D i tunjevinu od sto kila za 90 minuta razložili u konzerve. :D
Haj ....ja nemam ništa protiv.
Pojeli bi grci svoje govno k'o cevap.
denimb

#537 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by denimb »

Ja citam ove pesimisticne komentare, i to bye reprezentacija...ne gledam vise, gotovo je ovo...

Pa ljudi reprezentacija se gleda, prati i navija iz neke ljubavi prema svojoj drzavi, iz cejfa...pa naravno da se generacije smjenjuju, dolaze losije, pa bolje, pa samo dobre, pa pobjedis 10 u nizu a onda naletis nakantaju te ljudi...ali sve je to prirodan tok reprezentacija kao sto je nasa.

Sta bi onda trebali Cesi danas da ugase reprezentativni fudbal jer imaju kloceve u ekipi kada to usporedimo sa ekipom od prije 15 - 20 godina :-)

Opusteno ba, bar se nosimo, ne damo, borimo...nismo top ali brate nismo donji, eto nas sad u A grupi lige nacija, otvorili kvalifikacije pobjedom te deremo aBd Grke u Zenici...

Sve je ovo dobro :bih:
Vitoo

#538 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Vitoo »

l33t wrote:Ako grcku ne pobijedimo, praticu jos mozda mec protiv italije i bye bye repka
Potpis druze. :(
Laertes

#539 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Laertes »

Vitoo wrote:
l33t wrote:Ako grcku ne pobijedimo, praticu jos mozda mec protiv italije i bye bye repka
U svakom zlu nešto dobro.
Stari

#540 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Stari »

Laertes wrote:U svakom zlu nešto dobro.

Ali stvarno zaista doista i uistinu :D
Last edited by Stari on 24/03/2019 19:51, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#541 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by DonieBrasco »

Moramo pobjediti ovu utakmicu nema dileme, a opet neko ce se okliznuti na Armence ili Fince.

Sem toga mislim da ne smijemo slucajno dobiti krila protiv Italije, pa i ovo gostovanje Grcima moze biti kljucno.
tvojkomsija

#542 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by tvojkomsija »

Previse pesimisticno gledate na reprezentaciju.. mnogi standardni igraci, "veliki" su se oprostili, dosli su mladji, naravno nije to klasa kao prije, ali momci igraju kao tim, slozni su i to mi se najvise svidja otkad je Robi preuzeo.. U utorak sa jacim sastavom mislim da ce bit 2:0 za BiH. Ovdje se Grci mnogo precjenjuju..
Mozda je i bolje za atmosferu u repki da nema previse euforije, ali svejedno ja sam ubijeđen da cemo na kraju biti drugi u ovoj grupi.
Kiksat cemo naravno, ali Grci ce kiksat jos jace :wink: , ako sve bude islo po planu, moguce da cemo u Atini imat sansu za osigurati drugo mjesto.
Italija je obnovljena sa velikim motivom, mislim da ce protutnjat kroz grupu, bez i jednog poraza.
MaxPayne

#543 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by MaxPayne »

Samo da ne popušimo crveni,grci znaju isprovocirati a strah me da će naši nasjesti.Da im hoće pjanke zabiti iz slobodnjaka kada se potpuno zatvore.
Edin H.

#544 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Edin H. »

MaxPayne wrote:Samo da ne popušimo crveni,grci znaju isprovocirati a strah me da će naši nasjesti.Da im hoće pjanke zabiti iz slobodnjaka kada se potpuno zatvore.
I ja mislim da ce ga Pjanic zabiti
manijak1

#545 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by manijak1 »

Vjerujem da ćemo mi protutnjati ovu grupu , to ne znači da nećemo se patiti , jer svaki meč s Grcima je patnja .I sudiju dodaj....ko što nas je onda Riccopicoli pokrao protiv ušljivih Grka.
Siguran sam da ćemo ih, ko onda sa Safetom Papetom, ubiti .....
tvojkomsija

#546 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by tvojkomsija »

Grke nismo do sad uzeli u gostima, ove godine je vrijeme da se to odradi.. vjerujem da cemo tad slavit plasman na EP :thumbup:
Idemedosumom

#547 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by Idemedosumom »

Ima da hin Džefik svuče gaće svima :bih:
zrakomlat

#548 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by zrakomlat »

DonieBrasco wrote:Moramo pobjediti ovu utakmicu nema dileme, a opet neko ce se okliznuti na Armence ili Fince.

Sem toga mislim da ne smijemo slucajno dobiti krila protiv Italije, pa i ovo gostovanje Grcima moze biti kljucno.
Ćiku igramo. Bilino P
spree

#549 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by spree »

Vitoo wrote:
To na službeno standardno? Napoli je zaslužio neko pismo zahvale samo sto je tebe cesto odstranjivao sa foruma.

On topic: tu je negdje armenija sa grčkom, tako da bi i njih nekako trebali dobiti, a nesto kontam da cemo mi biti bolji protiv poganaca.
AmiĐa_Idriz

#550 Re: BiH - Armenija, BiH - Grčka

Post by AmiĐa_Idriz »

tvojkomsija wrote:Grke nismo do sad uzeli u gostima, ove godine je vrijeme da se to odradi.. vjerujem da cemo tad slavit plasman na EP :thumbup:
Ukoliko ih uzmemo u Zenici, a nadam se da hoćemo, i bod bi bio dosta u Grčkoj, samo naravno i ostale uzeti. Lako zvuči :mrgreen:
Locked