Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
high_volume wrote:Kad kaže "Jebo ga Alija sa Kovača" za lopova koji mu je ukrao točkove sa automobila, Andronik misli, pretpostavljam, na kompletan bezbjednosni sistem u BiH koji je toliko loš da dopušta drskost i beskrupuloznost kriminalcima da čak i točkove skidaju, za razliku od prethodnog državnog sistema u kojem nije bilo ovoliko kriminala kao danas.
Dakle, njemu - Androniku, "Alija s Kovača" je sinonim loše državne uprave. S Alijom je i promijenjena državna struktura i njegovim potpisima rasklimana je cjelokupna državna organizacija BiH.
I učesnici koji su upravljali ovakvom lošom državom, uglavnom, zaklinju se u tog "Aliju s Kovača", pa su se sada našli uvrijeđeni Andronikovim prozivanjem.
A onda iz grmlja poiskaču SDA čuvari i branitelji djela i lika "Alije s Kovača, i počne rasprava ...
Kad se iz pitnih zila vade izgovor, cak i oni naj ... Provale, kradje i slicno su redovne pojave svuda na Zapadu. I to ne mislim na neki americki geto gdje je to sport. Cuj, u onom sistemu nije bilo kradji automobila. Mozes mislit Nije bilo ni automobila al eto...
Lopova isto nije bilo... Problem je samo sto su najpoznatiji balkanski lopovi bas iz ONOG SISTEMA.
volio bih samo vidjeti koliko ima srba ili hrvata koji na bilo koji nacin ismijavaju ili prihvataju ismijavanje sa svojim historijski bitnim ljudima. i opcenito po svijetu ko jos psuje svoje... mozda ima ali sigurno ne kao kod nas... samo mi bosanci psujemo sve bosansko sto postoji jer smo isfrustrirani zivotom... andronik je osjetio da smo plodno tlo i da nas i on moze ismijavati i biti prihvacen.
high_volume wrote:Kad kaže "Jebo ga Alija sa Kovača" za lopova koji mu je ukrao točkove sa automobila, Andronik misli, pretpostavljam, na kompletan bezbjednosni sistem u BiH koji je toliko loš da dopušta drskost i beskrupuloznost kriminalcima da čak i točkove skidaju, za razliku od prethodnog državnog sistema u kojem nije bilo ovoliko kriminala kao danas.
Dakle, njemu - Androniku, "Alija s Kovača" je sinonim loše državne uprave. S Alijom je i promijenjena državna struktura i njegovim potpisima rasklimana je cjelokupna državna organizacija BiH.
I učesnici koji su upravljali ovakvom lošom državom, uglavnom, zaklinju se u tog "Aliju s Kovača", pa su se sada našli uvrijeđeni Andronikovim prozivanjem.
A onda iz grmlja poiskaču SDA čuvari i branitelji djela i lika "Alije s Kovača, i počne rasprava ...
Kad se iz pitnih zila vade izgovor, cak i oni naj ... Provale, kradje i slicno su redovne pojave svuda na Zapadu. I to ne mislim na neki americki geto gdje je to sport. Cuj, u onom sistemu nije bilo kradji automobila. Mozes mislit Nije bilo ni automobila al eto...
Lopova isto nije bilo... Problem je samo sto su najpoznatiji balkanski lopovi bas iz ONOG SISTEMA.
Vidi CPT-e, napisao sam, i Andronik je nacrtao - krađu točkova sa automobila. Ne krađu automobila, što ti perfidno ismijavaš. Takve drskosti, uzrokovane lošom policijom i lošom državom, državom "Alije s Kovača", ipak nije bilo
edgar26 wrote:volio bih samo vidjeti koliko ima srba ili hrvata koji na bilo koji nacin ismijavaju ili prihvataju ismijavanje sa svojim historijski bitnim ljudima. i opcenito po svijetu ko jos psuje svoje... mozda ima ali sigurno ne kao kod nas... samo mi bosanci psujemo sve bosansko sto postoji jer smo isfrustrirani zivotom... andronik je osjetio da smo plodno tlo i da nas i on moze ismijavati i biti prihvacen.
Ti si legendo onda prespavao Viva Ludež i bogu mili a ni vragu nisu mrski...taj nivo političke nekorektnosti mi nećemo nikad doseći. Jer smo pičke.
Kod Srba imaš Kesića...
Stoga, prije nego zineš da trolaš, prvo razmisli da to bude kvalitetno.
Vidi CPT-e, napisao sam, i Andronik je nacrtao - krađu točkova sa automobila. Ne krađu automobila, što ti perfidno ismijavaš. Takve drskosti, uzrokovane lošom policijom i lošom državom, državom "Alije s Kovača", ipak nije bilo
Kradje tockova, kradje svega je bilo u onom sistemu ogromno ali bilo je i "manje" jer se je i imalo manje. Onaj sistem je kriminalce (koji nisu postojali) cak i organizovano izvozio na Zapad. Koristio za prsljave poslove, itd, itd. Najgori i najpoznatiji balkanski kriminalci na Zapadu su izasli iz onog sistema. U kojem Alije nije bilo... Iako uopste ne sumnjam da je rahmetli ALija kriv za kradju automobila u 2018
CPT wrote:
Da, bas zbog toga su vec devedesetih cetnici psovali (bas) Aliju....
