Sarajevo-x Akcija - Pomoć Tetka Zilhi

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Lace

Post by Lace »

edu wrote:
Lace wrote:
edu wrote: mislim..mozes ti naknadno pomoci..ti pomognes meni.. :D :D ..a ja cu za tebe pomoci kuhinji.. :D :D :D ..ti uradila dobro djelo..ja uradio dobro djelo..vidis bona..humanost je najvaznija.. :D :D :D

zdogovorimo se :-) (nemoj vako javno...neko ce pomisliti da ti je tesko :-?) a ono ti kapacitet :P
sve je stvar dogovora..ljudi smo..nismo manijaci.. :D :D ...

meni je uvijek tesko.. :D :D :D

kako znas da sam kapacitet? :D :D :D

lace...sve vidi...sve zna :D
JBT

Post by JBT »

BRAVO FORUMASHI.

Moram priznati da sam bio pesimista po pitanju ove akcije u samom pocetku. Bio sam odsutan par dana i kad sam se vraotio nisam mogao sebi doc kad sam procitao vijest o urucenju donacija Narodnoj kuhinji.

BRAVO..... SVAKA CAST.....
Ivy

Post by Ivy »

JBT wrote:BRAVO FORUMASHI.

Moram priznati da sam bio pesimista po pitanju ove akcije u samom pocetku. Bio sam odsutan par dana i kad sam se vraotio nisam mogao sebi doc kad sam procitao vijest o urucenju donacija Narodnoj kuhinji.

Biće još abd Tile :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Ivy wrote:
JBT wrote:BRAVO FORUMASHI.

Biće još abd Tile :D
IVY ....U KOJA STE DOBA? :)
Ivy

Post by Ivy »

Kako misliš ženo? :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Ivy wrote:Kako misliš ženo? :)

...znala sam... :D :D :D

...dokle ste s akcijom? kako ide?
Ivy

Post by Ivy »

Pa ide fala bogu :) Sinoć Markale 2 korpe pune, Mejtaš pola, AS dvije polupune i Ilidža danas jedna... e sad ne znam završni izvještaj (edu i pooll će podnijeti za AS)...Što bi rek'o Senad CD - Idemo Dalje :)
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Ivy mogla bi ti gostovati na CD-u...zaslužila si :oops:

Dođeš u BiH jednom godišnje i umjesto sa familijom da se družiš...da ne kažem s frajerom :D ti pokrečeš akcije i vodiš iste.

Prava bosanska hanumica, svaka čast
hananah

Post by hananah »

Eto i ja sam malo "akcijala" u biti popodne citavo sa Cici, kad smo dosle bilo je pola korpe jedva a iza nas su ostale skoro tri korpe i nesto mlijeka u frizideru, mjesto Markale :D
Kaze tip: mrsko mi citati, a ja za njim krenem i kazem, ma kupujte vi ja cu vam pricati :D naravno kupio je i za korpu :D kome se ja svezem za vrat kupit ce ako nista da me se otarasi :D
CiCiban

Post by CiCiban »

tako mi svih godina zicanja u Borisi :shock: :? ovo jos nisam vidjela :P:P :D
:)
Ivy

Post by Ivy »

hananah wrote:Eto i ja sam malo "akcijala" u biti popodne citavo sa Cici, kad smo dosle bilo je pola korpe jedva a iza nas su ostale skoro tri korpe i nesto mlijeka u frizideru, mjesto Markale :D
Kaze tip: mrsko mi citati, a ja za njim krenem i kazem, ma kupujte vi ja cu vam pricati :D naravno kupio je i za korpu :D kome se ja svezem za vrat kupit ce ako nista da me se otarasi :D
Hehehehehehe, hananah dobrodošla i vidimo se na sljedećem uručivanju hrane :)
Ivy

Post by Ivy »

Duh sa sjekirom wrote:Ivy mogla bi ti gostovati na CD-u...zaslužila si :oops:

Dođeš u BiH jednom godišnje i umjesto sa familijom da se družiš...da ne kažem s frajerom :D ti pokrečeš akcije i vodiš iste.

Prava bosanska hanumica, svaka čast
Oooo Duše znam, sve stoji ali srce mi veliko kad znam da sam nekome nekako pomogla, bar malo :) Roditelji i familija su zajedno sa mnom uključeni u akciju (logistika i moralna podrška) a zbog frajera ću završit u crnoj hronici Dnevnog Avaza :)
farky

Post by farky »

veceras Mejtas, pola korpe
CiCiban

Post by CiCiban »

treba to sutra :sad: proceGGrsat!!!!!!111 :D
Pooll

Post by Pooll »

AS- dvije velike krcate korpe... odlicno :D

See you... :D
Ivy

Post by Ivy »

Pooll wrote:AS- dvije velike krcate korpe... odlicno :D

See you... :D
Aferim :)
hananah

Post by hananah »

E ovako, petak raja dobivaju platu i penzije, raja idu ranije kuci s posla, udarno znaci od 2-5. Vikend, raja trose platu i penzije - kupuju fasungu, a forumasi ne rade. Znaci, dobro bi bilo sto vise hostesa i hostesana imati za vikend :D
Ivy

Post by Ivy »

hananah wrote:E ovako, petak raja dobivaju platu i penzije, raja idu ranije kuci s posla, udarno znaci od 2-5. Vikend, raja trose platu i penzije - kupuju fasungu, a forumasi ne rade. Znaci, dobro bi bilo sto vise hostesa i hostesana imati za vikend :D
Potpisujem!
morti

