Venecuela
- salik79
#526 Re: Venecuela
Fini, dobri i nadasve svimadobrozeleci Izrael. Tako su i nama priznali nezavisnost i "vodju", vec 2. marta 
- salik79
#527 Re: Venecuela
Ah, tek sada se sjetih da kod nas nije bilo samoproglasenja, mozda zato nisu bas poletili da nas priznaju. 
-
Bodkin
#528 Re: Venecuela
Kako da budu kad do skoro nisu ni unitrasnji mir imali. Ubijali se medjusobno kao japanci stotinama godina.Nadzornik wrote:Nikada Kinezi nisu bili imperijalisti,kroz cijelu istoriju su se branili a nema ko ih nije napadao i ugnjetavao.славянин wrote: A ako Kina za 30-40 god postane tata mata onda ce tek da bude kuknjave od ovih sto sada kukaju na ameriku
- paleoconservative
#529 Re: Venecuela
Je li istina da je Maduro, u jeku protesta 2015. zbog nestasica hrane, okrivio kapitalizam i spekulacije za inflaciju? A zemlja mu predvodi listu Global Misery Indexa (GMI) gdje predvodi listu zemalja sa najtuznijim i najsuicidalnijim stanovnistvom
Na pijaci drotovi kontrolisu prodaju krompira (ako ga tamo, nazalost, uopste ima sada) jer je drzava odredila cijenu dobara i nema cjenkanja izmedju prodavaca i kupaca. I onda kapitalizam sa drugog kontinenta odgovoran za krizu
Na pijaci drotovi kontrolisu prodaju krompira (ako ga tamo, nazalost, uopste ima sada) jer je drzava odredila cijenu dobara i nema cjenkanja izmedju prodavaca i kupaca. I onda kapitalizam sa drugog kontinenta odgovoran za krizu
-
zenit dozic
#530 Re: Venecuela
No sekirlipaleoconservative wrote:Je li istina da je Maduro, u jeku protesta 2015. zbog nestasica hrane, okrivio kapitalizam i spekulacije za inflaciju? A zemlja mu predvodi listu Global Misery Indexa (GMI) gdje predvodi listu zemalja sa najtuznijim i najsuicidalnijim stanovnistvom![]()
Sace mu ameri dovest zemlju u blagostanje
- Indigont
#531 Re: Venecuela

eto koliko Bolivara je potrebno da kupiš pile u Venezueli
socijalista Maduro uništio valutu inflacijom kao i socijalista Milošević
obojica mrze Ameriku, zamisli ti to. Ali Bošnje bi podržavali i Miloševića protiv Amerike.
- cyprus
#532 Re: Venecuela
Ma imali su periode mira i blagostanja, kako nisu... Skoro svaka dinastija (Qing, Ming, Tang itd.) je imala svoje pozamašne zlatne periode...Bodkin wrote:Kako da budu kad do skoro nisu ni unitrasnji mir imali. Ubijali se medjusobno kao japanci stotinama godina.Nadzornik wrote:Nikada Kinezi nisu bili imperijalisti,kroz cijelu istoriju su se branili a nema ko ih nije napadao i ugnjetavao.славянин wrote: A ako Kina za 30-40 god postane tata mata onda ce tek da bude kuknjave od ovih sto sada kukaju na ameriku
Al otkud ideja da nikad nisu bili imperijalisti?
- LBVIEW
#533 Re: Venecuela
General War wrote:Posebno oni budisti i Dalaj Lama,Tibet je bio vjekovno kinesko ognjisteNadzornik wrote:Nikada Kinezi nisu bili imperijalisti,kroz cijelu istoriju su se branili a nema ko ih nije napadao i ugnjetavao.славянин wrote: A ako Kina za 30-40 god postane tata mata onda ce tek da bude kuknjave od ovih sto sada kukaju na ameriku
-
Bodkin
#534 Re: Venecuela
Zlatni period od 50 godina. Ne racuna se to.cyprus wrote:Ma imali su periode mira i blagostanja, kako nisu... Skoro svaka dinastija (Qing, Ming, Tang itd.) je imala svoje pozamašne zlatne periode...Bodkin wrote:
Kako da budu kad do skoro nisu ni unitrasnji mir imali. Ubijali se medjusobno kao japanci stotinama godina.
Al otkud ideja da nikad nisu bili imperijalisti?Kad su mogli, grabili su dokle su stigli... Šta mislite otkud Kinezi na Tibetu, otkud u centralnoj Aziji, otkud u Mongoliji? Otkud im želja da poklope ČITAVO Južnokinesko more?
A ne znam odakle da nisu bili. Valjda se historija pocinje racunati od 1900
- GandalfSivi
#535 Re: Venecuela
Samprotivsviju wrote:Ljudi pokazuju zahvalnost zemljama koje su priznale njihovog novog vodju, izmedju ostalog Izrael je jedna od njih..salik79 wrote: Anti Maduro skup
Gdje je onaj smajli sto povraca?