Jer su znali (valjda gatali) da ce neki Bosnjaci u 2018 misliti "Bošnjak=musliman=žrtva=rat=odbrana=SDA=Alija"
A moze biti da je Alija bio simbol Islama i muslimana. Ko ce ga znati. Ja tipujem na ovo drugo.
krasan simbol, iz čijih muda je ispao notorni kriminalac.
Krasan ili ne... jeste simobol. I kad cetnik zeli muslimana dehumanizirati uvijek je "Alija" ili "balija". Sasvim je svejedno sta je, ko je, sta radi, misli, ...
Nije slucajno da tu psovku mozes cuti od tacno odredjene grupe ljudi.
Seyfo wrote:Ocekujem proteste protiv Androida. Specifican sastav protestanata,pazljivo biran. Slicne proteste ocekujem kao one sto su isli svojevremeno od Danske ambasade i uzvikivali "Za kogaaaa? Za Allaha! Protiv kogaaaaa? Protiv vlaha! "
NeDirajSirotinju wrote:Od Filipa očekujem minimalno sto karikatura na račun UZP-a, katoličke crkve i Tuđmana. Hajde Fićo, dokaži da si slobodan umjetnik pa ćemo zajedno tješiti uznemirene ustaše.
CPT wrote:
Kradje tockova, kradje svega je bilo u onom sistemu ogromno ali bilo je i "manje" jer se je i imalo manje. Onaj sistem je kriminalce (koji nisu postojali) cak i organizovano izvozio na Zapad. Koristio za prsljave poslove, itd, itd. Najgori i najpoznatiji balkanski kriminalci na Zapadu su izasli iz onog sistema. U kojem Alije nije bilo... Iako uopste ne sumnjam da je rahmetli ALija kriv za kradju automobila u 2018
indirektno i jeste kriv.
:
eto simbol je islama i muslimana a nije simbol SDA. nije simbol naslijeđa koje je ostavio: kartel. i uz to ratno profiterstvo, nepotizam, korupciju, stranačko uhljebljivanje, pljačku prijeratnih giganata, kriminalce u vrhu policije tipa Delimustafića.
ne moramo se uopšte osvrnuti na rat, na greške i loše taktike. dovoljno je vidjeti šta je Alija ostavio u amanet svom narodu: duboko kriminalizovanu kartelsku organizaciju gdje glavne konce vuče njegov sin.
kao muslimanu, uvreda mi je da mi neko takav bude simbol moje vjere i mog odnosa sa Bogom.
Pojedinci izgleda ne razumiju da uredjivacka politika TV kuce ili portala/novinske agencije nema nista sa slobodom govora. Niti je necija sloboda govora ugrozena ako isti ne ustupe medijski prostor nekoj osobi.
Sloboda govora bi bila ugrozena da isti budu uhapseni, a ovako -- makar u Bosni i Hercegovini, svako moze piskarati sta god hoce, dan - noc. Nit ce te ko uhapsiti, nit ce ti faliti dlaka sa glave. Da se nalazimo u Kini npr. bila bi to sasvim druga prica.
U svakom slucaju, svaka iole pametna osoba, koja voli najprije svoju porodicu ce se kloniti ovakvog medijskog eksponiranja...
CPT wrote:
Krasan ili ne... jeste simobol. I kad cetnik zeli muslimana dehumanizirati uvijek je "Alija" ili "balija". Sasvim je svejedno sta je, ko je, sta radi, misli, ...
Nije slucajno da tu psovku mozes cuti od tacno odredjene grupe ljudi.
pa hoće to kad slušaš četnike. ja recimo, nisam opterećen mišljenjem ljudi koji¸"trijebe turke".
madner wrote:Nema naroda bez drzave. Tj. ima, ali to je narod druge lige.
De bar malo prati pricu... Alija Srbima predstavlja "neposlusnog baliju" (ovo je citat btw). Kad psuju Aliju to je medju redovima napad na "neposlusnog baliju" i ne tamo nekog Aliju Izetbegovica. To je obicno (tako je i poceo) napad napad na citavu narod i religiju. Da je na njegovom mjestu bio Sacir Beciri psovali bi Sacira. Nema to veze sa rankingom, narodom ili drzavom.
Ako ti cetnik opsuje Aliju budi siguran da ne misli samo na Bakirovog oca.
JThomas wrote:
oni ga mogu staviti i na kontejner, a lik u karikaturi ne može. sve je do "legitimiteta", a isti je opet samo do podjele plijena i para...
pa vidiš da je krenulo isljedništvo... a što baš TI psuješ Aliju?
jer jebiga, na kontejnerima je jer je to odradio Memić, pa još Senaid.
wowausername wrote:Pojedinci izgleda ne razumiju da uredjivacka politika TV kuce ili portala/novinske agencije nema nista sa slobodom govora. Niti je necija sloboda govora ugrozena ako isti ne ustupe medijski prostor nekoj osobi.
Sloboda govora bi bila ugrozena da isti budu uhapseni, a ovako -- makar u Bosni i Hercegovini, svako moze piskarati sta god hoce, dan - noc. Nit ce te ko uhapsiti, nit ce ti faliti dlaka sa glave. Da se nalazimo u Kini npr. bila bi to sasvim druga prica.
U svakom slucaju, svaka iole pametna osoba, koja voli najprije svoju porodicu ce se kloniti ovakvog medijskog eksponiranja...
sloboda govora ne podrazumijeva samo nepostupanje države, nego i zaštitu od strane države u slučaju prijetnji ili napada.