Post by morti »

E pa evo ilidžanskog rezimea...
Ode ivy i ostavi mene na milost i ne milost stoki ilidžanskoj...
U moju smjenu ulaziše samo penzioneri i alkosi...
Korpa se punila,al moglo je brže...radnja uglavnom prazna...
Sutra sam prva,ima da onakav pospan nekom je*** pleme:Šta?Nebi,jel?Fljas!!!Policija,belaj,ovo,ono...ćuza... :x
Dobro,neće bit baš tako...
:D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

hananah wrote:E ovako, petak raja dobivaju platu i penzije, raja idu ranije kuci s posla, udarno znaci od 2-5. Vikend, raja trose platu i penzije - kupuju fasungu, a forumasi ne rade. Znaci, dobro bi bilo sto vise hostesa i hostesana imati za vikend :D
Strumfetice, to si 100% u pravu.
ali moramo se prvo dogovoriti kako to sve da izvedemo da ne bude sto ljudi ovamo, sto ljudi tamo....
takodjer predlazem da se hostese (i muske i zeMske) drze svojih marketa, jer cemo izbjeci scenu koja se meni desila neko vec " KOJI K. MI TO TRECI PUT DAJES"..... znaci, svi na poznata mjesta :Dobzirom da redovno popisujem , mogu vam reci da svega ima...
znaci, ono sto trebamo uraditi jeste objasniti ljudima da su OSNOVNI PREHRAMBENI ARTIKLI SECER; SO; BRASNO; ULJE; RIZA ; TJESTENINA i sve ostalo sto se JEDE! :D
obzirom da tetka Zilha pravi one pakete za porodice koje NEMAJU NIKAKVIH PRIMANJA, vise se ne brinemo sta cemo sa pastetama i sardinama :D

U slucaju da neko donira deterdzent bilo koje vrste (kod nas je bilo i saFuna neko vece), moj savjet je da se to samo stavi u kesu da se moze fizicki odvojiti od hrane. Cak su i takvi artikli dobrodosli.

Cinjenica jeste da je nas par pokrenulo sve ovo, ali NAJVECU ULOGU imaju hostese, jer u sve i jednom marketu kazu DOKLE GOD NEKO VAS IMA TU, LJUDI I KUPUJU...

mnoge cure nece da idu u kupovinu dok edu i Pooll ne preuzmu smjenu...pa vi sad vidite....

:D
frozen

Post by frozen »

BTW, da se nadovežem na mirci...

Jedna od šefica iz marketa nas je zamolila da prenesemo našim dragim hostesama i hostescima da budu malo taktičniji...
Jesmo označili osnovne artikle, ali isto tako ljudi imaju svoju viziju šta bi trebali ubaciti u korpu...
Dakle, dragi naši humanitarci... šta god da kupci halale i stave u korpu neće biti neiskorišteno... U kuhinji prave pakete i za ljude u veoma teškoj situaciji, tako da je svaki prehrambeni proizvod dobrodošao...

Hvala za dobru namjeru i obavljenu kupovinu.

Svi prehrambeni artikli su poželjni u korpi...

Puss za ekipu :)
morti

Post by morti »

frozen wrote:BTW, da se nadovežem na mirci...

Jedna od šefica iz marketa nas je zamolila da prenesemo našim dragim hostesama i hostescima da budu malo taktičniji...
Jesmo označili osnovne artikle, ali isto tako ljudi imaju svoju viziju šta bi trebali ubaciti u korpu...
Dakle, dragi naši humanitarci... šta god da kupci halale i stave u korpu neće biti neiskorišteno... U kuhinji prave pakete i za ljude u veoma teškoj situaciji, tako da je svaki prehrambeni proizvod dobrodošao...

Hvala za dobru namjeru i obavljenu kupovinu.

Svi prehrambeni artikli su poželjni u korpi...

Puss za ekipu :)
A pika li se detardžent od 3kg u prehrambene artikle?

:-) :P :-)
hananah

Post by hananah »

Ja sam dezurala samo juce i puno me je ljudi pitalo sta treba, e sad super je ovaj spisak od Mirci ali bih jos dodala grah, gerslu i vegetu (odnosno one zacine koji su kao vegeta samo od nasih proizvodjaca jer su jeftiniji pa je to privlacnije kupcima a samim tim se dobije veca kolicina), nekad se desi da neko samo ostavi novac na kasi i da se za to nesto uzme, i ako ostene 10 ili 20 feninga od toga uvijek se moze ubaciti prasak za pecivo ili kvasac :D
Danas cu biti na Markalama cim zavrsim svoje obaveze
Last edited by hananah on 30/06/2005 11:58, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

superica.
Sta god dali, hvala im.
MORTI, kao sto vec rekoh, cak ce i to naci svoje mjesto i svoj put.
Vidio si one "pakete" po policama- to je namjenjeno za te porodice o kojima smo pricali.
Sve je znaci UNDER CONTROL :D
frozen

Post by frozen »

Tako je mirci!!!

Morti ne možemo mi ljudima govoriti hoćemo to, nećemo to... Hvala svima koji stave nešto u korpu, namjera je dobra... A sve će se iskoristiti.
Sapuni im trebaju u kuhinji, jer njima peru ruke...
Deterdžent će staviti nekome u paket... itd

Sve se može iskoristiti i nije višak....
Post Reply