Koja propaganda jebote, ljudi pokazali preko 50 zastava, ali ono ti izvuce mrske americke i izraelake zastave da puca paranoje, nevidjeno svega mi...
- Point.
#536 Re: Venecuela
I, ovo neki stručnjak.General War wrote:ufffprometheus wrote:Neoliberalizam propada, dolare niko ne zeli, mocne zemlje koje se odricu dolara kao svjetske valute su "public enemy nº1", na meti glavne svjetske sile koja gleda kako nema drugog izlaza od globalnog kataklizma da bi sacuvala svoju nadmoc.
Danas je Venecuela, sutra ce biti Iran, ali za badava sve to, Kina prestize s desne strane i kroji alijanse. Rusija, svidjalo se to nama ili ne, je kljucni igrac u svemu, a na drugoj strani ostaju SAD (uSamljene Americke Drzave) i EU (Evropske Ulizavice). Da li ce imperija dozvoliti miroljubivu tranziciju vodstva globalne politike silama kojih to po svetim pravilima kapitalizma sljeduje ili ce ispucati djavola iz sebe prije nego se to desi? Glasajte!
-
The 51st State
- Opetja033
#538 Re: Venecuela
Sloboda konacno!
- Nadzornik
#539 Re: Venecuela
Kinezi zele da poklope juzno,sjeverno,istocno i zapadno Kinesko more...cyprus wrote: Otkud im želja da poklope ČITAVO Južnokinesko more?
Bugari su usli u Sofiju....
- Krokodajl
#540 Re: Venecuela
Veći legitimitet ima Maduro nego Gvaido što jest jest.
Podržavam da Maduro ode sa vlasti, i napore EU i USA da istog maknu, ali ovo što rade sa Gvajidom je cirkus.
Zamisli proglasi se Jerlagić predsjednik i prizna ga čitav svijet.
Podržavam da Maduro ode sa vlasti, i napore EU i USA da istog maknu, ali ovo što rade sa Gvajidom je cirkus.
- Nadzornik
#541 Re: Venecuela
Ja ga necu priznati...
-
The 51st State
#542 Re: Venecuela
prizno si ga ti cim placas porez...Nadzornik wrote:Ja ga necu priznati...
- cyprus
#543 Re: Venecuela
Pa to što se zove Južnokinesko ne znači da treba svo pripasti KiniNadzornik wrote:Kinezi zele da poklope juzno,sjeverno,istocno i zapadno Kinesko more...cyprus wrote: Otkud im želja da poklope ČITAVO Južnokinesko more?![]()
Bugari su usli u Sofiju....
-
The 51st State
#544 Re: Venecuela
sto levat nije raspiso izbore?Krokodajl wrote:Veći legitimitet ima Maduro nego Gvaido što jest jest.
- Sanjarko
#545 Re: Venecuela
"Maduro must go" 
- Nadzornik
#546 Re: Venecuela
A sto su Foklandska ostrva uz obalu Argentine Britanska,to nema veze ali juznokinesko more ne moze biti Kinesko....cyprus wrote:Nadzornik wrote:
Pa to što se zove Južnokinesko ne znači da treba svo pripasti Kini
Covjek izadje na balkon i kaze ja sam predsjednik Venecuele i svi inperijalisti pozure da ga priznaju....
Koliko samo balkona ima u Venecueli...???
Sila Boga ne moli a Bog silu ne voli.
- славянин
- славянин
#548 Re: Venecuela
Nista onda Indiji jedan okean dodijeliti - iranu komplet perzijski zaljev , meksicke vode da zapljuskuju do floride itd ... kakvo pomracenje uma.. de malo kartu pred sebe. 400+ kilometara od obale kina proglasava teritorijalnim vodamaNadzornik wrote:A sto su Foklandska ostrva uz obalu Argentine Britanska,to nema veze ali juznokinesko more ne moze biti Kinesko....cyprus wrote:Nadzornik wrote:
Pa to što se zove Južnokinesko ne znači da treba svo pripasti Kini
Covjek izadje na balkon i kaze ja sam predsjednik Venecuele i svi inperijalisti pozure da ga priznaju....![]()
Koliko samo balkona ima u Venecueli...???
Sila Boga ne moli a Bog silu ne voli.
- Leverage
#549 Re: Venecuela
Kakav je to "ako je uz moju obalu onda je moje" princip? Postoji historijski slijed zbog kojeg su Falklandski otoci dio UK.
-
The 51st State
#550 Re: Venecuela
i gdje su referendumom kopali nogama i rukama da ostanu.Leverage wrote:Kakav je to "ako je uz moju obalu onda je moje" princip? Postoji historijski slijed zbog kojeg su Falklandski otoci dio UK.